Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 28 March 2010 - 10:17 PM
О ДА!!!!
Аз съм с 4 лапи "ЗА" ( да се тълкуват и двата смисъла )
Твърдо продължавам да смятам, че трябва да се изрази истински възмущението, което таим - да се разпространи и излее на улицата.
И аз съм "ЗА",но на този етап,с тези проблеми в държавата,кризата,никой няма да обърне подобаващото внимание.Истината е,че трябва да има зоополиция,която да следи за подобни неща.Това може да стане едва когато държавата си стъпи на краката.И пак няма да е това,което искаме,това което гледаме по Аnimal planet,много пари трябват,които държавата няма до момента.
Публикувано: 28 March 2010 - 10:32 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 March 2010 - 10:41 PM
Тази вечер мисля,че ще спим по-спокойно с голяма надежда за бъдещето на МИМА!!!

www.streletz.eu
Публикувано: 28 March 2010 - 10:48 PM
Ласка, това което правите вие и много други хора в този форум е за поклон и разбира се за подкрепа и участие!
С моето семейство през годините сме прибирали много ударени от кола или малтретирани животинки. Прибирали сме 3седмично коте извадено от кофа с катран, за съжаление само то живо от цялото котило, 1месечно кученце с отнесени задни крачета... Пълен ужас е колко много хора има, на които явно доставя удоволствие да причиняват болка - виждали сме !деца! да чупят крачетата на коте и да го режат с ножица....

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!
Публикувано: 28 March 2010 - 11:09 PM

Публикувано: 28 March 2010 - 11:33 PM
следя темата от самото и начало но се въздържах да пиша досега.Регистрирах се преди минути за да изразя и аз своята радос от добрите новини.
Искам да се обърна към Ласка и да предложа на всички вас , във facebook има тема отнасяща се за Мими и много хора които искат да помогнат по някакав начин.Идеята ми е Ласка да отвори банкова сметка и сабраните средства до отидат за продези, лечението и рехабилитацията на Мими .
Публикувано: 29 March 2010 - 12:04 AM
Публикувано: 29 March 2010 - 01:55 AM
В лична кореспонденция с Восток, и в частност от негова лична инициатива,излиза обстоятелство,което той е спестил! Аз,ще повярвам на неговите думи,и ще му се извиня! Тъй като ми е позволил.частната ни кореспонденция,да стане публично достояние,публикувам неговото ЛС! Считам себе си,за честна личност!
Ако всичко това,което той ми написа,е вярно,аз му се извинявам! Но,само ако е вярно!
Някъде в мен остава въпроса,защо не написа това публично,защо не обясни това и на Вас,смело.честно и открито,а го прави чрез Лс!?
Восток,спрямо Вашето желание,спрямо и моята съвест,аз Ви поднасям моите лични извинения! Ако сте бил искрен,ако сте бил честен,и не сте знаели за издевателствата върху Мими,аз Ви се извинявам.
Восток,силно се надявам,силно се моля,наистина да не сте знаели! От моите очи,истината извира чрез Вас.Но има очи,които не могат да бъдат заслепени!
Както казах,с позволение аз публикувам ЛС
Newbie
Група: Потребители
Съобщения: 8
Потребител N: 121,857
Дата на регистриране: 27-March 10
Благодаря, приемам отговора ви за извинение. Сега и вие приемете моето. Съжалявам, но наистина се разочаровах в голяма част от хората тук, включително и от Ласка, което не означава, че няма да и дам кучето, защото си мисля, че то ще получи наистина добри грижи там, а това е по важното. Разочарован за пореден път от хората, смятам след като всичко приключи и аз да прекъсна всички връзки с форума и участващите в него. За Мима са загрижени и хорат в Дряново, ето защо установихме връзка с Явор и се надявам, все пак тук имате някаква организация, да се избере най-доброто нея. Лично аз предпочитам наистина да отиде при Ласка и ще направя каквото зависи от мен. Отново ще кажа накратко-знам, че такова куче има от , може би няколко години. То живееше извън града, на нещо като вила. Няколко пъти съм ходил там и съм сеопитвал да го примамя, но то бягаше дори и от мен, защото не ме познаваще. То си беше отвързано. Затова ми е и странно, как е успяло да стане всичко. Когато я намерих имаше раничка на лявата вежда, поради което си мисля, че който я е наранил, първо я е издебнал и ударил с нещо, но не съм сигурен. Също искам да уточня, за да не стане грешка-не познавам човека, който показаха по новините и не знам дали той е извършителят. Някои хора казват, че той не е способен на това. Нека не обвиняваме човек, за когото не сме сигурни дали той е извършителят. Надявам се истинският виновник все някого да бъде открит. Мога отново да повторя, че веднага щом разбрах за станалото и реагирах по най-правилния начин. Вечерта, прибирайки се , срещнах баща ми и той каза, че някой е счупил краката на кучето. След като се преоблякох, аз отидох на място и наистина я открих там. Ще спестя какво видях и какво изпитах, само ще спомена, че то бледнее пред това, което е в момента, защото сега кучето поне не го боли. След това я занесох на ветиринар. От тогава се грижа за нея и ако не се беше разчуло толкова щях да продължа, докогато и е писано да живее. Вече съм го правил и с други така пострадали животни. Далеч съм от мисълта да я задържа при мен и да се опитвам да извадя някакви дивиденти от това. Кучето наистина заслужава да отиде, някъде където ще го обичат и ще му отделят повече време и аз се радвам за това.Пак повтарям, че според мен при Ласка ще е най-добре. Надявам се, че обясних достатъчно подробно всичко, но обидата ми си остава и както казах след като приключи всичко смятам да се опитам да забравя всичко и всички тук, да си продължа с живота който водих до сега, също и да продължа да се грижа за животните, които имам и които бъдещето ще ми донесе. Ще ви помоля, ако имате връзка с някой друг от форума, който отправи нападки към мен, да му обясните в лични това което казах, ако искате ме копирайте, защото се уморих да повтарям едно и също. На вас ви писах, защото наистина най-много от вас се засегнах.
Поздрави и съжалявам, че не се запознахме при по добър повод.
Публикувано: 29 March 2010 - 02:16 AM
Но,критичния си тон,относно подобни случки няма да смиря!
Публикувано: 29 March 2010 - 03:10 AM
Благодаря със цялото си сърце на Ласка. За мен тя е велик човек.

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...

Публикувано: 29 March 2010 - 10:21 AM
Най-искрено ви благодаря Ласка за това, което сте направили!!!
Публикувано: 29 March 2010 - 10:41 AM
От неговото лс и не само, за мен е ясно, че той е един наистина прекрасен човек защото въпреки всичко той не иска да хвърля обвинения в/у някой просто така / което ние направихме спрямо него - човекът, който реално спаси кученцето- с лекота/. Мисля, че е редно всички да му се извиним поне!
Боже, наистина ли горкото не може да пишка само вече !
Много ще се радвам, ако наистина съумеем да впрегнем отприщената енергия, за да постигнем нещо за всички онеправдани и малтретирани животинки и да окажем натиск за отриването на извършителя на издевателството над Мимка и за подобаващо наказание!
Публикувано: 29 March 2010 - 11:36 AM
Мима уж спасена е на двора в студа, и вчера валя.Не разбирам тази милосърдност

Той е син на собственика и много добре е знаел за първата липсваща лапа.Бащата и след това остава животинката,докато не и липсват всички останали

Айде да не се правим на обидени.Когато се напишеш собственик носиш цялата отговорност.
И престанете за тази негативна енергия да говорите.Нещата не са само черни и бели.И да не искате да си признаете,помислете за себе си.И погледнете трезво,спасено ама не чак толкова.Грижили се ,ама не до край.
Пък който ще да се сърди ,фактите говорят,сами за себе си.
Публикувано: 29 March 2010 - 11:39 AM
Давам 100 лв. за адвокатски хонорар, ако някой заведе дело срещу предполагаемия извършител.
Публикувано: 29 March 2010 - 11:49 AM
Давам 100 лв. за адвокатски хонорар, ако някой заведе дело срещу предполагаемия извършител.
И аз бих се включил, ако има адвокати, които да водят дело за всичко, което се е случило и да търсят виновниците за всичко това.
За съжаление сме далече от това. В България, дори и при доказани случаи на насилие или малтретиране на животни липсва правен механизъм, който да ги защити. Няма как да бъдат извзети, няма как да бъдат предадени на било то защитни организации или под опеката на други хора, такова нещо няма.
А би било хубаво да има, за да може своевременно да се помога на животни в беда.