Майка пит с 5 бебета Концлагеристка и петима дебелаци
Публикувано: 12 May 2010 - 03:10 PM
Благодаря за хубавия съвет да ида там, хората бяха много мили, Ара хареса всички, облиза и скочи върху когото можа и мрънкаше през цялото време, ако някой случайно я подмине, без да я погали или седи до нея, без да й обръща внимание

Публикувано: 25 May 2010 - 11:04 AM

...и Джени е осиновена при роднини на председателката на АРС-Холандия, Марайке...
...и Джоя чака своите осиновители и безчинства по Джилдински :)

ето тук можете да разгледате още малко снимки на Джилда и Джоя:
Джоя
Джилда

(а за снимките на Ара тихичко премълчавам и се правя, че нищо не съм обещавала по въпроса:)
Публикувано: 29 May 2010 - 04:08 PM
в началото на нашето съжителство изобщо нямаше идея за игри извън дърпане, както и че когато докопа играчките трябва и някой човек да участва, за да е по-весело. лека-полека заобича да играе на какво ли не и сега на двора е пълна лудница - прилага какви ли не методи, за да те накара да играете. докато си по-енергичен тича страхотно много, после започва да те приближава и да пуска играчката, като се прави на разсеяна... в много краен случай ако види, че съвсем не си в час те бута с каквото носи и търпеливо чака да хванеш играчката и да се дърпате :)
и така. снощи я докарахме в санаториума, след като обстойно инспектира всичко откри ужасяващото пищящо прасе на Гриша и Ринго - беше зашеметена. в началото подходи смело - захапа го и играчката изпищя, тя пусна веднага и започна да скимти. тръгна си. после пак отива, натиска го с лапа - не пищи, натиска го силно с нос, то изпищява, тя започва да скимти и си тръгва... и така доста дълго време се тревожеше от него, хапе го леко, ама като издаде звук напуска бара :)
днес осмеля и започна да го носи из двора, но продължава да си скимти ако то случайно издаде звук :))
Ара дебне Стефан, който я гони за играчката:
Стефан най-сетне пристига и едвам едвам успях да я хвана как му бяга(не особено добре, но все пак си е постижение предвид нейната скорост :)
Тук вече Ара складира играчката при остналите, които гордо си отмъкваше и съответно е много доволна:
...а тук вече е след играта с въпросното страшно прасе и победата й над врага:
това е, отсрамих се, а пък Ара се пече на слънце и се ядосва на нахалните косове, които изобщо си позволяват да се явяват в двора :)
Публикувано: 29 May 2010 - 04:23 PM
Да не подхожда майчински към това прасе? Случва се кучета да "осиновят" играчка (в случая звука може да го асоциира с бебета) и да направи фалшива бременност. Може да е само игра, разбира се.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 May 2010 - 04:45 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 29 May 2010 - 05:13 PM

Публикувано: 29 May 2010 - 05:15 PM
тя след операцията ден-два се имаше вид на тъжен пациент(ако лекарите ми бяха казали, че трябва да й давам антибиотици след операцията можеше и по-леко да й бъде де...), а после така живна, че и аз забравях на моменти, че е оперирана скоро и не се сещах, че не трябва да скача и да прави своите странни движения

днес видях, че й е изникнало нещо от кожата - притеснявам се да не е някое туморче, та трябва да питам доктора. дано не е нещо сериозно.
рядко ми се случва да я видя изтощена да ми се смее с тоя гигантски език и ми е страшен кеф сега като се разтичва из двора и се лендзи доволна :)
това, че може прасето да й звучи като малките и на мен ми хрумна, но не мисля, че може да стане нещо - тя се чуди на възмутителното му поведение само като й се изпречи на пътя

...сега пък взе, че се потресе от вятъра и се скри при компютъра. а да не вземе някой да реши да чисти с демоничната прахосмукачка, тогава безстрашната и невъзмутима Ара се сгушва до входната врата и седи там час, понякога два и няма сила, която може да я убеди, че вече прахосмукачката е прибрана и може да дойде. само наднича от време на време и си се прибира пак. абсурдна гледка :)
Публикувано: 03 June 2010 - 06:04 PM

а на Ара тази работа с катериците хич не й хареса

и катериците не харесаха Ара

...Ара беше доволна, че катериците прекратиха безобразията и понеже вече имаше възцарена справедливост си тръгнахме

Публикувано: 28 June 2010 - 02:17 PM
вчера взех Ара от 10-дневния й престой при д-р Бобадова. не знам какво й правят там, но тя ужасно харесва клиниката. преди да я заведа дълго оплаквах съдбата й, че
ще седи 10 дни в клетка. щом стигнахме в двора Ара полудя от кеф, не спря да говори докато чакахме и накрая с огромен кеф ме изтегли до своята клетка и се кротна вътре.

та така. сега пък е на санаториум, търчи постоянно и не спира да се опитва да ме прикотка да си играем. моят капацитет, обаче, е доста по-малък от нейния... не знам дали някога ще видя добичето да грохне от изтощение. уж се уморява понякога, но това по някакви неведоми питски начини се оказва, че хич не е достатъчно да се спре, да й намалее ентусиазма или да заспи за дълго време

ето малко нови снимки на една доволна Арица:

понякога Ара се превръща в една огромна уста:

а понякога се прави на чинно куче

олендзените кучета винаги ме изпълват с огромно задоволство. но способностите на Арица за лендзене са такива, че някак си всички други изглеждат, че са без усти :)
Публикувано: 11 July 2010 - 08:01 PM
защо като ви интересува не можете да цъкнете на предишната страница и да прочетете, че ДА, кученцата са осиновени? че и на първата страница да сте цъкнали пак пише, че не се дават за осиновяване в България. както разбирам горите от интерес

***** откак познавам Ара нямам думи какви хора срещам по улиците и какви хора пишат.

голям късмет, че АРС осигури задомяване в чужбина, наистина не ми се мисли как се случва задомяване тук...
и преди да ми се случи да намеря и да се опитвам да помогна на пит знаех, че е много трудно да му намериш хора, но сега бидейки частично посветена... голямо браво и много късмет на всички, които го правят!
след това лирическо отклонение само ще кажа, че Арица още си е с мен, на "санаториум", търчи като ненормална и скача като кенгуру. запознава се с все повече хора и всички страхотно я харесват, а тя още повече харесва тях. изобщо в момента дните й минават в тичане, дърпане, ядене, близане на всички хора в околността и когато е в много добро настроение - бърбори и обикаля къщата ухилена :)
хаха за малко да забравя - понеже докато беше в апартамента "тичането" без повод, което можех да й осигуря беше по стълбите от входа до апартамента, сега вкъщи Ара постоянно иска да ходи към стълбата към горния етаж и тича нагоре-надолу с огромно задоволство

Публикувано: 15 July 2010 - 05:38 PM
(забележете скромният, но самодоволен поглед на снимката)

иначе играе с всичко останало. най-много обича, обаче, дръвцето, което се вижда на една от снимките. все не успявам да я снимам как го подхвърля и размята, но гледката е доста смешна :)

иначе единственият пункт, по който не можем да се разберем е странното разливане на вода. не знам как успява, но едното пиене на вода при Ара води до големи количества разляна вода на принципно далечни от купичката места. после се появяват мокри стъпчици из цялата къща... така тя поставя подлите си капани, за да може, когато заиграе най-сетне някой двукрак, нещастникът гонейки се с Ара да се подхлъзва постоянно и да отбива от набраната скорост

ама, че е хитра тази Ара