Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 02 April 2010 - 11:53 PM

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 03 April 2010 - 12:44 AM
Ето 2 снимчици за вид протеза само като идейка.

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...

Публикувано: 03 April 2010 - 04:52 AM
Също така искам да попитам Ласка и Китикат Русе защото се натъкнах на една страничка създадена от Надя Донато която също е създала и група в фейсбук за Мими на английски. Искам да попитам тъй като аз не съм в България и ми е по лесно да направя дарение чрез пейпал дали тази пейпал дарителска сметка е валидна за момента.
http://sweetmima.chi...s-ortho-surgery

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...

Публикувано: 03 April 2010 - 02:05 PM
"I got a hold of Violeta Dobreva (Mima's new mom) yesterday and told her I was creating the ChipIn for Mima. I also posted her donation link on the ChipIn for her NGO. Her donation link only accepts bank transfers/deposits. She doesnt have PayPal and doesn't know how it works. It's Easter and work/bank holiday there till Tuesday. Not practical and the longer we wait, the more Mima loses on donations. Everyone has been so anxious from the start. So I told her I'll do it with my PayPal account and transfer total amount (also displayed in ChipIn Site) after deadline. So if you want to know the total amount donated for Mima, go to the site after May 31st. Unless she asks me to change the deadline. Not sure how much the % the PayPal fee is but I'm sure it isn't much."
Превод:
"Банковата сметка обявена на сайта на сдружението приема само банкови преводи. Говорих вчера с Виолета Добрева и тя каза, че няма Paypal акаунт и не знае как работи това. Сега е Великден и банките не работят до вторник. Това не е практично и колкото повече чакаме, толкова повече Мима губи средства. Всички са толкова нетърпеливи/загрижени от самото начало. Казах й, че ще го направя с моя собствен Paypal акаунт и ще прехвърля цялото количесто набрани средства( които излизат като информация на ChipIn сайта) след крайния срок. Така че ако искате да разберете цялото количесто събрани пари за Мима, посетете сайта след 31 Май. Освен ако тя не ме помоли да сменя крайния срок. Не съм сигурно колко е % такса в Paypal, но съм сигурна, че не е много."
ChipIn сайта
Тъй като на мен също не са ми ясни тези неща с Paypal акаунти и как хората от чужбина могат да дарят средства, моля някой по-запознат да обясни. Сметките, които са обявени на сайта на сдружението ни са в лева и евро.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 03 April 2010 - 02:09 PM
"Банковата сметка обявена на сайта на сдружението приема само банкови преводи. Говорих вчера с Виолета Добрева и тя каза, че няма Paypal акаунт и не знае как работи това. Сега е Великден и банките не работят до вторник. Това не е практично и колкото повече чакаме, толкова повече Мима губи средства. Всички са толкова нетърпеливи/загрижени от самото начало. Казах й, че ще го направя с моя собствен Paypal акаунт и ще прехвърля цялото количесто набрани средства( които излизат като информация на ChipIn сайта) след крайния срок. Така че ако искате да разберете цялото количесто събрани пари за Мима, посетете сайта след 31 Май. Освен ако тя не ме помоли да сменя крайния срок. Не съм сигурно колко е % такса в Paypal, но съм сигурна, че не е много."
Сметките, които са обявени на сайта на сдружението ни са в лева и евро.
Моля, нека в такъв случай Ласка да подтвърди, че е дала съгласието си за набиране на средства през чужда ПейПал сметка. Хората, които превеждат по този начин трябва да са сигурни, че средствата ще отидат за Мима наистина.
Публикувано: 03 April 2010 - 02:18 PM
ima vazm da se napravqt protezi - kazvam go kato lekar i kato 4ovek ,
ako se dopusne eftanaziq tova e oste edno prestaplenie sprqmo mimka
Моля прочетете страниците по назад...Евтаназията отдавна е изключена като вариант много хора се опитваха да я препоръчат но дори и те се отказаха когато видяха снимките и условията в които вече живее Мими.
Публикувано: 03 April 2010 - 02:21 PM
В момента това, което е направила отива директно в нейната сметка, която е вързана към този Paypal акаунт.
Въпросът е по-скоро дали може да се има доверие на тази жена и дали наистина ще бъдат прехвърлени средствата от нейната банкова сметка към тези на нашия сайт. До момента на сайта й излиза, че са събрани около 500 $.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 03 April 2010 - 02:57 PM
Можете да прочетете повече на www.paypal.com. Бихте могли да изпратите писмо запитване до ПейПал. Аз мога да помогна с него / да го напиша на английски/. Не виждам защо да са правят дарения през друга сметка, а не тази на Мимка. Може би ще трябва да се открие още една картова сметка за Мимка, но в крайна сметка има лесен начин това да се случи и средствата да постъпват директно. Този, който получава парите дължи 10 % май беше такса на ПейПал. Няма такса за изпращача на парите по принцип.
Публикувано: 03 April 2010 - 03:29 PM
В момента това, което е направила отива директно в нейната сметка, която е вързана към този Paypal акаунт.
Въпросът е по-скоро дали може да се има доверие на тази жена и дали наистина ще бъдат прехвърлени средствата от нейната банкова сметка към тези на нашия сайт. До момента на сайта й излиза, че са събрани около 500 $.
Не виждам причина да й се няма доверие. За съжаление явно в манталитета на българина е много дълбоко вкоренено тази наше типично българско (или балканско) недоверие, подозрение и подобни. Недейте така. Вярвайте в доброто у хората въпреки всичко. Ние повярвахме във вас че се грижите по възможно най-добрия начин за Мими. Вярвайте ни и вие. Ние искаме да помогнем и всеки ще го направи по начина, по който смята за най-добър.
Надя Донато, благодаря Ви, че сте активна и оттатък океана. Мими ще има нужда от средства за протезите, а ние от хора като Вас.

НО ЗА НЯКОЙ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!
Публикувано: 03 April 2010 - 04:54 PM
Надя Донато, благодаря Ви, че сте активна и оттатък океана. Мими ще има нужда от средства за протезите, а ние от хора като Вас.
Не, това не е типична българска черта. Това е горчивият опит на българина. За съжаление, тук станаха какви ли не измами по интернет, включително и с участието на хора, които живеят извън България. За Коледа изпращаха хората на почивки в несъществуващи вили, други са изпратени в чужбина на мнима "работа", трети работят в България надомна работа, от която всъщност са на загуба, вместо да спечелят... и т.н. и т.н. Pussycat, наказани няма.
Затова е нашата повсеместна подозрителност, просто българите се пазим, защото това за нас е жизнено наложително.
На Ласка сме оказали доверие не за друго, а защото тя е човек с доказал се опит и честност в работата, ние сме били свидетели на работата на Сдружението и затова сме сигурни, когато им оказваме подкрепа. Не си мислете обаче, че ако на мястото на Ласка беше някакъв случаен профил във форум, доверието щеше да е същото.
Аз лично се радвам, че Мима е подкрепяна и от хора в чужбина, голяма част от които не са дори българи. Хора просто съпричастни, хора възмутени от човешкия вид. От друга страна, лекичко завиждам, че могат с такова безрезервно доверие да се хвърлят да помагат... Просто нещата в Бг стоят по стария начин...
Публикувано: 03 April 2010 - 05:00 PM

Публикувано: 03 April 2010 - 05:09 PM
Ето този португалски сайт с чип ин.
Сега разбирам, че всеки може да сложи този чипин на сайта си по принцип, но всички пари отиват на сметката на Надя Донато и тя после ги прехвърля на офицялната сметка за Мими.
http://actionsforani...ppled-mima.html

Публикувано: 03 April 2010 - 05:09 PM
Надявам се скоро да се запознаем наживо, в Германия, при първата консултация за протезите на Мими.
Хубав празник на всички!

НО ЗА НЯКОЙ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!