Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#2021 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:медицина

Публикувано: 22 July 2010 - 01:16 PM

ами няма нищо ,чв за този човек ще е кражба тя да си я вземе МИМА !

аз вначалото мислех,че и Виолета ще е с нея там ,явно са я убедили,че няма нужда ,и сега до кога мислят да държат там МИМА -ЗАЛОЖНИКА ! откуп ли искат,нали всичко е за пари

#2022 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 22 July 2010 - 01:27 PM

Значи според Григор, трябвало споразумение,за да е ясно че Мими отишла само за лечение, а за това че те видиш ли стават собственици автоматично, не трябва договор, декларация или каквото и да е.
Я как му е удобно само.
User's Signature

Качена снимка

#2023 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 July 2010 - 01:38 PM

крайно удобно, крайно арогантно!
изумена съм.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#2024 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 July 2010 - 02:53 PM

Ама че гаден ден... тази статия, новина за изгонен сляп от тролея заради кучето-водач, въобще вече ме е страх да чета новините...

Честно казано аз леко се поуплаших като прочетох интервюто. Аз ли не знам с моя вечно болен пес какво е дълго лечение, понякога след операцията когато ти се налага да оставиш кучето. Просто си го представих и се поставих на мястото на Виолета: пращаш кучето си за лечение, а те после не ти го връщат щото така било по-добре за него и се сомообявяват за стопани... Че и теб те упрекват в някакво си използвачество. Настръхнах от самата мисъл.
Виолета, надявам се поне да четете, въпреки чи сте отказали да пишете и коментирате тук - много се надявам всичко да се изясни съвсем скоро, къде е кучето, как е и да си го върнете. Относно "някой да си го открадне" от интервюто на въпросния господин: май крадеца вика "Дръжте крадеца". На мен така някой да ми открадне кучето и да откаже да ми го върне... А и съм сигурна че повечето стопани тук не биха искали да им се случи подобно нещо.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2025 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 03:15 PM

Някой все пак ще отговори ли дали номерът на чипа от фактурата съвпада с номера, който е вписан в паспорта на г-жа Добрева.
Второ, издаването на фактура на някого за разходи с дата 14.07. не е ли фактическо признание за собственост от страна на фактуро-подателя към фактуро-получателя.
Трето, защо се обсъжда кой какво е казал в личен разговор. В личен разговор с хора, на които имаме доверие казваме много неща, които не е редно да се вадят на показ. За когото и да става въпрос, това си е, да ме прощавате, подлост. Не казвайте - той започна пръв. Човек може да започне пръв да краде, трябва ли да го последвате?
Четвърто, приемайки напълно позицията, че г-жа Добрева е собственик на кучето, не смятам, че има доказателства, че г-н Димитров действа от комерсиални съображения - в целия си личен разговор той казва, че ще направи това, което е най-добро за кучето. Спорът е дали той има или няма право да преценява кое е това най-добро, на какви основания и т.н. Има и друга страна - така както роднините на пациента не могат да нахълтат по време на операция и да кажат - прекратете я веднага, върнете ни пациента. Има фази, на които докторът преценява дали може да бъде прекратено.
Пето. Хората по света, когато искат да компрометират някого, отиват в съда, изваждат доказателствата и съдът накрая се произнася, кой е прав, кой е крив. Тук седим, четем някакви разговорчета по скайп и викаме, ау, какъв лош човек, ау, не го е срам. Като че ли сме на партийно събрание от времето на соца.
Аз пиша в тази тема за последен път. Пожелавам успех на всички, които са запазили душите си чисти, а за останалите не ми пука ни най малко.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#2026 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 July 2010 - 03:24 PM

Истината за кучето Мима, осиновителите и на какво се основава дейността "Германо-българска помощ за животните" в България.

http://animal.rusetv....php?item.329.1

#2027 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 03:31 PM

JL, да това е номерът на чипа на Мима.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#2028 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2010 - 05:26 PM

JL.....Съгласна съм с теб.И имаш право да задаваш тези въпроси.И би било нередно да се отпечатват лични разговори-но ако това не засягаше, други хора и интереси.И ако човека ,за когото става въпрос, беше коректен. А той не е....вече всичко го има в пресата.И сега ще започне.Това е само началото.Жалкото в случая,че отново българин, е в центъра на всичко.Нима може ,да е толкова заслепен от парите?Че да нарушава всякакви общочовешки и етични и морални закони? Кой е той,че ще казва, къде Мими ще е по-добре,когато даже, не е искал да бъде взета от там-защото "дали ще си заслужава"?Ами заслужава си...Което и живоотно да е,даже и да е тежко болно-си заслужава да му се помогне-даже и този опит да е с фаталлен край по някога.Но си заслужава.Тогава, той не е искал Мима-защо сега?

#2029 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 06:51 PM

Изчетох с огромна мъка историята с Григор Димитров. Най-вече заради голямата доза спам. За съжаление и аз ще добавя малко:

От всичко това ми остана много лош вкус в устата. Гнусна работа. И вече не може нищо да се направи, защото след публикацията в русенския вестник, лайното е хвърлено във вентилатора и от тук нататък ще стане страшно. Ще го подемат големите вестници и телевизиите. Всички, които са против хората грижещи се за бездомни животни, ще включат лайномета на пълни обороти. Не ми се мисли какво ни чака. Дано г-жа Добрева се пребори за Мима, дано Мима да е добре и да има още дълги години спокоен живот. Но вредите, нанесени на каузата на бездомните и изоставени животни и на каузата срещу насилието над животни, са огромни.
User's Signature

Качена снимка

#2030 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2010 - 07:38 PM

Аз не мисля ,че ще е толкова фатално това,че вестниците ще пишат.В България "всяко чудо е за 3 дни" Страшното е друго....отново на преден план излиза на повърхността,че не всичко в природозащитните организации е ок.За съжаление.Това е от хората,от такива като Григор Димитров.Навсякъде ги има такива сребролюбци.За съжаление.Дано постепенно да разберем ,че трябва да сме повече добри и истински човеци....

#2031 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 08:20 PM

Показване на мнениетоnetware5, в 22 July 2010 - 09:56 AM, написа:

Изчетох с огромна мъка историята с Григор Димитров. Най-вече заради голямата доза спам. За съжаление и аз ще добавя малко:

От всичко това ми остана много лош вкус в устата. Гнусна работа. И вече не може нищо да се направи, защото след публикацията в русенския вестник, лайното е хвърлено във вентилатора и от тук нататък ще стане страшно. Ще го подемат големите вестници и телевизиите. Всички, които са против хората грижещи се за бездомни животни, ще включат лайномета на пълни обороти. Не ми се мисли какво ни чака. Дано г-жа Добрева се пребори за Мима, дано Мима да е добре и да има още дълги години спокоен живот. Но вредите, нанесени на каузата на бездомните и изоставени животни и на каузата срещу насилието над животни, са огромни.

много точно казано. сега трябва да видим той какцо ще публикува на фейса и дано каже защо се смята за собственик

#2032 Потребителят е офлайн   kanela22 Икона

Публикувано: 22 July 2010 - 10:21 PM

Показване на мнениетоnetware5, в 22 July 2010 - 05:56 PM, написа:

За съжеление ,господине сте напълно прав.Аз също съм дълбоко разочарована ,но за момента друго освен да подкрепим и както можем да помогнем на госпожа Виолета Добрева -друго по-разумно и логично нещо не се сещам.

#2033 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 11:09 PM

Има много човешки слабости, серщу които си мисля, че умея да се защитавам. Срещу наглостта, арогантността, срещу безочието, срещу алчността, срещу простотията. Срещу агресията.Но трябва да призная - има едно човешко качество, срещу което нямам и грам защита. Не зная какво мога да предприема срещу ГЛУПОСТТА. Не зная какво мога да направя, когато човек иска да изгори къщата си, за да изгори на Вуте плевнята.
Е да. Но пък може на Нане къщата да е една сламена колибка, а на Вуте плевнята да е като 4-звезден хотел. Тогава глупостта е оправдана. Тя е и добре пресметната. Но хората тук не разбират от Езопов език. Едни не разбират наистина. Други се правят, че не разбират.
Така че, нещата явно трябва да се пишат в ПРАВ ТЕКСТ. Въпреки, че продължавам да твърдя, че правото от гледна точка на собственост формално е на страната на г-жа Виолета Добрева, от гледна точка на това, на кой му пука наистина за съдбата на кучето и на кой за своята собствена съдба - тук по-скоро надделява г-н Димитров.
Г-жа Добрева има основателни претенции и много голяма вероятност да е легалният по закон собственик. От друга страна, г-н Димитров рискува репутацията си, за да направи това, което смята, че е по-добре за кучето. Тук се лансира теория, че го прави за пари, но това може да е сигурно само за хора, които смятат, че парите са най-важното. За мен, макар и теоретично възможно, не е сигурно.
Поставям се на неговото място. Представям си, че в моята юрисдикция по един или друг начин попада дете от страна, където няма закони за защита на съответния вид, с отрязани ръце и крака. Представям си, че собствениците (умишлено използвам тази дума) на това дете искат да го използват като символ в борбата си за справедливост, и в тяхното разбиране за борба е да го използват като жива бомба, напр., като го изпратят да се взриви на средата на оживен площад, за да затвърдят своята кауза за справедливост. Дали ако заподозра такива намерения ще се съобразя с неговата страна и с неговите собственици? Как мислите ?
Защо си мислите, че ние, българите сме законните собственици на Мима ? Ние, които отрязахме краката й. Да, да. Това не съм аз, не е г-жа Виолета Добрева, не е Восток, не е никой от пишещите тук. Но докато извършителят не бъде установен, това в един 1 : 7 500 000 сме и ние. Не е ли така ? Ние, българите сме тия, които режат 4-те крака на на кучетата и ги бесят по мостовете и ги прострелват със стрели. Докато няма конкретни извършители, това сме всички ние. Благодаря предварително за последващите коментари.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#2034 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 22 July 2010 - 11:29 PM

Показване на мнениетоnetware5, в 22 July 2010 - 04:56 PM, написа:

И вече не може нищо да се направи, защото след публикацията в русенския вестник, лайното е хвърлено във вентилатора и от тук нататък ще стане страшно. Ще го подемат големите вестници и телевизиите. Всички, които са против хората грижещи се за бездомни животни, ще включат лайномета на пълни обороти. Не ми се мисли какво ни чака. Дано г-жа Добрева се пребори за Мима, дано Мима да е добре и да има още дълги години спокоен живот. Но вредите, нанесени на каузата на бездомните и изоставени животни и на каузата срещу насилието над животни, са огромни.

:mg_062: Точно това имах предвид в предишния си пост, от който olimpia толкова се засегна. За съжалени точно това се получава.

Искам да поясня, че за минута не съм си помислила да обвинявам в нещо В. Добрева. Дори писах, че адмирирам това, което направи за Мима. Ще ви помоля - не ми слагайте в устата думи, които не съм изричала.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#2035 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 12:07 AM

Показване на мнениетоJL, в 22 July 2010 - 09:14 PM, написа:

Има много човешки слабости, серщу които си мисля, че умея да се защитавам. Срещу наглостта, арогантността, срещу безочието, срещу алчността, срещу простотията. Срещу агресията.Но трябва да призная - има едно човешко качество, срещу което нямам и грам защита. Не зная какво мога да предприема срещу ГЛУПОСТТА. Не зная какво мога да направя, когато човек иска да изгори къщата си, за да изгори на Вуте плевнята.
Е да. Но пък може на Нане къщата да е една сламена колибка, а на Вуте плевнята да е като 4-звезден хотел. Тогава глупостта е оправдана. Тя е и добре пресметната. Но хората тук не разбират от Езопов език. Едни не разбират наистина. Други се правят, че не разбират.
Така че, нещата явно трябва да се пишат в ПРАВ ТЕКСТ. Въпреки, че продължавам да твърдя, че правото от гледна точка на собственост формално е на страната на г-жа Виолета Добрева, от гледна точка на това, на кой му пука наистина за съдбата на кучето и на кой за своята собствена съдба - тук по-скоро надделява г-н Димитров.
Г-жа Добрева има основателни претенции и много голяма вероятност да е легалният по закон собственик. От друга страна, г-н Димитров рискува репутацията си, за да направи това, което смята, че е по-добре за кучето. Тук се лансира теория, че го прави за пари, но това може да е сигурно само за хора, които смятат, че парите са най-важното. За мен, макар и теоретично възможно, не е сигурно.
Поставям се на неговото място. Представям си, че в моята юрисдикция по един или друг начин попада дете от страна, където няма закони за защита на съответния вид, с отрязани ръце и крака. Представям си, че собствениците (умишлено използвам тази дума) на това дете искат да го използват като символ в борбата си за справедливост, и в тяхното разбиране за борба е да го използват като жива бомба, напр., като го изпратят да се взриви на средата на оживен площад, за да затвърдят своята кауза за справедливост. Дали ако заподозра такива намерения ще се съобразя с неговата страна и с неговите собственици? Как мислите ?
Защо си мислите, че ние, българите сме законните собственици на Мима ? Ние, които отрязахме краката й. Да, да. Това не съм аз, не е г-жа Виолета Добрева, не е Восток, не е никой от пишещите тук. Но докато извършителят не бъде установен, това в един 1 : 7 500 000 сме и ние. Не е ли така ? Ние, българите сме тия, които режат 4-те крака на на кучетата и ги бесят по мостовете и ги прострелват със стрели. Докато няма конкретни извършители, това сме всички ние. Благодаря предварително за последващите коментари.

По принцип нямах намерение да пиша,но вие ме провокирахте/в добрия смисъл/
Съгласна съм с вас на 100%.Просто този случай е изключение.
Виолета Добрева е изключение,
Не вярвам в каузи и добри намерения,за мен хората са виновни по презумпция.
Но вярвам в нея,оставяйки на страна и правото и морала.
Вярвам , в нея по интуиция и нищо не може да ме убеди в обратното.

#2036 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 12:08 AM

Показване на мнениетоnetware5, в 22 July 2010 - 06:56 PM, написа:

.... Но вредите, нанесени на каузата на бездомните и изоставени животни и на каузата срещу насилието над животни, са огромни.

Хм... добре де. За какви толкова огромни щети се говори тук?
Г. Димитров да не е някаква фирма, че след медиен скандал изведнъж да секне търсенето на продуктите му? С извинение за грубия сарказъм.
Неговата организация помага на каузата на бездомните животни с 4 центъра в Бг, които са препълнени от кучета, хранят ги, лекуват ги, както и кастрират множество други кучета. Докато има бездомни кучета в България, ще има и 'клиенти' за приютите на СНЦ.
А ако Григор Димитров наистина желае да продължава тази помощ у нас, ако наистина се вълнува от горния проблем, той няма да се фръцне обидено заради това, че не му дават кучето Мима.

По отношение на каузата срещу насилие на животни. Това не става за един ден. Насилието или ненасилието е въпрос на възпитание от малък. Забелязали ли сте, как някои хора възпитават децата си така, че те да се чувстват най-важни на света, най-скъпоценни, един вид, малки богове. Ето тези хора, пораствайки на ръст, не израстват духовно. Именно те извършват насилие над животни, над жена си, над децата си, над случайни минувачи и таксиметрови шофьори. И нито кучето Мима, нито Виолета Добрева - НИКОЙ не е в състояние да ги промени ей така - щрак - с една-две сълзливи случки. Превъзпитанието на този манталитет е дълъг и последователен процес. И не е истина това, което се спряга: Трябва да се сменят поне 1-2 поколения, за да се променят нещата. Не. Поколенията, преминавайки по жизнения път трябва да оставят след себе си ценностите, на които държат. А ако нямат такива - нищо няма да се промени след смяната им... Единствено държавна дълготрайна и последователна политика може да помогне за секването на насилие, на безпричинно насилие.

А как въобще си представяте случката да се развие инак? Виолета да си замълчи просто ли? Да вземе предвид, че германският българин все пак помага на много животни, и в тяхно име - да запази опетненото му име, да прежали едно куче, кражбата му.
Можела е и така, а съм сигурна, че е обмислила варианта.
Това е най-лесното: ще жертваш само собствения си сън, нощем ще проронваш по една сълза, а сутрин ще се успокояваш: Поне направих добро на другите кучета...
Но от друга страна, това си е предателство. Към много хора (на които Виолета е оставила думата си - а нейната дума е тежък камък), както към кучето, както и към собствените й принципи. Един правист е защитник преди всичко на морала и на законите (които биват изградени СЪС и в името на запазване на морала у човечеството.)

Знаете ли. Една рана често за да се излекува не трябва да бъде превързвана, а човъркана дълбоко. Има ли упойка - прекрасно. Няма ли - пак трябва да се изреже гнойта отвътре, защото рано или късно тази гной ще докара смъртта.
Сега ситуацията боли. Но ако се продължи оперирането, нещата могат да заздравеят.
Лошият опит докарва след себе си обикновено по-добър опит.
Мима също я е боляло. Ала нейната болка обедини позаспалите хора да излязат на площадите и да се борят за нейните събратя.
И да - Мима е символ! Разбира се, че е символ. Не се ли беше случила ужасяващата й трагедия, щяхме все така да се тюхкаме по ъглите. Много революционно звучи сигурно, но да - ТОВА Е БУНТ. В момента се води война. Има изгубени битки, но това не значи, че трябва да се приберем по домовете и да си замълчим. Да се радваме на малкото, което имаме. Нали и Априлското възстание е било потушено.

Радвам се, че Виолета "закрещя" така силно. Не трябва да си мълчим, хора, инак ще ни мачкат. Човек, който наистина мисли само за добруването на кучето, както той твърди през ред, - няма да я вземе по такъв именно начин - чрез мълчание, хитруване, подглеждане на клаузи и записки при ветеринаря... Достойните хора не правят така. Тази постъпка е характерна за хора, които криволичат...

Изкукуригалите лелки нещо превъртяли и си искали кучето обратно, все едно било вещ - ремонтна част... Луди лелки, наистина. Ама нали точно тези изкукуригали лелки са го превързвали, масажирали, успокоявали и са му почиствали физиологичните нужди на това куче. Същите тези изкукуригали лелки подбират от улицата умиращи животни и ги лекуват често с цената на собствения си глад. Нали тези кукумицини надписваха плакати и излязоха пред Парламента. Подобни истерясали лелки обучават децата в училище, сменят подлоги в болниците, дават живот и връщат към живота всичко, което им се изпречи на пътя.
Съжалявам, но подобни сексистки подхвърляния може и да вървят в България... още. Но това в Германия не върви, г-н Димитров.

Вдигам чаши за изкукуригалите лелки :db_046: :beer:
(С извинение към всички мъже)

#2037 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2010 - 07:29 AM

по-добре Виолета да пусне жалби в български и немски институции ,докато е време
жалби за изнудвене и отвличане даже на МИМА
колкото по-рано по- добре ,иначе после ще излезне,че си е траяла

#2038 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2010 - 07:36 AM

стига вече се е обсъждало как бил постъпил онзи в Германия,колко бил лош и ит. н.
ясно е ,че това е задържане против волята на законния собственик на МИМА ,ясное ,че е с цел изнудване за пари ,ами направо да го пита колко, и да подаде сигнал за КРАЖБА !

#2039 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 08:25 AM

"Докато няма конкретни извършители, това сме всички ние" - JL, не сме всички ние, някои са. И тези, които трябва да са най-чисти, в момента виждаш как излизат от тази ситуация - като минали под лайномета.
2011 бездомните кучета в нашата област трябва всички да са прибрани в приюти. Това най-малкото означава, че ще имат огромната нужда от помощта на доброволци (хора от обществото, които са извън природозащитните организации), за да оцелеят и да са осиновяеми. Смяташ ли, че след такъв грозен скандал, това общество, което и без това смята, че организациите съществуват, за да папкат здраво, ще искат да подадат ръка на който и да било приют? Защото точно от тях ще зависи да има финансови средства и грижа за прибраните?
Във всяка една държава има закони точно за това, за да не тръгне всеки да прави каквото смята за най-правилно. Защото за Виолета едно е правилно, за Димитров друго, а за мен (още от както разбрах за случая) - трето. "Защо си мислите, че ние, българите сме законните собственици на Мима ?" - не "ние", а конкретно Виолета. А дали в Германия или в Б-я, това куче наистина е и ще остане символ на една кауза, затова не е логично да се мисли, че затова Виолета го иска тук.
И последно - никой не може да каже кое е по-доброто за Мима. Защото освен физически, това куче е претърпяло огромен психически ужас. Не виждате ли очите му по клипчетата? Това не са очи на спокойно и щастливо куче. Чели сте някъде из темата как е реагирало, когато са пипали остатъците от краката му, нали? Неврологичен или психичен е проблемът според теб? Е...м ти и протезите, ако ще гледа като хваната в капан сърна! Защото грижата за физическото състояние мен по никакъв начин не може да ме убеди, че кучето психически се чувства добре. А и никой не е бил в Г-я да види дали там се грижат добре за него, или просто го използват като куче касичка. Колко сложно е да се поискат от Б-я пари за храна и транспорт на дамата, която се грижи за Мима? И колко биха били тези разходи на фона на събраното от тях към момента?...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#2040 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 July 2010 - 09:17 AM

За всички, които все още не са проявили чувство на емпатия и не са разбрали, защо Виолета си иска кучето обратно, ще дам примера с дете и дано сега стане ясно.

Дете, което си оставил за операция в болница, но не си сключил договор с болницата, че след приключване на лечението може и да не ти го върнат, а да преценят, че си неподходящия родител за последващото му възстановяване и спират да ти дават информация как върви лечението, има ли напредък и какви са шансовете на детето да проходи отново. Просто, след лечението и заради предстоящата последваща рехабиритация, директора на болницата изведнъж решава, че ще предложи за осиновяване детето на други родители, но до тогава то ще живее в приемно семейство. Обаче, докато е в приемното семейство ти ще трябва да плащаш издръжката на "бившето" си вече дете. Защото то все пак се храни всеки ден, харчат се пари за гориво, за да се води всеки ден до болницата, трябват му и нови дрешки. Няма да ги купува директора на болницата я, а и приемното семейство не е задължено да влага собствени средства. Трябва да си плащаш ти, защото детето е било твое и носи твоето име по паспорт. Макар, че са ти отнели акта за раждане, където пише, че ти си му родител. Нищо, че вече са ти го отнели неправомерно, нищо че никой не се интересува какви грижи можеш да полагаш и си полагал за него, докато сте живяли заедно, нищо че никой и не се интересува как се чувствате ти и детето един без друг и раздлени!

Това се случи с Мима и Виолета. Преценете сами на кого е Мима

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема