Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 19 July 2010 - 12:31 PM
Нека се замислят някои хора,ако на вас не дават информация,на нас ли ще дадат?
Не се чувствайте виновни,не вие постъпихте некоректно.
Публикувано: 19 July 2010 - 01:05 PM
Английски превод от немски /по-разбираем/
Български превод
Тъжната история на кучето Максима от шуменския приют на Григор Димитров. Максима е имала само 2 крачета, била е бита и вероятно прегазена от кола/ не става много ясно от превода, но факт е, че е била саката/
Максима е била осиновена в Германия, където са я лекували месеци наред и кучето имало изключително подобрение, имало много желание за живот в нея и можела да се предвижва дори.
Стопанката й трябвало да замине някъде за 10 дни, поверила Максима в приемен дом.
Когато се върнала й казали, че кучето е евтаназирано. Без да я питат,без нейното съгласие. Някакви си доктори отишли да я видят и сметнали, че Максима се мъчела, че я боляло, че страдала и й били инжекцията. Не са се консултирали и с лекуващия ветеринар на кучето.
Доколкото разбирам жената ги е съдила.
Явно това е имал предвид Григор Димитров като е казал, че в Германия "имало други закони". Още Мими като е пристигнала е ходил главният ветеринар за областта, ходили са и природозащитни организации, за да видят в какво състояние е кучето и дали се мъчи.
След като Димитров е знаел какви ги вършат в Германия и как ветеринарите там могат да евтаназират куче без съгласието на стопаните, защо толкова настояваше Мима да отиде точно там?
Това се питам аз. Историята на Максима е ужасна.
Искрено се надявам с Мими да не се случи нещо подобно и да я върнат жива и здрава ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО!

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 19 July 2010 - 01:19 PM
обаче от тук няма да стане с документи,трябва тя да замине там
успех!
всички ще я подкрепим ,а мен лично изобщо не ме интересува там за някакви пари ,които някой си Димитров или подобен в Германия бил събирал
интересува ме само МИМА да се върне при В иолета и да е щастлива ,защото тя също сигурно усеща ,че нещо не е наред
Публикувано: 19 July 2010 - 01:30 PM
sangrea8, в 19 July 2010 - 11:24 AM, написа:
всички ще я подкрепим ,а мен лично изобщо не ме интересува там за някакви пари ,които някой си Димитров или подобен в Германия бил събирал
интересува ме само МИМА да се върне при В иолета и да е щастлива ,защото тя също сигурно усеща ,че нещо не е наред

И да попитам,понеже покрай многото коментари тези дни за пари и други подобни може да съм пропуснала,откога всъщност няма информация за Мима и изобщо някой има ли представа къде е и с кого е в момента? Извинявам се,ако е споменато вече.
Публикувано: 19 July 2010 - 02:10 PM
Публикувано: 19 July 2010 - 02:17 PM
olimpia, в 19 July 2010 - 02:15 PM, написа:
Абе хора,
толкова ли няма един човек, който да знае немски и да звънне в клиниката да разпита за състоянието на кучето? Като някакъв голям кокошарник е всичко това тук. Някой на някого се бил доверил, някой на някого повече не вярвал, никакви документи...ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО ...

Публикувано: 19 July 2010 - 02:34 PM
KOKO_ko, в 19 July 2010 - 01:22 PM, написа:
olimpia, в 19 July 2010 - 02:15 PM, написа:
Абе хора,
толкова ли няма един човек, който да знае немски и да звънне в клиниката да разпита за състоянието на кучето? Като някакъв голям кокошарник е всичко това тук. Някой на някого се бил доверил, някой на някого повече не вярвал, никакви документи...ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО ...

Звъняно е ,правено е опит за разговор.Мими не е в клиника...тя е в дома на г-жа Л.в Германия.
Публикувано: 19 July 2010 - 02:50 PM
Публикувано: 19 July 2010 - 03:21 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 19 July 2010 - 04:20 PM
Laska, в 19 July 2010 - 07:59 AM, написа:
Нали за това не искахте Мима да се лекува в България , за да не е пробна мишка! Или понеже сега лечението е неуспешно, специалистите в Германия не искат да си признаят. Не ли по-достойно да се каже- "За съжаление , случаят е много тежък и не може да се помогне." Колкото и и да е неприятно щяхме да приемем такъв отговор , защото никой не е очаквал чудеса!
Ласка, Мони прекалявате, Съберете си малко езика с който си позволявате да разговаряте с мен. Не съм ви казала нищо лошо и нищо което да не е истина. Никой не си прави опити с Мима. Опитите са с нас. Яко се манипулираме ми се стува.
Къде видяхте, че я мъчат? Поне допреди 2-3 седмици я лекуваха и протезираха (и това го знаем от вас), а сега си правят опити с нея...? Ако едните протези не стават, ще направят други. Мима сега може и да е в перфектно здраве, но не ми говорете, че стресът не и се е отразил. Всичко това обаче, няма да излезе след 5 дни в общото й състояние....Способна ли сте да й осигурите нужните грижи тук в Бг или в Русе?
Оплюхте кого ли не тук. Прекалявате. Ако искате хората да ви помагат ще трябва да се научите да се вслушвате в здравия разум.
Желая ви успех все пак. Дано не е за сметка на Мима....
Публикувано: 19 July 2010 - 05:11 PM
Публикувано: 19 July 2010 - 09:57 PM