Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#321 Потребителят е офлайн   Na Nio priqtelq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2010 - 09:51 PM

Да благодаря и аз на всички съпричстни, специално и на Восток.Да не се притеснява, всичко ще бъде наред!Само още малко търпение...

#322 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 10:17 PM

Цитат(JennyB @ Mar 28 2010, 06:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(yavor50 @ Mar 28 2010, 09:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Една бърза идея - какво ще кажете за нещо като митинг-среща на хората, приютили кучета и котки, жертви на насилие? Тогава ще можем да добием поне малка представа за чудовищните размери на насилието срещу животните.

О ДА!!!!

Аз съм с 4 лапи "ЗА" ( да се тълкуват и двата смисъла )

Твърдо продължавам да смятам, че трябва да се изрази истински възмущението, което таим - да се разпространи и излее на улицата.

И аз съм "ЗА",но на този етап,с тези проблеми в държавата,кризата,никой няма да обърне подобаващото внимание.Истината е,че трябва да има зоополиция,която да следи за подобни неща.Това може да стане едва когато държавата си стъпи на краката.И пак няма да е това,което искаме,това което гледаме по Аnimal planet,много пари трябват,които държавата няма до момента.

#323 Потребителят е офлайн   danyr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 10:27 PM

Много се радвам, че Мими ще си има дом, надявам се ще ни информирате тук какво става с нея и са каквото можем да помагаме и ние.

#324 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 March 2010 - 10:32 PM

Вкарайте енергията, която събрахте покрай този случай и помогнете за ТАЗИ кампания.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#325 Потребителят е офлайн   tonita Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:търся приятели,които отглеждат "московска стражевая"

Публикувано: 28 March 2010 - 10:36 PM

Боже,какъв е тоя изрод,представям си хората,които живеят с него,сигурно си "живуркат".

#326 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 10:41 PM

Много се радвам,че нещата приключиха успешно!!! Ласка благодаря за системното ви упорство и факта,че ви има!!!Благодарна съм и навсички, които показаха и доказаха гражданската си позиция и липса на безчувственост!!!
Тази вечер мисля,че ще спим по-спокойно с голяма надежда за бъдещето на МИМА!!!
User's Signature

www.streletz.eu

#327 Потребителят е офлайн   liuliak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 10:48 PM

Ласка и Восток - много се радвам, че сте се разбрали.
Ласка, това което правите вие и много други хора в този форум е за поклон и разбира се за подкрепа и участие!
С моето семейство през годините сме прибирали много ударени от кола или малтретирани животинки. Прибирали сме 3седмично коте извадено от кофа с катран, за съжаление само то живо от цялото котило, 1месечно кученце с отнесени задни крачета... Пълен ужас е колко много хора има, на които явно доставя удоволствие да причиняват болка - виждали сме !деца! да чупят крачетата на коте и да го режат с ножица....
User's Signature

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!

#328 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 11:09 PM

Аз също искам да поздравя Ласка и Восток за добрата развръзка и да кажа още веднъж, че очакваме да бъде открита дарителска сметка за лечение и протези за кученцето Мима или както се/ще се казва. Наистина тази нощ се спя малко по-спокойна вече smile.gif Очакваме добри новини за нея! Восток, Ласка, Мима ви е много благодарна за всичко, което правите за нея! Аз също!
User's Signature

Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   marietka Икона

Публикувано: 28 March 2010 - 11:33 PM

Здравейте на всички добри хора,
следя темата от самото и начало но се въздържах да пиша досега.Регистрирах се преди минути за да изразя и аз своята радос от добрите новини.
Искам да се обърна към Ласка и да предложа на всички вас , във facebook има тема отнасяща се за Мими и много хора които искат да помогнат по някакав начин.Идеята ми е Ласка да отвори банкова сметка и сабраните средства до отидат за продези, лечението и рехабилитацията на Мими .

#330 Потребителят е офлайн   aerynsunbg Икона

Публикувано: 29 March 2010 - 12:04 AM

Дайте да алармираме училищата, поне във мойто много се има предвид благотворителност, утре ще говоря със директорката, надявам се като всеки нормален човек да го вземе на сериозно и да задейства ученическия съвет оттам нещата са в ръцете на децата и обикновено помагат много, четох че трябват пари за флаери едно друго..така могат да се съберат. Някакви големи компании, на които 1% от приходите да отиват за такива животинки, нещо такова не може ли да се направи?

#331 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 29 March 2010 - 01:55 AM

Преди да продължим,бих желала да изясня нещо много важно! Моля,да бъде взето под внимание!

В лична кореспонденция с Восток, и в частност от негова лична инициатива,излиза обстоятелство,което той е спестил! Аз,ще повярвам на неговите думи,и ще му се извиня! Тъй като ми е позволил.частната ни кореспонденция,да стане публично достояние,публикувам неговото ЛС! Считам себе си,за честна личност!
Ако всичко това,което той ми написа,е вярно,аз му се извинявам! Но,само ако е вярно!
Някъде в мен остава въпроса,защо не написа това публично,защо не обясни това и на Вас,смело.честно и открито,а го прави чрез Лс!?
Восток,спрямо Вашето желание,спрямо и моята съвест,аз Ви поднасям моите лични извинения! Ако сте бил искрен,ако сте бил честен,и не сте знаели за издевателствата върху Мими,аз Ви се извинявам.
Восток,силно се надявам,силно се моля,наистина да не сте знаели! От моите очи,истината извира чрез Вас.Но има очи,които не могат да бъдат заслепени!
Както казах,с позволение аз публикувам ЛС

Цитат
Лично съобщениеvostok писмо, Днес, 01:15 AM

Newbie

Група: Потребители
Съобщения: 8
Потребител N: 121,857
Дата на регистриране: 27-March 10

Благодаря, приемам отговора ви за извинение. Сега и вие приемете моето. Съжалявам, но наистина се разочаровах в голяма част от хората тук, включително и от Ласка, което не означава, че няма да и дам кучето, защото си мисля, че то ще получи наистина добри грижи там, а това е по важното. Разочарован за пореден път от хората, смятам след като всичко приключи и аз да прекъсна всички връзки с форума и участващите в него. За Мима са загрижени и хорат в Дряново, ето защо установихме връзка с Явор и се надявам, все пак тук имате някаква организация, да се избере най-доброто нея. Лично аз предпочитам наистина да отиде при Ласка и ще направя каквото зависи от мен. Отново ще кажа накратко-знам, че такова куче има от , може би няколко години. То живееше извън града, на нещо като вила. Няколко пъти съм ходил там и съм сеопитвал да го примамя, но то бягаше дори и от мен, защото не ме познаваще. То си беше отвързано. Затова ми е и странно, как е успяло да стане всичко. Когато я намерих имаше раничка на лявата вежда, поради което си мисля, че който я е наранил, първо я е издебнал и ударил с нещо, но не съм сигурен. Също искам да уточня, за да не стане грешка-не познавам човека, който показаха по новините и не знам дали той е извършителят. Някои хора казват, че той не е способен на това. Нека не обвиняваме човек, за когото не сме сигурни дали той е извършителят. Надявам се истинският виновник все някого да бъде открит. Мога отново да повторя, че веднага щом разбрах за станалото и реагирах по най-правилния начин. Вечерта, прибирайки се , срещнах баща ми и той каза, че някой е счупил краката на кучето. След като се преоблякох, аз отидох на място и наистина я открих там. Ще спестя какво видях и какво изпитах, само ще спомена, че то бледнее пред това, което е в момента, защото сега кучето поне не го боли. След това я занесох на ветиринар. От тогава се грижа за нея и ако не се беше разчуло толкова щях да продължа, докогато и е писано да живее. Вече съм го правил и с други така пострадали животни. Далеч съм от мисълта да я задържа при мен и да се опитвам да извадя някакви дивиденти от това. Кучето наистина заслужава да отиде, някъде където ще го обичат и ще му отделят повече време и аз се радвам за това.Пак повтарям, че според мен при Ласка ще е най-добре. Надявам се, че обясних достатъчно подробно всичко, но обидата ми си остава и както казах след като приключи всичко смятам да се опитам да забравя всичко и всички тук, да си продължа с живота който водих до сега, също и да продължа да се грижа за животните, които имам и които бъдещето ще ми донесе. Ще ви помоля, ако имате връзка с някой друг от форума, който отправи нападки към мен, да му обясните в лични това което казах, ако искате ме копирайте, защото се уморих да повтарям едно и също. На вас ви писах, защото наистина най-много от вас се засегнах.
Поздрави и съжалявам, че не се запознахме при по добър повод.

#332 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 29 March 2010 - 02:16 AM

И Re пост! Изненадах се когато получих,тези Лс от Восток! От всичко написано,излиза че той не е знаел сериозността на положението! Разбрал е като нас..късно! Не мога да виня себе си обаче,за критичния ми тон! Не съм потомка на баба Ванга,не можех да знам,че човека подписал се като собственик на Мими, е научил малко преди нас,за съдбата и! Ако някой се подпише като собственик,значи приема всички негативи и отговорности! Вярвам,не е очаквал адмирации?! Приемам че Восток,не е знаел от по-рано за нещастната орис на Мими!Приемам че е добър човек,с който ни събра за жалост нещастна кауза!
Но,критичния си тон,относно подобни случки няма да смиря!

#333 Потребителят е офлайн   Donata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 03:10 AM

Радвам се за нещата, че се развиват в положителна посока. Благодаря на Восток, че направи така, че цяла България да научи какво се е случило, за да може хората да се събудят и да се опитаме да предотвратим тези нещастия в бъдеще. Дано. Знаете в провинцията има хора които ако това беше се случило с тяхното куче, щяха да го изхвърлят на боклука защото вече не става за пазач. Така че благодарности на Восток, че е направил това нещастие публично и се е опитал да помогне на Мими по свое му.

Благодаря със цялото си сърце на Ласка. За мен тя е велик човек.
User's Signature

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...
Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   Veselin Marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 10:21 AM

Здравейте! Ако наистина има начин да се помогне на Мими, дори и с операция, наистина, отворете една банкова сметка за нея и пуснете информацията за нея и тук във форума (защото не всеки има акаунт във Facebook, аз също нямам). С каквото мога, бих помогнал, стига милото кученце да може да живее поне малко по-нормално. Много ми е жал за Мими и направо не мога да проумея как би могла да живее така без лапички, та тя така въобще не може и да чишка даже. ;(
Най-искрено ви благодаря Ласка за това, което сте направили!!!

#335 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 10:31 AM

Нека първо кучето да стигне до Ласка, после ще се търси експертно мнение на специалисти и чак най-накрая ще имаме идея какви протези и/или инвалидна количка ще са необходими и срещу каква сума.
User's Signature

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 10:41 AM

Ти Джей, евала ти за доблестното извинение, защото навярно всички в големия си шок сме били много прибързани и емоционални. Защо казвам това- защото Восток беше написал и преди всичко, което ти е обяснил в лични, а и то ставаше ясно от репортажите. Затова аз лично недоумявах защо го нападате и ми беше наистина кофти за него, защото човекът е постъпил много добре дори, потърси помощ тук от нас, а ние като типични българи побързахме преди да четем и мислим да обвиняваме и нападаме!
От неговото лс и не само, за мен е ясно, че той е един наистина прекрасен човек защото въпреки всичко той не иска да хвърля обвинения в/у някой просто така / което ние направихме спрямо него - човекът, който реално спаси кученцето- с лекота/. Мисля, че е редно всички да му се извиним поне!

Боже, наистина ли горкото не може да пишка само вече !

Много ще се радвам, ако наистина съумеем да впрегнем отприщената енергия, за да постигнем нещо за всички онеправдани и малтретирани животинки и да окажем натиск за отриването на извършителя на издевателството над Мимка и за подобаващо наказание!
User's Signature

Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 March 2010 - 11:09 AM

Ще помоля без банкови сметки и помощи. Ако има каквито и да е такива неща, в този форум те са единствено с на одобрението форум "Без дом".

Най важното е, че кученцето ще има нов дом и добри хора до себе си !

#338 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 29 March 2010 - 11:36 AM

Tи Джей, Аз обаче не мога да обвинявам себе си ,че не съм знаела как човека сега разбрал.Много лошо че баща му 20 дни си трае ,че кучето е без крачета.Нима не се виждат ,не си комуникират.Или случайно ей така му казава в разговор,виждаш ли ти кучето ми е без лапички.Не пия хапчета за познаване .Ако имаше толкова притенции да го беше написъл.А не само да чете.Иначе всичките други обвинения си остават същите.Ей, бъдете мъже и си поемете отговорностите.
Мима уж спасена е на двора в студа, и вчера валя.Не разбирам тази милосърдност dry.gif
Той е син на собственика и много добре е знаел за първата липсваща лапа.Бащата и след това остава животинката,докато не и липсват всички останали dry.gif
Айде да не се правим на обидени.Когато се напишеш собственик носиш цялата отговорност.
И престанете за тази негативна енергия да говорите.Нещата не са само черни и бели.И да не искате да си признаете,помислете за себе си.И погледнете трезво,спасено ама не чак толкова.Грижили се ,ама не до край.
Пък който ще да се сърди ,фактите говорят,сами за себе си.

#339 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 11:39 AM

Цитат(dog.bg @ Mar 29 2010, 11:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще помоля без банкови сметки и помощи.

Давам 100 лв. за адвокатски хонорар, ако някой заведе дело срещу предполагаемия извършител.

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#340 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 March 2010 - 11:49 AM

Цитат(KOKO_ko @ Mar 29 2010, 11:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dog.bg @ Mar 29 2010, 11:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще помоля без банкови сметки и помощи.

Давам 100 лв. за адвокатски хонорар, ако някой заведе дело срещу предполагаемия извършител.

И аз бих се включил, ако има адвокати, които да водят дело за всичко, което се е случило и да търсят виновниците за всичко това.

За съжаление сме далече от това. В България, дори и при доказани случаи на насилие или малтретиране на животни липсва правен механизъм, който да ги защити. Няма как да бъдат извзети, няма как да бъдат предадени на било то защитни организации или под опеката на други хора, такова нещо няма.

А би било хубаво да има, за да може своевременно да се помога на животни в беда.

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни