Dog.bg Форуми : ИЗЛОЖБИ в България

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ИЗЛОЖБИ в България

#181 Потребителят е офлайн   емо Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 05 September 2006 - 06:59 PM

Специалката на БОГОК ще се проведе на 24 09 2006г. По всяка вероятност ще бъде на стадиона в квартал Казичене.Съдия ще бъде Клаус Готе.Тъй като Швайкерт за пореден път е отказал.

#182 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 08 September 2006 - 05:55 PM

ПАЗАРЖИК 16.09.06 Г

Прикачени файлове

#183 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2006 - 02:47 PM

Цитат

Специалката на БОГОК ще се проведе на 24 09 2006г. По всяка вероятност ще бъде на стадиона в квартал Казичене.Съдия ще бъде Клаус Готе.Тъй като Швайкерт за пореден път е отказал.

Тази изложба е след броени дни, а за нея няма почти никаква информация! Защо е така?

Като цяло смятам, че тази тема трябва да е горе при важните, за да могат и собственици и любители на породата по-лесно да се ориентриват кога, къде и как ще се провеждат изложбите за НОК! nok
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#184 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 19 September 2006 - 10:13 AM

Цитат

Специалката на БОГОК ще се проведе на 24  09  2006г. По всяка вероятност ще бъде на стадиона в квартал Казичене.Съдия ще бъде Клаус Готе.Тъй като Швайкерт за пореден път е отказал.

Специалката на БОГОК ще се проведе на 24 09 2006г. Ще бъде на стадиона в квартал Казичене.Съдия ще бъде Клаус Готе

записване от 9.30 начало от 10.30

успех на всички участници 1super

#185 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2006 - 07:42 PM

Стара Загора - 30. 09. 2006 г.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2006 - 09:01 PM

Благодаря най-сърдечно за предоставените снимки r) nok

#187 Потребителят е офлайн   bay_bay Икона

Публикувано: 11 April 2007 - 05:19 PM

Качена снимка

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 10:01 PM

Ей...има ли някой имформация за класацията на изложбата?А снимки?
Благодаря предварително BEER

#189 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 17 April 2007 - 08:55 AM

това е кучето станало на първо място - клас над 24 месеца Cesch

#190 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 April 2007 - 11:51 AM

класиране

има една грешка в класирането Malla.Wassy е 2 в клас 18-24

снимки линк

#191 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 03:14 PM

Качена снимка

Смятам ,че на Кеш по му подхожда тази снимка ;) Той действително е добър анатомично пес,на живо е супер.С публикуваните дотук снимки /без моята естествено b) / е представен като доста посредствен пес,а той не е такъв-които не са го видяли наживо ще останат с грешна представа ,а това не е обективно n) Ако си има други кусури да се кажат,но да се слагат снимки на които изглежда зле-не е коректно ;)Надявам се че на снимката която съм качил от линка на Таня е Кеш,да не се бъркам ouu
User's Signature

Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 03:53 PM

Поздравления за чудесно представеното класиране. victoryVVV Така се прави!!! 1super И дано това не е последната изложба с пълно и ясно описание на кучетата с класиране и каталожен номер.

А и поздравления за участниците и най-вече за тези на челните места, а другите дерзайте cheers
User's Signature

Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   nedko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 02:24 PM

Съдията на Балканика 2006г. може да установи и постави диагноза тазобедрена дисплазия без ренгенова снимка. Незнам как става това сигурно е голям специалист.Доста доктори биха му завидяли на умениета.
User's Signature

Качена снимка[br]Linda v.d Aexander

#194 Потребителят е офлайн   dogtrener Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 08:37 PM

Цитат

Съдията на Балканика 2006г. може да установи и постави диагноза тазобедрена дисплазия без ренгенова снимка. Незнам как става това сигурно е голям специалист.Доста доктори биха му завидяли на умениета.

Незнам откаде черпиш тази информация , но съдията на Балканика 2006 беше Joahim Shtiegler и тази година ще съди младите женски кучета 18-24 месеца на световното първенство. Колкото до подобни коментари мога да кажа че съдията не може да даде коментар за дисплазия а може да изрази мнение че кучето е с нестабилни задни стви което е предпоставка за дисплазия - аз бях там неотлъчно до съдията и коментар за дисплазия не съм чул. Бих ти препоръчал да направиш рентгенова снимка и тогава да коментираме какво ще каже доктора!Това мнение ще е много по-интересно за обсъждане. BEER
User's Signature

www.larymak.com

#195 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 04 May 2007 - 02:34 PM

ще има ли около юли някаде изложба на НОК близо Бургас r)
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   nedko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 12:42 PM

За сдията на Балканика 2006 това не означава че като съди на световно не може да допуска грешки или че е перфектен. На оценителния лист писа за кучето че има добри заложби за ход но с ниска тренировка.Това за дизплазията не го написа но го каза на преводача и той обяви на микрофона пред всички че последните две кучета имат тазобедрена дисплазия. Питам се как има добри заложби за ход а в същото време има и дизплазия. Тази диагноза се поставя от специалисти след направени ренгенови снимки не знам някой с поглед да определи това. dogtrener помисли реално на нещата и ще разбереш че съдията малко се изказа неподготвен!
User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   dogtrener Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2007 - 10:54 AM

Цитат

За сдията на Балканика 2006 това не означава че като съди на световно не може да допуска грешки или че е перфектен. На оценителния лист писа за кучето че има добри заложби за ход но с ниска тренировка.Това за дизплазията не го написа но го каза на преводача и той обяви на микрофона пред всички че последните две кучета имат тазобедрена дисплазия. Питам се как има добри заложби за ход а в същото време има и дизплазия. Тази диагноза се поставя от специалисти след направени ренгенови снимки не знам някой с поглед да определи това. dogtrener помисли реално на нещата и ще разбереш че съдията малко се изказа неподготвен!

Виж по принцип подобни изказвания са меко казано некоректни. Аз бях плътно със съдията и подобно твърдение не чух. Единственото което посочих по-горе е че съдията , цитирам предното ми изказване :"може да изрази мнение че кучето е с нестабилни задни стави което е предпоставка за дисплазия". Освен това това че кучето е снестабилни стави не му пречи да се движи добре в тръс.
Освен това може да се касае за слаби ставни връзки. Факта е че кучето е показало това и съдията го е забелязал и естествено това му е работатата - да го отбележи и санкционира. Ако пък не го е забелязал това вече би говорило лошо. Подобни коментари мисля че са излишни. Единствено и само рентгена показва наличието на дисплазия. И все пак аз искам да те попитам ти направи ли рентген на задните стави?
User's Signature

www.larymak.com

#198 Потребителят е офлайн   nedko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2007 - 06:01 PM

Все още не съм правил снимка.Кучето е на 19 месеца и до сега не е проявявало нестабилност и куцота всеки ден съм с него и всеки ден се разхожда и бяга ако имаше нещо щях да забележа и да взема мерки. Моите кучета ги следя внимателно при разходки и при натоварване. Не всеки е длъжен да чува съдията какво говори но когато се касае за куче което си изкарал на изложба много ясно че ще слушаш внимателно. Съдията като изразява мнение защо тогава не е писал в листа че е нестабилно в краката или че куца . Не си мисли че много ни уважават немските съдии .Според мен тяхното мнение за нас е отрицателно. Знаеш какво мнение имат за нас в чужбина. Мога да ти дам и примери но като се видим на някоя изложба тогава ще говорим повече на тая тема.
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   dogtrener Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2007 - 08:54 PM

Цитат

Все още не съм правил снимка.Кучето е на 19 месеца и до сега не е проявявало нестабилност и куцота всеки ден съм с него и всеки ден се разхожда и бяга ако имаше нещо щях да забележа и да взема мерки. Моите кучета ги следя внимателно при разходки и при натоварване. Не всеки е длъжен да чува съдията какво говори но когато се касае за куче което си изкарал на изложба много ясно че ще слушаш внимателно. Съдията като изразява мнение защо тогава не е писал в листа че е нестабилно в краката или че куца . Не си мисли че много ни уважават немските съдии .Според мен тяхното мнение за нас е отрицателно. Знаеш какво мнение имат за нас в чужбина. Мога да ти дам и примери но като се видим на някоя изложба тогава ще говорим повече на тая тема.

Да ти си непоправим:) Специално за този съдия мога да ти кажа че е с много естествено и коректно поведение - били сме заедно и съм разговарял с него - естествен и земен човек е. А за мнението за "вас" в чужбина незнам , но аз съм се чувствам винаги добре приет навсякаде:) След като е имало коментар за това -значи не може хей така да няма съмнения за Нестабилни стави и да няма коментар. Напълно е естествено и всеки съдия би го отразил. А на 19 месеца е трябвало вече да имаш поне две рентгенови снимки. Рентгенова снимка с отрицателена за дисплазия диагноза е едно от условията дадено куче да влезе в разплод .
User's Signature

www.larymak.com

#200 Потребителят е офлайн   nedko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 06:02 AM

Знам какви са условията кучето да влезе в разплод но разбери че аз съм всеки ден с кучето и не съм видял нестабилност а той го видя за 5 мин. и определи. Между другото същия ден сутрината бях дошъл 1 час по-рано и кучето игра от вън доста по- късно излезе и силно слънце и като се наредихме в ринга последните 2 кучета бяха седнали вкл. и моето след като му казах и той ги загледа .Аз си мисля че по това оределя защото кучето при движение не е показа нестабилност ако имаше такова не трябва ше ли да се отрази в оценителния лист? Нали всичко което не е по реда си трябва да се отрази? Ти с едно говорене със съдията как разбра че е земен и естествен човек? За да разбереш какво представлява някой ти трябва време защото специално човека е скрито нещо. Да не спорим на тая тема защото има мн. неща да се кажат.Относно снимката ще я направя и много държа да ти я покажа заедно със заключението.
User's Signature

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема