Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#1181 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2010 - 11:58 AM

Показване на мнениетоmostly_harmless, в 14 May 2010 - 08:54 AM, написа:

mil_, MechoPuh, Camellia много добре и точно казано :ba_025:
А Карбовски, не е болен само на тема кучета, той е просто болен. И много комплексиран :eg_033:

Точно така!И смея да го твърдя,защото го познавам лично от 1994г.,И тогава беше бездарен,озлобен и вулгарен писач в несъществуващото вече списание Егоист.Проблемът му е в личен план....но няма да го коментирам тук.Той просто мрази целия сват.П.П Ако Карбовски счита,че не съм права,моля ще се срещнем в съда,отдавна чакам този момент....

#1182 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2010 - 12:04 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 May 2010 - 11:14 AM, написа:

Доколкото до Мартин Карбовски, познавам го лично и не разбирам как може да има хора, които дори и не го познават и са готови да го определят като не знам какъв си. Но това е друга тема, нямаще нищо общо с тази.

Много добре, че се познавате. Тогава можеш лично да му дадеш идея вместо да ръси глупости и да търси възможно най-отвратителното преиначаване на ситуацията, да отиде първо при кмета и да го попита защо не си е свършил работата, после при близките на тази жена и да разпита тях - те какво са направили за да се почувства по-добре, после да отиде и да попита съответната служба ТЕЛК поради каква причина кара хората да се чувстват виновни, че имат нужда от нейните услуги и защо се налага да си плащат за това, което им се полага и защо работи със 100-годишно закъснение, после нека да отиде и в социалните служби и да попита те какво са направили за жената за да й съдействат за протези или за някаква помощ, защото всички ние, работещите, осигуряваме техния бюджет и те са ДЛЪЖНИ да й съдействат по закон, да отиде и в Министерство на здравеопазването и в Министерство на социалните грижи и да ги попита защо е толкова сложно да се осигурят протези, които се полагат на граждани с проблеми. Накрая попитай и самия Карбовски защо му е хоби да показва само едната страна в конфликтна ситуация, най-гнусната по възможност, а никога не се опитва да разглежда проблема в дълбочина или да търси причините, а още по-малко се старае да покаже някаква положителна реакция или тенденция. Живота не е само черен, обясни му го и е добре когато казва, че нещо трябва да се направи да покаже и какво се прави от обикновените хора, не от фондациите, не от правителството, а от онези, които реално ги трогва съдбата на едно куче или една баба.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1183 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 May 2010 - 12:06 PM

Тези, сочещите с пръст и осъждащи действията ти ще намерят кусур дори ако помагаш само на хора в беда. Там също има състезание по демонстриране на загриженост за проблемите на обществото и тяхното степенуване.
Имаше случай на жена, изхвърлена на улицата с цялата си покъщнина и с 4те си деца. Е, тогава същите тези "защо за куче, а не за човек, на мен децата са ми по-мили" бяха се разписали под новината "Ми кой я е карал да ражда толкова деца", "Да е мислила когато е подписвала договора за наем" и т.н.
Така че когато помагате, добре подбирайте каузите си, за да не бъдете съдени. Или по-добре не правете нищо - тогава няма проблем :zz_020:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1184 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 May 2010 - 12:23 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 14 May 2010 - 11:36 AM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 May 2010 - 11:14 AM, написа:

Виновен ... не зная защо трябва да търсим постоянно тази дума и да сочим с пръст. Нито инцидента с бабата, нито инцидента с Мима трябваше да се случват, а е и факт че и след двата инцидента ... виновни няма и никой не носи отговорност за случилото се.

Здарвей, Нанко!

Чудя се какво толкова не разбра от нещата, които хората тук написаха? НЯМА РАЗЛИКА в твоята и тяхната ценностна системи. Само дето менторския ти тон не се харесва никому в случая (колкото и да не ти се струва, че пишеш по този начин). Дори и без да го искаш, успяваш да разделиш хората на "тези за мима" и "тези за бабата". Вместо да философстваш по темата просто отпочни една акция в подкрепа на тази жена и дотам. Хората със сигурност ще те оценят по достоинство...

Темата е за жестокост към животните все пак. Доколкото до мен - не желая никой да ме оценява, за всичките години на съществуване на този форум не съм чул добра дума за себе си, но не ме и интересува - интересувам се от кучета, а не от човешкото мнение. Явно има разлика в ценностните системи, както се е изразил един потребител по горе - бездна ...

А с хора, които заради "каузата" не могат да бъдат човеци дори и за минута и да изкажат поне съчубствие към една баба с изядени крака, оправдавайки се с "каузи", няма как да има нормален диалог. И призиви ли трябват, кауза ли трябва, за да бъдем хора и да съчубстваме ? Каква по голяма кауза от това да бъдеш ЧОВЕК ? Явно на много хора не им прави впечатление, че на едно кученце има кой да помогне и съчубства, да и даде шанс за нов живот, нещо наистина страхотно, а на една възрастна жена с изядени от кучета крака - няма !

На мен това ми прави впечатление. Като българин, като нормален човек, какъвто мисля, че съм. Но явно не съм нормален.

Моля, мненията ви за мен - има раздел за това, там може да опишете колкото искате какъв съм.

Не се притеснявайте, свикнал съм на всичко.

#1185 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 12:30 PM

Не ми е необходимо да съм пил кафе с някой, за да имам мнение за него. Напълно достатъчно ми е да следя действията му dog.bg.

#1186 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2010 - 12:31 PM

Според мен, никой не говори за теб. Много хора помагащи на животните, помагат и на деца и на старци и на хората край себе си. Точно в този, животински форум има теми, свързани с помощта на хората.

В Новини миналата година имаше тема за дом за деца в Пловдив.
В Без дом - за баба и детенце.
В Общ форум - за приюта на отец Иван, за момче блъснато от моста.
При ротове има тема за помощ (мисля, че по два случая).
Това е, което си спомням сега.

Много е грозно това изказване

Цитат

А с хора, които заради "каузата" не могат да бъдат човеци дори и за минута и да изкажат поне съчубствие към една баба с изядени крака, оправдавайки се с "каузи", няма как да има нормален диалог. И призиви ли трябват, кауза ли трябва, за да бъдем хора и да съчубстваме ?

Точно това ти казах и по-горе: имаш ли желание да помогнеш - правиш го. Ако искаш, предлагаш и на другите да се включат.

#1187 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 12:36 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 May 2010 - 10:28 AM, написа:

Явно на много хора не им прави впечатление, че на едно кученце има кой да помогне и съчубства, да и даде шанс за нов живот, нещо наистина страхотно, а на една възрастна жена с изядени от кучета крака - няма !
И на мен ми прави впечатление, но тази жена както и всички пострадали от кучета, автомобили, домашно насилие, престъпност, крадливи политици и прочее нямат нужда от правене на впечатление, а от адекватни действия. Другото е само вдигане на шум и форумни приказки

#1188 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 May 2010 - 12:46 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 May 2010 - 12:28 PM, написа:

Темата е за жестокост към животните все пак.

Именно! И е в съответния форум.
И точно заради това се посреща особено остро изказването ти (което аз бих нарекла тролстване) "загрижили сте се за кучето, а на бабата никой не обръща внимание".
Трябва ли сега да правим това, което правим. Да се обясняваме и питаме защо няма шумна кампания за тази баба, да се оправдаваме, че много от хората подкрепящи жестокостта към животните подкрепят и жестокостта към хората. Но пишат в съответните форуми за това.
Обвиняваш директно в безчовечност тези, които подкрепят кампанията за Мима, противопоставяйки друга кауза, в която е пострадал човек.
Само че дете неща не могат и не трябва да се противопоставят. Те са огледало на едно общество, в което неспазването на законите, безхаберието на държавата като цяло води до трагични последици. С потърпевши хора и животни.
И ние се борим срещу това. Срещу ВСИЧКО това.
А ще упрекнеш ли клубовете, че се спускат да участват с предложения по проблема със забраната на породи, но не се включват с предложения за промени в закона за закрила на децата...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1189 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 12:50 PM

Ужас, прочетох коментарите под статията на Карбовски.. Думи нямам. ПР-ът му е много добър. Изманипулираха ни най-нагло, дигнахме рейтинга, утре много важният господин ще си вземе премията и хич не му е нито за бабата, а за кучето му е още по-малко. Много яко ни изиграха. Само дето като чета коментарите и започва да ме е страх да излизам..Тази глупост трябва да спре..

#1190 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 12:59 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 14 May 2010 - 10:55 AM, написа:

Изманипулираха ни най-нагло...
Изманипулираха цялото общество и то за пореден път. Тактика, която се е доказала, че е перфектно работеща години наред. Противопоставяш хората едни срещу други и ако те се хванат на въдицата продължаваш да си връткаш далаверките за милиони, докато те се джафкат по между си и не те забелязват.

#1191 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 14 May 2010 - 01:14 PM

преди дни се спореше заради пиянде нарязано от някой,сега за Карбовски- айде да не им правим кефа и да спрем да се поддаваме на манипулацията
пак предлагам на модераторите да не пускат провокации
кйто иска да помага на стари хора
всеки си има кауза
едни помагат за едно , други за друго,така се помага на повече същества в нужда ! :ba_025:

#1192 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 01:43 PM

Поредното предаване целящо противопоставяне на хората, за да се отклони вниманието им от същинските проблеми.
Поредната комерсиална манипулация , на гърба на един трагичен случай.
Разбира се , че това , което се е случило с жената е ужасно.
ЗСлед като обвинява другите , защо самият Карбовски не е направил нищо!?
Можеше: да призове за кампания са събиране на средства
да съдейства на жената пред ТЕЛК
да съдейства пред социалните служби
да съдейства пред Министерството на здравеопазването
Има закони и стотици подзаконови актове, които уреждат как може да се помогне на хората.
Толкова дремещи чиновници работят в тази сфера , на които плащаме заплатите от нашите данъци!
Карбовски беше човека , който представи този случай. Когато трябваше, самият той нищо не е направил!
С какво ще помогне това предаване сега на тази жена, когато нея вече я няма!?
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#1193 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 01:48 PM

Егати! Прочетох тъпата статия!
Тези хора, които постоянно твърдят, че на хората няма кой да им обърне внимание, наистина ли са глупави или само се правят? Наистина ли трябва да им се обяснява?
Това , което се е случило на бабата , не го пожелавам на никого. Но все пак е нещастен случай. Както самолетните катастрофи или това да те удари светкавица. Никoй не е отишил нарочно, парче по парче, да и реже краката, за да я боли. Тук няма елемент на садизъм и умишлено престъпление.
Има хора, разкъсани от мечки или акули - това не е престъпление, а нещастен случай. Животните не могат да извършват престъпления.
Наистина ли има хора , които не правят разлика?

Куче да ухапе човек не е престъпление.
Да озлобяваш и насъскваш кучето си , да го правиш агресивно и да му позволяваш да напада E престъпление. Да не говорим, че кучетата нападнали и разкъсали хора трябва да бъдат евтанизирани и за това май си има закон.

Отделно, за бабата е имало медицински грижи - хубави или лоши. Имало е близки, надяваме се, които да бъдат до нея. Не е била изоставена да лежи в кръвта си с дни. Не е вила изоставена с един крак за няколко дни, докато дойдат да и оглозгат и другия. Нямало е човек , които са се радва на това което и се случва. Притекли са се хора, помогнали са и.
Един нещастен случай, в които хората са се притекли на помоищ и са направили всичко възможно. И дори на снимката се вижда , че жената е в инвалиден стол, т.е. имало е грижа за това как ще се придвижва.
Отново , не го пожелавам на никого и е ужасно това , което и се е случило. Но грижа е имало.
(За момиченцето дори не ми се говори. Разбира се , че кучетата, нападнали детето трябва да се евтанизират. Но бащата, чакащ възмездие , щеше да е в затвора в други страни, за престъпна небрежност към дете. Представяте ли си в NY някой да намери блъснато от кола 6 годишно дете ,а родителите му да се оправдават, че били отскочили до магазина за минутка и го оставили само вкъщи, пък то виждаш ли, излязло самишко...)

Изобщо не може да става въпрос за сравнение.

Ако трябва да сравняваме, аз бих сравнила садистичното осакатяване на кучето със заливането на хора с киселина. Умишлено, жестоко, извратено, безумно престъпление. Което по наказателния ни закон явно не е престъпление изобщо, а ако има наказа извършител ( в един от случаите ) било за ....лека телесна повреда. Обезобразяване за цял живот е лека телесна повреда! А оскатяване на куче дори не е криминално престъпление. Независимо от очевидно извратениото мислене на извършителя.
Колко тъп трябва да е човек , за да не схваща разликата между нещастен случай и съзнателен садизъм?

Много ми дойдоха тъпите изказвания по вестниците.
Тa извинявайте за офа

#1194 Потребителят е офлайн   mostly_harmless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 02:13 PM

Карбовски не цели да показва показва проблеми, а да показва гнусотии, евтини и гнуснички сензацийки. Та не е нужно да го познаваш лично, достатъчно е да си му гледал предаванията :zz_020:

ПП. Между другото, срещала съм го, дори не знаех кой е, но успя да ме отврати от себе си след 10 минутен разговор.

#1195 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 02:25 PM

Показване на мнениетоsamanta, в 09 April 2010 - 05:17 PM, написа:

Здравей човеко, не те познавам , но ти се усмихваш, добър човек ще си....ох, защо ме хващаш , защо ме врзъзваш, аз съм добро куче, няма нищо да ти направя, боли ме, не ме дърпай, аз ше ти близна ръката...ох, недей така де , някое кокалче за мен няма ли? Олелеле, моля те пусни ме аз съм волна душа, ей... какво правиш? Щастлива съм ,че съм срещнала човек, виж как махам опашчица, аз се радвам....но какво става, ти защо не ме погали по главицата, човеко, май си уморен, аз съм само кученце и не искам да досаждам, ще си ходя... еееее, човеко, какво правиш, лизнах ти ръката, завъртях опашка , искам да си ида, защо ме връзваш, не разбирам, верно другарче съм и обичам човеците, оххх, моля ви някой да ми помогне, той ме завърза здраво и аз не мога да мърдам, все пак е човек, май съм си заслужила да съм вързана, ще търпя. Помощ, хора, той не се усмихва, той ме бие, той ме дърпа, той.....оффф, заболя ме, ще загубя съзнание, той, той ми реже крачето на две, сънувам май, нееее, той реже парче по парче, не знам какво става, много ме боли, сълизчките напират, боли мееееее, някой да помогне, ако има добри човеци, моля вииии, той ще ме убие, не знам какво става смен, нещо не е наред, болката е ужасна , не мога да стана, къде са ми крачетата, аз... умирам, нещо не наред, искам да стана...не мога, губя съзнание, кръв има много, боли ме ...не знам какво е, май няма да мога, умирам хора, помогнете, тъмно е, студено.......аз.....ще умра, сама , а някой се смее над мен, .....затварям очи, защото ме боли, не знам као , душата ме боли, душата ми умира, защото аз съм кученце, обичам хората, някой не ме обича и иска , ще издъхна, вярвайки в човеците, дано някой погребе телцето ми......тъмно, много е тъмно.....

Бих дал на Карбовски да прочете това...И после да си прави гнусните предавания на гърба на чуждата болка..

#1196 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 02:30 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 14 May 2010 - 01:53 PM, написа:

Егати! Прочетох тъпата статия!
Тези хора, които постоянно твърдят, че на хората няма кой да им обърне внимание, наистина ли са глупави или само се правят? Наистина ли трябва да им се обяснява?
Това , което се е случило на бабата , не го пожелавам на никого. Но все пак е нещастен случай. Както самолетните катастрофи или това да те удари светкавица. Никoй не е отишил нарочно, парче по парче, да и реже краката, за да я боли. Тук няма елемент на садизъм и умишлено престъпление.
Има хора, разкъсани от мечки или акули - това не е престъпление, а нещастен случай. Животните не могат да извършват престъпления.
Наистина ли има хора , които не правят разлика?

Куче да ухапе човек не е престъпление.
Да озлобяваш и насъскваш кучето си , да го правиш агресивно и да му позволяваш да напада E престъпление. Да не говорим, че кучетата нападнали и разкъсали хора трябва да бъдат евтанизирани и за това май си има закон.

Отделно, за бабата е имало медицински грижи - хубави или лоши. Имало е близки, надяваме се, които да бъдат до нея. Не е била изоставена да лежи в кръвта си с дни. Не е вила изоставена с един крак за няколко дни, докато дойдат да и оглозгат и другия. Нямало е човек , които са се радва на това което и се случва. Притекли са се хора, помогнали са и.
Един нещастен случай, в които хората са се притекли на помоищ и са направили всичко възможно. И дори на снимката се вижда , че жената е в инвалиден стол, т.е. имало е грижа за това как ще се придвижва.
Отново , не го пожелавам на никого и е ужасно това , което и се е случило. Но грижа е имало.
(За момиченцето дори не ми се говори. Разбира се , че кучетата, нападнали детето трябва да се евтанизират. Но бащата, чакащ възмездие , щеше да е в затвора в други страни, за престъпна небрежност към дете. Представяте ли си в NY някой да намери блъснато от кола 6 годишно дете ,а родителите му да се оправдават, че били отскочили до магазина за минутка и го оставили само вкъщи, пък то виждаш ли, излязло самишко...)

Изобщо не може да става въпрос за сравнение.

Ако трябва да сравняваме, аз бих сравнила садистичното осакатяване на кучето със заливането на хора с киселина. Умишлено, жестоко, извратено, безумно престъпление. Което по наказателния ни закон явно не е престъпление изобщо, а ако има наказа извършител ( в един от случаите ) било за ....лека телесна повреда. Обезобразяване за цял живот е лека телесна повреда! А оскатяване на куче дори не е криминално престъпление. Независимо от очевидно извратениото мислене на извършителя.
Колко тъп трябва да е човек , за да не схваща разликата между нещастен случай и съзнателен садизъм?

Много ми дойдоха тъпите изказвания по вестниците.
Тa извинявайте за офа

пусни това в сайта на карбовски ,дано се сети за нещо! сигурно този карбовски има сайт

#1197 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 02:33 PM

добре е да се намери негов сайт и да му се пусне разказа за МИМА ,а и другия в"напиши МИМА" ,то беше като стих ,плаках на него
има ли сайт карбовски?

#1198 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 02:36 PM

Цели единствено да си прибере хонорара и ако може да се закачи за някой по- стойностен/Кеворк,Лили Иванова и т.н/.Забравих, и да не му развалят гледката кучета и цигани под прозореца в студентски град. Като не може да продава с акъл,ще продава с елементаризъм.Не му се връзвайте,въпреки че си е заслужил доста неприятности отвсякъде.....С удоволствие бих го изпровокирала в медиите,просто за де му дам повод да ме съди за обида,но ще му направя излишен ПР.

#1199 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 02:36 PM

Има профил във фейсбук. Смятате ли, че ще се трогне? Слезте на земята хора- целта му е да има интрига, скандал, противопоставяне защото те водят след себе си по-висок рейтинг. Ако пък мислите че не съм прав, вижте пак какъв език използва и пак си помислете

П.С. Съжалявам, че кажи-речи съм повторил написаното от mony6802. Писали сме едновременно

#1200 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 02:42 PM

Ето ви сайта на великия журналист от зората на демокрацията:
http://martinkarbowski.com/
Само ще припомня стихосбирката му"Недялко яде лайна"
П.П.Става въпрос за Недялко Йорданов......

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни