Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#1821 Потребителят е офлайн   Slex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 July 2010 - 10:16 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 19 July 2010 - 04:25 PM, написа:

Ласка, Мони прекалявате, Съберете си малко езика с който си позволявате да разговаряте с мен. Не съм ви казала нищо лошо и нищо което да не е истина. Никой не си прави опити с Мима. Опитите са с нас. Яко се манипулираме ми се стува.
Къде видяхте, че я мъчат?

Никой не е казал, че си правят експерименти с нея и че я мъчат. А че по логиката на отговора може да я държат там колкото си искат.

#1822 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2010 - 10:47 PM

Днес ,късно след обяд Виолета Добрева е намерила под вратата на кантората си пъхнат плик-с така очакваните фактури-за които неколкократно е питала Григор Димитров.Фактурата е била на български език и е включвала сумите па 4 фактури-на немски.

Фактурата е за 2185,54 лв. Издадена е на 14.07 .2010 г.
а я получих днес. Утре ще им преведе
парите. Друга информация чакаме все още.Един от админите на "Затвор...и Задно ще насилието....се е ангажирала да разговаря с Г-н Димитров.Изчакваме резултата от този разговор.....

#1823 Потребителят е офлайн   Slex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 11:30 PM

В едно от предишните си мнения, писах, че изказвам личното си мнение. Сега мога да кажа, че говоря от името на СНЦ "Грижа и подслон".

Нека да стане ясно, че:

- не смятаме, че Мима в Германия я мъчат, ще бъде евтаназирана, с нея се правят експерименти (в лошия смисъл на думата) или че не получава необходимите грижи.

- нямаме претенции по отношение на работата на приюта на Българо-германското дружество в Русе или където и да било, нито пък кой и как го управлява и не поставяме под съмнение мотивите и резултатите на мениджмънта и персонала.

- не твърдим, че Григор Димитров злопуотребява с финансови средства.

- основната причина да се стигне до тук е разногласието между нас и Григор Димитров за бъдещето на Мима. Предполагам, че желанието ни кучето да бъде върнато в България, доведе до охладняване на отношенията между нас и като резултат намаля потока от информация, която получавахме.

- след като не успя да ни убеди или да наложи мнението си, Димитров реши да ни постави пред свършен факт и взе еднолично решение Мима да остане в Германия. А след това направи конфликта публично достояние като публикува наша лична кореспонденция. Не знам какво се е надявал да постигне с това, нито защо за него е толкова важно Мима да остане там (за нас е ясно защо е важно да се върне в България).

Във всеки случай нито сме искали да се стига до тук, нито желаем да се компрометира Димитров и дейността му. Но ние не бяхме третирани като равностойни партньори, а искаме Мима обратно в България.

#1824 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 July 2010 - 11:51 PM

Е .. до сега се обясняваше друго, сега - друго ...

До сега - няма информация, открита заплаха, че Мима ще бъде евтанизирана, крият я, заплашват ни да не говорим, никой няма информация какво става, стана ясно че снимките на кученцето се подават режисирано, за да се "подхванват" донорите, че никой не знае какви пари са събирани, че никой, включително и стопанката на кученцето няма информация за това какви суми са постъпвали по сметкита за Мима, как и за какво се харчат - не са с нейно знание .. сега изведнъж - декларации, че било обратно и всичко било недоразумение.

Иначе - да, компрометирахте въпросния Димитров, и то много. И не само него. И това за съжаление. Компрометирахте цялостното донорство и взаимопомощ, показвайки го от най неприятната му страна - как нещастието на кучетата се използва за събиране на явно безотчетни пари, на които никой не може да хване края.

Щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно.

#1825 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 11:55 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 19 July 2010 - 11:56 PM, написа:

До сега - няма информация, открита заплаха, че Мима ще бъде евтанизирана, крият я, заплашват ни да не говорим, никой няма информация какво става, стана ясно че снимките на кученцето се подават режисирано, за да се "подхванват" донорите, че никой не знае какви пари са събирани, че никой, включително и стопанката на кученцето няма информация за това какви пари са постъпвали по сметкита за Мима, как и за какво се харчат - не са с нейно знание .. сега изведнъж - декларации, че било обратно и всичко било недоразумение.

Аз лично напълно заставам зад тези думи и зад всеки ред, който съм написала. За заплахите само е преувеличено и не знам да е имало такива.
Всичко останало е самата ИСТИНА.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#1826 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2010 - 12:08 AM

Slex -Мога ли да те копирам за страницата на Мими?

#1827 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2010 - 12:14 AM

Криси-На мен Вили ми го каза.Попитах я чрез писма ли са комуникирали-каза ми,че са говорили по скупе с Димитров.И при поредно питане от нейна страна-той е казал,че ако настоява да я върне-ще я евтаназира.Но тя не е била сама-имало е свидетели на разговора.Това са думи на Виолета Добрева.Тя може би по-точно може да обесни....Аз също не съм написала нищо в повече-даже силно се притесних от това.Лично аз не съм преувелечила нищо....

#1828 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:18 AM

Това го знам.
Друго си помислих. Както и да е, обърках се вече, много нещо се изписаха :dry:
Аз ще чакам да видя Г.Д. какви ще ги сътвори и каква позиция ще покаже.
Надявам се да не ни размотава още дълго.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#1829 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2010 - 12:33 AM

Показване на мнениетоКристина, в 19 July 2010 - 11:23 PM, написа:

Това го знам.
Друго си помислих. Както и да е, обърках се вече, много нещо се изписаха :dry:
Аз ще чакам да видя Г.Д. какви ще ги сътвори и каква позиция ще покаже.
Надявам се да не ни размотава още дълго.

ВСИЧКИ СЕ НАДЯВАМЕ.....

#1830 Потребителят е офлайн   daisy 2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:41 AM

Никой не може да си позволява да пише от името на "Грижа и подслон " безсдружението да го е упълномощило,така, че SLEX може да говори само от свое име.Ти кога беше в Германия и видя как е Мими ,какво и правят и дали това е редно или не.Ние не обвинявахме, ние задавахме въпроси и не получавахме отговори.А когато ти отвръщат с мълчание се пораждат съмнения.От къде си сигурен , всички разходи са разумно направени.Някой да ги е обсъждал с г-жа Добрева?Не, само че искат да им се плати.В момента няма какво да обсъждаме приютите на Димитров.Те не са наш проблем.Никой не твърди, че Димитров злоупотребява с пари, може би ще стане ясно по-късно.Твърдиме, че има банкови сметки за Мими на името на неговото сдружение и на Ева Линкогел.За тях аз като член на "Грижа и подслон "не знаех.А ти знаеше ли?Хайде да спрем с този фарс.Кажете искате ли Мими да се върне и ако ДА как смятате да стане това.Ако пък сте решили да я харижите на НВ-Димитров нека прекратиме дискусията.Може би тази вечер все пак някой е получил очакваното обаждане отГермания.Всичко написано тук е мое лично мнение.

#1831 Потребителят е офлайн   Slex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 04:44 AM

@ dog.bg

Предният ми постинг беше насочен към потребители като JL, които се опасяват, че заради противоречията, които имаме с Димитров, ние поставяме под съмнение дейността му. А има и други с подобни опасения.
Някои намекват, че това е нападка срещу работата на приюта в Русе. А има и мнение, че нашият конфликт с Димитров е основание д-р Катя Маркова да подаде оставка като управител там.
Това имаше за цел да изясни позицията на "Грижа и подслон" по тези въпроси:

Цитат

- нямаме претенции по отношение на работата на приюта на Българо-германското дружество в Русе или където и да било, нито пък кой и как го управлява и не поставяме под съмнение мотивите и резултатите на мениджмънта и персонала.

Нещо, което е казвано и преди, но сякаш е останало без внимание.

Според Danyto, ние смятаме, че в Германия Мима я мъчат или че след като сме се скарали с Димитров, кучето е зле.
Към което е насочено това:

Цитат

- не смятаме, че Мима в Германия я мъчат, ще бъде евтаназирана, с нея се правят експерименти (в лошия смисъл на думата) или че не получава необходимите грижи.

По това също е писано и преди (в края на мнението).

По отношение на:

Цитат

- не твърдим, че Григор Димитров злопуотребява с финансови средства.

е напълно нормално да заемем такава позиция. Знаем, че има сметки в Германия, че има призив да се изпращат пари по тях и това не ни харесва. Най-малкото, защото е лош ПР, след като в БГ и САЩ е обявен край на дарителската кампания. Но нито знаем дали са постъпвали пари, нито колко са, нито за какво се харчат, за да твърдим, че има финансови злоупотреби. Отделните членове на дружеството могат да имат каквито си искат мнения и съмнения, но при липса на доказателства не е редно, дружеството като ЮЛ да се ангажира с подобна позиция.

Следващите два параграфа от предния ми пост, мисля, че са ясни и не се нуждаят от коментар.

Колкото до това:

Цитат

Във всеки случай нито сме искали да се стига до тук, нито желаем да се компрометира Димитров и дейността му. Но ние не бяхме третирани като равностойни партньори, а искаме Мима обратно в България.

Доколкото Димитров е компрометиран, го е направил сам на себе си. Ние такова намерение не сме имали, а това, че сега се говори за него в публичното пространство по този начин, е резултат от собственото му решение да изкара спора ни наяве, при което ние няма как да мълчим, а също и собствените му действия, които го поставят в такава ситуация. Естествено, каквито и прегрешения да има в отношенията си с нас, това не омаловажава работата на приютите на неговото дружество.

#1832 Потребителят е офлайн   Slex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 05:47 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 19 July 2010 - 11:56 PM, написа:

До сега - няма информация

Нямаме информация - нито за продължителността на лечението, нито за неговата стойност. Къде е противоречието?

"открита заплаха, че Мима ще бъде евтанизирана"
Има(ло) го (е) като възможност (най- малкото, ходил е ветеринар от местна асоциация за това). Не смятаме, че ще се реализира.

"крият я"
Получаваме малко информация за състоянието й. Кога сме твърдяли противното?

"заплашват ни да не говорим"
Никакво отношение няма към въпросния ми постинг.

"никой няма информация какво става"
Виж по-горе.

"стана ясно че снимките на кученцето се подават режисирано, за да се "подхванват" донорите"
Това е решение на хората, провеждащи дарителската кампания в САЩ. Каквото и да е, събраните средства са отишли по предназначение.

"че никой не знае какви пари са събирани, че никой, включително и стопанката на кученцето няма информация за това какви суми са постъпвали по сметкита за Мима, как и за какво се харчат - не са с нейно знание .. "
Вярно за сметките в Германия. Първо, къде сме твърдяли, че е иначе и второ, на нас ли ни се вменява вина за това?!

"сега изведнъж - декларации, че било обратно и всичко било недоразумение."
Не е декларация за обратното. Това е писано главно, за да посочи къде ни почва и къде ни свършва спора с Димитров. И че каквито и претенции да имаме към него, те не засягат работата на приютите на неговото сдружение.

"Иначе - да, компрометирахте въпросния Димитров, и то много."
Каквото сам си е направил, не повече.

"И не само него. И това за съжаление. Компрометирахте цялостното донорство и взаимопомощ, показвайки го от най неприятната му страна - как нещастието на кучетата се използва за събиране на явно безотчетни пари, на които никой не може да хване края."
За това очаквам извинение. Лично на мен, понеже съм човекът, който подава информацията за банковата сметка на "Грижа и подслон" за публикуване на сайта, както и на всички останали членове на дружеството, на които не им е минавало през ум парите да отидат за нещо друго, освен по предназначение. По-голяма прозрачност по интернет едва ли може да има. Ако не ти е достатъчно, заповядай в Русе, ще отидем до банката и ще искаме извлечение, и фактурите ще видиш. А ако някой друг е правил нещо не както трябва, не сме ние хората, към които да отправяш подобни обвинения.

"Щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно."
Смешно няма в случая.

#1833 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 09:21 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 19 July 2010 - 09:56 PM, написа:

До сега - няма информация, открита заплаха, че Мима ще бъде евтанизирана, крият я, заплашват ни да не говорим, никой няма информация какво става, стана ясно че снимките на кученцето се подават режисирано, за да се "подхванват" донорите, че никой не знае какви пари са събирани, че никой, включително и стопанката на кученцето няма информация за това какви суми са постъпвали по сметкита за Мима, как и за какво се харчат - не са с нейно знание .. сега изведнъж - декларации, че било обратно и всичко било недоразумение.

Иначе - да, компрометирахте въпросния Димитров, и то много. И не само него. И това за съжаление. Компрометирахте цялостното донорство и взаимопомощ, показвайки го от най неприятната му страна - как нещастието на кучетата се използва за събиране на явно безотчетни пари, на които никой не може да хване края.

Тук съм на 100% съгласна с теб. Дано когато всичко това приключи, Мими да е извлякла позитиви...

Слекс, може би трябва да прочетеш всичко, оето се изписа. Виж последното обръщение на Ласка към мен.
Аз продължавам да смятам, че тези неща трябваше да си останат между засегнатите страни, без да се намесваме с компетентно или не мнение. И, че Мима трябва да е там, където ще има адекватна специализирана помощ за нея (казвам го от личен опит и не говоря за обич и грижи на собственика).

#1834 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 10:30 AM

Повръща ми се... от българската цигания... не сме народ . а мърша..
User's Signature

Качена снимка

#1835 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 11:23 AM

Съвсем откровено и без грам притеснения ще кажа, че съм меко казано отвратена- от ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ!!!
Ласка, Кристина и т.н. от организацията, защо досега един път не видях да отговорите на разумните и конструктивни въпроси и предложения за помощ !!! Чета страници една и съща истерясала помия и нищо по същество!!! ПИТАМЕ ВИ няколко човека няколко пъти вече!!!!:
1. Защо, по дяволите, досега не сте хванали самолета до Германия? Знаете много добре, че такива неща се решават на място! Или поне най-малкото като толкова време нямахте инфо за Мими, че най-логичното и лесно в днешно време Боже мой е да се отиде там! Нямате пари за билети ли?!? Колко пъти хора през тези дни ви предложиха помощ и за това?!?! Въпреки че, да ме прощавате, но с далеч по-малките ми доходи отдавна да съм заминала!!! Хората ходят там на шопинг дет се вика!
2. Виолета, ти си адвокат! Ами никъде не видях от правна гледна точка как е добре да се постъпи и най-вече -че ВЕЧЕ ПОСТЪПВАТЕ ТАКА!!!
3. Само с писане на компа нещата не се случват, знаете го, не разбрах как действате?!? Освен, че пишете писма и звъните по телефоните на Димитров или Маркова.
Простете ме за острия тон, но в крайна сметка ние в момента крадем служебно време, защото ни пука за Мими и животните изобщо, а четем страници едно и също БРЪЩОЛЕВЕНЕ!!!
Аз също заставам зад това Мими да се върне в България и искам да знам КОНКРЕТНО как да помогна това да се случи!!!
User's Signature

Качена снимка

#1836 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:14 PM

hopie, хората вероятно искат да имат достатъчно информация, за да могат да вземат решение. Ако се провежда лечение и то има обнадеждаващи резултати не би било добре за Мима някой да се фръцне и да си я взима обратно. Ако е обратното - ако възможностите за подобрение са изчерпани или са много несигурни, тогава трябва да се търси друг начин, като кучето се прибере в България. Предполагам, че по тази причина Виолета призовава за контакт и информация и за това се водят тези дълги приказки. Това, че се казват и много излишни неща е втори въпрос, слава Богу, поне не от самата Виолета Добрева, тя се изразява много точно и конкретно, аз подкрепям написаното от нея и вярвам, че не е тръгнала още, защото тя самата все още търси най-доброто решение за Мима.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#1837 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:21 PM

JL, съгласна съм с теб като цяло. Имах предвид, че като липсва информация за Мими и не се получават нещата в кореспонденция може да се организира пътуване до там и да се спести нагнетяването на страстите, тъй като от това полза няма!
User's Signature

Качена снимка

#1838 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:31 PM

Добре де,като е трудно да се отиде до Германия не може ли някой там на място да провери.Има толкова хора живеещи там които влизат във форума и обратно много хора от форума имат приятели и роднини там.Ясно е че Германия е голяма и е трудно това,но все пак да се опита.Освен това доколкото разбрах в доста германски сайтове е писано за Мима към тях форум няма ли?Някой който знае езика да напише,все някой ще прояви интерес и ще отиде да види Мимето,ако не друго поне само да я види.Защото цялата тази липса на информация доведе до толкова много безумни изказвания и предположения.

#1839 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:39 PM

Аз не мога да разбера защо си мислите , че германците знаят само немски?
User's Signature

Качена снимка

#1840 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:44 PM

Показване на мнениетоplamenko, в 20 July 2010 - 10:44 AM, написа:

Аз не мога да разбера защо си мислите , че германците знаят само немски?

Добре де,какъвто и да е език тогава стига да се напише нещо и хората да разберат.Повече имах предвид,че има по запознати от мен тук във форума със сайтовете където това може да се направи евентуално.

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни