Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 19 May 2010 - 06:41 PM
"Крачка никога няма да имам – само тая количка ще е!… Ако си имам аз крачка, ще взема една пушка и направо ще ида да ги убия! Аз ще ги убия – дето ме ядоха…”
Как ли бихте слушали тези думи от свой близък човек.
Нима Карбовски не е прав за това , че попита защо за Мима има протези а за баба Гена няма?
Всеки ден слушаме по тв , че кучета са нахапали някого. На улицата ли им е мястото? На изрода осакатил Мима навън ли му е мястото? Ами не. Нали повечето от Вас имат деца? Едва ли искате отивайки за бонбони или на училище децата ви да не се завърнат защото някой мил но агресивен помияр е решил да им разкъса гърлото. И предполагам , че повечето от вас ще умират от радост , че вместо кучетата сторили това с ВАШЕТО дете да бъдат приспани , общината ще ги храни от ВАШИТЕ данъци.
И все пак да не забравяме че баба Гена беше човек и заслужаваше малко повече внимание и помощ от всички нас.
В заключение искам да кажа , че в случая Карбовски беше крайно обективен.
Публикувано: 19 May 2010 - 07:05 PM
bugsbunni, в 19 May 2010 - 04:46 PM, написа:
"Крачка никога няма да имам само тая количка ще е! Ако си имам аз крачка, ще взема една пушка и направо ще ида да ги убия! Аз ще ги убия дето ме ядоха
Как ли бихте слушали тези думи от свой близък човек.
Нима Карбовски не е прав за това , че попита защо за Мима има протези а за баба Гена няма?
Всеки ден слушаме по тв , че кучета са нахапали някого. На улицата ли им е мястото? На изрода осакатил Мима навън ли му е мястото? Ами не. Нали повечето от Вас имат деца? Едва ли искате отивайки за бонбони или на училище децата ви да не се завърнат защото някой мил но агресивен помияр е решил да им разкъса гърлото. И предполагам , че повечето от вас ще умират от радост , че вместо кучетата сторили това с ВАШЕТО дете да бъдат приспани , общината ще ги храни от ВАШИТЕ данъци.
И все пак да не забравяме че баба Гена беше човек и заслужаваше малко повече внимание и помощ от всички нас.
В заключение искам да кажа , че в случая Карбовски беше крайно обективен.
Това е дъвкано и предъвквано сума ти пъти. Върни се няколко странички назад и вземи да попрочетеш малко преди да философстваш излишно.

Публикувано: 19 May 2010 - 07:08 PM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 19 May 2010 - 07:09 PM
Това което разбирам е , че всеки може да трепе на общо основание хора и животни безнаказано.
Това което разбирам е , че когато някой постави човека пред животното е някакъв нацист.
Е това е много жалко!
Публикувано: 19 May 2010 - 07:14 PM
Публикувано: 19 May 2010 - 07:16 PM
И ти вярваш, че тоя говори за някаква ценност?!
Ай стига с тоя Карбовски, просто не си заслужава думите.
Всъщност, спомних си, ти искаше да се евтаназира Мима. Ясно.
Публикувано: 19 May 2010 - 07:20 PM
Не разбираш, че хората, които много оплюваха т.нар. "кучкари" не си мръднаха пръста за баба ти Гена! Обаче със същия този пръст сочеха по природозащитниците и ги заклеймяваха като утайката на обществото, като хората, виновни за положението, в което сме.
Не разбираш, че Карбовски призовава за холокост срещу бездомните кучета!
Не разбираш... явно нищо не си разбрал/а!

Публикувано: 19 May 2010 - 07:23 PM
Интересно ми е всички "съвестници", включително и г-н Карбовски, какво са направили за баба Гена или за друго същество в нужда... Или си успокояват съвестта, като напишат тука няколко сърцераздирателни думи и размахат пръст и с това се приключва. Засрамете се и като искате толкова подемете някаква инициатива, направете нещо, от приказките ви тук ползата е никаква. В тази тема се събраха няколко Истински Човеци, които с общи усилия направиха едно добро и най-малко искам да чета в нея празните ви приказки. Тези паралели, които правите, ми показват само едно нещо - ЧЕ НИТО ЕДНОТО, НИТО ДРУГОТО НЕЩАСТИЕ Е ПРЕДИЗВИКАЛО У ВАС ПОРИВ КЪМ НЕЩО ДОБРО. Да не говорим, че човек, който не разбира, че каузата тук е срещу насилието под какватои и да е форма е меко казано ограничен. Проблемите с гузната съвест си ги решавайте другаде, хората, които са помогнали на Мима,нямат вашия проблем.
Публикувано: 19 May 2010 - 07:24 PM
Публикувано: 19 May 2010 - 07:33 PM
Бях на 14 когато едно куче ми отнесе прасеца висях по болници носех гипсова шина 1 месец. Единственото нещо което ме накара да не поискам смъртта на това куче , беше вниманието , което собствениците му ми обръщаха докато си търпях болката. И съм им благодарен до ден днешен.
Публикувано: 19 May 2010 - 07:38 PM
bugsbunni, в 19 May 2010 - 07:38 PM, написа:
Определено звучи тъпо.
Кампанията тръгна от организация за защита на животните. Ние просто се включихме, как не ни е срам!
Къде беше кампанията за баба Гена от защитниците на хората? Защо не я направи ТИ? Карбовски ти каза, че сме ЛОШИ към хората, нали, ние такова нещо не сме си и помисляли.
Публикувано: 19 May 2010 - 07:44 PM
bugsbunni, в 19 May 2010 - 05:19 PM, написа:
Идеята беше друга,не да се обиждаме.Черното и бялото са едни,сивото има над 200 нюанса и много малко хора виждат повече от,да речем,10.Та и ти...
Оноа дяте неориентирано използва епитета "идиоти".1 . не става ясно точно към кого се обръща 2. използването на подобни епитети е нещо съвсем противоположно на "обективно".
Та...
Още нещо :
Можеш ли да кажеш конкретно,без да бягаш по тъч линията,точно какво общо има кампанията за Мима със случая на нахапаните хора?

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 19 May 2010 - 07:46 PM
Публикувано: 19 May 2010 - 07:54 PM

Публикувано: 19 May 2010 - 07:57 PM
kitana, в 19 May 2010 - 07:49 PM, написа:
bugsbunni, в 19 May 2010 - 05:19 PM, написа:
Идеята беше друга,не да се обиждаме.Черното и бялото са едни,сивото има над 200 нюанса и много малко хора виждат повече от,да речем,10.Та и ти...
Оноа дяте неориентирано използва епитета "идиоти".1 . не става ясно точно към кого се обръща 2. използването на подобни епитети е нещо съвсем противоположно на "обективно".
Та...
Още нещо :
Можеш ли да кажеш конкретно,без да бягаш по тъч линията,точно какво общо има кампанията за Мима със случая на нахапаните хора?
Мима пострада от ЗЪЛ ЧОВЕК. Хората са нахапани от ЗЛИ КУЧЕТА. Мима разбира резултата а човека разбира дори подкрепата на обществото и най вече на тези които защитават животните. Не е идеята да правим кампании за събиране на средства за хората а просто да им покажем че сме с тях в болката им.
Надявам се това да удовлетвори въпроса ти.

Публикувано: 19 May 2010 - 08:04 PM
Как да покажа на напълно непознат човек ,че не е сам в болката си?Какъв смисъл,какво значение има?

Публикувано: 19 May 2010 - 08:07 PM
Това, обаче, не вълнува оня, дето ти съска в лицето "идиот".
А, да, и за злите кучета колко пъти да обясняваме. То и в случая на баба Гена имало жалби ... и в случая с детето и с другото дете имало жалби... Що на нас съскате, бе?