Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#241 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 March 2010 - 11:48 PM

Да спрем да съдим. Да почакаме. Да оставим страстите да се успокоят.
За малко поне?
С идеята да се помогне на кучето с това.
Преди 5 часа Восток е писал, че иска да помисли и да реши. Не е пък чак толкова много време.

(утре някой ще гракне "ааа, що толкова лесно го даде, а?!")

Та нека малко почакаме с надежда, че разумът и желанието да се направи най-доброто за кучето ще са главното, което ще определи решението на Восток.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#242 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 28 March 2010 - 12:09 AM

Това надхвърля всичко, извършителя трябва да е патологичен садист, и дано получи ако не физическо наказание поне морално, в името на позитивните сили на Вселената....Сигурна съм, че Восток ще вземе правилното решение, няма да допусне грешка...ще даде втори шанс на съществото което има нужда от помощт. hb_027.gif

#243 Потребителят е офлайн   t1n4eto Икона

Публикувано: 28 March 2010 - 12:18 AM

Ето я и петицията на коятоможете да се подпишете... Разпространявайте я на вси1ки които желаят да се включат в нея за промяна на закона за животните! http://bgpetition.co...otni/index.html Такива изверги заслужават най - тежкото наказание!!!!! ----> http://novinitepro.b...t-podpiska.html Дайте своя глас! НЕ бъдете БЕЗУЧАСТНИ!

#244 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 12:34 AM

И докато чакаме, за да не губите инерция - да си припомним още още доста подобни случаи. Които не знам защо но не предизвикват чак такъв масов отклик. Аз не правя разлика между този, който реже 4 крака или този, който залива куче с киселина, или този, който стреля по котка с арбалет или дори този, който безнаказано гърми всички улични котки в квартала с въздушната си пушка след вечеря, за разтоварване.
А те са се случили вчера, днес е Мими. Утре кой е наред?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#245 Потребителят е офлайн   Bravo Икона

Публикувано: 28 March 2010 - 12:35 AM

Следя темата от самото начало, но не исках да пиша под въздействието на първоначалния шок.
Доколкото видях по-горе, кучето е осакатено съвсем на 09.март и от тогава е при вас Восток, тъй че Вашите първоначални емоции са отминали и трябва досега трезво да сте преценил нещата. След като на Вас самия са Ви отровили две кучета, а това на баща Ви е съдистично осакатено, би трябвало да се радвате, че има хора които искат и могат да помогнат и с радост да дадете възможност на изстрадалото животно за грижи, каквито до момента прощавайте, но не са му били подсигурени.
Отделно от това се сетих и за още един такъв случай преди известно време, за който имаше тема във форума. Касаеше се за един керкенез от Бургас, на който също му бяха отрязани крачетата.
Подписах и двете петиции и ще се включа и в останалите мероприятия, които бъдат предприети, но на този съдизъм в държавата трябва да се постави категоричен край!

#246 Потребителят е офлайн   Na Nio priqtelq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 12:56 AM

bushkata Публикувано на Вчера, 11:39 PM
И докато чакаме, за да не губите инерция - да си припомним още още доста подобни случаи. Които не знам защо но не предизвикват чак такъв масов отклик. Аз не правя разлика между този, който реже 4 крака или този, който залива куче с киселина, или този, който стреля по котка с арбалет или дори този, който безнаказано гърми всички улични котки в квартала с въздушната си пушка след вечеря, за разтоварване.
А те са се случили вчера, днес е Мими. Утре кой е наред?

Ами надявам се тоя с пушката!
В тая тъпа държава съм само заради майка ми, животните и хората на животните!
Ако не се спрявяме сами, няма кой друг!

#247 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 28 March 2010 - 01:30 AM

Опитах се да не чета темата, но като ме влече... а и Бушката ме увери, че вече нямало нищо страшно за гледане, а аз всичко видях и изгледах и то Е СТРАШНО! Миналата нощ не мигнах от мъка, гняв, ужас... първоначално ми мина през ума евтаназия, но прочитайки цялата тема, а и след включването на vostok, си давам сметка, че наистина трябва да се даде шанс- момиченцето ще си покаже само, дали му се живее или не!
Искам и аз да помоля Восток: Моля Ви, дайте кученцето в Русе! Не зная дали сте гледали куче- инвалид, но е адски трудно, наистина! Гледала съм " полу" инвалид- първото ми куче, до самата му смърт! Бяха няколко наистина кошмарни месеца!
Предлагат Ви помощ и грижи, които никой друг не може да даде! Моля Ви!
Колкото до извършителя: Както искате го приемайте, но аз съм ЗА саморазправата! Ми не е нужно да му се отрежат чак пък и двата крака и ръце- може една ръка да му остане, да може поне да се почесва( това беше опит за черен хумор)
Като казвам саморазправа, нямам пред вид да го хванем и потрошим, осакатим, изтезаваме( макар, че само тогава бих почуствала, че кучето е отмъстено) . Има и по- " интелигентни" начини. Казвам саморазправа, защото според мен, единственият начин един съдист да се спре, е да изпитва страх! Ама панически страх!
И пак: Восток, моля Ви...

#248 Потребителят е офлайн   Lee_ Икона

Публикувано: 28 March 2010 - 02:12 AM

От по-малко от два дни съм в България и виждам,че тук нещата никога не се подобряват.Ала,Вие,мили хора,които всячески се опитвате да помогнете на това клето създание, все пак ми вдъхвате искрица надежда,че в "милата" ни родина има и хора,които ЧУВСТВАТ ! Няма нищо по-лошо от апатията и равнодушното отвръщане на погледа от трагичното около нас,а случаят с това бедно същество е именно това-нещо потресаващо,нещо,към което не бива да се отнасяме с безразличие.
Ето защо още веднъж изразявам искреното си възхищение към всички ДОСТОЙНИ хора,които заявиха своя отказ да стоят безучастни; и аз от своя страна бих се радвала да помогна с всичко по силите си. Надявам се също така собственикът на малкото съкровище да прояви здрав разум и да я даде там,където тя ще получава най-добрите грижи,които заслужава и от които несъмнено се нуждае в момента.

С Уважение : Maggie

#249 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 02:54 AM

Здравейте! Евала не се отказахте ние ви подкрепяхме тихо подписахме се сложихме коментар във фейсбука дано се подпишат повече хора, днес гледахме случая и по новините браво на вас хубаво сте го разгласили но сега го поддържайте нека не се затулва дано успеем да променим нещо в тия български закони!! Още веднъж Браво за това което правите продължавайте тъка нека има възмездие и изверги като този си получат заслуженото освен да ви даваме кураж и да ви казваме колко е хубаво това, че има хора като вас е трудно да се направи нещо, но сме насреща за всякакви подписки!! И ще подкепим животните както можем!! Те трябва да имат един гръб, щом ни дават своя си !!
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#250 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 11:09 AM

Не знам....,но ми се струва,че нещо се протакат нещата и кучето може и да си отиде,тихо и безмълвно!! Восток все още не е взел решение и започвам да се питам, дали някой има полза от това!!!
User's Signature

www.streletz.eu

#251 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 11:15 AM

Цитат(streletz2009 @ Mar 28 2010, 10:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам....,но ми се струва,че нещо се протакат нещата и кучето може и да си отиде,тихо и безмълвно!! Восток все още не е взел решение и започвам да се питам, дали някой има полза от това!!!

Има хора, които хем не знаят,
хем си мислят, че знаят най-добре,
хем не желаят да се учат.

Много се надявам случаят да не е такъв.

#252 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 28 March 2010 - 11:45 AM

Не бях чула за това снощи в новините...видях го сега в нета....излишно е да казвам колко съм потресена и т.н. като всички вас!
Искам да кажа обаче
1. Нека не се нахвърляме на Восток в желанието си да помогнем на животинчето! Вижда се, че човекът се опитва да направи каквото му е по силите! Не е писал от вчера- ами вероятно сега е по-важно да се грижи за кученцето отколкото да виси и пише по форуми. Сигурна съм, че ще се свърже с хората, които предлагат помощ! Нека да се опитваме да помогнем, а не да се нападаме и да бъдем груби!
2. Аз не мога да го взема у нас, че имаме и други животни / но в краен случай бихме го взели, пък ще видим как ще го нагласим с другите питомци/. Но виждам, че има по-добри предложения за неговото бъдеще! Готови сме обаче да помогнем финансово за протези, лечение и отглеждането му. / може и ежемесечно да изпращаме пари дори/
3. Подписах петицията, присъединих се към групата във фейсбук и т.н. и съм За инкриминирането на насилието над животните, но, ако ми падне на ръцете тоя изверг с чиста съвест ще му натроша кокалите. Т.е. трябва да действаме докато нашите политици се намъдруват! Ако някой има информация и подозрения кой е извършителя с удоволствие ще се поразходя /заедно с много от вас/ до Дряново да си "поговорим" с "човека"!
4. И последно към Восток- при положение, че са ти отровили и две от кучетата, не мислиш ли, че това е човек, който има нещо именно към вашето семейство?!? Може би все пак имаш подозрения кой е той?!? Обяви го публично, моля те! Сподели с полицията и медиите! И вземи сериозни мерки за закрила на останалите си животни и вас самите! И може би наистина най-подходящото място за животинчето ще е този приют в Русе! Успех! Пиши и ни дръж в течение! Кажи как да помогнем финансово и не само!
User's Signature

Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 March 2010 - 11:49 AM

Восток, пак те молим, кажи какво мислиш. Дай Мими на Ласка. Хората са проверени в годините. Дай шанс на кучето, нека живее добре. Идват празници, хората ще се улисат и забравят, репортажите и шока преминаха. Ласка и семейството й чакат, почивни дни са, нека дойдат и я вземат. Заслужава топлина, чистота и любов момичето, от теб зависи всичко. Незная вече какво да напиша . Молим, те Восток, нека Мими живее. Ще я гледат по-добре и от дете.
User's Signature

Качена снимка

#254 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url=&quot;http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ&quot;][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 28 March 2010 - 12:11 PM

Восток, писах ви на лична,моля отговорете ми.

#255 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 12:40 PM

Доказа ли се по някакъв начин,че кучето наистина е негово, за да има право да взема решение,защото това че е прибрано от бащата и може би живее там,не е гаранция за това.Или сега покрай медийния шум изведнъж стана тяхна собственост,може и да не желае да чуе, но много жалко че не възприема истината, която не е неговата.Кучето в момента може и да не страда, но това ще се случи,доста хора го написаха вече. Не виждам никакъв смисъл да се упорства,защото след всичко случило се кучето живее на двора в неподходящи условия, най-малкото някоя инфекция ще го довърши.
Дайте кучето на Ласка ,за да се погрижи за него, трябва да сте благодарен,че толкова хора опитват да помогнат, а вие ги спирате, това е погрешно.И понякога евтанзията не е убийство, защото животните не могат да се справят с недъзите си сами, въпреки цялата ни любов и грижи.Вашето отношение прикрито зад грижите ви за кучето не са правилна постъпка, колкото по-чакате, толкова повече може да намалявате шансовете му за помощ.Дайте си сметка, че можете и да вредите с криворазбраната си грижа,може и да бъркаме, но не пречете на хората да ви помогнат.Дайте кучето, защото след като не сте направили повече по въпроса и си мислите,че воденето на лекар е било достатъчно,няма какво да коментираме, кучето ще живее цял живот със страха си,който може и никога да не преодолее.Не забравяйте също, че смяната на обстановката ще се отрази благоприятно на животното,не само заради по-добрите грижи, но и психически, как мислите се чувства живеейки там, спомените какво могат да причинят, а постоянния страх който изпитва в същата обстановка, където е пострадало? Не ви разбирам, честно казано, не мога да си обясня защо кучето е оставено пак навън след всичко случило се? Много въпроси чакат отговор, за това не спорете с хората, а дайте кучето, за да получи необходимото, при вас няма как да стане.Аз също ще помогна с пари, трябва да има някакво решение.

Разбирам как е на село, хората се страхуват и мълчат, изверги навсякъде има за жалост.

#256 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 28 March 2010 - 01:04 PM

Добре де,след като Мими няма паспорт,и след като е живяла някъде из някаква си вила,сама и почти изоставена,с какво право този човек в момента се нарича неин собственик? Веднъж са я отрязали едното краче,нищо не са направили! eg_033.gif Защо сега я задържа,след като няма да и даде тези така нужни грижи? И защо е нужно неговото лично позволение? Кой е той? Никой! Някой си! Той е този,който изчака да и отрежат всичките краченца,и чак сега се сети че имали били куче eg_033.gif Не е нужно неговото лично позволение да се вземе кучето.Тук виждам че има хора от сдружения! Взима се разрешение от кмета на общината,и кучето се прибира от сдруженията! Какво му се молим,какво го чакаме да се наумува? Щом планината не отива при Мохамед,Мохамед отива при нея!
Не виждате ли че не му пука! Ама хич не му пука! Сега да намерили да се правят на грижовни стопани,когато налице е едно малко инвалидче-и то захвърлено на някакви стари парцали.Няма да го чакаме,да си го вземем направо.

Извинявам се на всички други за острия си тон,но чета как му се молите,и как пише всичко друго,но не и това което трябва,и се вбесих eg_033.gif

#257 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 28 March 2010 - 01:05 PM

Защо е оставено на вън ли ?Ми защото толкова го обича,то все пак не е негово .Нали се запознава с него след инцидента?Или го познава от преди това......вече си мисля. И какво му пука ,как е МИМИ и дали е добре на вън.Явно му е удобно животинчето да не получи грижи, но защо ли......Вече в главата ми идват всякакви ужасяващи мисли.А да не би той да е.....

#258 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 01:31 PM

Съгласна съм да някъде с Ти Джей, и на мен ми мина през ума, че кучо едва ли има паспарт, имунизации и регистрация с платен данък в съответната община. С едно изречение - лишено е от грижи и отговорност. Дадената гласност и отказа от помощ на Vostok, ме кара да си мисля, че има нещо користно в целите му.
IA, дано не си права...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#259 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 01:32 PM

Хора, вие нормални ли сте изобщо?
И каква информация имате? От новините? От медиите?
Собственика не е писал тук от вчера - вие не спирате да гадаете, да разнищвате, да вадите заключения. На базата на какво? И с каква цел? С цел "искам да се изкажа"? Едно и също, едно и също...
User's Signature

#260 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 01:44 PM

Bushkata, не разбирам протакането му. Но наистина острия тон и нападки само ще вредят.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни