Пловдивски страсти
Публикувано: 10 March 2010 - 05:32 PM
Публикувано: 10 March 2010 - 05:37 PM
Нищо повече.
В другата тема ви питах - какво предлагате вие? Конкретно. Не мълчалив протест и демонстрация на бюстове.
Кажете - нашата програма е това, това и това.
Докато нямате какво да предложете скрийте се и не се излагайте.
Публикувано: 10 March 2010 - 05:54 PM
1. Личен конфликт м-у 4 лапи и организацията - причина неизвестна
2. Има доказателство за противозаконно избиване на животни в Пловдивския приют и действия ще се предприемат от организацията
Публикувано: 10 March 2010 - 06:08 PM
Не мисля, че е редно, нито да се иронизират проблемите, които реално съществуват, с реплики от сорта на "Ужас! Изтрепаха им всички кучета - нищо не направиха. ", нито пък да се нападат истинските професионалисти с реплики от сорта "Ако да си професионалист означава да получаваш заплата, командировъчни и безплатен хотел, да те са."...
Хайде, наистина, да се подсетим защо сме в този форум и защо е тази тема.
Да не ставаме дребни души, в стремежа ни да сме правите, в очите на другите...
Публикувано: 10 March 2010 - 11:38 PM
Аз съм от Пловдив! Аз живея тук и знам !
От своя страна "столичаните " , които коментирате в тази тема имат нови червени якенца внос от Австрия и получават заплатки от австрийския дарител за да правят "проекти" из насраната ни Българска родина. Кастрират по 300-400 бройки, ама те после изчезват...Бе не знам къде отиват, сигурно на кино, но на кой му пука, важното в случая е да се отчетат бройките... Общинските главорези минавали след това и ги "изчезвали"." Е, па кво от тва"!?
Аз дори имах търпението да изслушам по пловдивския канал госпожата която знае как стават нещата с "оплодените яйцеклетки" на котките. Понеже подхванахте темата за външния вид госпожо или госпожице "ansf", аз бих определила вашия стил като консервативно-еснафски, нещо като корпоративно-ограничен и доста скучен, честно да си призная, а едва доловимият ви акцент и оттегчена интонация само допълва картината. Не можете да се скриете и под австрийската униформа. Но това е само отколонение. Вие разказахте в медиите с безпрецедентна гордост елементарни явления от физиологичния живот на котките и какво ли очаквахте от простия съгражданин? Госпожо или госпожице Иванова, от кое село се сурнахте по гъз(както казва един колоритен приятел), та право в София(столицата)! Вие сте била в други страни госпожо ветеринарке? Ние също, само че сме живяли там и сме завършили престижни университети с по-високи от вашата степени. Дайте да не се "мерим", за да не става смешно. И чуждуте езици говорим, всичките за които се сещате! Дори ядем бонбонки тик-так от време на време! Простете за отклонението, но падайки до вашето ниво бях длъжна да направя.
И така, нека да изложа главния проблем, който аз като пловдивчанка виждам:
Кучетата на Пловдив се избиват постоянно от банда главорези които през последните 10 години са умъртвили по особено жесток начин хиляди пловдивски животни. Тези главорези се опитват да игнорират тези данни, които ние се опитваме да извадим за да провокираме някаква промяна , т. е да спре избиването на животните! Респективно ние ставаме "нелигитимни" , "шепа несериозни хора", "псевдо" и т.н. За това пък общината се насра да си прави пи ар, за това че работели със "световно известната организация 4 Лапи" и това че някакви местни само "мрънкат" логично-трябва да се игнорира. За мен е изумително как може организация за защита на животните да си "партнира" с най-големите врагове на същите тези животни! !!!Котките или кучетата, които кастрирате ще бъдат избити до няолко месеца, защо ги кастрирате?!!! На кого помагате?!!! На кого правите пи ар?!!! За мен вашата "дейност " е напълно фиктивна . т. е "неефективна". Разбирам, че по този начин полуавате заплати и субсидии, а ние ви плащаме хотелчето и командировките. Разбирам това, но не очаквайте уважение и приклонение за подобно поведение, а напротив.
Публикувано: 11 March 2010 - 12:51 AM
Какво значи "имах търпението са изслушам"??? Коя сте Вие, че да спорите с лекар кога една яйцеклетка овулира в тялото на котка? "Сурването по г*з" Ви описва добре... Мда...
А ако тези животни не се кастрират... Да ги оставим да си ходят на кино, планина или там каквото казахте, но и да си се плодят? WTF??? Извинявайте, но да се смятате за по-всевишни от СЗО.... Ако обичате... Нелепо е...
Излагате тук някакви битови проблеми - якенца и заплати. Извинете, но това откровено не ме интересува. Интересува ме да се работи. Вие, пак питам, при това 3ти път, КАКВО РАБОТИТЕ ПО ВЪПРОСА С БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ И КАК. Настоявам да ми се отговори!!!!
А за да работи, да, да работи по проблем толкова сериозен, колкото е популацията бездомни животни, дадено НПО трябва да има ДОГОВОР с Общината и да работят заедно!!! Нито една община няма да остави някакви самозванци да решават проблемите на самата община, защото критиките после са срещу нея. Тогава нещата могат да са законни. Или Вие сте тип теротисти, защото останалото си е група от хора, които не са съгласни с нещо и точка? От ония дето само грякат и чупят стъкла? С кое точно това помага на животните? Как това намалява популацията им? Не, аз наистина ПИТАМ! Колко от сигналите ви в прокуратура и т.н са доведени до край? Или може би и на вас ви пречат извънземните и военните? Като имате данни за убийства, госпожо пловдивска коренячке, защо не ги предоставяте на НПО-тата, които имат ЗАКОНОВ статут, ЗНАЯТ ЗАКОНОВО как се движат нещата И МОГАТ да доведат нещата до край? За пример ще ви дам това, което 4 лапи направиха в Хасково! По сигнал, подаден както и където трябва. Госпожо, пускайки само жалбите, без да следите развитието им.... Е, никой няма да ви взима на сериозно. Включително аз. Оставете хората да си вършат работата. Поне това. Останалото - кой има яке, кой е с миризливи крака - у кръчмата можете да обсъждате.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 11 March 2010 - 01:09 AM

Тук има достатъчно хора от Пловдив, дори такива, които съдействат и работят заедно с екипа. А това, че за вас е грехота и ненужно кастрирането... още повече на бременни (WTF?!?!?!) животни, говори за вас мнооого зле. Поне да се бяхте образовали малко повече в тези престижни университети с всичките езици (което аз приемам за лъжа, докато не получа доказателства от сертификати!). Да не говорим, че всеки средно образован човек знае, че има етикет - как да се обличаш при определени срещи, а презрамчици и демонстриране на телеса е недопустимо за телевизията и говори за доста ниска култура (обща при това).
Я да видим с какво да завърша - ами да, да се посмея. ansf била д-р Иванова

А сега представете доказателство за истинска дейност или наистина се скрийте у селото, откъдето сте се пръкнали - там сигурно ще сте във възторг, че всеки си разпложда животните!

Публикувано: 11 March 2010 - 01:10 AM
Защо не спите, утре имате важна работа по "проекта"...нали се сещате кой?
Добрият сън е важен за липсата на бръчки, а липсата на бръчки е решаваща при провеждането на успешни ПР акции!
----
Аз не нося сутиен(мога да си го позволя) и до сега не сте имали честта да разговаряте с мен(освен тук)!
Не притежавам "сертификати", такива притежавате вие. Аз притежавам магистърска диплома от престижен университет, която не показвам на такива които имат само "сертификати".
Публикувано: 11 March 2010 - 01:12 AM
Така може години наред да си ляляме, животните да се множат, докато накрая хората не започнат саморазправа (апропо - прочетете коментарите под приложената от д-р Литов статия). Кой печели от това?
Публикувано: 11 March 2010 - 01:19 AM
Просто нивото падна главоломно! Сертификати, якета, суркания, г*зове, наср*на държава... Пардон.
Аз разбирам, това че всеки има право на своите 3 минути слава... Разбирам ви. Мило и трогателно е някак. Дори правописните грешки от престижния университет. Ние с дипломите И сертификатите Ви желаем спокоен съм.
Сбогом, върви си по пътя, добра жено!

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 11 March 2010 - 01:24 AM

Горкият "престижен" университет! Дано никога не научим кой е, че ще му се срине имиджа моментално - "престижна" студентка с "диплома" да не знае елементарен етикет! "Можела да си го позволи"?!?!?! По телевизията?!?! Какво сте учила, уважаема госпожице?

Публикувано: 11 March 2010 - 01:25 AM
Относно дребнавите забележки за хотела и командировките - вервайте ми, при 8-9 месеца на път, надали мечтата на хората от екипа е да злоупотребят с гостоприемството на която и да било община, вместо да са с близките си. Абе отвратителна работа - тия активисни можеха да покажат поне малко уважение към труда на хора, които гонят михаля като луди на минусови температури...
Публикувано: 11 March 2010 - 01:30 AM

Публикувано: 11 March 2010 - 01:44 AM
Публикувано: 11 March 2010 - 02:03 AM
То, че екипа на изолатора трябва да се замени частично и да се смени ръководството - спор няма. Но не виждам как си представяте "Четири лапи" да "упражнят този натиск" върху община Пловдив, чисто юридически?!?
И аз съм от Пловдив и аз знам за много безумия и за това, че избиват кучетата и котките още преди да стигнат до етапа на "протокола" в изолатора, но това някой трябва да го документира и докаже. Другото си е само кряскане. Щом като сте от активистите на това пловдивско сдружение бива да бяхте направили поне това - да документирате подобни действия. Тогава нямаше да ви е необходима подкрепата на "Четири лапи" за да окажете натиск. Вие сами щяхте да го окажете.
Лично аз, съжалявам, че съм пропуснала информацията за тази акция, защото поне можех да помоля да дойдат в нашия район и да кастрират няколко котки там ..... не виждам нищо нередно в това да има такива акции .... че и общината прави глупост след глупост и това е вярно, но не "Четири лапи" са виновни за това и определено не са в състояние да променят нещо, ако насреща им стоят меко казано неподготвени за такава дейност хора. Да, хората работят по проект защото всички тези кастрации трябва да се подсигурят финансово. Така се работи - някой трябва да отпусне пари. Тези хора не могат да фотосинтезират докато вършат тази работа. Тази част от проекта не касае сумите по основната задача. Ако бяхте се занимавали някога с работа по такъв тип финансиране нямаше да изпаднете в тази нелепа ситуация с този тип обвинения. Разбира се, че ще сключат договор с общината! Няма как да се осъществява определена социална или обществена дейност без знанието и съдействието на общината. Такъв е редът. Не разбирам какво Ви шокира и Ви кара така да скачате?!??

п.п. - Няма да е лошо да се помисли и за проект в гр. Съединение .... ама и за кастрация на кучета, че там положението е .... мамма миа....

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 11 March 2010 - 02:18 AM
Публикувано: 11 March 2010 - 02:28 AM
Все още можеш. До края на март. Възползвай се

Публикувано: 11 March 2010 - 02:46 AM
"4 лапи" дойдоха и събраха котките ми от 2 адреса, върнаха ги на другия ден живи, здрави и в добра кондиция!
Трябваха им просто 2 дни за да забравят всичко! Аз ще продължа да съдействам на екипа на "4 лапи" и ви приканвам най-отговорно ПОМОГНЕТЕ И ВИЕ!!!
Докато взимаха котките пред офиса, момчетата минаха и надолу по уличките в капана, понеже имаме доста там, заложиха долу един капан, констатирайки "Трудно се работи в Пловдив..." и вместо да им помогнат хората, знаете ли какво се случи?! Задигнаха им капана!!! Е, не може да сме чак такива идиоти!!! Момчетата все пак успяха да си го вземат, ноооо... срам, мили ми съграждани, срам... Призовавам, нека помогнем на хората!!!
Повярвайте ми, и аз треперих от притеснения, дали всичко ще е наред, дали ще ги върнат, дали няма нещо да се случи...
Повярвайте ми! Всичко ще е наред!!! Ще ви ги върнат!!! Нищо лошо няма да се случи!!!
Ако някой желае, или се колебае, или му е любопитно - нека ми пише на лична, ще се видим, ще му разкажа подробности... но добре се замислете, все пак "4 лапи" са тук за да ни помогнат, и са тук за кратко...
Пепсова мама, ако не ме лъже паметта веднъж си писахме в този или подобен на този форум относно посещението Ви и впечатленията Ви отизолатора на 4ти км. Бях изложил доста аргументи срещу не съвсем информираното правене на изводи на база на видимото на повърхността и мисля, че тогава се съгласихте с мен. Помолих Ви само едно - потърсете факти, потърсете истината и тогава направете своя ИНФОРМИРАН избор и заемете своята ИНФОРМИРАНА позиция. Иначе рискувате да се превърнете в адвокат на убийци и техните съучастници просто от непознаване и неразбиране. Сега Ви МОЛЯ отново за същото, защото ситуацията е доста сходна. Твърдите ентусиазирано, че 4 лапи "са тук за да ни помогнат". Аз съм на мнение - разбира се мога да се аргументирам - че 4 лапи са тук предимно за да помогнат ... на себе си. Това е организация, стъпила на сериозни пазарни фундаменти, организация, която плаща заплати на "доброволци", подържа офис, има Ръководител На Екип и Маркетингов Директор, които в 01:30 бдят във форумите от загриженост за (посочете верния отговор) 1. животните, 2. имиджа си, който за организация от такъв калибър е въпрос на живот и смърт. Защо е тоя ревностен отпор и нападки срещу нас - тукашните активисти? Какъв им е проблема с това, че от 2 години ние трошим време, нерви и пари да излагаме на показ всички (вярвайте ми, с цената на много усилия и унижения докопани) закононарушения на общинската администрация по отношение на ЗЗЖ? Каква отплата мислите имаме за конфликта, който имаме с практически цялата община - от управителя на концлагера (вече директор на предприятие!) през цялата "Екология", зам-кмета и Самия Той най-отгоре? От любов към скандала, поемането на неразуми рискове и нуждата да се отървем от излишни пари от собствените си джобове ли? Знаете ли колко кучета изби същата тази администрация от наше име и с нашите пари? Хиляди. Знаете ли как спазват закона и как "работят" по общинската програма? Никак. Ама съвсем никак. Нула. Само PR, само безмислени харчове, раздуване на щат, свръхбюджет за сметка на ... още повече избити кучета. Не само от Пловдив, а от 16 други общини! Знаете ли колко четене на закони, колко пари за консултации, колко потрошено време е отишло да съдим тази и други от въпросните 16 общини да се докопаме до протоколите им за незаконна евтаназия и колко борба с тези, които трябва да я санкционират е паднала дотук? "Евтаназия", сиреч чисто незкоанно убийство - особено жестоко отношение по смисъла на ЗЗЖ на стотици животни. Имате ли представа какво струва за психиката да трябва да знаеш за всяка гадост, да гледаш постоянно смърт и страдания и в повечето случаи да си безсилен, да се мъкнеш по полиция и прокуратура, да те плюят и клеветят журналисти, чиновници, "примерни" граждани. Защо мислите е всичко това? За пари ли, за слава ли? Помислете пак... Помислете, а вижте и в речника какво пише срещу думата "защита". За нас това е, когато едни хора се изправят срещу други хора, които издевателстват над някого. Сравнете това с едни други хора, които идват на Ваши разноски в града Ви (да, хотела и командировъчните на целия екип на 4 лапи е за наша сметка - на мен и на Вас, направете си справка понеже това не го пише във вестниците!), водят "преговори" и подписват договор за партньорство със същата тази община. Казахте "помагат на нас". Как точно? Като продадат за Ваша сметка малко имидж на общината-лидер в неспазването на закона? Да, ще кастрират неизвестен и неуточнен брой котки - ако кажат 400 - 400, ако кажат 4000 - 4000. Минков ли мислите че ще ги брои, на мен ли ще позволят или на Вас? На Вас може и да позволят, стига да не задавате неправилни въпроси и да сте все така ентусиазирана. С какво ще се промени положението след "успешното приключване на това партньорство" - при преброени от тях ок. 8000 котки ще кастрират 400. Знаете ли какво? - общинските ни любими герои ще шетат вече и сред котките така, както досега след кучетата биейки се в гърдите, че са "хуманни" и "партньори" с Най-Великите, което обрича на още по-голям неуспех всеки, който се мъчи да докаже обратното. Аз лично съм присъствал на няколко "проверки" срещу жени, позволяващи си наглостта да се грижат за бездомни животни. Борили сме се и засега не сме позволявали да ги репресират за тази им наглост. Искате ли да се срещнете с тях? Споняте ли си само преди няколко месеца, когато Шушумингов се изпъчи пред придворните медии, удари се в гърдите и обяви, че от утре ще глобява по 500 лева всеки, който храни бездомни животни. Искате ли препратки към десетките статии или си го спомняте? Споняте ли си за това, как "една шепа лумпени" застанаха тогава пред общината с панички с храна и отидоха да викат Директора да дойде да ги глоби, а той се изсули и как писахме декларации срещу този произвол? Това са "лумпените", попитайте къде бяха тогава "партньорите", които съвсем официално тъкмо бяха сключили договор след преговори лично с тази личност. Питайте за отровените в продължение на цяла седмица кучета и котки в Прослав в края на тази година. Питайте директора на РВМС колко пъти не се явява на дело за укриване на обществена информация относно това, какви и колко санкции са налагали те като контролен орган на община Пловдив за нарушения на ЗЗЖ. Питайте директора на НВМС. Питайте и Маркетинговия Директор и Ръководителката На Екип дали някога са се забърквали в близки до това неща и откъде биха могли да знаят как се прави това, та бащиснки и "компетентно" да поучават като последна инстанция. Кое според Вас е защита? Прилича ли Ви всичко това на мерене на мускули, делене на територия или борба за влияние? За мен изобщо няма дори и база за сравнение, просто сме различни породи и имаме различни цели. Те идват, правят каквото правят, заминават и след тях животните остават пак изцяло на милостта на Станев. Който вече няма да е убиец. Вече ще е "хуманно" обучен и потупан по рамота. Повръща ми се от всичката тая помия...
Публикувано: 11 March 2010 - 04:21 AM
То, че екипа на изолатора трябва да се замени частично и да се смени ръководството - спор няма. Но не виждам как си представяте "Четири лапи" да "упражнят този натиск" върху община Пловдив, чисто юридически?!?
И аз съм от Пловдив и аз знам за много безумия и за това, че избиват кучетата и котките още преди да стигнат до етапа на "протокола" в изолатора, но това някой трябва да го документира и докаже. Другото си е само кряскане. Щом като сте от активистите на това пловдивско сдружение бива да бяхте направили поне това - да документирате подобни действия. Тогава нямаше да ви е необходима подкрепата на "Четири лапи" за да окажете натиск. Вие сами щяхте да го окажете.
Лично аз, съжалявам, че съм пропуснала информацията за тази акция, защото поне можех да помоля да дойдат в нашия район и да кастрират няколко котки там ..... не виждам нищо нередно в това да има такива акции .... че и общината прави глупост след глупост и това е вярно, но не "Четири лапи" са виновни за това и определено не са в състояние да променят нещо, ако насреща им стоят меко казано неподготвени за такава дейност хора. Да, хората работят по проект защото всички тези кастрации трябва да се подсигурят финансово. Така се работи - някой трябва да отпусне пари. Тези хора не могат да фотосинтезират докато вършат тази работа. Тази част от проекта не касае сумите по основната задача. Ако бяхте се занимавали някога с работа по такъв тип финансиране нямаше да изпаднете в тази нелепа ситуация с този тип обвинения. Разбира се, че ще сключат договор с общината! Няма как да се осъществява определена социална или обществена дейност без знанието и съдействието на общината. Такъв е редът. Не разбирам какво Ви шокира и Ви кара така да скачате?!??

п.п. - Няма да е лошо да се помисли и за проект в гр. Съединение .... ама и за кастрация на кучета, че там положението е .... мамма миа....
Скъпа DessyD,
Хубаво е преди да влизаш в спор (и още по-лошо - да отправяш упреци към хота, които нито познаваш, нито имаш идея какво правят) да се осведомиш, съгласна?
Ще ти представя няколко факти, на които държа да получа отговора ти - дали да ти известни, както и искрения ти, но вече ОСВЕДОМЕН коментар по темите, които така свободно дискутираш. Дотук не съм казал нищо обидно, нали?
ФАКТ 1. Знаеш ли колко е бюджета на изолатора на 4ти км? 300000 годишно. Знаеш ли колко души работят там? 16. 4 ветеринарни лекари между тях. Знаеш ли кой им плаща заплатите, вкл. и на всички от Екология и кой пълни този бюджет? Ти. Знаеш ли колко кучета са кастрирали и (по документи!) пуснали за 2008? 350. За 2009? Около 400. Start/Acessories/Calculator. Раздели парите на резултата. 800 лева на кастрирано куче?! О, да! При това - подчертавам - по документи. Понеже на улицата ги няма, ще се съгласиш, надявам се. Ако не се съгласиш - питай "Четири лапи" - те "преброиха" 680, общо кастрирани и некастрирани. КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 3000? Защо 3000? Защото от 2004 до 2007 всяка година цената на това Пловдив да бъде "чист от бездомни кучета" беше 1500 живота годишно. Толкова избиват и догодина пак толкова нови. След януари 2008 (ЗЗЖ) "спряха" да избиват. 2 години по-късно градът е пак толкова "прочистен", но с цената само на 350-400 кастрирани на година... Да бе!
Та, като говориш за пари и финансиране, нали не се опитваш да ми кажеш, че 800 лева за кастрация (уж!) на едно куче са твърде малко пари, та сега трябва да бръкнем за още 25-30000 и за "4 лапи" за да свършат ... кой знае какво? Докато свръхфинансирания от мен и теб и мегакапацитетен (незаконен между другото, ако те интересува) изолатор гастролира на разменени начала из съседни общини да "кастрира" тамошните кучета? Слушала ли си безумията на Минков и Константинов как щяли да дават 150000 за ... предпроектни проучвания и проектиране на приют?? Колко пъти искаш да ме накараш да платя безумни суми и колко години искаш да чакам докато тези, които издържам и чийто бюджет пълня благоволят да се научат да работят и да спрат да убиват? Кое е спорд теб правилното - да хукнеш да "им помагаш", да им търсиш още пари или някой друг да им върши работата? Или да излезеш и питаш "Ало, как я мислите тая работа бе!?" и да ги гониш да им държиш сметка? Благодаря за урока по финансиране на "проекти", само че тук не иде реч за фотосинтеза и глад (гладът е за кучетата, които хранят с ярма), а за такова плюскане на моите и твоите пари и такова безделие и безхаберие, че чак мен ме е срам за тях!
Не знам това откъде го знаеш... Не е от "4 лапи", предполагам... Замисляла ли си се откъде по дяволите знаеш - както твърдиш - какво ставало в изолатора и "етапа на протокола"? Ама сигурно ли е, да не е само слух?...
Знаеш ли колко са дебели папките с документацията, за която обясняваш просто защото така си решила, че не сме събрали? 25 см. И е напълно достъпна да прегледаш при едно единствено условие - след това да се върнеш тук и честно да споделиш какво си видяла, става ли?
Само кряскане, казваш... Да бяхте свършили нещо... Тъкмо това е другия ключов момент.
Имаш ли дори идея как се оказва натиск на община и покровителстващи я държавни контролни органи? Имаш ли грам идея?? Юридически? О, далеч не само! Протести? Търсене на гласност? Търсене на съмишленици?
Но първо държа да уточним с какви очи се появяваш, раздаваш задачи и хвърляш упреци за зле свършена работа без да имаш представа какво сме свършили? За каква работа говориш и откъде ти дойде на ума да имаш претенции към който и да е от нас? Аз лично работя на 3 (три) работи и се грижа за 7 (седем) животни, до едно прибирани от улицата. Ти заплата ли ми плащаш или си ме назначила на бюджет за да ми държиш сметка? Времето и парите, които сме строшили до тук ги крадем, наистина ... от себе си. Защо на мен не ми идва на акъла да искам ТИ да си свършила всичко това и да те упреквам без дори да те познавам или да знам какво правиш? КОЙ според теб ще допринесе за промяната, за която и ти говориш - 4 лапи? Ти? Общината сама? И как ще стане това - като ни пратиш да събираме доказателства и упражняваме натиск или като 4 лапи дойдат, подпишат договор и после години наред а някой каже за нещо нередно в изолатора - веднага ще му проглушат ушите с "партньорството си" с "истинските"! Кое е според теб по-добър атестат за защитник на животните като отношение от една община-системен нарушител на ЗЗЖ - да те плюе или да седите на една маса и да подписвате договор за партньорство? Нещата могат да се променят само когато има истински, сериозен, мотивиран Граждански натиск върху общините за спазването на закона и на задълженията им. Затова в момент, в който десетки малки местни сдружения и просто загрижени хора влизат в истински конфликт с местната администрация (и не само) настоявайки за санкции и уволнения като първа стъпка към промяната, идването на една организация с Маркетинговия Си Директор воглаве с критичната за защитата на животните мисия да кастрира 400 котки на община, която през това време ще гастролира из други общини да "кастрира" кучета и всичките самореклами за "партньорство" - това е анти. Това връща цялата борба много назад. И скоро не очаквайте да Ви отчетем смяна на екипа на изолатора, уволнения в общината и променена визия и принципно отношение към решаването на проблема. Очаквайте 4 лапи да дойдат пак през септември за втора серия, а междувременно можете да потърсите някой да му възложите мисията да ги покани в Съединение...