yavor50, в 06 August 2010 - 09:54 AM, написа:
Не ми се искаше да се намесвам, но нещата наистина излязоха извън контрол. Царе сме на това на муаме кал и лайна по всичко живо, па и по себе си, и след това да се чудим що сме на такъв хал. Много грозно, ама наистина отвратително.
Като оставим настрана чисто фактологичния спор кой е собственик на Мима (който явно съдът ще трябва да реши), дайте да поразсъждаваме от друга гледна точка: значи, идва един човечец в България, открива 4 приюта, събира кучетата на изнемощели старици и любители на животните, които са застрашени от издевателства, започва да кастрира масово. Никой от хората, на които е помогнал през годините, не се е запитал как, аджеба, се финансират 4 приюта с над 1500 животни вътре и над 20 души персонал. Как се финансират хилядите кастрации, откъде идват парите, за да могат разни изстрадали същества да намерят спокойствие и тих дом в Германия. Е, ама те парите идвали от Германия, там хората дарявали милиони, нищо чудно Димитров покрай тия кучета да е построил 3 вили на Хаваите. Но иначе, когато искаме и нашият Рошко да замине за Германия, щото иначе ще го отровят пред блока - първа писта сме да се молим, мазним и кланяме. След това си е наше право да псуваме и критикуваме, щото той Димитров е длъжен да ни помогне, щото той има пари, усвоява дарения. Ей това сме ние, неблагодарна сган.
С ръка на сърцето - колко от хората, които сега доволно сипят помия по Димитров, са изпратили куче/кучета в Германия именно благодарение на него? Сега и вие ли ще си искате обратно животните? Или май по-скоро не. Колко от вас са извадили по 100-200 евро и са поели разходите за транспорт до Германия? Колко са предложили да платят за транспорта на друго куче, за да заминат повече? Колко то вас са се поинтересували въобще колко струва да изпратиш куче до там? Или то няма нужда, той Димитров ще се погрижи, той пари има.
Колко от вас са кастрирали кучетата или котките от предблоковото си пространство именно в някой от приютите на Димитров, при това напълно БЕЗПЛАТНО? Що не се обърнахте за помощ към общинската структура, а точно към Димитров, след като е такъв мошеник?
Колко от вас наистина имат допир с проблема бездомни животни (кастриране, задомяване, лечение, стационар, спасяване и разходите около тях), а не са просто лаладжии, на които им е много лесно да дават определения и квалификации от няколко хиляди километра или просто от удобния диван вкъщи. Що не отидете на място, да поживеете в панелен блок в Перник, Бобов дол или Айтос, за да видите за какво точно става въпрос и колко лесно се работи в тази среда? Нещо не вервам да го направите.
Знаете ли, мен лично много слабо ме интересува дали Димитров събира пари покрай Мима или не. И да събира, не вярвам да отидат за поддръжка на измислените му вили на Хаваите. Ще дойдат тук, в някой от приютите и благодарение на тези пари други измъчени животни, чиято история не е толкова впечатляваща като тази на Мима, ще намерят спасение там, в Германия, защото тук за тях живот няма. Аз проблем с това нямам, а вие?
И накрая - СПРЕТЕ СЕ! Успявате много успешно с малките си интрижки да опорочите усилията на много други хора, които се трепят, за да докарат нещата най-сетне до там, че поне насилието над животни да се наказва със затвор.

....Много силно и мелодраматично писмо,ама не ме развълнува,чак толкова,защото е поредното извън всякакъв контекст, и не по темата.....
Едно странично мнение,ако е удобно.....
Не му правите услуга на въпросният Г-н Димитров,като обеснявате ,колко помага и ще помага.А той пък, нямам никаква идея,защо така си вкарва сам автоголове.
Много съм щастлива ,че има хора,като него(ако е вярно това,което се твърди,че прави),но тук не се обсъжда,кой,какво и как?!.....А елементарен случай за едно куче,което след някакви положени грижи....по най логичен път трябва да се върне на стопанина си.
След като е толкова отдаден на каузата за защита и помощ на животните в нужда....еми тогава ,какво се е запънал да претендира,за нещо,което НЕ е негово и НЕ му принадлежи?!
И вярвайте ми той не е единствения,които се бори и помага,но пък е единствения ,които успя такава реклама да си направи,че някои глух и сляп ше разбере,какъв Mесия е...
Все едно да поема грижите за някое куче и после да ми щукне нещо,да се привържа или какъвто и да е мотива и, да си реша най нагло,че ще си го задържа....УЖАС.....Чак се почувствах неудобно само ,докато пиша тези редове...
Ако МОЕ животно попадне,ако ще и в ръцете на Папата и въпросният реши,че може да ми го вземе ей така,просто защото смята,че е най добре......Ами незнам ,колко ще бъда уважителна и ,колко ше ми пука ,Kой иска да ми вземе Моето си....
Димитров,та Димитров....хайде Моля всички,които имат малко разум....
Нещата са кратки точни и ясни....Той да върне това,което Hе му принадлежи,пък после да продължава да си върши благородната дейност....За която бих му казала Комплименти,Но много лошо си изигра картите....сега как да му повярвам и да му се доверя ,като знам ,че има склонност да претендира за чужди неща?!...
Я се поставете на мястото на стопанката на Мима и престанете с тези фалшиви ,мелодраматични истории....Нито е първият въпросния Cпасител,нито ще е последния,нито ще е единствения......Само с разликата,че Истинските хора,които имат класа.....НЕ претендират и HE навират така натрапчиво, в очите на хората кой,какво и как върши за каузата....Ами ,колкото по анонимно се прави всичко,толкова по класно е....
Така е по света ......в България незнам......
И с благотворителност ,и с дарения, и с всичко останало....Не се крещи и претендира,защото,ако правиш нещо от сърце и искренни чувства....Нямаш нужда да натрапваш на всички ,какъв добър,отговорен и невероятен индивид си.....Всичко останало е фалшива и комплексарска работа....
Хайде със здраве на всички и стискам палци ,в най скоро време да има справедливост и да видим Мима с усмихнати очи ,в прегръдките на своята стопанка....
P.с...Толкова ми го набихте в главата ,този Господин,че чак ми се прииска да се запознаем

.....Хората на запад, луди пари дават за такава реклама.....Само че неговата,тъй като не става въпрос за шоубизнес.....май ше му изиграе лоша шега на финала....Ако продължава в същия дух...
P.с.2....Както обичам да казвам често.....ценете си времето...не се хабете да ми отговаряте(няма да получите отговор)...,а и не мисля ,че съм достатъчно рилевантен фактор изискващ кой знае ,колко внимание...
Просто изказвам мнение и гледна точка.
Да уточня,че моята позиция е принципна и е продиктувана от някаква елементарна логика,защото не познавам нито едната ,нито другата страна на въпросния казус....
Усмихнат и слънчев ден на всички,които го заслужават...
P.с.3

..До вчера нямах идея кой прав,кой крив и принципно,когато съм пред някоя дилема....Правя елементарното...Поставям се на мястото на всяка една от страните.....И където чувството е по силно и вярно...взимам позиция...
Засрамих се от себе си,когато си помислих ,как може да съм се повлияла, и даже да съм се чудила,коя позиция да защитя.....Еми логичната е отговора...