Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 March 2010 - 12:31 PM

Мамка му изродска, нещастна! Да умре в страшни мъки дано!!! Това чудовище заслужава да бъде осакатено по същия начин, но без да му се оказва лекарска помощ след това. Да агонизира, да иска да умре, но да няма как и да се самоубие. Честно, ако имаше как, всички такива изроди бих ги изтезавала по най-садистичния начин. Щом сме варвари - да бъдем до край!!! И дори и в затвора да влезне - какво??? Пак си е жив и здрав и ще си излезне и животът продължава. А кученцето? Без крака!!! Мамка му, място не мога да си намеря.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#342 Потребителят е офлайн   The_Big_Bang_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 12:50 PM

Написах пост,но го изтрих.Още съм подвластна на емооцитте.съжалявам.Искам да кажа на всички добри хора Бог да ви благослови и желая на вас и вашите смеейства здраве,щастие и ви благодаря,че ви има .. Дано се оправи всичко-лично аз ще помогна с каквото мога и ще се включа във всичко,за да помогна да сложим ново начало.. Много ви обичам добри хора.Чакам актуална информация,гледах ПРо.бг и там казаха много неприятни неща,но разбирам,че днес Ласка с доктор ще вземат Мима.. Дано всичко да е наред.Благодаря ви за това което правите.Извинявам се,ако нещо не е както трябва в поста ми.С вас съм!

#343 Потребителят е офлайн   MARDIK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 March 2010 - 01:16 PM

ЗАТВОР!!!
User's Signature

Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   Marfi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 01:34 PM

Много ви моля дали има новини около Мима и Ласка...Мира нямам дакато не разбера че вече е при нея,който нещо разбере или има ново инфо нека го сподели...Много ще съм благодрна..Бог да поживи всички добри хора ...Стискам палци за малката душица дано вече пътува към Русе

#345 Потребителят е офлайн   NastyGirl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 02:22 PM

Благодарности на Ласка и от мен! Хубаво е,че има добри хора готови да помогнат! Снощи по ПРО БГ казаха,че няма голям шанс за кучето,дано не е вярно.....Стискам палци за успешен финал! Готова съм и аз да помогна,ако се открие сметка! Чакам новини и се моля горещо!
User's Signature

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!

#346 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 March 2010 - 02:33 PM

Ето линк към сайта на г-н Григор Димитров и новината за Мими. С уверение и обяснение, че хората от Русе, днес ще се погрижат за нея.
http://www.db-tierhi...ma-drjanovo.php

User's Signature

Качена снимка

#347 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 29 March 2010 - 02:34 PM

Цитат(dog.bg @ Mar 29 2010, 09:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(KOKO_ko @ Mar 29 2010, 11:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dog.bg @ Mar 29 2010, 11:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще помоля без банкови сметки и помощи.

Давам 100 лв. за адвокатски хонорар, ако някой заведе дело срещу предполагаемия извършител.

И аз бих се включил, ако има адвокати, които да водят дело за всичко, което се е случило и да търсят виновниците за всичко това.

За съжаление сме далече от това. В България, дори и при доказани случаи на насилие или малтретиране на животни липсва правен механизъм, който да ги защити. Няма как да бъдат извзети, няма как да бъдат предадени на било то защитни организации или под опеката на други хора, такова нещо няма.

А би било хубаво да има, за да може своевременно да се помога на животни в беда.

Хора, при действащите в момента закони - какво би се постигнало с едно дело срещу предполагаемия извършител? Дори да се окаже той виновен наистина - единственото предвидено наказание по закон за такова "нарушение" (защото така се води) е глоба от 500 до 2000 лв. Ако реши собственика на кучето да го съди за "повреждане на собственост" - без паспорт и чип (каквито животинката до сега няма) никой съд няма да го признае за собственик.
Съзнавате ли колко е абсурдна ситуацията eg_033.gif
Аз все пак не съм юрист (въпреки, че се стремя да съм добре запозната със законите и наредбите, касаещи животните). Ако някой юрист мисли, че има надежда да се постигне нещо с дело - да каже.
А иначе - за да няма повече ненаказани изверги и осакатени животинки - не бъдете безразлични, а активно подкрепете кампанията срещу насилието. Колкото сме повече и по-организирани, толкова по-сигурно е, че ще постигнем исканото.

На горкото кученце стискам палци да е възможно изработването на протези и живот без ужас и болка. Ласка, успех!

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#348 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 02:49 PM

Цитат(Grassia @ Mar 29 2010, 12:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мамка му изродска, нещастна! Да умре в страшни мъки дано!!! Това чудовище заслужава да бъде осакатено по същия начин, но без да му се оказва лекарска помощ след това. Да агонизира, да иска да умре, но да няма как и да се самоубие. Честно, ако имаше как, всички такива изроди бих ги изтезавала по най-садистичния начин. Щом сме варвари - да бъдем до край!!! И дори и в затвора да влезне - какво??? Пак си е жив и здрав и ще си излезне и животът продължава. А кученцето? Без крака!!! Мамка му, място не мога да си намеря.

С почуда виждам как хора като теб, уж милосърдни и съпричастни, всъщност тайничко и дълбоко вътре в себе си, с нищо кой знае колко не се отличават от човека, свършил горните страшни неща. Да напишеш нещата, които си написала, а отдолу да цитираш Ганди е повече от неуместно и цинично...освен ако не разбираш какво пишеш или ако не се досещаш какво всъщност казваш, изричайки подобни пожелания. Насилието и злото не могат да бъдат преборени със същото, напротив. Така единственото, което може да бъде постигнато е още по-голямо насилие. Защитата на животните не е война, а единствено умел PR ... ако има хора, които все още не са го разбрали - жална им майка на животните. Утре не крака, а глави ще режат и ще подхвърлят по улиците!

Има кой да мери и кой да съди и това със сигурност не си ти, войнстващо съчувстващ човеко...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#349 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 03:04 PM

Само да споделя, че ми хрумна идеята да се свържем с Анимал Планет и да им разкажем за този случай и не само. Така техния интерес би могъл да допринесе за доброто на Мимка / биха могли да ни помогнат за лечението, консултации и контакти за протези евентуално и т.н./, както и за борбата ни за прокарване на закони в Б-я с/у насилието над животни.
User's Signature

Качена снимка

#350 Потребителят е офлайн   ppepss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2010 - 03:15 PM

Това същество не заслужава да живее !!!!! Има много като него,но до сега никога не е имало публичност на такива случаи.Всеки ден много животни умират .... дали са прегазени,дали са отровени ,дали са пребити ,дали насъскват домашните си кучета по бездомните животни или пък куци,мършави кончета дърпат каруца пълна с миризливи мангали ,ВСЕКИ ден има такива случки dh_188.gif .Има и доби хора,които се опитват да помагат на тези,които са в беда,на тези,които имат нужда,но е трудно да се бориш срещу всички ИЗРОДИ ,когато няма закони,правила и ЗАТВОР за тези,които заслужават !!!!!!!!!!!!!!!!!!Хората са най-големите хищници,които са живели на тази земя ,дори да има динозаври съм сигурна,че и с тях ще се справим.По-гадно,жестоко,безмилостно и нагло СЪЩЕСТВО от човек няма!!!! Та ние убиваме децата си,родителите си,приятели,близки,непознати та какво остава за по-слабите същества от нас , те нямат никакъв шанс ............................ zz_020.gif Гади ми се от хората ....Мразя и ме е срам eg_033.gif Помагам на нуждаещите се животни и ще продължа да го правя,може да ме мислят за луда ,че си нося котешка храна в чантата и имам храна в багажника на колата.Само когато помагам се чувствам добре .....
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

ЗА СВЕТА МОЖЕ ДА СИ НИКОЙ,
НО ЗА НЯКОЙ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!

http://www.db-tierhilfe.de/index.php

http://grijaipodslon.hit.bg/

#351 Потребителят е офлайн   ppepss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 29 March 2010 - 03:15 PM

Това същество не заслужава да живее !!!!! Има много като него,но до сега никога не е имало публичност на такива случаи.Всеки ден много животни умират .... дали са прегазени,дали са отровени ,дали са пребити ,дали насъскват домашните си кучета по бездомните животни или пък куци,мършави кончета дърпат каруца пълна с миризливи мангали ,ВСЕКИ ден има такива случки dh_188.gif .Има и доби хора,които се опитват да помагат на тези,които са в беда,на тези,които имат нужда,но е трудно да се бориш срещу всички ИЗРОДИ ,когато няма закони,правила и ЗАТВОР за тези,които заслужават !!!!!!!!!!!!!!!!!!Хората са най-големите хищници,които са живели на тази земя ,дори да има динозаври съм сигурна,че и с тях ще се справим.По-гадно,жестоко,безмилостно и нагло СЪЩЕСТВО от човек няма!!!! Та ние убиваме децата си,родителите си,приятели,близки,непознати та какво остава за по-слабите същества от нас , те нямат никакъв шанс ............................ zz_020.gif Гади ми се от хората ....Мразя и ме е срам eg_033.gif Помагам на нуждаещите се животни и ще продължа да го правя,може да ме мислят за луда ,че си нося котешка храна в чантата и имам храна в багажника на колата.Само когато помагам се чувствам добре .....
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#352 Потребителят е офлайн   ppepss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 29 March 2010 - 03:28 PM

И сега какво ще се случи с милата душичка Мима ?Каква ще е нейната съдба,кой ще се грижи за нея и може ли тя да води някакъв живот??????????????Някой не иска ли да я осинови ? dry.gif
User's Signature

#353 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 03:30 PM

Цитат(dikari @ Mar 29 2010, 02:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето линк към сайта на г-н Григор Димитров и новината за Мими. С уверение и обяснение, че хората от Русе, днес ще се погрижат за нея.
http://www.db-tierhi...ma-drjanovo.php

Приготвихме се за пътуването. Трябваше да тръгнем в 15 ч., за да минем през В.Търново където работи Восток за да го вземем.
За съжаление , пътуването се отлага. Мими ще ни бъде предадена в сряда в 10 ч. Съобразяваме се с желанието на г-н Пенчо Рашков-представител на Национална координационна мрежа "Справедливост за животните". За да бъде взето кучето бяха поставени следните условия:
1.Да му бъде гарантирано , че кучето няма да бъде евтаназирано
2.Да бъде ми предадено лично от него
3.Предаването да бъде направено в присъствието на медии , за което му е необходимо организационно време до сряда
4.Да се съглася медиите да посещават дома ми за да следят при какви условия ще живее кучето
5.Кучето да бъде предадено за лечение от посочена от него организация , или на организацията
която първа се обади

User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#354 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 03:31 PM

Хора, още маааалко търпение.

Сигурна съм, че до вечерта Ласка ще ни напише какво, кога, как, защо и пр. В момента явно са в Дряново или по пътищата. Ще чакаме добри новини, както и съвети от специалисти за състоянието на Мима.

Едит: Писали сме заедно с Ласка

#355 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 March 2010 - 03:35 PM

Цитат(Laska @ Mar 29 2010, 12:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
5.Кучето да бъде предадено за лечение от посочена от него организация , или на организацията която първа се обади

ud_009.gif Всичко останало мога да разбера и окачествя като някакъв вид предпазливост. Доста хора тук се изказаха "ЗА" евтаназия и това по обясними причини прави настоящите собственици недоверчиви и чувствителни по темата. Но това ... за сега ще се въздържа от коментар. Струва ми се, че няма съмнение коя е организацията, която първа се обади! Laska, искрено ви се възхищавам! И ви пожелавам сили, защото ми се струва, че кученцето и тежкото и състояние са само част от трудностите, които ви се стовариха на главата!

#356 Потребителят е офлайн   The_Big_Bang_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 03:36 PM

Мима сега на сигурно място ли е?

#357 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 March 2010 - 03:37 PM

сега мерене коя е първата организация ли ще е? м?
кучето се взима от Ласка, приютът в Русе се заема, какво повече?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#358 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 03:38 PM

Цитат(Laska @ Mar 29 2010, 03:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За да бъде взето кучето бяха поставени следните условия:
1.Да му бъде гарантирано , че кучето няма да бъде евтаназирано
2.Да бъде ми предадено лично от него
3.Предаването да бъде направено в присъствието на медии , за което му е необходимо организационно време до сряда
4.Да се съглася медиите да посещават дома ми за да следят при какви условия ще живее кучето
5.Кучето да бъде предадено за лечение от посочена от него организация , или на организацията
която първа се обади

Ще коментирам само, че която и организация да избере Восток за лечение и обгрижване на Мима, тя винаги ще попадне в добри ръце - стига да не е в държавен приют.

Ласка, за останалите условия Вие си преценявайте.

Една идея: а защо не подпишете договор за временен подслон с Восток? И без това всичко започва да заприличва на това.

#359 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2010 - 03:43 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Mar 29 2010, 03:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
сега мерене коя е първата организация ли ще е? м?
кучето се взима от Ласка, приютът в Русе се заема, какво повече?

и аз това се питам
пусто его - да са гледаме на талавизора
аааааа и колко работим

#360 Потребителят е офлайн   The_Big_Bang_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 03:47 PM

До сряда Мима е на сигурно място нали?

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 16