Пловдивски страсти
Публикувано: 12 March 2010 - 01:52 PM
Относно двете котки:
Заловени са на адрес ул. Васил Априлов 114, пред заведение Ла каса де Куба по сигнал от хора от квартала. И двет са обработени още вчера и са добре.
Женската е сива, тигрова. Татуировъчен номер на ухото 30.
Мъжката е бяла със сиви петна. С доста следи от бой с други котки (дано след операцията да не е такъв побойник). Татуировъчен номер 29.
Животните ще бъдат върнати на адреса, от който са заловени, днес към 17 ч. Би било добре вие лично да присъствате, за да се убедите на място, че са добре, и също така да получите медикаменти за обезпаразитяване (което трябва да се прави редовно). На този телефон ли да Ви търсим: ********.
не, не ми е това телефона, явно са ви информирали отново грешно.
И не, не съм от дружеството, а го открих, след като търсих в интернет и днес сутринта се свързахме с двама господа. Въобще не ме интересува какви са ви "търканията", а мен интересуваше дейността ви, зададох конкретни въпроси и а вие умишлено провокирахте със сарказъм, за да избегнете въпросите. Къде ви е базата, искам да я посетя и да се уверя, че всичко, което правите отговаря на изискванията? Искам да се идентифицирате, ако щете и на лично, за да ми се извините за клеветите, обвинявайки ме, че имам някакъв паричен интерес. Няма да допусна да манипулирате хората. Искам също така да ми предоставите документация, искам да ми докажате, че сте действали по сигнал на граждани, които обгрижват котките, а не на собствениците на заведението. Моля да прехвърлим комуникацията на лични.
И също така, споменах , че съм изгледала два дога, така че отново се правите на психолози. Дайте по-кротко.

Който на убийците прощава - той сам в убийствата ги насърчава!
Публикувано: 12 March 2010 - 01:59 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 March 2010 - 08:36 PM
Защото " И в купом всички съгрешихме......."
Публикувано: 13 March 2010 - 09:55 PM
Ще карам подред, макар и с малко закъснение.
Georgils,
Моите уважения към Вас, ако Вие сте човекът, с който комуникирахме относно изолатора - lothian, в точно тази тема май, после на мейл. Като цяло аз казах какво съм видяла тогава, после се съгласих с Вас, че това което съм видяла, вероятно е подготвено за момента, за журналистите, за деня и т.н. Какво се случва вътре, зад кулисите, не знам... Вярвам на Вас, защото бяхте достатъчно убедителен. Чудесно е, че сте се заели с незаконните действия, убийства, бездействие и т.н. на общината ни, някой трябва и това да прави в случая сте Вие! Ако мога с нещо да съдействам, както и преди казах на Ваше разположение съм! Но след като Вие сте се заели основно (или май САМО) с това (в което няма нищо лошо, НАПРОТИВ), тогава оставете 4 лапи да се заемат с другото кастрациите на бездомниците. Докато Вие се справяте с нередностите в общината, нека те направят колкото могат за бездомните.
Как ще ни убедите, че поради N на брой причини, ние не бива да се възползваме от техните услуги в Пловдив? Има до офиса ми котка, която даде 3 поколения докато се усетя за какво иде реч, и то само защото нямах да отделя 80 лв за кастрацията й. Отделно, че нямаше кой да ми предложи на услуга да я залови, защото мацата е доста дива, самата аз не можех да се справя с това. А сега те я хванаха в мое присъствие, кастрираха, върнаха отново в мое присъствие, котката е на 7-ми ден вече след кастрацията, навярно беше оплодена, защото 2 седмици преди това беше разгонена, и си е жива, здрава, жизнена и по-социална от всякога. С кое ще ме убедите, че това не е добре? С това ли : че 4 лапи са тук предимно за да помогнат ... на себе си. Това е организация, стъпила на сериозни пазарни фундаменти, организация, която плаща заплати на "доброволци", подържа офис, има Ръководител На Екип и Маркетингов Директор, които в 01:30 бдят във форумите от загриженост за (посочете верния отговор) 1. животните, 2. имиджа си, който за организация от такъв калибър е въпрос на живот и смърт. Не, не. И давам 1 котка само за пример. Имаме си много, както знаете. Ще ви кажа едно: да са живи и здрави 4 лапи, дълги години още да поддържат добрия си имидж и да ни помогнат с бездомниците. Това, че помагайки на нас, ще помогнат и на себе си, покачвайки собственият си имидж, никак, ама никак не ми пречи! Това, че носят скъпите си австрийски якета, спят на хотел и не знам какво още беше, докато са дошли за да ни кастрират котките, пак никак, ама НИКАК не ми пречи!!! Напротив - всички ще бъдем доволни!
А относно Защо е тоя ревностен отпор и нападки срещу нас - тукашните активисти? не знам. По мое мнение нещата стоят точно обратното. За мен лично, нападките са от ваша страна изначало. Аз наистина не разбирам защо се получи така. Вие изглеждате страхотно разбран, диалогичен, разумен човек (за разлика от коренячката пловдивчанка), те също. Защо не намерихте начин да си съдействате, не знам...
А относно това девойче, коренячката, недоумявам, че Вие имате комуникация с нея... тя най-искрено да Ви кажа, ми изглежда доста глупава, неразбрана, хаотична, комплексирана... да не продължавам, какъвто Вие не сте... А на всички други, влезнали в спор с нея, да кажа не се подвеждайте! Ако спориш с глупак, рискуваш другите да не забележат разликите! А и в случая не става спор, девойчето държи да се похвали, че има диплома, а вие си приказвайте за бездомни животни, кастрации и т.н.
Да добавя... понеже коренячка пловдивчанка от един момент нататък взе да се държи адекватно. Може би някой я смени зад никнейма, или пък тя се е съвзела не знам, но по въпроса "Ако едно животно се кастрира , а след това бай Станю мине и го утрепе, то каква е ползата?" права сте. Но ако същото животно не се кастрира, след 1 година бай Станю, а и кой ли още не, ще утрепе не едно, а колко? Някой ще сметне ли колко ще има да трепе бай Станю от некастрирана женска догодина?...
И какво излиза пак май е най-разумно да действаме в синхрон вие с общината, 4 лапи с кастрациите, ние със съдействие и на едните и на другите. Стига да знаем как. "4 лапи" си казаха - давате ни сигнали къде има котки, ако можете - съдействате с хващането, ако не можете - просто ни наблюдавайте, ние ще ги хванем, а утре ще ви ги върнем живи и здрави, нали искате да ви се обадим, за да присъствате на връщането?!"
Не Ви ли звучи като да бъде по-ефективно така?
Публикувано: 13 March 2010 - 10:05 PM
Пък тази госпожа може и аз да съм. Аз съм в Пловдив. Ако желаете, пишете ми на лична, ще Ви кажа къде и заповядайте в офиса ми, ще почерпя по кафе, ще покажа една възрастна, кастрирана от 4 лапи миналата седмица котка, която живее не в мазе, ами по улиците... в задният ни двор... под колите... Че и на всичкото отгоре още на другия ден след връщането й се изсипа снега... студа... кишата... Маца е жива, здрава и в по-добра кондиция не е била!
Тези до блока се върнаха един по един след скриването си, кой на втори ден, кой на трети... под брой са ми! И женски и мъжки, и млади и по-възрастни - всички са в прекрасно здраве и кондиция!
Останаха ми 2-3, които се скриха, но ще помоля лапите и тях да оправят другата седмица.
Публикувано: 14 March 2010 - 02:58 AM
Само така, защитници! Здравата сте поработили ...зад клавиатурите. Трябва здраво да се работи! Здраво громите врага, разсипвате го! Маркетинговият - и той, ама към неговата "работа" (понеже той все пак това работи) имам някои по-особени забележки, с които мисля да не отегчавам/забавлявам тъкмо подбрано общество като вас. И той трябва здраво да работи!
А и без това вече ни разкрихте... От години правим постановки за пустите мангизи, правим се на шутове, изпълняваме поръчки... С хитрия ход с протестите с крайните лозунги и искания, с това да искаме уволненията на половината община бяхме стигнали на една крачка от това тя да ни прегърне като любимо кученце (пази Боже!) и да ни кихне ... ... .. (тук Маркетинговия е по-сведущ, той ще обясни подробно какво щеше да ни кихне. Бива ли, Маркетингoовия?). Така де, на кукловода ни щеше да кихне, ама все някой кренвирш и за нас щеше да има... Сега - край. Сега, освен че сме разкрити, сме и вкарани в правия път. Сега вместо кренвирши пак ще лапаме ...мухи.
Но, както се казва, сами сме си виновни. И понеже тук вече няма кой да ни се връзва, а и си взехме поука след толкова изпепеляващи, сурови, но аргументирани и справедливи критики, мислим да потърсим балами - както много духовито се изрази една от дамите тук - "у лево". Вадим картата и компаса, поглеждаме наляво и виждаме ... Германия. Или това е Австрия? Да ги пробваме ще ни се вържат ли на въдиците, след като не успяхме да хванем вас (не успяхме, нали, момичета!?!!?), а и да проверим дали и там имат такова чаровно чувство за хумор като вашето и дали са толкова бдителни да не допускат прикрити пишман еко-природо-псевдо да се вклинят в редовете им.
Ако се държите прилично и все така упорито и творчески работите във форума (къде другаде!) за истинската, правилна защита на животните и громите правилния враг, ще намина да ви информирам как се развиват нещата.
И да слушате Добрите, да пригласяте усърдно и да спазвате дрес кода!
И никога, никога, ама никога да не си показвате сутиените! Другото само ще се нареди все някак, все някой ще се намери да го свърши.
С благодарност за приятните мигове сред вас.
P.S. А, и ако имате още някоя мисия за нас - ние сме насреща, само кажете какво трябва да правим!
P.S.S. И няма да забравяте за сутиените, нали!
P.S.S.S Момичета, tрябва винаги да оставяте дежурен за в случай, че врага се промъкне през нощта! (t-то е за удоволствие на, ... която и да беше).
P.S.S.S.S. Ако все още не ви е станало ясно, в този "спор" участват 2 (ДВЕ) страни. То не е спор, то е борба за оцеляване. За едната страна. Та, ако случайно някоя още не е разбрала, Вашата роля от самото начало е на статисти. Декор. Мизансцен. Бяхте използвани. Употребени.
От едната страна.
Това трябваше да прилича на дискусия и вие трябваше да повярвате, което с готовност и жар направихте.
Аз съм убеден, че никоя от вас не е глупава, нито е лош човек, но след отзивите на rodegunda и Пепсова мама просто чувствам, че вече няма какво да губя (освен Мангизите и Голямата Далавера, разбира се), нито на какво да се надявам - измежду вас няма да намерим съмишленици. Разменихме по един-два мейла, мисля си че говорихме искрено и успяхме нещо да си кажем. Днес виждам КОЛЕБАНИЕ между това да бъдете Себе Си и между това да не сгрешите и, мисля, не сгрешихте - избрахте сигурното. Марката. Марковата "защита". Никой не ви упреква за това, то си е ваше право и ваш избор.
Стига приказки. Вече казах, че този форум не е света. Света е Всичко Извън Този Форум. А там вие сте си избрали ролята на клакьори и лъжете себе си, че се чувствате комфортно и на място в тази роля. Тук се противопоставят две страни и за едната това е въпрос на оцеляване. Само от уважение към вас и вашия интелект не конкретизирам. Вие не сте били фактор и за момент. Едната страна употреби вашата "подкрепа" за да напомпа самочувствието си, а другата дочака напомапаното самочувствие на първата да загърби маркетинговите похвати и да започне да плюе като каруцар. Всъщност бидейки употрбени направихте лоша услуга на Правия. Той се подведе по вашия ентусиазъм да вярва, че света е в този форум.
Няма да ви се извинявам, защото не някой от нас ви употреби.
Дано сте в квадрата на аксцендента в този точен момент... И, забравете за сутиените.
Публикувано: 14 March 2010 - 08:40 AM
Айде стига съм отговарял като на разпит. Кажете ми Вие как си я представяте, става ли?
Чакайте малко - идеята е Ваша, не моя.
Аз на първо четене не я подкрепям - не разбирам как и не мисля, че е разумно да бъде реализирана.
Обаче се опитвам да схвана идеята - за тази цел е добре да я споделите - даже преди няколко страници говорихте за подписка - все пак трябва да разясните?
Здравейте, продължавам да се надявам, че може да отговорите поне на една от идеите си конкретно. Надявам се, да внесете повече разяснениеи информация по тази.
Публикувано: 14 March 2010 - 05:24 PM
Тук няма да получите никакво разбиране, защото хората, които пишат в този форум, реално правят нещо, за да няма животни по улиците. Едно кастрират, други задомяват, трети разпространяват информация, четвърти помагат с пари, пети - с друго. Всички взети заедно си помагат и се допълват и благодарение на това е постигнато много. Трудно е за такива хора да разберат позицията ви, според която не бива да се прави нищо, преди общината да изпълни безпрекусловно всичките ви искания. Трудно е да бъде приета и идеята, че една неправителствена организация за защита на животните трябва да има само контролираща функция, без никакви други задължения или дейности. Този манталитет тук просто няма почва, защото за пишещите е ясно, че за да бъде решен някога проблемът, трябва много работа и по-малко философстване.
Публикувано: 14 March 2010 - 10:31 PM
Браво на 4 лапи!Браво,че най-после хората,които реално искат да направят нещо-колкото и малко да е то-една котка пред офиса,две пред блока и т.н. има към кого да се обърнат за адекватна помощ.И дано дойдат скоро отново,че беше тъжно вторият по големина град в България да няма програма за безплатни кастрации.
Обикновените хора ще се опитаме да се възползваме от предложената възможност.А за дружеството-изобщо не желая да коментирам-това е истинска срамота...
Публикувано: 23 March 2010 - 03:16 AM
Тук няма да получите никакво разбиране, защото хората, които пишат в този форум, реално правят нещо, за да няма животни по улиците. Едно кастрират, други задомяват, трети разпространяват информация, четвърти помагат с пари, пети - с друго. Всички взети заедно си помагат и се допълват и благодарение на това е постигнато много. Трудно е за такива хора да разберат позицията ви, според която не бива да се прави нищо, преди общината да изпълни безпрекусловно всичките ви искания. Трудно е да бъде приета и идеята, че една неправителствена организация за защита на животните трябва да има само контролираща функция, без никакви други задължения или дейности. Този манталитет тук просто няма почва, защото за пишещите е ясно, че за да бъде решен някога проблемът, трябва много работа и по-малко философстване.
Гечев, ще го обясня толкова ясно, колкото мога, пък Вие правете каквото Ви душа иска. За разлика от Вас, аз не знам всичко, нито вярвам, че мога да Ви нареждам, нито давам тон в живота, нито да искам да вършите каквото и да е, нито да ми се отчитате за него. Аз не споря с Вас. Не споря и с вас, момичета.
Нека го кажа ясно, пък вие го разбирайте както Ви позволява Капацитета: дреме ми за Вашето или на пишещите тук мнение. Не го казвам с лошо или лични чувства към който и да е. Просто Вашето (и вашето) одобрение или неодобрение няма никакво отношение към това, в което вярвам и правя. А на неодобрение съм повече от притръпнал - отдавна съм на фаза, в която неодобрението ми е основен стимул и критериий за това, че не съм се изпедерастил и че съм на прав път. "Да се приспособяваш успешно в едно болно общество не е признак на добро здраве". Да бъда харесван от микрообществото на един форум (който - признавам - не уважавам тъкмо защото по тия места от години предимно и само се охка и ахка) е изключително слаба и нездрава мотивация. Погледнете си броя на постингите! Кога, по дяволите сте успели да свършите каквото и да е, като сте постоянно на вахта за охкане, ахкане, състрадаване и даване на акъл за неща, от които нямате хабер!? И не ви ли омръзва и откъде тоя ищах да приписвате на всеки различен от вас собствените си комплекси - най вече това, че никога нищо не вършите! Наистина ли някой успява да баламоса съвестта си че помага на животните с това, че веднъж нахрани едно, веднъж даде 20 лева да се излекува друго и веднъж за една бройка щеше да се подпише в една подписка? Кой ви (Ви) каза, че аз не съм го правил десетки пъти? Медал ли да искам за това или вашето (Вашето) уважение или одобрение? Какво ме интересувате вие (и Вие), да не би заради вас да правя каквото правя? Да, много логично звучи човек да търси съмишленици и да се впряга заедно с тях за това, в което вярва. Аз също търся (и намирам!), само че аз не виждам в който и да е тук съмишленик. Тук има едно комфортно охкащо зад клавиатурите дежурно общество, част от което не желая да бъда и не съм. И - да - мисля, че давате изключително лош пример и подвеждате всеки ентусиаст, решил най-после да направи нещо в защита на животните. Защото ако човек попадне първо във вашата общност (което е доста вероятно заради ... google), неговата енергия почти сигурно ще бъде впрегната от вашето одобрение/неодобрение да остане завинаги в този (или "другия" форум) и той никога няма да направи нещо повече от това да състрадава, призовава, охка, дращи, мрънка и плюе всеки друг, който не се държи като него само защото той по-отдавна прави ... това. Или има да изкарва заплата за "доброволческа" защита (това - нека уточня преди Вас - е от завист).
Тук съм единствено заради Вас.
Защото баннахте д-р Литов от "другия" форум и "дискусията" трябваше някъде да се пренесе.
Одобрението, на което се радвате е всъщност най-лошата шега за Вас. Помислете сам дали Германия и Австрия (и хората там, разбира се, вкл. медиите, ръководството и донорите) ще подходят към всичко, което направихте тук и всичко, което се подведохте да избълвате, със същото одобрение, което срещнахте в тази добре култивирана и маркетирана форумна среда и в кабинетите в общината. Обещавам Ви, че няма да има никакви клевети - само факти, цитати (предимно Ваши) и пак факти. Плоски лъжи за лъскави мобилни клиники; невиждане на стотици кучешки трупове; "рутинни" операции на опаразитени бременни котки по клинични признаци; скандали и физическо насилие срещу хора, които не позволяват да им вземете животните; връщане на животни в очевидно лошо здраве; арогантно отношение към мнението на обществеността; клеветене на граждани и плюене по техни огранизации, квалификации за "пишман", "псевдо", "саботиране", "бясни кучета" - все ми е трудно да повярвам как една фондация от този калибър би толерирала такива изцепки за сметка на имиджа си пред европейската общественост. Освен ако не държи повече на одобрението в този (и "другия" форум), хвалбите от общината или на вечно недоразбралите "еко"-, "минко"- или каквито там бяха "доброволци". Ама знае ли вече човек...
Публикувано: 23 March 2010 - 09:40 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 23 March 2010 - 10:54 AM
Публикувано: 24 March 2010 - 06:30 PM
За да коментирате г-н Сербезов трябва първо да го познавате а за да го познавате поне трябва да сте били с него в окопите и на барикадите /метафорично казано/. Г-н Сербезов наистина вложи труд и вдъхновение за да калибрира мирогледа на това малко общество с надеждата то да превъзмогне стереотипното си мислене и късогледство. Не успя. Да си неразбран може би е толкова болезнено, колкото и нуждата да натриеш носа някому когато си на 8. Особено когато от осъзнаването на истината зависят животи. Животите на тези, които малкото ви общество уж защитава.
Активизмът в защита на животните най общо може да бъде описан като поредица от действия, чиято цел са социални, икономически, политически или законодателни промени. Той може да е директно насочен към хората с цел промяна на вътрешните им убеждения или към правителството и неговите органи. Активизмът е протест, антагонизъм, противопоставяне, налагане на радикални идеи, политическа провокация. Той включва всичко от митинги, демонстрации, бойкоти, агитация, лобиране и яростно пропагандиране до гладни стачки и гражданско неподчинение.
Да нахраниш котката пред блока е благородно, но не е активизъм. Да се грижиш за няколко домашни любимци - също. Да ръкопляскаш на гастролиращи циркове или да дадеш 50 лева на ветеринаря облекчава съвестта но дори не докосва същността на проблема. Глобалната, уродлива опресия и безправие на животните е болезнен факт, на който сме свидетели. Тяхната болка, тяхното страдание, тяхната самота, тяхната невинност, тяхната смърт. Гняв. Ярост. Съжаление. Отчаяние. Отвращение. Целият сътворен от Бога свят стене под тежестта на злото, причинено от човека на тези безгласни, беззащитни създания.
Когато си легнете вечер замислете се на чия страна всъщност сте и какво точно се опитвате да постигнете. Г-н Сербезов бе оплют, анатемосан и СПАМосан. Сега сами търсете отговорите.
Публикувано: 25 March 2010 - 01:32 PM
Които са N на брой. И които ще станат 2, 3, 5, 10 пъти N на брой, ако всички зарежем хващане-кастриране-връщане и хукнем да мълчим пред общината. Вие сте изумително неразбрани хора. Никой не ви пречи да вършите това, което вършите, недоумявам защо се пентите толкова пред вършенето на онова, което вършат хората тук и 4 лапи в частност, след като то е доказано ефективно. Е, не се спряхте!!! Пяна ви се появи на устата! Млъкнете най-накрая!!! Безобразни сте! АБСУРДНИ!!! ПРЕКАЛИХТЕ!!!
Ума ми не побира как всички тук казваме "ЕДНО ПЛЮС ЕДНО Е РАВНО НА ДВЕ!!!", а вие крещите "НЕ Е ВЯРНО, ЕДНО ПЛЮС ДВЕ Е РАВНО НА ТРИ!!! ХОРА, СПРЕТЕ ИЗРОДИТЕ, ТВЪРДЯЩИ ЧЕ ЕДНО ПЛЮС ЕДНО Е РАВНО НА ДВЕ, ЗАЩОТО ВЯРНОТО Е ЧЕ ЕДНО ПЛЮС ДВЕ Е РАВНО НА ТРИ!!!" Ама толкова ли недоумявате, че това са две съвсем различни неща?!?! Че те ТРЯБВА да се вършат заедно!!!! Кой отрече, че е правилно това, което правите вие?! Кой?! Но за всички е ясно, че то е правилно, но недостатъчно! Хората тук правят другото и вместо да се правят успоредно нещата, за да има истински ефект, вие се втурнахте да оплювате хората, които вършат онова, което всъщност трябва да се свърши, ОСВЕН това, което вие вършите!!!
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! АБСУРДНИ СТЕ!!! АБСУРДНИ!!! ПРЕКАЛИХТЕ!!!
Публикувано: 25 March 2010 - 01:45 PM
Ни най-малко. Личността не коментирам, никога не си правя изводи за самите хора по виртуалните им изяви. Коментирам единствено написаното от Сербезов, а то е раздаване на фасони. Голяма част от вашият пост попада в същата категория.
За разлика от мен, обаче, вие щедро раздавате квалификации, без дори да се поинтересувате от фактите кой какво защо кога е направил и къде се е бил.
Наистина ще останете поразително неразбрани. Въртите цялата дискусия около две неща: собственото си его и преценката си за публиката. И двете неща са супер маловажни.
А ставаше дума за простичкото нещо: с какви очи се саботират безплатни кастрации на бездомни животни и се връща общественото мнение относно кастрациите години назад?!
Публикувано: 25 March 2010 - 01:54 PM
Аз едно не мога да разбера - защо хабите нерви, думи, клавиатури. Тук има "природозащитници", които са против кастрацията и ми говорят за хормонални дисбаланси? Зарежете тия дискусии. Това са абсурдни хора, които не само че не помагат, ами и вредят.

Публикувано: 25 March 2010 - 02:17 PM

Публикувано: 25 March 2010 - 02:34 PM
За да коментирате г-н Сербезов трябва първо да го познавате а за да го познавате поне трябва да сте били с него в окопите и на барикадите /метафорично казано/. Г-н Сербезов наистина вложи труд и вдъхновение за да калибрира мирогледа на това малко общество с надеждата то да превъзмогне стереотипното си мислене и късогледство. Не успя. Да си неразбран може би е толкова болезнено, колкото и нуждата да натриеш носа някому когато си на 8. Особено когато от осъзнаването на истината зависят животи. Животите на тези, които малкото ви общество уж защитава.
Активизмът в защита на животните най общо може да бъде описан като поредица от действия, чиято цел са социални, икономически, политически или законодателни промени. Той може да е директно насочен към хората с цел промяна на вътрешните им убеждения или към правителството и неговите органи. Активизмът е протест, антагонизъм, противопоставяне, налагане на радикални идеи, политическа провокация. Той включва всичко от митинги, демонстрации, бойкоти, агитация, лобиране и яростно пропагандиране до гладни стачки и гражданско неподчинение.
Да нахраниш котката пред блока е благородно, но не е активизъм. Да се грижиш за няколко домашни любимци - също. Да ръкопляскаш на гастролиращи циркове или да дадеш 50 лева на ветеринаря облекчава съвестта но дори не докосва същността на проблема. Глобалната, уродлива опресия и безправие на животните е болезнен факт, на който сме свидетели. Тяхната болка, тяхното страдание, тяхната самота, тяхната невинност, тяхната смърт. Гняв. Ярост. Съжаление. Отчаяние. Отвращение. Целият сътворен от Бога свят стене под тежестта на злото, причинено от човека на тези безгласни, беззащитни създания.
Когато си легнете вечер замислете се на чия страна всъщност сте и какво точно се опитвате да постигнете. Г-н Сербезов бе оплют, анатемосан и СПАМосан. Сега сами търсете отговорите.
Чудесна реч! Браво! Предлагам Ви, обаче, да оставим схоластичната риторика и да се съсредоточим към конкретните обстоятелства. Какво ще кажете?! Изобщо не мога да си обясня защо " Г-н Сербезов наистина вложи труд и вдъхновение за да калибрира мирогледа на това малко общество". Определено не е надеждата за промяната на позицията му (на "малкото общество"). Понеже много добре описвате какво означава "активизъм" ще е добре да покажете в какво се състои той, конкретно проявен от Вас и Вашите съмишленици, защото за толкова страници разбрахме само, че въпросният господин се грижи за 7 животни и е помогнал на неизвестен брой още такива. Не подлагам под съмнение истинността на тези факти, само, че същия тип "активизъм" се проявява от поне 2/3 от ползващите тази част на форума, а Вие усърдно отричате това. Другият "активизъм", за който сте дали почти академично определение липсва като проява при Вас, защото никой освен някой началник от общинските власти не е разбрал за Вашето съществуване (за разлика от хората тук, които се организираха и постигнаха промяна в НК, касаеща животните) !!!! В един от предните си постове yavor50 беше направил една много вярна и в същото време много трагична констатация за отношението на гражданството на Пловдив към тези животни като цяло. За мое най-огромно съжаление, той е много прав в констатацията си и всеки ден получавам потвърждение за това. След като толкова много тръбите за "активизъм" къде и как Вие го проявихте?!? Толкова страници с едни и същи въпроси и нито един отговор от Ваша страна. Единственото нещо, което чата е "колко вредна е кастрацията и колко лоши за "4 лапи"". Изобщо не можете да ме убедите в правотата си, още повече, че професионалните общности на ветеринарните лекари споделят точно обратната на Вашата позиция, а за мен те са компетентни да кажат доколко една манипулация е вредна или полезна. Ще повторя един "съвет" от преден мой пост - НЕ ТЪРСЕТЕ ВРАГА ТАМ КЪДЕТО ГО НЯМА !!! ФОДНАЦИЯТА "" 4 ЛАПИ" НЕ ВИ Е ВРАГ, ТЯ МОЖЕ ДА ВИ БЪДЕ САМО ПАРТНЬОР И СЪМИЩЛЕНИК В ИДЕЯТА !
Конфронтацията с такава организация не е от ничия полза, още по-малко е от полза за страдащите създания.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi