Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 17 July 2010 - 08:23 PM
Публикувано: 17 July 2010 - 08:47 PM
Ние не получаваме отговори.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 17 July 2010 - 09:02 PM
Публикувано: 17 July 2010 - 09:03 PM
Само при мисълта, че бедното животно още е там ми се повдига!

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 17 July 2010 - 09:13 PM
vostok, в 17 July 2010 - 07:07 PM, написа:
Добромир,въпросът ви е риторичен:)
Другите сакати животинки не носят толкова дивиденти,Просто го няма медийния шум.
И явно не е недоразумение за жалост....
Публикувано: 17 July 2010 - 09:21 PM
Кристина, в 17 July 2010 - 09:08 PM, написа:
Само при мисълта, че бедното животно още е там ми се повдига!
ами веднага да се тръгне към МИМА
каква е причината да не се тръгва за Германия ?
може ли някой дори бегло да си представи какво и е на В иолета,която е повярвала на тези хора и накара цяла БГ да им повярва ,а те я предадоха !
не искам да съм на нейно място
направо не се побирам като си представям как ли е МИМА
къде да се пише на този ,макар че е безмислено
Публикувано: 17 July 2010 - 09:21 PM
Допитах се до един специалист и обясних доколкото успях,какъв е случая.....
Отговорът беше:
Елементарно,подава се жалба предоставя се всичката документация,която имате....включая кореспонденции и прочие...Ако евентуално има някаква неизрядност в документите,при наличие на незнам си колко хиляди свидетели,нещата,ще се развият в положителна насока даже по бързо от очакваното.
В превод....Ако има истинско желание....светкавично може да се разреши въпроса

Учудва ме ,че законната собственичка е адвокат(доколкото разбрах),чакала e досега и най лошото не е взривила необходимите институции с жалби и искове.
Започвам ,обаче да се чудя дали и Дог.бг с един свой пост, от някоя си предишна страница няма право.... 3а съжаление....
Друга мисъл,която ми изниква спонтанно е,за Соломоновската история с двете претендиращи майки за едно и също бебе....
Едно ще ви кажа,разбирайте ме ,както си искате....МИМА не заслужава това,заслужава УВАЖЕНИЕ и РЕСПЕКТ,а вие успяхте да опорочите всичко по човешки му...

Поне за мен не е това начина,защото освен че ще се изложим (за пореден път), и нищо качествено не се постига така.
p.с....Ако това прекрасно куче беше мое.....Вярвайте ми доста отдавна щях да се намирам в Германия,не пред компютъра ,и по всички възможни и невъзможни пътища щях да си прибера съкровището.На всяка цена.

Пожелавам наистина щастлив завършек за това невероятно куче ,в един скапан и малоумен свят.....

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 17 July 2010 - 09:23 PM
Публикувано: 17 July 2010 - 09:43 PM
Публикувано: 17 July 2010 - 10:13 PM
Аз видях тези снимки. Най-пресните са от 4.07, преди 2 седмици. Чакали сме и по-дълго за ново инфо...Нали все пак трябва и време. Та тя сега едва започва с протезите...
Стига вече с тая истерия...Нали не вярвате, че ще я убият след толкова грижи итруд, само защото са се изпокарали помежду си...
Публикувано: 17 July 2010 - 10:22 PM
Я пак си помисли. Тук на всеки 2 дни се питаше дали има нови снимки. Не сме си позволявали повече от 4-5 дни да не пуснем такива. Първата ми работа беше като ги получа да публикувам тук ,зарязвала съм всичко, защото хората чакат.
Но онзи господинчо не може да седне да напише два реда и 1 снимка нормална да пусне - дреме му на шапката за нас и за вас!
А сега можело 2 седмици да чакате. Ами чакайте си.
И на това снимки ли му викате?
Аз лично не искам да гледам как тя лежи в тревата без протези. Как един път не го снимаха това куче да се изправи на протезите, а на всички снимки е с вирнати крака и без протези.
Нали уж ги слагали всеки ден? Как ги слагат- тя лежи, айде за половин час и ги махат. Как очакват да проходи като тя само лежи с тях. А количката? Снимана до нея и толкова.
Скоро сме щели да видим Мими с количка,протези и чорапки.
Долни лъжи. Гръмнаха новината, че била проходила и от тогава нищо. Всеки с малко акъл в главата си ще се усети, че нещо не е както трябва.
Извинете ме, но много се ядосвам вече. Наглостта на някои хора няма край.

Публикувано: 17 July 2010 - 10:34 PM
За съжаление, аз продължавам да мисля най-неприятното, че липсата на новини е свързана най-вече с липсата на добри новини, т.е., че протезите и рехабилитацията са неуспешни.
Съжалявам, че съм емоционална, но думата "за съжаление" трябва да я изпиша 1000 пъти, за да мога да изразя какво чувствам. Защото ако Мими е наистина добре, ако е проходила наистина, зная, че всичко останало ще се реши. Има закони, има справедливост. Но другата вероятност, да няма резултат в протезирането и рехабилитацията - това е, което ще ме кара да изпиша 1000 пъти "за съжаление".

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 17 July 2010 - 10:57 PM
И ако това синичкото са окончателните протези...ами нестабилни ми се струват, кривящи се насам натам, и с тия черни сиджимки нагоре.Абе не очаквах да са такива, нещо по добро и стабилно си представях.
Публикувано: 17 July 2010 - 11:08 PM
mony6802, в 17 July 2010 - 09:54 PM, написа:

Еееее добро утро на всички......

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 17 July 2010 - 11:17 PM
За неща от обществен интерес обикновено прозрачността създава доверие.
Определена информация просто трябва да се подава навреме, защото тайнствеността и уклончивите отговори пораждат съмнения, дори да няма нищо нередно. Откакто Мима е заминала за Германия, така и не разбрахме каква сума е необходима за нейното лечение. А това и Надя Донато, която събираше дарения в САЩ, ни пита на няколко пъти, понеже там е имало хора, които искат да дарят, но това, че няма посочена сума ги кара да се съмняват дали парите ще отидат за Мима . И така, в края на май поне ни беше казано, че това, което имаме, ще бъде достатъчно. Затова обявихме на сайта на 31 май, че събираните средства са вече за други животни.
През последния месец получавахме по-рядко информация за Мима, което доведе до известно напрежение, защото хората чакат от нас новини за Мима и ни за снимки, клипчета и т.н., а ние нямахме много насреща. Но не заради това се стигна до тук.
Първо, информацията намаля. Добре, хората са заети, имат си проблеми, нямат време. Второ, оказа се обаче, че информация има, само че не за нас. Как така с други има време да се свържат, а с нас не? И трето, този друг е не кой да е, а Георги Ташев, който обижда членове на сдружението за щяло и нещяло.
Вие как бихте се почувствали, ако бяхте на наше място?
Писахме на Димитров да се намеси и да каже на Ташев да спре да говори глупости. Димитров ни писа, че не може да следи всичко в интернет и да отговаря на всеки. Това, естествено е така, ясно ни е от личен опит, но ние не искахме да отговаря на всеки, а на един конкретен човек. Димитров каза още, че Ташев, си украсявал публично достъпна информация. И така да е (а мисля, че не е само това), редно ли е да го оставиш без реакция? Един човек, който чете Фейсбук групата, откъде да знае, че Георги Ташев си измисля?
А в началото на юли Ташев писа, че за лечението на Мима трябват още пари и да се пращат директно на Димитров в Германия. Което, впрочем, се оказа вярно (че Димитров събира дарения по сметка в Германия), при което ние се почувствахме като идиоти, след като бяхме обявили месец по-рано, че парите ще стигнат.
И това, което в крайна сметка доведе ситуацията до тук, беше обявяването на Мима за осиновена на сайта на дружеството на Димитров. Той няма право да взима еднолично решения за това къде ще бъде кучето. Хората постоянно питат кога ще се върне Мима. Според Димитров не трябвало да се съобразяваме с тях. Това не са какви да е хора, а хора, с които ни свързват общи ценности. Сега тая иначе разпиляна маса има някаква обща цел, ако се предаде доверието им, после много трудно ще се организират отново.
Тук се казаха доста силни думи, едва ли не ще се стигне до война. Няма такова нещо. Но на Димитров трябва да е ясно, че няма други хора да му вадят кестените от огъня. Ако е взел еднолично решение кучето да остане при него, да не се крие зад нас. Аз предполагам, че той се надяваше това да не става публично достояние и ние да си мълчим, за да не дискредитираме общата кауза, но да отнесем негативите. Не се съмнявам, че Мима ще бъде гледана добре в Германия, но тя ще бъде добре гледана и в България. Само че за нас в България е много по-важно това куче да е тук, отколкото за германците -там.