Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#1201 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2010 - 02:48 PM

Показване на мнениетоmony6802, в 14 May 2010 - 02:47 PM, написа:

Ето ви сайта на великия журналист от зората на демокрацията:
http://martinkarbowski.com/
Само ще припомня стихосбирката му"Недялко яде лайна"
П.П.Става въпрос за Недялко Йорданов......

Сериозно?!?!!! :ud_009: Този м... си е позволил да коментира Недялко Йорданов ?!!! Без коментар. Това стига. Няма нужда да го познавам. :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1202 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:медицина

Публикувано: 14 May 2010 - 03:14 PM

настъхна ми косата от музиката му бе! :gp_170:

#1203 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 14 May 2010 - 04:57 PM

До сега четох статията и коментарите. Дорева ми се! И си поревах, честно казано. Що за хора живеят около нас?!!? Ужас! Започнах да пиша коментар, но тъпия сайт ме върна, защото не бях написала и-мейла си и ми затри цялото написано, а то беше доста! Вбесих се и им теглих майните. И без това няма да има полза! :dh_188: Никога няма да се оправим... Направо се обезкуражих.... Почувствах се слаба. Хората в този форум се борят за благоденствието на същества, които няма да им дадат нищо материално в замяна. Само безгранична и безкрайна любов! А насреща им застават "хора", които ги сочат с пръст и ги определят като измет. Определят любовта и загрижеността им като незаконна, гнусна, отватителна и....
Не знам... просто съм потресена от това, което прочетох! Много пъти в коментарите там се споменава Бог! Ако наистина има такъв, дано направи нещо по въпроса! :dry:

#1204 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 05:13 PM

До всички, които твърдят, че на защитниците на животните не им пука за хората.

Вижте това

Попаднах на това видео,разглеждайки блога на deni_avr от форума. Надявам се тя да няма нищо против, че съм го постнала тук.
Преди 3 години събраните средства от Зооекспо-то са били дарени на дом за деца сирачета.

Това е само един пример,който е добил повече популярност. А примери има много.

Няма да е зле Карбовски да обърне внимание на това. Някои хора казват, че го познават. Ами изпратете му го. Туко виж му просветнало нещо, ако все още е останала малко човещина в него.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#1205 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2010 - 05:14 PM

Ама не се потрисайте толкова бе, хора!
Ние си знаем, че има ужасно жестоки към животните. Знаем си, че ги дразним. Знаем си, че с нищо не сме сгрешили нито като сме помогнали на Мима, нито като искаме инкриминация на садизмите. Изобщо даже не сме слаби, напротив, затова отнасяме толкова злъч, защото сме по-силни отпреди.
Не се занимавайте с Карбовски. Човек трябва да знае и на кого ДА НЕ обръща внимание.

#1206 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 06:12 PM

Мислех да напиша коментар под въпросната статия, но се отказах. Човек пише, когато има смисъл. В случая е все едно да се спори с телевизора. Мнението на г-н Карбовски по въпроса за кучетата е известно. Това че мрази животните и както изглежда, още по-силно мрази хората, които обичат животните, също. В предаванията си той обича да дава светли положителни примери с опита на другите. Вместо да плюе по природозащитниците, би могъл да подскаже на аудиторията си, че тя може да се самоорганизира, както се самоорганизира защитата на Мима.
И за да бъда в тон с модата да се демагогства в стил "защо протестирате за това, а не за онова" бих му предложила да насочи част от скъпоценната си омраза към пушачите, защото жертвите на раковите заболявания са хиляди пъти повече на брой от жертвите на уличните кучета.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#1207 Потребителят е офлайн   val4eto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 07:58 PM

Ако гледаш три предавания на Карбовски вече си готов за самоубийство.От тях лъха такава омраза и настървение за саморазправа.че чак те обхваща страх.Учудвам се,че някои хора го харесват.Но кои са тези
хора-ниско образовани,слабоинтелигентни и злобни.Не се притеснявайте, само те ще започнат да плюят след
предаването.Останалите са наясно с неговите изцепки.Защото всяко негово предаване е нагласено,нечестно и лъжливо.

#1208 Потребителят е офлайн   Blue Rose Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 08:20 PM

Съжалявам,че се налага да го кажа но има една поговорка,която много ми харесва: Колкото повече опознавам хората,толкова повече обичам животните :)))

#1209 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 14 May 2010 - 08:38 PM

всеки ден преглеждам "напиши МИМА"
вече не се изпращат снимки
по-добре да се земем с това да пратим нещо положително там, :dog:
все още се чудя дали има смисъл на телевизионера да се пращат писама,ще ги извърти срещу нас-убий простака с мълчание ,имаше някаква такава поговорка :md_064:

#1210 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 09:31 PM

Не знам...аз ще защитя дог.бг.(Карбовски не го понасям и няма да коментирам това изобщо, просто нема сми, то е ясно). Та отскоро съм в този форум и нямам мнение за дог.бг конкретно, но искам да кажа, че не трябва да скачаме като ожилени и да противопоставяме нещата хора-животни. Според мен дг.бг просто се опита да каже, че му е мъчно, че за Мима хората се вдигнаха и обединиха така както не се е случвало от много години в страната ни, а за съжаление за останалите наболели въпроси сме апатични като цяло като общество. Така го разбирам аз и съм съгласна. Не нападам, противопоставям и прочие, просто ми се иска да сме така обединени и масови за всяко едно добро нещо в държавата ни. Ако беше така щяхме да имаме едно много по-хубаво настояще и по-светло бъдеще съм сигурна. Сигурна съм, че много от вас активно помагат и на хора, не само на животни, просто, мамка му, искам, ама много искам да сме така масови и граждански ангажирани и активни по повече въпроси- разбирайте нацията ни като цяло. Вие не искате ли? Ей хора, промяната на живота ни и държавата ни няма да се получи докато се дърляме и не покажем ангажираност и активна гражданска позиция към собствените си съдби! То е ясно, че ТЕЛК системата примерно не работи адекватно-ами няма да заработи докато ние като общество не покажем, че няма да търпим повече злоупотребите и малоумията там и т.н ш т.н. Та, така го разбрах аз дог.бг...
User's Signature

Качена снимка

#1211 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 09:55 PM

Показване на мнениетоhopie, в 14 May 2010 - 07:36 PM, написа:

Не знам...аз ще защитя дог.бг.(Карбовски не го понасям и няма да коментирам това изобщо, просто нема сми, то е ясно). Та отскоро съм в този форум и нямам мнение за дог.бг конкретно, но искам да кажа, че не трябва да скачаме като ожилени и да противопоставяме нещата хора-животни. Според мен дг.бг просто се опита да каже, че му е мъчно, че за Мима хората се вдигнаха и обединиха така както не се е случвало от много години в страната ни, а за съжаление за останалите наболели въпроси сме апатични като цяло като общество. Така го разбирам аз и съм съгласна. Не нападам, противопоставям и прочие, просто ми се иска да сме така обединени и масови за всяко едно добро нещо в държавата ни. Ако беше така щяхме да имаме едно много по-хубаво настояще и по-светло бъдеще съм сигурна. Сигурна съм, че много от вас активно помагат и на хора, не само на животни, просто, мамка му, искам, ама много искам да сме така масови и граждански ангажирани и активни по повече въпроси- разбирайте нацията ни като цяло. Вие не искате ли? Ей хора, промяната на живота ни и държавата ни няма да се получи докато се дърляме и не покажем ангажираност и активна гражданска позиция към собствените си съдби! То е ясно, че ТЕЛК системата примерно не работи адекватно-ами няма да заработи докато ние като общество не покажем, че няма да търпим повече злоупотребите и малоумията там и т.н ш т.н. Та, така го разбрах аз дог.бг...

Ние може би сме активни и на тези места. Въпросът е, че точно тук сме активни по въпросите, които засягат животните. Защого такава е тематиката на форума. Няма как да проследите другите изяви на хората от този форум. Дали те се включват в други благотворителни акции, в акции по други наболели проблеми. Можем да излизаме и да казваме - ДА ВКЛЮЧВАМЕ СЕ. Но не е тук мястото да го правим. Не е тук мястото и да обясняваме на кого още помагаме. Не сме длъжни. Не е необходимо. Много е гадно да се казва, че хората които помагат тук не се включват в други каузи, защото съм сигурна, че за по-голямата част от пишещите тук това НЕ Е ВЯРНО. Самото титуловане на хората с понятието "кучкари" и с подтекстното предположение, че това са хора, които от нищо друго не се вълнуват е пълна демагогия.Това е старата социалистическа логика, която казва, че след като сте американци, значи биете негрите. За немалко хора от този форум, които са реагирали с време и средства, за да подкрепят инициативи, различни от каузите за защита на животните това е гадно и нечестно. За тези, които не са го направили също, защото изборът към каква кауза да насочите усилията си е 100 процента личен и доброволен.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#1212 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 11:28 PM

Показване на мнениетоhopie, в 14 May 2010 - 07:36 PM, написа:

Ей хора, промяната на живота ни и държавата ни няма да се получи докато се дърляме и не покажем ангажираност и активна гражданска позиция към собствените си съдби! То е ясно, че ТЕЛК системата примерно не работи адекватно-ами няма да заработи докато ние като общество не покажем, че няма да търпим повече злоупотребите и малоумията там и т.н ш т.н.

Значиии, ние тук показаваме точно това - ангажираност и гражданска позиция! Точно защото не сме търпяли малоумия, много от нас са се заели с организирането на акции в помощ на бездомни, болни, осакатени, млатретирани животни. И то доста успешно! От моите лични наблюдения съм си извадила заключението, че хората от този форум са задружни и много бързо се организират и предприемат действия, когато има нужда! Каузите са винаги благородни. Разногласията в тази тема идват от това, че Дог.бг се възмути, че за една баба никой не направил нищо. И се почна! Тези мъдри мисли, които са те връхлетели ги сподели с тези, които сочат т.нар. кучкари с пръст и ги плюят, че са побъркани. А те, тези, които защитават децата и бабите нахапани от кучета и котки и какво ли още не, не си мръднаха пръста за същите тези гореспоменати! Ние сме тези, които сме задружни и си помагаме! Ние кучкарите, които милеем за бездомните нещастни душици, които все по-често са обект на насилие. Тук споделяме за благородните каузи свързани с тях - най-добрите приятели на хората. А това което не споменаваме са другите такива свързани с хората! Но това, че не се говори за тях, не значи, че не ги подкрепяме!
Много се повтарям вече. Затова за последно ще кажа: Моля не нападайте и вие тези, които подкрепят бездомните кучета, защото същите тези са хората, които подкрепят сираците и всички други в нужда! А тези, които само злобеят по адрес на бездомните кучета, са същите онези, които в супермаркета се правят на разсеяни, когато на бабата пред тях на касата не й достигат 50 стотинки да си плати сметката. И са същите, които оставят 5 лева бакшиш в кафенето на центъра, за да ги мислят за гъзари! Така че, МОЛЯ, отворете си очите, за това, което всъщност се случва "зад кулисите", както се казва!

#1213 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 12:33 AM

Оф, това се опитах да кажа- не нападам никой и съм сигурна, че вие специално сте хора, които помагате не само на животни. За мен това е ясно и е излишно да се тълкува дори. Защо не се разбираме просто с една дума, а си мислим, че всеки напада другия. Така е, прави сте за много от нещата, пак казвам, просто ми е болно, че не сме така активни /не вие тук, а обществото като цяло/ за повече неща. Съгласна съм с вас за много от написаното-аз също се дразня не по-малко като ми казват, че съм тръгнала да оправям животните примерно, а хората кой да ги оправя. И съм бясна защото аз също се опитвам доколкото мога, малко е, вярно е, но да помагам и на хора и животни, докато повечето просто дрънкат и недоволстват, а не правят нищо. Това ми беше идеята- много се зарадвах, че толкова хора се обединиха около този проблем, че се пробуди като цяло заспалото ни общество, макар че и сега това се случи повече на думи- повечето хора просто драскат в нета, а дела никакви!Та, не говоря за шепата активисти, а за масата. Дано да стана ясно този път. И според мен дог.бг се възмути, че нещастието с бабата не предизвика в ОБЩЕСТВОТО ни / а не в шепа активисти / реакция. Аз не тълкувам думите му като насочени с/у вас/нас, както вие ги възприемате, реално и той и аз и вие говорим за едно и също. Колко пък от тези, които в нета изписват по н-брой страници от типа -Ох, горкото животно направиха нещо на дела?!? Знаете много по-добре от мен, че сте една шепа хора тези, които действате освен да говорите.
User's Signature

Качена снимка

#1214 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 10:44 AM

Никой не говори за нападане и засягане. Водим дебати, или полемика, или диалог, или спор. На който както му харесва! А да се разбираме с една дума е просто невъзможно, при все, че някои хора не разбират изобщо от дума! Работата е там, че тук не става дума за "обществото" като цяло. В конкретната ситуация на топа на устата са хората, които защитават (и) животните. Тук има ултиматум - бабата или Мими! Честно казано аз избирам Мима. Изказването на тази баба ме отврати. Озлоблението е отново грешно насочено към животните. Виновни сме само и единствено ние - хората. Уж сме били висши индивиди, а постъпките ни са толкова низши, че и зелена еуглена е по-високо в еволюционната стълбица! Ето това вече е тъжно! Не е тъжна бабата без крака. Тя е озлобена. И както някой по-горе спомена, не е вярно, че за нея не е направено нищо! Тя си имаше инвалидна количка! Или искате да се сложат протези на 80 и кусур годишна жена, която и на собствените си крака едва е ходела!? Какъв е смисълът?!?! И пак съм сигурна, че ако сега се подметне идеята да се съберат средства за хубав надгробен паметник за тази баба, пак ние ще сме тези, които ще предприемем нещо! А тези, които питаха "Как може на кучето протези, а на бабата нищо?" пак ще се направят на ударени... Поне един венец да отидат да й сложат на гроба тези псевдо филантропи! :ea_103:

#1215 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 10:52 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 May 2010 - 02:53 PM, написа:

Показване на мнениетоmony6802, в 14 May 2010 - 02:47 PM, написа:

Ето ви сайта на великия журналист от зората на демокрацията:
http://martinkarbowski.com/
Само ще припомня стихосбирката му"Недялко яде лайна"
П.П.Става въпрос за Недялко Йорданов......

Сериозно?!?!!! :ud_009: Този м... си е позволил да коментира Недялко Йорданов ?!!! Без коментар. Това стига. Няма нужда да го познавам. :tb_195:

Хахахахаааа , да - тая стихосбирка е култова - 'НЕДЯЛКО ЯДЕ ЛАЙНА В НДК' :)
Ето и цитат от едно стихотворение на Карбовски от тая стихосбирка :

Цитат

Слънце грейе путка зрейе! ! !
Тува йе.

:mg_062:

#1216 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 03:02 PM

Моето мнение за изопачаването нещата от Карбовски е, че тук се използва именно плъпналият нисък, кичозен морал за повдигане на рейтинг. Не му прави чест. Въпреки, че на моменти е гадняр и циник, той не е прост, има способен мозък и му е пределно ясно, че прави сензации. Защото такива лесни изопачения допринасят допълнително за упадъка на морала у българите.

Защо не постави сензацията си с малко по-различни противопоставяния?
Например: Сръбското правителство призова гражданите си да издирват насилника на кучето Мила, а у нас жена умира нахапана от кучета, защото властите ни не ни лекуват.

Сръбският президент осинови Мила, а у нас президентът се джавка с премиера, докато баба на село умира без да получи адекватна медицинска помощ.

Пак ще има сензация, пак ще се гледа предаването и хората ще цъкат с език. Но не. Трябва да впрегнем и лична ангажираност, да покажем личната си омраза към безстопанствените кучета и да обвиним хората, че не могат да различават реално приоритети. Не така, Карбовски, не така! :ea_103:

И още нещо съществено. Което Карбовски знае идеално, но пак не го споменава. Приликата с двата случая е: фрапиращ случай, явява се безпомощен човек, който медийно призовава за помощ. Разлики: за бабата се прави единично предаване (гледах го миналата година), чака се за помощ. За Мима - поредица от репортажи, адекватни връзки с нужните организации, поддържане на гласността, непрекъснати апели. Само така може да се задържи вниманието на едно общество върху даден проблем.

Знаем, че българите помагаме на всяка-всяка кауза. С извинение за грубия израз, ама който не е поискал, той не е събрал пари чрез смс. В момента има и болни музиканти, и обикновени хора, които постоянно апелират за медицинска помощ. Нали ако тези хора бяха приключили само с медийно "оплакване", нямаше да бъдат спасявани. Разликата е, че те са потърсили адекватна помощ, намерили са се и добри хора, които да застанат зад гърба им и да подкрепят организацията - което е трудното в случая на болен човек.

Карбовски, защо не кажеш за тези неща, а се опитваш да настървиш обществото, да го озлобиш допълнително? Не е професионално.

#1217 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 04:16 PM

Jenny B, повече от точно казано! :ba_025:

#1218 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 06:28 PM

Гледах част от предаването на Карбовски...Този човек е сериозно умствено увреден просто нямам думи...откъде се взе толкова злоба и що за телевизия е тази която позволява това да се излъчва...

#1219 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 07:02 PM

Предаването на Карбовски беше възмутително. :eg_033:

Разбрахме ли,сега,ние кучкарите, че нашата любов към кучетата е НЕЗАКОННА,неморална,извратена и плашеща? Разбрахме ли, че ние сме виновни, че има бездомни кучета?

Егати. Мислех го за интелигентен човек,па макар и злобар, ама да каже, че нямало закони за хората, а за животните имало... Че едва ли не ние сме виновни,кучкарите,дето ги храним и ги гледаме.... Адски ограничено мислене! Как може да слага всички хора под общ знаменател... Да сме си представели, че вместо за детенцето и бабата говори за кучката Мима, за да усетим някакво съчувствие, защото иначе нямало...

И други подобни слова.... Не не.... нямам думи,не.....
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#1220 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 15 May 2010 - 07:10 PM

Криси,Карбовски е уникално злобна личност.Бях една от най-големите му фенове,не изпусках негово предаване.В последствие забелязах,че този инъче надарен журналист,е станал маргинал,точно като героите си! Това е човека,който направи-"Ода за Марин Розата"! Ода за един крадлив,рецедивист човек.Кабовски го издигна на пиедестал! Щом намира нещо красиво,в инъче грозното и пошлото,какво остава да види добротата в животинките?! Не може! Не може да ни кара да се чувстваме престъпници,само заради това,че обичаме и се грижим за кучета! Мъчи се да сее злоба в ефир,към кучкарите.Нарича България-кучешка държава.Ами така е,защото хората спряха да бъдат хора!

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни