Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 23 July 2010 - 09:31 AM
Много се плю тука. Стана гнусно човек да го чете.
Ласка нямам нищо лично против вас, но продължавам да вярвам, че не трябваше да ни замесвате в това...Твърде много обиди понесохме и понесохте и да помогна с нещо цялата тая простотия? Едва ли?
Какво значи видели сте истинското лице на Г. Димитров?
Абе хора този човек събира пари от германците да храни, гледа и лекува нашите кучета. Я ги сметнете от всичките 4 приюта колко животни са? Ами тия, които се осиновяват в Германия? Пътни, подготовка....Ами заплатите на хората, които се грижат за кучетата? Да не си мислите, че на германците им е хоби да си дават парите за наще животни...? Да не мислите, че това е златна мина? Ако беше така, щеше някой бг политик да се занимава с него...
А и вие лично, направили ли сте поне 1/8 за бездомните от това, което е направил той? Ако има злоупотреби, Германия е бяла страна, до сега да са го хванали....тва да не е нашия бит-пазар?!
Не казвам, че е идеален, ама за какво огорчение от неговата личност говорим? Кой го познава лично? Попаднал е в недружелюбна среда, държи се арогантно...Ми как да се държи?! Тук може да се види същото поведение...
Мима била символ, да си дойде в Бг. Ми тя като толкова искате да е символ, стига да е жива и здрава, може и от Германия да е. Фокусът се измести върху Димитров и ужасната му личност, а не върху това, кое е най-добро за Мима.
Нямаше нужда да търпим всички разни сплетни обиди и какво ли още не...
Публикувано: 23 July 2010 - 09:48 AM
Публикувано: 23 July 2010 - 09:52 AM
Когато хвърляте кал, тя цапа и този, който я хвърля. Благородната дейност по помощ за безстопанствени животни трябва да продължи, защото не ние, хората, а кучетата имат нужда от нея. Меренето на това - кой е по по най, обидите, обвиненията са напълно безсмислени и излишни и не помагат на никой.
Доколкото до Мима, то тя не е била безстопанствено куче, когато е била предадена за лечение в Германия. Мима има стопанка, която трябва да бъде информирана за всяка стъпка, което се предприема за лечението и и само тя може да прецени дали едно лечение е добро за нейното кученцето или не, дали кученцето трябва да продължи да се лекува там или някъде другаде - тя е човека на Мима и всички решения трябва да са нейни, а не на който и да е друг и за доброто на кученцето трябва да бъде информирана за всичко, за да може да взема правилните решения за нейно добро.
Публикувано: 23 July 2010 - 10:07 AM
И няма нужда хората да си ги мерят кой колко е направил. Всеки прави толкова, колкото може. Ако това беше критерият къде да е Мима и тук застане някой, който е направил повече от Димитров и поиска кучето да се върне в Б-я какво правим? Автоматично прехвърляме всичко наново, само защото е направил повече ли?
Законите са си закони. Харесват ли ни или не, това няма значение. И тяхното неспазне не оправдава никого, независимо от причините.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 23 July 2010 - 10:35 AM
Popova, в 23 July 2010 - 09:22 AM, написа:
Дете, което си оставил за операция в болница, но не си сключил договор с болницата, че след приключване на лечението може и да не ти го върнат, а да преценят, че си неподходящия родител за последващото му възстановяване и спират да ти дават информация как върви лечението, има ли напредък и какви са шансовете на детето да проходи отново. Просто, след лечението и заради предстоящата последваща рехабиритация, директора на болницата изведнъж решава, че ще предложи за осиновяване детето на други родители, но до тогава то ще живее в приемно семейство. Обаче, докато е в приемното семейство ти ще трябва да плащаш издръжката на "бившето" си вече дете. Защото то все пак се храни всеки ден, харчат се пари за гориво, за да се води всеки ден до болницата, трябват му и нови дрешки. Няма да ги купува директора на болницата я, а и приемното семейство не е задължено да влага собствени средства. Трябва да си плащаш ти, защото детето е било твое и носи твоето име по паспорт. Макар, че са ти отнели акта за раждане, където пише, че ти си му родител. Нищо, че вече са ти го отнели неправомерно, нищо че никой не се интересува какви грижи можеш да полагаш и си полагал за него, докато сте живяли заедно, нищо че никой и не се интересува как се чувствате ти и детето един без друг и раздлени!
Това се случи с Мима и Виолета. Преценете сами на кого е Мима
Tова по-горе си е абсолютна манипулация и ако в тази роля влезе Виолета Добрева спрямо Мима - на една разделена насила от детето си майка (виждам, че има такава тенденция), ще съм абсолютно сигурна, че е фалшив човек. Хайде малко повече реализам, моля ви се! Повечето от вас, разбрах, не са на 15-20 години. Аз лично приемах Добрева като спасителка на Мима в смисъла на посредник към един по-добър живот, защото е ясно, че в България за хора-инвалиди няма условия, а какво остава за куче. В света има много по-добри места от България за Мима и тя има своя шанс да попадне там. Защо и с какво право някой ще и отнема този шанс? Как е възможно в този смисъл да намесвате закони, право на собственост и съдилища? Не случайно споменах романа "Мизъри".
Имам още едно притеснение по случая. Самата Ласка писа, че за Мима са искали да се погрижат световно известни специалисти от целия свят. Как така се спря именно на Германия и Гр. Димитров? Наистина ли е търсила най-доброто лечение или е търсела най-сигурния за нея начин да остане собственик на Мими?
И си спестете обидите, защото няма да ме спрете да си казам мнението. Това не е личния ви форум.
Публикувано: 23 July 2010 - 10:39 AM
Виждам, че зад г-жа Добрева, с нейното или без нейното знание, стоят хора, чиято цел е г-н Димитров да бъде дискредитиран. Затова като мотив за задържането на кучето непрекъснато се изтъкват лични финансови облаги. Тези твърдения са клевети и инсинуации до момента на доказването им. Тук преди някой каза ОЧЕВИДНО че го прави заради парите. Как може нещо, което се доказва с документи, каквото са финансовите злоупотреби, да е очевидно - не зная.
Промених решението си да спра да пиша в темата, защото останах единствения човек, който мисли малко по-различно от останалите. Пардон, заедно с Данито ставаме двама, заедно с хората, които се опасяват, че това ще повлияе много негативно върху кучезащитната дейност като цяло ставаме повече.
Забелазала съм една черта у българина, която е характерна според мен за народи с по-изостанала култура - това, че българинът не умее да пази достойнството на опонента си.
В момента, в който има разминаване по някакъв въпрос, и опонентът вече е заринат с кал, засипан с помия и наречен с най-долни думи. По тази причина всички ние ходим оплескани с кал от главата до петите и всички сме маскари (изразът е в трето лице, но по-честно е да се използва в първо).
За повечето пишещи тук не е възможно и г-жа Виолета Добрева, и г-н Димитров да са достойни хора. Или единият е недостоен или другият. За мен не е така. За мен и двамата са достойни хора, уважавам и двамата. Никакви плювки не са в състояние да повлияят на мнението ми. И двамата имат достойни дела зад гърба си, заради които заслужават уважение.
Смятам, че хората могат да полагат повече усилия да пазят достойнството на другите, дори когато смятат, че не са прави.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 23 July 2010 - 10:40 AM
Мисля, че всеки си каза мнението и би го променил само при наличие на ново развитие. Докато такова няма, всичко оттук нататък е самолюбиво доказване "колко съм прав", напълно безмислено и водещо единствено до още и още грозотия.
Публикувано: 23 July 2010 - 10:51 AM
И покрай всичките разправии забравяте,че всъщност никой все още няма информация как е Мими.Онзи господин казва едно "добре е" и че щяло да има информация близките дни.Защо близките дни,а не веднага? Това искам да знам.
Публикувано: 23 July 2010 - 10:55 AM
Става въпрос за това, че който не е на наша страна ще го окаляме и оплюем яко.
Къде е обективния поглед над нещата?
Стига вече с глупостите, кой е прав и кой е крив. Всеки е прав за себе си.
Но що пък ние трябваше да го решеваме тук и да търпим глупости и обиди?
Мони, а от къде тръгна глупостта, че ни се плаща да се изказваме против вас? Я стига....
Всичко можеше да мине възпитано, правово и тн. Без тука всички да се правим на големи капацитети...
JL, днес благодарих ли ти, че те има...

Публикувано: 23 July 2010 - 11:05 AM
А относно всичко,което се изписа тук-не само че не е полезно за никой,а напротив.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 23 July 2010 - 11:05 AM
Направих си труда да разбера,защо е тази яростна "опозиция"от твоя страна,
Та...в Бургас има една фондация "Приятели на животните",които не е ясно кой ги спонсорира.
Хората от тази фондация поддържат изключително топли контакти с д-р Маркова от приюта на Димитров.
Нататък без доказателства няма да продължавам:)
Не съм по патоса,а по доказателствата.Съдът на:"романи" не вярва.а само на факти.И знае законите.
Публикувано: 23 July 2010 - 11:39 AM
Публикувано: 23 July 2010 - 12:02 PM
Също и момичетата от "Приятели на животните - Бургас" са във форума, както и много хора от много градове - членове или нечленове на организации
Хайде без инсинуации. Просто не разбирам как е възможно да се подмятат гадости за всеки и за всичко.
Публикувано: 23 July 2010 - 12:18 PM
Лола, в 23 July 2010 - 01:56 AM, написа:
И покрай всичките разправии забравяте,че всъщност никой все още няма информация как е Мими.Онзи господин казва едно "добре е" и че щяло да има информация близките дни.Защо близките дни,а не веднага? Това искам да знам.
Всички искаме да знем... И съм го молел и съм питал за снимки и все тая. Ами за да се разбере - значи някоъ трябва да иде на място за да види. Не виждам друг начин след като той не пуска инфо.
Публикувано: 23 July 2010 - 12:20 PM
tey4e, в 23 July 2010 - 02:10 AM, написа:
А относно всичко,което се изписа тук-не само че не е полезно за никой,а напротив.
Настоявах да се обоснове, но сами видяхте отговора.