Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#701 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2010 - 02:20 PM

Цитат(kittykat.ruse @ Apr 1 2010, 08:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте всички.
Новините за Мими са добри.
Вчера я водихме във Варна при мой колега от ОВК. Мнението му е, че и двата варианта са възможни: количка отпред-протези отзад или обратно.
УЖАСНО се радвам - оказа се, че в Русе има кой да направи протези - днес ще се срещнем.
Ще има още една операция, заради предните крачета - няма как да я избегнем. От варианта, който ще изберем за протезиране зависят и някои неща за операцията.
Иначе Мими е с лека анемия, от кръвозагубата, но кръвните изследвания са добри. Ще пие известно време антибиотици, ще си правим превръзки всеки ден и ще чакаме деня за операцията.

Мими е герой, нито веднъж не гъкна дори. С такова доверие се остави в ръцете ни... Единствено по сълзичките, които рукват от очите може да се познае, че е уплашена.
През цялото време в колата ту се свиваше на кравайче да подремне, ту си подпираше муцунката за да гледа и слуша какво си говорим.
Много се зарадва душичката, когато се прибрахме снощи, физиономията и светна, замята опашка като я поставихме на нейното си легло... Тя е едно слънчице, което ми вдъхва вяра в доброто...

Ето тук се цитира мнение на специалист от Варна и протезист от Русе.Ако може да се спести разнасянето на животинчето през половин Европа поне на първо време докато се стабилизира.

#702 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 02:54 PM

Цитат(KOKO_ko @ Apr 1 2010, 08:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Давам 100 лв за адвокатски хонорар, ако някой се наеме да съди предполагаемия извършител на осакатяването на това куче.

Извинявам се, ако не е в темата, но не знаех къде да напиша.

След като органите не могат да открият извършителя, не може ли ние да се организираме и да наемем частен детектив, който да открие извършителя/извършителите на това изключително варварско деяние. И после - НА СЪД!!!
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#703 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 03:05 PM

Присъединявам се към инициативата да се наеме детектив. Мисля, че ако бъде изобличен изверга, дори да не го осъди официално съдът, обществото ще го направи. След като се съберат доказателства и се направят медийно достояние, няма начин да не понесе негативи. А в крайна сметка всички сме единни в желанието си Мими да получи възмездие.
Помислете, ако всеки път се реагира така, колко по-малко хора ще се усмеляват да посегнат на животно.

User's Signature

Качена снимка

#704 Потребителят е офлайн   bettyty Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 03:28 PM

И аз съм си го мислила този вариант.Съгласна съм да съберем средства и да наемем детектив.Като си помисля че тоя изрод си се разхожда спокойно eg_033.gif Как пък в това село не го знаят тоя.По селата се знаят хората.Много ми е гадно за Мими.Само за това чета.Мислех си че сигурно са били двама.Ох не знам .Не ми го побира ума как е станало.

#705 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 03:37 PM

Цитат(Ch@Rlie @ Apr 4 2010, 01:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Присъединявам се към инициативата да се наеме детектив. Мисля, че ако бъде изобличен изверга, дори да не го осъди официално съдът, обществото ще го направи. След като се съберат доказателства и се направят медийно достояние, няма начин да не понесе негативи. А в крайна сметка всички сме единни в желанието си Мими да получи възмездие.
Помислете, ако всеки път се реагира така, колко по-малко хора ще се усмеляват да посегнат на животно.

Точно затова мисълта да се намери извършителя не ми дава мира.

Цитат(bettyty @ Apr 4 2010, 01:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз съм си го мислила този вариант.Съгласна съм да съберем средства и да наемем детектив.Като си помисля че тоя изрод си се разхожда спокойно eg_033.gif Как пък в това село не го знаят тоя.По селата се знаят хората.Много ми е гадно за Мими.Само за това чета.Мислех си че сигурно са били двама.Ох не знам .Не ми го побира ума как е станало.

И аз същото мислех, че не може да е един човек, може и да са деца... Но със сигурност това трябва да стане достояние на обществото, така същите хора или други с подобно извратено съзнание ще се замислят дали биха направили подобно нещо в бъдеще.
User's Signature

#706 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 03:57 PM

Освен това извергът от Дряново, няма да си позволи втори път да направи такова нещо. Според мен това е психопат (или няколко), който не би спрял, личи си, че му е досатвило удоволствие, след като е действал на няколко пъти. Кой знае може и медийния интерес да му хареса и пак да реши да го предизвика с друг ужас.
Пък ако са деца, което ме ужасява, нека сега да ги изобличим, а не като убият човек.
User's Signature

Качена снимка

#707 Потребителят е офлайн   Sirena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 05:11 PM

Може би някой ще се съгласи да разследва случая безплатно или за по - ниска сума. Това все пак си е един доста добър PR...
Аз обаче не знам към кого да се обърна.

#708 Потребителят е офлайн   NastyGirl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 05:46 PM

Полицията нищо ли не прави? Не се ли носят слухове из Дряново? Все пак случая доста се разду..... dry.gif
User's Signature

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!

#709 Потребителят е офлайн   Donata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 06:29 PM

Аз също съм За детектив. Присъединявам се.
User's Signature

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...
Качена снимка

#710 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 06:48 PM

Цитат(Ch@Rlie @ Apr 4 2010, 01:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Освен това извергът от Дряново, няма да си позволи втори път да направи такова нещо. Според мен това е психопат (или няколко), който не би спрял, личи си, че му е досатвило удоволствие, след като е действал на няколко пъти. Кой знае може и медийния интерес да му хареса и пак да реши да го предизвика с друг ужас.
Пък ако са деца, което ме ужасява, нека сега да ги изобличим, а не като убият човек.

Тази мисъл е ужасяваща, но напълно е възможно да се повтори случката! ud_009.gif

Цитат(NastyGirl @ Apr 4 2010, 02:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Полицията нищо ли не прави? Не се ли носят слухове из Дряново? Все пак случая доста се разду..... dry.gif

Не знам има ли тук пишещи от Дряново или хора, които могат да кажат какво се случва в момента, работи ли се по случая за намиране на извършителя? ...
User's Signature

#711 Потребителят е офлайн   ralivd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2010 - 06:55 PM

След като стана дума за разследване, незнам защо имам чувството,че извършителя не е бил един, а повече. И незнам защо си мисля,че за да са рязали крачетата просто така, то тя не е била в съзнание. Възможно ли е да е била упоена? Преди доста години на един мъж от Великотърновско село цигани бяха упоили кучетата, за да измъкнат животните, които е гледал. Та си мислех дали не може да се докаже ако е било така. Предполагам обаче,че ако се започне разледване, ще се наложи да се направят допълнителни изследвания на Мими, което няма да е много добре за нея.
User's Signature

Silence is often the best thing to say

#712 Потребителят е офлайн   lalleen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 07:57 PM

Цитат(ralivd @ Apr 4 2010, 07:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Възможно ли е да е била упоена?

Тя изглежда дребно куче на снимките и видеотата. А щом е и кротка, всеки е могъл да я доближи да си играе с нея, а после някоя тлъста свинкя спокойно може да я е затиснал с килограмите си. Звучи невероятно в онези села (аз съм от град на 10 км от Търново) някой да се занимава и с упояване, те там всичките са си диви и груби хора, особено възрастните, от тях трябва да dog.gif
Иначе звучи странно някой да упоява куче, за да краде, в селото на баща ми пък последователно отровиха три кучета, заковани с верига много далече от оградата, за да откраднат помпа за вода.

#713 Потребителят е офлайн   Pussycat Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 09:28 PM

НЕ и пак НЕ! Мими е прехапала езика си от болка и уплаха. Може ли да спрем със спекулациите на тази тема дотук? Моля Ви. Нека съсредоточим енергията и усилията си да помогнем за протезирането.
Моля за извинение ако някой се е почувствал засегнат. Болно ми е да чета такива предположения...
Христос Воскресе!!!
User's Signature

All pets go to Heaven! Let's treat them with love and respect while there are here with us, making our lives meaningful!

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка. Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си. Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят добре в този суров и нечестен живот.

ЗА СВЕТА МОЖЕ ДА СИ НИКОЙ,
НО ЗА НЯКОЙ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!

#714 Потребителят е офлайн   danyr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2010 - 09:37 PM

Цитат(Pussycat @ Apr 4 2010, 09:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>

НЕ и пак НЕ! Мими е прехапала езика си от болка и уплаха. Може ли да спрем със спекулациите на тази тема дотук? Моля Ви. Нека съсредоточим енергията и усилията си да помогнем за протезирането.
Моля за извинение ако някой се е почувствал засегнат. Болно ми е да чета такива предположения...
Христос Воскресе!!!

Воистина Воскресе!!!

Разгледах всички нови снимки на Мими :) тя е най - милото и добродушно същество. Радостно вече маха с опашка и изправя ушички - това поне на мен ми показва, че тя е щастлива и доволна от новия си дом и приятели. Толкова ми се иска да я прегърна hb_027.gif

#715 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 04 April 2010 - 09:53 PM

Сега в късните новини на БТВ ще има за Мимето!(22ч.)
User's Signature

Качена снимка

#716 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 05 April 2010 - 08:05 AM

Приятелчето Шарко, най-сладките уши на света и голямата прозявка.
ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#717 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 April 2010 - 10:16 AM

kittykat.ruse

Хааааааааа, кой навирил ушичките?

За мен е баш драго да го видя.
Браво, хора.
Навирила ушички, повярвяла в хората Мима.
Браво!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#718 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2010 - 10:24 AM

Невероятни сте, Laska и kittykat.ruse!! rc_036.gif Каква промяна само....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#719 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2010 - 10:37 AM

Цитат(Pussycat @ Apr 4 2010, 01:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
... Или тази нация конкретно никога няма да надрастне хитлеристките си нацистки гени и ще апелира за прочистване от осакатени... Умът ми не го побира... А че са комплексари, такива са. Чак ми е неприятно да общувам с тях...

Много си силна на думи. Много оценки даде за хора, които със сигурност имат своите си причини да се държат по един или друг начин. Нацистите в техните очи сме ние, със състоянието на бездомните животни у нас, с невъзможността ни след милиони изпросени помощи да се справим с проблема...пази се да коментираш чуждата кухня, а направи нещо да подредиш своята, извън това да казваш "колко е лошо положението" - на този филм сме се нагледали отдавна!

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#720 Потребителят е офлайн   danyr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2010 - 10:58 AM

Как е наострила ушички Мими, изглежда супер спокойна и щастлива af_089.gif

• (119 Страници) +