Френски булдог
Публикувано: 10 September 2005 - 04:28 PM
Относно окраската цитирам една енциклопедия,която имам:
"Окраската може да бъде: тигрова(с бяло петно на гърдите),пъстра(от ЧЕРНИ и кафяви косми с бяло петно на гърдите),петниста(основен бял фон с черни или кафяви петна) или чисто бяла"
Това е от Енциклопедия за кучето на Веселин Денков
По тази класификация моята Сара е пъстра...т.е. недостатъци в това отношение нямаме r)
Що се отнася до височината-там си абсолютно права...повечето фр. булдоци в Бг. са по-високи от стандарта,явно защото са правени кръстоски с бостън териер.Именно заради всичко това и аз посъветвах valev да се ориентира добре откъде ще си вземе булдоче...
Каквото и да стане,едно е сигурно-избрал си е една изключително симпатична порода b)

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 10 September 2005 - 05:38 PM
но както и да е можеш ли да ми пратиш нейна снимка за да видя дали прилича на моя!Въпреки че той вече не е между живите ще остане винаги в сърцата ни !
А аз мога да ти пратя снимки на моята мъничка сладурана!!
Публикувано: 10 September 2005 - 06:08 PM
Аз пък видях твоята малка сладурана и във фотоконкурса(това му е една от най-хубавите страни-виждаме си кучетата b) b) ) и в темата на йоркитата(ако не се лъжа bl) )
Та приятно гледане..... b)
П.С. Извинявай-току що прегледах пак фотоконкурса и видях,че малкото йорки не е твоето! Така че пусни снимчици някъде-най-добре във фотоконкурса,така ще я видят всички и ще и се порадват.... r)

Публикувано: 10 September 2005 - 11:45 PM
Прикачени файлове
-
DSC05259.jpg (11.97K)
Брой сваляния: 232
Публикувано: 10 September 2005 - 11:46 PM
Първо да отбележа че доскоро не бях гледал куче, преди това съм гледал различни животинки - рибки, хамстери, коте, хамелеонче (това лято избяга докато бях на морето s) ), паячета (имам и две в момента).
Само че нали се сещате с изключение на котето това са все животинки дето много-много не се превързват към стопанина си и не им пука кой ги храни и се грижи за тях, докато кучето си е нещо съвсем различно...
Когато видях снимки на кученца от породата френски булдог, веднага реших че искам такова куче, а когато зърнах моя малък пикльо направо се влюбих l)
Та изчетох набързо съветите, които давате във форумчето... но имам няколко въпроса:
- първо, през деня съм на работа и следователно обедното меню на малкия палавник отпада, та става ли например след като се върна към 19.00 и го нахраня, да му дам трета дажба по-късно към 23.00 например... Как мислите?
- и второ - Сари4ка беше писала че си хранила твоето кученце с Канин Роял Медиум Джуниър, но гледам че тя е за породи от 20 и няколко кг нагоре, та не е ли по-подходяща Мини Джуниър и по колко да му давам на моя пес, в момента е на 3 месеца и 1 седмица...
А да не забравя да се представим r) :
Аз съм Митко, той е Стич и е голям симпатяга -

Публикувано: 10 September 2005 - 11:56 PM
Кажи нещо повече за кученцето освен че е срахотно то се вижда на снимката!!
Разкажи има ли родословие от къде е !И да знаеш избрал си най готината окраска поне според мен!
А относно храненето аз сега имам бебе но не френски булдог и го храня с Роял Канин за бебенца!Също можеш да го примесваш с пастет и храните за подрастващи кученца на педигрии!Давай му много плодове и зеленчуци осонбено ябълки но без семки!
Ако иамш някакви други въпроси питай !!
А мъжко или женско е кученцето колко тежи? bravo
Публикувано: 11 September 2005 - 12:08 AM
Цитат
d) Добре дошла и на теб ! Леле, не спите ли, хора ! Шегувам се ! Радвам се да ви видя !
А аз се зачудих Стоич дали е кръстен на Стоичков ? b)
Публикувано: 11 September 2005 - 08:00 AM
Цитат
Относно името - Dog.bg явно че в късните часове малко недовиждаш b) , името е не Стоич, а СТИЧ и мъника е кръстен на едно животинче от анимационното филмче "Лило и Стич" щото много ми прилича на това зверче l)
Иначе не знам колко тежи кученцето, имам една везна, но тя тегли до 2 кг само.
Мъжкар е и е внесен от Унгария, за родословието незнам доколко го има, дадоха ми един паспорт, но там освен породата и печатите от ваксинациите не виждам друга информация bl)
Публикувано: 11 September 2005 - 08:11 AM
Цитат
И аз храня моето с Роял Канин за малки кученца, но тази храна има 4 разновидности в зависимост от големината на породата (mini, medium, maxi, giant). В момента му давам храна за най-малките породи (mini), но те са описани с тегло на възрастно куче до 10 кг, а в следващата група (medium) са включени кучетата с тегло в зряла възраст 26-44 кг. Нали се сещаш, че "ние" сме някъде между тези килограми и все пак по-близо до първата група, та затова питах към коя група според вас се причислява френския булдог - на малките или средните породи?
Публикувано: 11 September 2005 - 10:40 AM
Цитат
Бостънчето е страхотно! Много прилича на моята Сара(френски булдог),когато беше малка.Ще бъда много щастлива да го видя на 18-ти,но май още е малък bl) ,както и да е-дори да не е на тази среща,винаги ще има други b) ....Ще се радвам и да си бъбрим тук-породите наистина са различни,но много си приличат,поне външно...Другите прилики и разлики ще ги разгадаем по нататък,ако искате.Между-другото на колко е и как се казва малкия сладур?За Сара,предполагам знаете,ако сте разгледали темата-тя е фр.булдог,след няколко дни става на годинка,взета е от хора,от Варна по обява и няма валидно родословие,но това не и пречи да е страхотна(нали знаете-нашто куче най-хубаво лае l) l) l) ),в сайта на няколко места има нейни снимки,вкл.в конкурса за снимка за месец септември....тъй r)
Що се отнася до НАИСТИНА ДОБРА вет.клиника-това е Ита_вет,която се намира на ул.Свети Наум(срещу руското),тел.963-29-65.Две млади и много кадърни докторки(д-р Чернева и д-р Пенева) са там и можете да бъдете сигурни в тяхната компетентност r)
Що се отнася до това откъде да си вземете френски булдог....ами ,за съжаление незнам.Както писах по-горе,моята Сара е взета от обява...може да потърсите и вие.Това,което мога да ви препоръчам е да не взимате куче от борса или зоомагазин(освен ако не се убедите в произхода на кученцето).Това е важно,защото тази порода е още рядка в Бг. и е възможно да попаднете на кученце,което е с неустановен произход и здравословно състояние.Има много голяма тема по този въпрос,тук в Дог.бг.
Иначе мога само да ви поздравя за избора на порода-страхотни сладури са,умни,добри...,а с деца са просто фантастични(аз имам дъщеря на 4 години и Сара е най-добрата и приятелка w) )друго...нямат миризма,лесно се поддържат чисти,не изискват дълги разходки с големи натоварвания(тъкмо обратното!)...изключително силно се привързват към стопаните си и общо взето не са проблемни със здравето,ако се хранят с подходящата храна(в нашия случай-Роял канин медиум,за храненето също има много информация във форума).
Ами това е приятели...ще ми бъде много приятно ако продължим да си пишем тук за всички тези невероятни кучета r) ....
Ей Саричка благодаря за интереса към Ендито!!!! b) Той е чистокръвен и повярвай ми не ми струваше малко да го имам!! Търсих цяла година да намеря приличен развъдник и най-накрая успях да намеря нещо хубаво и близко до БГ. Ще дойда на 18 нор незнам дали да водя Енди с мен! Той на 18.09 ще навърши 9 седмици и си е още бебче чак на 10.10 сме на 3-та ваксина! Затова ще ми бъде много приятно да се запознаем лично, за съжаление без бебока!!! drink
Публикувано: 11 September 2005 - 11:18 AM
Но ще е най-добре да попиташ някой ветеринар или някой който разбира от породата той ще ти даденай-добър съвет!!
А dog.bg, защом не отговори на въпроса ми??????????????? bl) bl) bl) bl) bl)
Публикувано: 11 September 2005 - 12:57 PM
Цитат
Здравей намерих една обява но не знам дали още кученцето не е продадено!
Кученцето е на 2 месеца със ваксини до този момент!Бяло родителите също са бели!250лв!
Тел.-0898/302-096
дом.-02/862-526
Ако се обядиш пиши какво е станало!!
Публикувано: 11 September 2005 - 01:45 PM
Публикувано: 11 September 2005 - 04:29 PM
Ей Митко ,Стич е страшен ЧЕСТНО!!! А Саричка на снимката бяга като сърничка d) браво! Завиждам ви angel

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 11 September 2005 - 05:41 PM
Цитат
Цитат
И аз храня моето с Роял Канин за малки кученца, но тази храна има 4 разновидности в зависимост от големината на породата (mini, medium, maxi, giant). В момента му давам храна за най-малките породи (mini), но те са описани с тегло на възрастно куче до 10 кг, а в следващата група (medium) са включени кучетата с тегло в зряла възраст 26-44 кг. Нали се сещаш, че "ние" сме някъде между тези килограми и все пак по-близо до първата група, та затова питах към коя група според вас се причислява френския булдог - на малките или средните породи?
Здравей Митко-добре дошъл при нас!
Относно храненето-Френския булдог е от СРЕДНИТЕ породи,така че му взимаш Роял Канин медиум джуниър и с това се храните докъм 11-12 месечна възраст,според схемата описана в брошурката на храната,която ще ти дадат от магазина!
Часовете за хранене при нас никога не са били от значение...Сара и днес яде доста късно вечер (към 12-1,че и по-късно се е случвало),важното е между две хранения да има поне 4 часа и след последното хранене кученцето да излезе на разходка(твоя сладур е още малък,та това е за след като почне да излиза,естествено)...
Другото,което мога от опит да ти препоръчам е ДА НЕ му даваш нищо различно от гранулите,по ред причини.Първо в тяхния състав има всички необходими витамини и минерали,както и хранителни вещества,балансирани според нуждите на съответната възраст и не е необходимо да се дават каквито и да било добавки-дори е вредно! Второ-ябълките,пастетчетата и т.н. може и да са добри за някой породи,но не и за булдоците,които имат чуствителни стомаси и кожа и не всичко им понася,особено химикалите,с които е третирана т.нар човешка храна.Моя съвет е категоричен в това отношение и е продиктуван от собствения ми пресен опит-давай само гранулите и не се притеснявай!!!!
Поздрави на сладура Стич от как му Сара-ще чакам с нетърпение да се запознаем и лично! b)

Публикувано: 11 September 2005 - 05:42 PM
Цитат
Благодаря!!! w) b)