Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#1161 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 May 2010 - 09:43 AM

Показване на мнениетоDanyto, в 14 May 2010 - 09:01 AM, написа:

М. Карбовски пак е направил някаква глупост, която ще с излъчи в Събота и Мимка я има там. Това, което гледах по очаквайте никак не ми хареса като коментар- от рода на, че всички сме скочили за една кучка, а хората нахапани от кучета сме ги зарязали...Че тя заминала за Германия да и сложат нови крака, а бабата без краката не знам какво...уффф Качена снимка
Е..ти кюфтето тъпо, хич ли не му идва на акъла, че така вместо да накара законодателят да работи, само ще настрои и раздели хората на кучкари и мразещите ги.. Ще подсили още повече истерията... Толкова случаи има вече на саморазправа, че ми се иска да си събера багажа и да не се върна никога повече тук...
Много се ядосах, чак треперя. Глупак...
Как не влезе да прочете нещо за Мима и как не помисли малко да направи предаване за изроди, които режат крака, заливат с киселина, убиват и мъчат...или то това няма да му качи рейтинга..?
Пфуу

А защо, не е ли вярно ? Бабата с изядените крака няма кой да я погледне, няма кой да и сложи протези, тя няма да проходи никога повече.

Това са фактите, независимо дали ви харесват или не. За едно осакатено кученце се намериха хора, които да застанат зад него и да се борят за него, а за една възрастна жена - никой. Това ни е държавата, в която както има и добри хора, които да се погрижат за едно осакатено кученце, така и няма добри хора, които да се погрижат за едно човешко същество, осакатено от кучета.

Дано да се намери и кой да помогне на тази възрастна жена, дано ... иначе ... България. Тъжно.

#1162 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2010 - 09:52 AM

А кой е виновен?!
Ако даря за някое дете, виновна ли съм, че друго не е получило помощ? Или бабата?
Какво излиза, че си по-готин ако не даряваш за нищо, така ще ти е чиста работата, нали?!
Това е порочното в цялата работа, че се обвиняват именно склонните към милосърдие хора. Онези, които имат очи да те обвиняват накъде си насочил своето милосърдие, заклевам се, никога не са изпитвали това чувство, иначе щяха да знаят, че да те съдят за какво точно ти е трепнало сърцето е не просто нечестно, а много грозно и е чисто човекомразие.
А специално Карбовски, ми той ако не направи някое супер злостно предаване по този повод, щях да се зачудя какво му е станало, та той е болен на тема кучета.

#1163 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2010 - 10:06 AM

Показване на мнениетоmil_, в 14 May 2010 - 07:57 AM, написа:

Какво излиза, че си по-готин ако не даряваш за нищо, така ще ти е чиста работата, нали?!
Това е порочното в цялата работа, че се обвиняват именно склонните към милосърдие хора.
Ами точно така излиза за съжаление. Много удобно и много лесно е да се хвърлят камъни по хора, за които им пука за някакво "окастрено псе", както се изразяват по много форуми. Ако не даряваш за нищо, не влизаш в полезрението на четящите морал и размахващи пръст.

#1164 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 10:21 AM

Цитат

Това ни е държавата, в която както има и добри хора, които да се погрижат за едно осакатено кученце, така и няма добри хора, които да се погрижат за едно човешко същество, осакатено от кучета.

Да, dog.bg, точно това ни е държавата. Защото зад помощта за кучето нямаше върволица крадливи фондации или деградирали елементи, които да присвоят половината пари без да бъдат наказани от държавата в лицето на съда. Защото когато дарявам нещо за човек винаги имам едно на ум, че поне половината отиват в друг джоб и никой няма да осъди този джоб, а от парите за Мима, както и за други кучета никой не си е позволил все още да краде и да присвоява. Ще помоля да не бъдем толкова "ощипани" на тема помощ за кучета. За хората има поне 100 закона и наредби, които се грижат за тяхното благоденствие и осигуряват превъзходството им спрямо другите биологични видове. За това, че се престъпват и няма санкции за виновните са виновни самите хора. Кучетата и изобщо животните няма как да протестират срещу престъпленията спрямо тях. Те просто ги понасят и си остават осакатени или умират без да протестират. Повечето от хората, претърпели някаква злополука или осакатяване имат други хора до себе си - роднини, близки, приятели. Кой е виновен, че същите тези хора не проявяват грам грижа за своите близки. Колко пъти чуваш или четеш, че някой старец е изоставен от близките си, въпреки, че има такива?! Кой и как трябва да накаже тези "близки"?! Кой и как трябва да накара тези "близки" да търсят права и подкрепа?! Мислиш ли, че няма да получат обществена подкрепа ако потърсят такава?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1165 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 10:25 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 May 2010 - 07:48 AM, написа:

А защо, не е ли вярно ? Бабата с изядените крака няма кой да я погледне, няма кой да и сложи протези, тя няма да проходи никога повече.
....
Дано да се намери и кой да помогне на тази възрастна жена, дано ... иначе ... България. Тъжно.

А има ли някакви обективни причини този "някой" да не бъдеш ти? Защо винаги се говори в трето лице, някак безлично - "дано някой нещо някак да направи"? Ако наистина си искрено загрижен за бабата, децата, хората или каквото и да било конкретно никой не те спира да подемеш инициативи за тяхното добруване и да обединиш сили със съмишленици. По аналогичен начин на това, което се прави в случая за кучето. Нима очакваш, че само споделяйки някакви наблюдения и желания хора, които също като теб си имат работа, личен живот, учене, деца, не са потънали в лукс и охолство и не се чудят с какво да си запълнят времето и да си похарчат "излишните пари", трябва да намерят още време и средства, за да реализират И твоите въжделения.

#1166 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 14 May 2010 - 10:35 AM

Това са фактите, независимо дали ви харесват или не. За едно осакатено кученце се намериха хора, които да застанат зад него и да се борят за него, а за една възрастна жена - никой. Това ни е държавата, в която както има и добри хора, които да се погрижат за едно осакатено кученце, така и няма добри хора, които да се погрижат за едно човешко същество, осакатено от кучета.

Да, наистина, много интересно! Защо се намериха добри хора с големи сърца, които да помогнат на едно страдащо животинче, а няма ни един хуманист, който да помогне на една баба?!??! Странно нали! Ние сме лошите, които мислим за "някакви си помияри", а "Хората" не се хванаха да съберат средства за бабата. Ние лошите се обединихме и застанахме зад благородна кауза, направихме добро, спасихме живот. А онези, които се имат за нещо повече и ни плюят се врътнаха и се покриха. Само приказват за бабата и се възмущават, но нищо не предприемат.
Ама най-лесно е да приказваш и да сумтиш по адрес на другите, пък съвсем друго е да се хванеш и да направиш нещо значимо за някого! ...

#1167 Потребителят е офлайн   mostly_harmless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 10:49 AM

mil_, MechoPuh, Camellia много добре и точно казано :ba_025:
А Карбовски, не е болен само на тема кучета, той е просто болен. И много комплексиран :eg_033:

#1168 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 10:51 AM

Показване на мнениетоDanyto, в 14 May 2010 - 09:01 AM, написа:

М. Карбовски пак е направил някаква глупост, която ще с излъчи в Събота и Мимка я има там. Това, което гледах по очаквайте никак не ми хареса като коментар- от рода на, че всички сме скочили за една кучка, а хората нахапани от кучета сме ги зарязали...Че тя заминала за Германия да и сложат нови крака, а бабата без краката не знам какво...уффф Качена снимка
Е..ти кюфтето тъпо, хич ли не му идва на акъла, че така вместо да накара законодателят да работи, само ще настрои и раздели хората на кучкари и мразещите ги.. Ще подсили още повече истерията... Толкова случаи има вече на саморазправа, че ми се иска да си събера багажа и да не се върна никога повече тук...
Много се ядосах, чак треперя. Глупак...
Как не влезе да прочете нещо за Мима и как не помисли малко да направи предаване за изроди, които режат крака, заливат с киселина, убиват и мъчат...или то това няма да му качи рейтинга..?
Пфуу

Ами давай погрижи се ти за бабата. Какво седиш и се молиш за нея. Действай.. Аз не мога да огрея навсякъде..Всеки си избира кауза и си я защитава..
С молби нищо няма да стане.. Организирай нещо и съм първата, която ще те подкрепи..

#1169 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 May 2010 - 11:09 AM

Виновен ... не зная защо трябва да търсим постоянно тази дума и да сочим с пръст. Нито инцидента с бабата, нито инцидента с Мима трябваше да се случват, а е и факт че и след двата инцидента ... виновни няма и никой не носи отговорност за случилото се.

А и поне аз мисля, че е тъжно да има кой да помогне на едно кученце, а да няма кой да помогне на една възрастна жена - тъжно за нас като народ, като общество ... за нея сърцето на никой не трепва, докато за едно кученце трепери. За тази възрастна жена никой не организира подписки, никой не направи фейсбук група, никой не застана зад нея. Това е тъжното, поне за мен. В един момента се оказва, че сме по милосърдни за животните, отколкото за хората ... хиляди за Мима, никой за една баба с тъжни очи и изядени крака.

Би ми се искало да им кой да помогне и на нея, за застане зад нея, да и дава надежда, да я утеши, да направи така, че да има протези и да може да ходи, поне да може да мечтае, че може ... че може да се случи това. Но тя, предполагам, вече дори и не може да мечтае за това, бабата с изядените крака.

Дано се намерят милосърдни и добри хора, които да и помогнат и на нея, дано. Ще гледам предаването и ще помогна, колкото мога - човек съм, помагал съм и ще помагам и на хора, и на животни - на мен сърцето ми трепва и при човешкото нещастие, това е и причината да пиша, ясно съзнавайки реакцията, която ще има.

Доколкото до Мартин Карбовски, познавам го лично и не разбирам как може да има хора, които дори и не го познават и са готови да го определят като не знам какъв си. Но това е друга тема, нямаще нищо общо с тази.

#1170 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 11:23 AM

Жалко и тъжно е, че не можеш да разбереш причините породили тези реакции :dry:. Бездната между нас и теб се поражда не толкова от различия в ценностната система и разбиранията за морал, милосърдие и т.н., а в действието и респективно бездействието по отношение на постигането на мечаните цели. Сигурна съм, че ако някога преминеш от писане към реални действия (без значение каква е каузата) ще разбереш какво имаме предвид.

#1171 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 11:26 AM

Добре де, след като те трогва съдбата на бабата, направи нещо за НЕЯ.
Просто отиваш при нея и помагаш. Толкоз.

Мисля, че и в двата случая трябваше да платят виновните - общините където се е случило. При случая с бабата и "стопанката" на кучетата. Тъй като и в двата случая не е станало изведнъж. И в Дряново не е първи случай на насилие, и в случая с бабата всички знаели за тези кучета. И за лечението на Мима и на бабата да платят кметовете, а после да помислят дали имат нещо общо със случаите.

#1172 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 11:30 AM

Много мъдро изказване! Накара ме да се замисля и да си припомня един случаи от преди няколко години.
беше 14 септември,синът ми тогава на 7 год. и снетърпение очакващ първия си учебен ден,караше колело на улицата,когато избягало дворно куче се хвърли и го захапа за крака.Заведохме го на лекур,зашиха го,но на следващия ден конците се изпрошнаха,понеже ухапването(на прасеца) е надлъжно на мусколните влакна и не може да се задържи конец. Сложиха дренаж и около 2 седмици трябваше да обездвижим детето. Да не говорим колко мъки изтърпя.Пък и изтърва първия си учебен ден,които както знаете се помни цял живот!
Помислете как бихте се чувствали ако бабата беше ваш роднина или нещо се беше случило с Ваш близък??? Обичам животните,плача много често заради кучешки съдби,храня бездомниците,но хората,децата ни са най-важни!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1173 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 11:31 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 May 2010 - 11:14 AM, написа:

Виновен ... не зная защо трябва да търсим постоянно тази дума и да сочим с пръст. Нито инцидента с бабата, нито инцидента с Мима трябваше да се случват, а е и факт че и след двата инцидента ... виновни няма и никой не носи отговорност за случилото се.

Здарвей, Нанко!

Чудя се какво толкова не разбра от нещата, които хората тук написаха? НЯМА РАЗЛИКА в твоята и тяхната ценностна системи. Само дето менторския ти тон не се харесва никому в случая (колкото и да не ти се струва, че пишеш по този начин). Дори и без да го искаш, успяваш да разделиш хората на "тези за мима" и "тези за бабата". Вместо да философстваш по темата просто отпочни една акция в подкрепа на тази жена и дотам. Хората със сигурност ще те оценят по достоинство...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1174 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 11:34 AM

Показване на мнениетоlagunano1, в 14 May 2010 - 11:35 AM, написа:

...храня бездомниците,но хората,децата ни са най-важни!...

Какъв бисер само...че кой, Уважаема/и според теб мисли по друг начин от тук списващите?

За мен не си с нищо по-различен/а от душевния инвалид карбовски, който успя да сътвори ей тази красота:

"„Това, което се случи, беше хубаво!” – коментира Мартин Карбовски. – „Днешното предаване е за едни хора, които никога няма да имат късмета да бъдат кучета! Баба Гена не получи милостта, която вие дадохте на кучето Мима! Едно дете – казваше се Кристияна – също не получи милостта, която вие дадохте на кучката Мима! Днес правим паралел как жестоките собственици на кучета се държат като идиоти, когато става дума за пострадал човек. За милостта, която хората у нас проявяват за кучката Мима, но никога не биха проявили същата милост за бабата Гена. Обичате кучета?! Нямаме нищо против – стига да имате милост и за хората около вас!”" (цитат от http://www.telemaniac.com)
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1175 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 14 May 2010 - 11:37 AM

Когато гледах предаването за тази баба, не усетих желание да се направи нещо за нея. Усетих омразата, която лъха от водещия, от хората, говорещи в предаването... Усетих, че се търси скандалното... Чух, как Карбовски многократно задава на бабата едни и същи тенденциозни въпроси и поне 10 пъти повтори как кучетата са глозгали краката на бабата.
Никъде не го чух да призове някой да помогне на тази жена. Никъде не го чух да попита защо кмета не си е свършил работата :eg_033:
Такова предаване едва ли би предизвикало у някого желание да помогне на възрастната жена. Поне у мен не предизвиква. Съжалявам, ако мислите, че съм жестока и безсърдечна. Склонна съм да помогна (и помагам) на всяко едно беззащитно и невинно същество (болно или изоставено дете, пострадало животно...). Но на човек, който мрази (или вреди на) други живи същества - съжалявам...
Всеки, който дарява или помага има право да избира каузата, нали? А тези, които питат "защо помагате на ..., а не на ..." - дали имат моралното право да задават този въпрос?
Освен това - нали от години плащам данъци, за да се издържат служби и чиновници, които би трябвало да не допускат да се случват такива неща? И не си мълча, когато не си вършат работата.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#1176 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 11:37 AM

Инициативата за търсене на помощ не е на обществото, а на близките на пострадалия. Или на организация, занимаваща се с такава дейност.
Просто не е имало такава инициатива за бабата. Или ако е имало не е била достатъчно публична.
Ако имаше, бас ловя, много хора щяха да помогнат. Залагам си главата, че и аз щях, защото ми е адски мъчно за тази баба.
Съжалявам, но организациите за защита на животните не са виновни, че са по-активни от тези за защита на хората. За даряващите хора смятам вече обясних.
А може би просто защитниците на животни са много по-малко и са трън в очите на животномразещите. Разликата, обаче е, че никой няма да си позволи да те обвинява задето си дарил за човек и няма да си признае, че е човекомразец. Ама си го позволяват задето си дарил за куче.
Очевидно е, че в основата на отрицателната реакция е омразата към защитниците на животните, а не любовта към пострадалите хора.

ПП След прочетенето мнение на gabipap: все пак и бабата не е виновна, че Карбовски си строи предаването винаги на почва омраза и чернилка.

#1177 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 11:47 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 May 2010 - 09:14 AM, написа:

хиляди за Мима, никой за една баба с тъжни очи и изядени крака.

Би ми се искало да им кой да помогне и на нея, за застане зад нея, да и дава надежда, да я утеши, да направи така, че да има протези и да може да ходи, поне да може да мечтае, че може ... че може да се случи това. Но тя, предполагам, вече дори и не може да мечтае за това, бабата с изядените крака.

Доколкото до Мартин Карбовски, познавам го лично...

С цялото ми уважение,
личи си, че се познавате лично, може дори да сте му сценарист в предаването - написаното горе много наподобява неговия стил, можехте още веднъж да напишете "изядени крака", ако някой случайно е пропуснал да го прочете предните два пъти.
В тон с предните две мнения- нито съм чула, нито разбрала за кампания в помощ а тази жена. Ако бях гледала предаването на Карбовски, предполагам пак нямаше за това да се сетя като знам каква злоба лъха винаги.
И както написаха вече- хората имаме роднини, близки, приятели, от които очакваме помощ. Кого има Мима и другите като нея?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1178 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 11:49 AM

Ето подробности за предаването - http://www.telemaniac.com/of-13510:

Отечествен фронт, събота, 15 май 2010 г., 18:00 по Нова телевизия

П.С. Бабата е починала вече.

#1179 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 11:55 AM

Mil, за пръв път съм изцяло на твоето мнение. Ако искате можем да инициираме нещо за бабата, но се притеснявам, че ще заприлича на яхване на вълната с/у Карбовски и като че ли ще се възползваме от поредното човешко нещастие за да се покажем като добри и милосърдни хора. Също така знам, че само се цедим и се хвърляме да помагаме и на всички май им омръзна вече. Аз вече имам чувството, че работя само за да си плащам цигарите и да подпомагам каузи...Но въпреки това Дог ще застана зад теб в моментай в който започнеш да действаш. И сега съм зад теб (моля се за бабата). А колкото до приятеля ти Карбовски, няма начин да ме убедиш колко е готин.. За него монетата има една страна и то винаги е неговата.Твърди, че е различен и дава различната гледна точка, пфу дава комерсиалната.. :eg_033:

#1180 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 11:57 AM

Ох написах горното, без да знам, че жената е починала. Само мога да кажа лека й пръст и дано е на по-добро място..Където никой не се състезава с другите да е по-добър, по-хуманен и т.н.
Съболезнованията ми на близките.

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема