Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#1261 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:медицина

Публикувано: 19 May 2010 - 06:27 PM

да хубаво е ,че се разпространяват и такива неща в пресата и нета
:ba_025:

#1262 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 06:41 PM

http://www.24chasa.b...?ArticleId=9640 Ехо не разбрах какво точно Карбовски Ви е крив? И Мима и баба Гена останаха бе крака. Така както всички обичате животните си представете че това е Вашата баба или това е Вашето куче. Човека съвсем обективно показва случая. До колкото разбрах Мима има право на възмездие а баба Гена не. Такива кучета които са сторили това на старицата трябва да бъдат приспивани моментално.
"Крачка никога няма да имам – само тая количка ще е!… Ако си имам аз крачка, ще взема една пушка и направо ще ида да ги убия! Аз ще ги убия – дето ме ядоха…”
Как ли бихте слушали тези думи от свой близък човек.
Нима Карбовски не е прав за това , че попита защо за Мима има протези а за баба Гена няма?
Всеки ден слушаме по тв , че кучета са нахапали някого. На улицата ли им е мястото? На изрода осакатил Мима навън ли му е мястото? Ами не. Нали повечето от Вас имат деца? Едва ли искате отивайки за бонбони или на училище децата ви да не се завърнат защото някой мил но агресивен помияр е решил да им разкъса гърлото. И предполагам , че повечето от вас ще умират от радост , че вместо кучетата сторили това с ВАШЕТО дете да бъдат приспани , общината ще ги храни от ВАШИТЕ данъци.
И все пак да не забравяме че баба Гена беше човек и заслужаваше малко повече внимание и помощ от всички нас.
В заключение искам да кажа , че в случая Карбовски беше крайно обективен.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1263 Потребителят е офлайн   Na Nio priqtelq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 06:49 PM

Ама ти май наистина не разбираш за какво става дума!?!?

...

Колко жалко...

#1264 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 19 May 2010 - 07:05 PM

Показване на мнениетоbugsbunni, в 19 May 2010 - 04:46 PM, написа:

http://www.24chasa.b...?ArticleId=9640 Ехо не разбрах какво точно Карбовски Ви е крив? И Мима и баба Гена останаха бе крака. Така както всички обичате животните си представете че това е Вашата баба или това е Вашето куче. Човека съвсем обективно показва случая. До колкото разбрах Мима има право на възмездие а баба Гена не. Такива кучета които са сторили това на старицата трябва да бъдат приспивани моментално.
"Крачка никога няма да имам само тая количка ще е! Ако си имам аз крачка, ще взема една пушка и направо ще ида да ги убия! Аз ще ги убия дето ме ядоха
Как ли бихте слушали тези думи от свой близък човек.
Нима Карбовски не е прав за това , че попита защо за Мима има протези а за баба Гена няма?
Всеки ден слушаме по тв , че кучета са нахапали някого. На улицата ли им е мястото? На изрода осакатил Мима навън ли му е мястото? Ами не. Нали повечето от Вас имат деца? Едва ли искате отивайки за бонбони или на училище децата ви да не се завърнат защото някой мил но агресивен помияр е решил да им разкъса гърлото. И предполагам , че повечето от вас ще умират от радост , че вместо кучетата сторили това с ВАШЕТО дете да бъдат приспани , общината ще ги храни от ВАШИТЕ данъци.
И все пак да не забравяме че баба Гена беше човек и заслужаваше малко повече внимание и помощ от всички нас.
В заключение искам да кажа , че в случая Карбовски беше крайно обективен.

Това е дъвкано и предъвквано сума ти пъти. Върни се няколко странички назад и вземи да попрочетеш малко преди да философстваш излишно. :dry:

#1265 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 07:08 PM

Заяц,ако те нарека "идиот" , обективна ли ще съм?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#1266 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 07:09 PM

Това което разбирам е , че са налице две осакатени същества.
Това което разбирам е , че всеки може да трепе на общо основание хора и животни безнаказано.
Това което разбирам е , че когато някой постави човека пред животното е някакъв нацист.

Е това е много жалко!

#1267 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 07:14 PM

Показване на мнениетоkitana, в 19 May 2010 - 07:13 PM, написа:

Ами имам доста богат речник и мога да те нарека какво ли не . Не съм тук да обиждам никого за това по - добре спазвай добрият тон. Това ще говори по - добре за теб.

#1268 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2010 - 07:16 PM

А-ха, ама пропусна основната теза на Карбовски... че тези, дето са помогнали на Мима, са изяли краката на баба Гена.
И ти вярваш, че тоя говори за някаква ценност?!
Ай стига с тоя Карбовски, просто не си заслужава думите.
Всъщност, спомних си, ти искаше да се евтаназира Мима. Ясно.

#1269 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 19 May 2010 - 07:20 PM

А това, което не разбираш, е че тук не става въпрос за избор - човек или животно, а за нещо коренно различно! Става дума за манипулация, умишлено озлобяване срещу невинни същества, за нагласата "пууу, кучкари, те са такива, и такива".
Не разбираш, че хората, които много оплюваха т.нар. "кучкари" не си мръднаха пръста за баба ти Гена! Обаче със същия този пръст сочеха по природозащитниците и ги заклеймяваха като утайката на обществото, като хората, виновни за положението, в което сме.
Не разбираш, че Карбовски призовава за холокост срещу бездомните кучета!
Не разбираш... явно нищо не си разбрал/а!
:dry:

#1270 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 07:23 PM

Не исках да се включвам в тази тема, за да коментирам Карбовски и всякакви други т..., но не издържах просто.
Интересно ми е всички "съвестници", включително и г-н Карбовски, какво са направили за баба Гена или за друго същество в нужда... Или си успокояват съвестта, като напишат тука няколко сърцераздирателни думи и размахат пръст и с това се приключва. Засрамете се и като искате толкова подемете някаква инициатива, направете нещо, от приказките ви тук ползата е никаква. В тази тема се събраха няколко Истински Човеци, които с общи усилия направиха едно добро и най-малко искам да чета в нея празните ви приказки. Тези паралели, които правите, ми показват само едно нещо - ЧЕ НИТО ЕДНОТО, НИТО ДРУГОТО НЕЩАСТИЕ Е ПРЕДИЗВИКАЛО У ВАС ПОРИВ КЪМ НЕЩО ДОБРО. Да не говорим, че човек, който не разбира, че каузата тук е срещу насилието под какватои и да е форма е меко казано ограничен. Проблемите с гузната съвест си ги решавайте другаде, хората, които са помогнали на Мима,нямат вашия проблем.
User's Signature

Качена снимка

#1271 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 07:24 PM

Показване на мнениетоCamellia, в 19 May 2010 - 07:25 PM, написа:

Не разбираш, че Карбовски призовава за холокост срещу бездомните кучета!

Не срещу кучетата, че да не накривиме капата на човеколюбците пак.
Срещу кучкарите. Срещу онези, които вместо да похарчат 10 лева в кръчмата, са ги дали за Мима.

#1272 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 07:33 PM

Защо не предприехме кампания за протезите на баба Гена както направихме за Мима. Това е проблема. Като ще бъдем добри с животните нека бъдем добри и с хората. ТОЛКОВА ЛИ ТЪПО И НЕВЪЗМОЖНО ВИ ЗВУЧИ!!!! Защо като хора които обичаме кучетата не протегнахме ръка на старицата и на многото други жертви на животните които обичаме.
Бях на 14 когато едно куче ми отнесе прасеца висях по болници носех гипсова шина 1 месец. Единственото нещо което ме накара да не поискам смъртта на това куче , беше вниманието , което собствениците му ми обръщаха докато си търпях болката. И съм им благодарен до ден днешен.

#1273 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 07:38 PM

Показване на мнениетоbugsbunni, в 19 May 2010 - 07:38 PM, написа:

Защо не предприехме кампания за протезите на баба Гена както направихме за Мима. Това е проблема. Като ще бъдем добри с животните нека бъдем добри и с хората. ТОЛКОВА ЛИ ТЪПО И НЕВЪЗМОЖНО ВИ ЗВУЧИ!!!!

Определено звучи тъпо.
Кампанията тръгна от организация за защита на животните. Ние просто се включихме, как не ни е срам!
Къде беше кампанията за баба Гена от защитниците на хората? Защо не я направи ТИ? Карбовски ти каза, че сме ЛОШИ към хората, нали, ние такова нещо не сме си и помисляли.

#1274 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 May 2010 - 07:39 PM

Защо ти не започна кампания, защо трябва ние, кои сме ние, всеки си избира за какво да си харчи парите, защо ти не прати пари на жената, защо вие не й помогнахте? За това ние нямаме вина.
User's Signature

Качена снимка

#1275 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 07:44 PM

Показване на мнениетоbugsbunni, в 19 May 2010 - 05:19 PM, написа:

Ами имам доста богат речник и мога да те нарека какво ли не . Не съм тук да обиждам никого за това по - добре спазвай добрият тон. Това ще говори по - добре за теб.

Идеята беше друга,не да се обиждаме.Черното и бялото са едни,сивото има над 200 нюанса и много малко хора виждат повече от,да речем,10.Та и ти...
Оноа дяте неориентирано използва епитета "идиоти".1 . не става ясно точно към кого се обръща 2. използването на подобни епитети е нещо съвсем противоположно на "обективно".
Та...
Още нещо :
Можеш ли да кажеш конкретно,без да бягаш по тъч линията,точно какво общо има кампанията за Мима със случая на нахапаните хора?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#1276 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 07:46 PM

Морална подкрепа също помага. Ако някой е решил да дава пари - браво. Тук не става въпрос само за пари бе хора. Тук става въпрос за човечност и състрадание. Баба Гена би разбрала че народа я подкрепя в нелеката и борба а Мима няма как да разбере това.А парите се ги печелите вие и вие си решавате как и къде да си ги харчите.

#1277 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 07:54 PM

Истината е,че е много по-лесно за слабия(във всякакъв смисъл) човек да обвини друг,отколкото нещо,към което го е страх да предяви исканията си,а именно-държавата.Хората подкрепящи Мима знаехме,че държавата няма дори да се опита да направи нещо за нея.А уж за човек ( в случая бабата) би трябвало да се размърда...Но,уви,държавата какво направи за баба Гена?М?Та,както казах -по-лесно е да обвиняваш някой без лице(анонимника,никнейма,дарил пари по сметката на Мима),отколкото да се изправиш пред това "огромно чудовище" държавата.Всеки,независимо от всичко,усеща безсилието и човешката си слабост и глупост.
User's Signature

#1278 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 07:57 PM

Показване на мнениетоkitana, в 19 May 2010 - 07:49 PM, написа:

Показване на мнениетоbugsbunni, в 19 May 2010 - 05:19 PM, написа:

Идеята беше друга,не да се обиждаме.Черното и бялото са едни,сивото има над 200 нюанса и много малко хора виждат повече от,да речем,10.Та и ти...
Оноа дяте неориентирано използва епитета "идиоти".1 . не става ясно точно към кого се обръща 2. използването на подобни епитети е нещо съвсем противоположно на "обективно".
Та...
Още нещо :
Можеш ли да кажеш конкретно,без да бягаш по тъч линията,точно какво общо има кампанията за Мима със случая на нахапаните хора?

Мима пострада от ЗЪЛ ЧОВЕК. Хората са нахапани от ЗЛИ КУЧЕТА. Мима разбира резултата а човека разбира дори подкрепата на обществото и най вече на тези които защитават животните. Не е идеята да правим кампании за събиране на средства за хората а просто да им покажем че сме с тях в болката им.
Надявам се това да удовлетвори въпроса ти. :ba_025:

#1279 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 08:04 PM

Учудвам се ,че имаш куче...ЗЛИ кучета няма.Не,не го удовлетворява.
Как да покажа на напълно непознат човек ,че не е сам в болката си?Какъв смисъл,какво значение има?
User's Signature

#1280 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 08:07 PM

Амче ние сме показвали и показваме, че сме срещу ВСЯКО насилие.
Това, обаче, не вълнува оня, дето ти съска в лицето "идиот".

А, да, и за злите кучета колко пъти да обясняваме. То и в случая на баба Гена имало жалби ... и в случая с детето и с другото дете имало жалби... Що на нас съскате, бе?

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни