Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#2041 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 July 2010 - 09:31 AM

Гаг, стига с тия локуми. До преди скандала Мима цитирам "изглежда страхотно", "щастлива е", "изправила е ушички", "приятелката и Даря мн й помага" и тн.
Много се плю тука. Стана гнусно човек да го чете.
Ласка нямам нищо лично против вас, но продължавам да вярвам, че не трябваше да ни замесвате в това...Твърде много обиди понесохме и понесохте и да помогна с нещо цялата тая простотия? Едва ли?
Какво значи видели сте истинското лице на Г. Димитров?
Абе хора този човек събира пари от германците да храни, гледа и лекува нашите кучета. Я ги сметнете от всичките 4 приюта колко животни са? Ами тия, които се осиновяват в Германия? Пътни, подготовка....Ами заплатите на хората, които се грижат за кучетата? Да не си мислите, че на германците им е хоби да си дават парите за наще животни...? Да не мислите, че това е златна мина? Ако беше така, щеше някой бг политик да се занимава с него...
А и вие лично, направили ли сте поне 1/8 за бездомните от това, което е направил той? Ако има злоупотреби, Германия е бяла страна, до сега да са го хванали....тва да не е нашия бит-пазар?!
Не казвам, че е идеален, ама за какво огорчение от неговата личност говорим? Кой го познава лично? Попаднал е в недружелюбна среда, държи се арогантно...Ми как да се държи?! Тук може да се види същото поведение...
Мима била символ, да си дойде в Бг. Ми тя като толкова искате да е символ, стига да е жива и здрава, може и от Германия да е. Фокусът се измести върху Димитров и ужасната му личност, а не върху това, кое е най-добро за Мима.
Нямаше нужда да търпим всички разни сплетни обиди и какво ли още не...

#2042 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2010 - 09:48 AM

БРАВО Jenny B!!!!!!По -добре едва ли някой може да го каже...Всички си завират главата в пясъка като щраусите.Абе хора-какво ви става?Какво, като имал приюти?Какво като изкарва животните ни, в Германия? Без пари ли го прави?Ако го правеше без пари-щях да му кажа БРАВО!!!!Ама не,защото тук става дума, за много пари.Ако не е така-до сега да се беше отказал и "фалирал"отдавна.И затова сега да си затворим очите? Абе,кучето ви е болно,и вие го оставяте за лечение.Доверявате се на тази лечебница,че ще се грижи за кучето ВИ-а вие поемате да си плащате разходите до стотинка.И изведнъж научавате, че някой ви е харесал кучето ,и ви казва-няма да го върна......ВИЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ? Не гледайте кой какъв е ,и какво е кучето? Гледайте законовата страна на проблема....Ще се откажете ли?И ще му кажете,ок оставям ти го....АМИ ЕТО ТОВА СТАВА СЕГА...Останалото е демагогия....сълзливи захаросани думи,казани от Димитров, за да защити действията си.АМА ТОВА КОЕТО Е НАПРАВИЛ Е ОБСЕБВАНЕ -И КРАЖБА.....И защо трябва да премълчаваме и да си затваряме очите/Устите/.Ще се откаже от "бизнеса си"-ами....сребролюбеца не се отказва от нещо-където текат пари.....

#2043 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 July 2010 - 09:52 AM

Ще ви помоля да се въздържате от определения по повод дейността на немските приюти. Непрекъснато ги обвинявате в какво ли не, ако имате данни за това че има нередности - напишете ги и ги докажете или замълчете. Все пак тези хора издържат голям брой безстопанствени кучета, помагат реално на кучетата, осиновени са голям брой животни в Германия - това не е никак малко и е достойно за уважение.

Когато хвърляте кал, тя цапа и този, който я хвърля. Благородната дейност по помощ за безстопанствени животни трябва да продължи, защото не ние, хората, а кучетата имат нужда от нея. Меренето на това - кой е по по най, обидите, обвиненията са напълно безсмислени и излишни и не помагат на никой.

Доколкото до Мима, то тя не е била безстопанствено куче, когато е била предадена за лечение в Германия. Мима има стопанка, която трябва да бъде информирана за всяка стъпка, което се предприема за лечението и и само тя може да прецени дали едно лечение е добро за нейното кученцето или не, дали кученцето трябва да продължи да се лекува там или някъде другаде - тя е човека на Мима и всички решения трябва да са нейни, а не на който и да е друг и за доброто на кученцето трябва да бъде информирана за всичко, за да може да взема правилните решения за нейно добро.

#2044 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 10:07 AM

Danyto, локуми или не, аз така виждам отзвука от всичко това. И никога не съм мислила, че в който и да било момент Мима е изглеждала щастлива. Съжалявам, цитатите не са от мои постове.
И няма нужда хората да си ги мерят кой колко е направил. Всеки прави толкова, колкото може. Ако това беше критерият къде да е Мима и тук застане някой, който е направил повече от Димитров и поиска кучето да се върне в Б-я какво правим? Автоматично прехвърляме всичко наново, само защото е направил повече ли?
Законите са си закони. Харесват ли ни или не, това няма значение. И тяхното неспазне не оправдава никого, независимо от причините.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#2045 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 10:35 AM

Показване на мнениетоPopova, в 23 July 2010 - 09:22 AM, написа:

За всички, които все още не са проявили чувство на емпатия и не са разбрали, защо Виолета си иска кучето обратно, ще дам примера с дете и дано сега стане ясно.

Дете, което си оставил за операция в болница, но не си сключил договор с болницата, че след приключване на лечението може и да не ти го върнат, а да преценят, че си неподходящия родител за последващото му възстановяване и спират да ти дават информация как върви лечението, има ли напредък и какви са шансовете на детето да проходи отново. Просто, след лечението и заради предстоящата последваща рехабиритация, директора на болницата изведнъж решава, че ще предложи за осиновяване детето на други родители, но до тогава то ще живее в приемно семейство. Обаче, докато е в приемното семейство ти ще трябва да плащаш издръжката на "бившето" си вече дете. Защото то все пак се храни всеки ден, харчат се пари за гориво, за да се води всеки ден до болницата, трябват му и нови дрешки. Няма да ги купува директора на болницата я, а и приемното семейство не е задължено да влага собствени средства. Трябва да си плащаш ти, защото детето е било твое и носи твоето име по паспорт. Макар, че са ти отнели акта за раждане, където пише, че ти си му родител. Нищо, че вече са ти го отнели неправомерно, нищо че никой не се интересува какви грижи можеш да полагаш и си полагал за него, докато сте живяли заедно, нищо че никой и не се интересува как се чувствате ти и детето един без друг и раздлени!

Това се случи с Мима и Виолета. Преценете сами на кого е Мима

Tова по-горе си е абсолютна манипулация и ако в тази роля влезе Виолета Добрева спрямо Мима - на една разделена насила от детето си майка (виждам, че има такава тенденция), ще съм абсолютно сигурна, че е фалшив човек. Хайде малко повече реализам, моля ви се! Повечето от вас, разбрах, не са на 15-20 години. Аз лично приемах Добрева като спасителка на Мима в смисъла на посредник към един по-добър живот, защото е ясно, че в България за хора-инвалиди няма условия, а какво остава за куче. В света има много по-добри места от България за Мима и тя има своя шанс да попадне там. Защо и с какво право някой ще и отнема този шанс? Как е възможно в този смисъл да намесвате закони, право на собственост и съдилища? Не случайно споменах романа "Мизъри".

Имам още едно притеснение по случая. Самата Ласка писа, че за Мима са искали да се погрижат световно известни специалисти от целия свят. Как така се спря именно на Германия и Гр. Димитров? Наистина ли е търсила най-доброто лечение или е търсела най-сигурния за нея начин да остане собственик на Мими?

И си спестете обидите, защото няма да ме спрете да си казам мнението. Това не е личния ви форум.
User's Signature

Качена снимка

#2046 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 10:39 AM

Искам да обясня позицията си за хората, които се чудят на чия страна съм. Не съм на ничия страна. За мен от самото начало до момента, до който не се докаже нещо друго Мима е била собственост на г-жа Виолета Добрева. Възможно ли е поради някакви формални пропуски при предаването тези обстоятелства от законова гледна точка да са се променили - не зная, но едва ли. От самото начало на спора призовавам и за по умерен и премерен тон към г-н Димитров.
Виждам, че зад г-жа Добрева, с нейното или без нейното знание, стоят хора, чиято цел е г-н Димитров да бъде дискредитиран. Затова като мотив за задържането на кучето непрекъснато се изтъкват лични финансови облаги. Тези твърдения са клевети и инсинуации до момента на доказването им. Тук преди някой каза ОЧЕВИДНО че го прави заради парите. Как може нещо, което се доказва с документи, каквото са финансовите злоупотреби, да е очевидно - не зная.
Промених решението си да спра да пиша в темата, защото останах единствения човек, който мисли малко по-различно от останалите. Пардон, заедно с Данито ставаме двама, заедно с хората, които се опасяват, че това ще повлияе много негативно върху кучезащитната дейност като цяло ставаме повече.
Забелазала съм една черта у българина, която е характерна според мен за народи с по-изостанала култура - това, че българинът не умее да пази достойнството на опонента си.
В момента, в който има разминаване по някакъв въпрос, и опонентът вече е заринат с кал, засипан с помия и наречен с най-долни думи. По тази причина всички ние ходим оплескани с кал от главата до петите и всички сме маскари (изразът е в трето лице, но по-честно е да се използва в първо).
За повечето пишещи тук не е възможно и г-жа Виолета Добрева, и г-н Димитров да са достойни хора. Или единият е недостоен или другият. За мен не е така. За мен и двамата са достойни хора, уважавам и двамата. Никакви плювки не са в състояние да повлияят на мнението ми. И двамата имат достойни дела зад гърба си, заради които заслужават уважение.

Смятам, че хората могат да полагат повече усилия да пазят достойнството на другите, дори когато смятат, че не са прави.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#2047 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 July 2010 - 10:40 AM

Разбрахме мнението ти, каза го много пъти вече.
Мисля, че всеки си каза мнението и би го променил само при наличие на ново развитие. Докато такова няма, всичко оттук нататък е самолюбиво доказване "колко съм прав", напълно безмислено и водещо единствено до още и още грозотия.

#2048 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 10:40 AM

Ch@Rlie,а бихте ли обяснили вие чий посредник сте?

Доколкото си спомням обидите започнаха от вас-"използвачи" например.
все пак съвет,не се изказвайте неподготвена,ставате смешна.Особено в частта за законите.

#2049 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 10:51 AM

Хора,съвсем зациклихте,едно и също пишат едни и същи хора и то не тези които могат да направят нещо конкретно.
И покрай всичките разправии забравяте,че всъщност никой все още няма информация как е Мими.Онзи господин казва едно "добре е" и че щяло да има информация близките дни.Защо близките дни,а не веднага? Това искам да знам.

#2050 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 10:55 AM

Мил, не става въпрос за его и егоцентризъм.
Става въпрос за това, че който не е на наша страна ще го окаляме и оплюем яко.
Къде е обективния поглед над нещата?
Стига вече с глупостите, кой е прав и кой е крив. Всеки е прав за себе си.
Но що пък ние трябваше да го решеваме тук и да търпим глупости и обиди?
Мони, а от къде тръгна глупостта, че ни се плаща да се изказваме против вас? Я стига....
Всичко можеше да мине възпитано, правово и тн. Без тука всички да се правим на големи капацитети...
JL, днес благодарих ли ти, че те има... :md_064:

#2051 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 10:56 AM

Ами, ако някой реши да ми отговори с факти без излишен патос, повече едва ли ще има каквото и да е напрежение от моя страна. Досега освен обиди на лична основа на нито един въпрос не сте ми отговорили.
User's Signature

Качена снимка

#2052 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 10:59 AM

Дани,извини ме знаеш,че много те уважавам.Какво имаш предвид с "плащане да се говори...."не помня някога да съм употребявала подобни думи,дори не е в стила ми.

#2053 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 23 July 2010 - 11:05 AM

Ch@Rlie,според мен тук става въпрос за начина,по-който се опитват за задържат Мими в Германия.А той е грозен.Можеха просто да предложат,да се обосноват защо мислят,че за нея така ще е по-добре(според тях).Но те го направиха да изглежда като долна измама.Нима собственичката на Мими заслужава тази плесница?След всичко,което направи за нея?Просто не е честно,постъпката е ужасно грозна.
А относно всичко,което се изписа тук-не само че не е полезно за никой,а напротив.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#2054 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 11:05 AM

Ch@Rlie ,ок отговарям ти конкретно и без патос .
Направих си труда да разбера,защо е тази яростна "опозиция"от твоя страна,
Та...в Бургас има една фондация "Приятели на животните",които не е ясно кой ги спонсорира.
Хората от тази фондация поддържат изключително топли контакти с д-р Маркова от приюта на Димитров.
Нататък без доказателства няма да продължавам:)
Не съм по патоса,а по доказателствата.Съдът на:"романи" не вярва.а само на факти.И знае законите.

#2055 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 11:35 AM

Показване на мнениетоmony6802, в 23 July 2010 - 09:10 AM, написа:

Хората от тази фондация поддържат изключително топли контакти с д-р Маркова от приюта на Димитров.

Не разбрах какво лошо има в това. :ud_009:
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#2056 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 11:39 AM

Показване на мнениетоJL, в 23 July 2010 - 09:40 AM, написа:

Показване на мнениетоmony6802, в 23 July 2010 - 09:10 AM, написа:

Не разбрах какво лошо има в това. :ud_009:

Нищо,просто момичето цитира романа"Мизъри",просто продължавам романа:)

#2057 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 July 2010 - 11:47 AM

Показване на мнениетоtey4e, в 23 July 2010 - 11:10 AM, написа:

А относно всичко,което се изписа тук-не само че не е полезно за никой,а напротив.

+ 1

#2058 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 July 2010 - 12:02 PM

Всички в този форум и по-точно секция Без дом поддържаме топли отношения с д-р Маркова, която е наш уважаван съфорумник.
Също и момичетата от "Приятели на животните - Бургас" са във форума, както и много хора от много градове - членове или нечленове на организации
Хайде без инсинуации. Просто не разбирам как е възможно да се подмятат гадости за всеки и за всичко.

#2059 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 12:18 PM

Показване на мнениетоЛола, в 23 July 2010 - 01:56 AM, написа:

Хора,съвсем зациклихте,едно и също пишат едни и същи хора и то не тези които могат да направят нещо конкретно.
И покрай всичките разправии забравяте,че всъщност никой все още няма информация как е Мими.Онзи господин казва едно "добре е" и че щяло да има информация близките дни.Защо близките дни,а не веднага? Това искам да знам.

Всички искаме да знем... И съм го молел и съм питал за снимки и все тая. Ами за да се разбере - значи някоъ трябва да иде на място за да види. Не виждам друг начин след като той не пуска инфо.

#2060 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 12:20 PM

Показване на мнениетоtey4e, в 23 July 2010 - 02:10 AM, написа:

Ch@Rlie,според мен тук става въпрос за начина,по-който се опитват за задържат Мими в Германия.А той е грозен.Можеха просто да предложат,да се обосноват защо мислят,че за нея така ще е по-добре(според тях).Но те го направиха да изглежда като долна измама.Нима собственичката на Мими заслужава тази плесница?След всичко,което направи за нея?Просто не е честно,постъпката е ужасно грозна.

Настоявах да се обоснове, но сами видяхте отговора.

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни