Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 17 July 2010 - 11:20 PM
Съгласна съм и с dora7511,че протезирането не е успешно.Крайно нестабилни изглеждат тези протези,а и честно казано,от физическа и механическа гледна точка аз лично не си представям как ще се движи с тях.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 17 July 2010 - 11:27 PM
dora7511, в 17 July 2010 - 11:02 PM, написа:
И ако това синичкото са окончателните протези...ами нестабилни ми се струват, кривящи се насам натам, и с тия черни сиджимки нагоре.Абе не очаквах да са такива, нещо по добро и стабилно си представях.
Не е важно протезите да изглеждат добре, а да вършат работа. Краката са отрязани много нависоко и естествено, не може да се надяваме на кой знае каква подвижност. Мисля, че всички ще разберем, ако кажат, че възстановяването върви по-бавно и по-трудно от очакваното.
Публикувано: 17 July 2010 - 11:30 PM
Slex, в 17 July 2010 - 09:22 PM, написа:
... Но на Димитров трябва да е ясно, че няма други хора да му вадят кестените от огъня. Ако е взел еднолично решение кучето да остане при него, да не се крие зад нас.
Няма как г-н Димитров да вземе еднолично решение за куче, което не е негово (без да го открадне, нали така ? ) Той не е упълномощаван да взима решение относно бъдещето на Мими. Ако някой даде на лечение детето си, не се очаква шефът на болницата да го дава за осиновяване. Това е просто напълно нелепо и абсурдно. Но да се надяваме, че грешките ще бъдат поправени с минимум щети и нещата ще намерят своето приемливо решение.
ПП. Възможно е нещо да е подвело г-н Димитров да гледа на Мими като на бездомно куче, но всъщтност тя не е такава в момента на пристигането си в Германия. Писмото на г-жа Добрева относно евентуалното осиновяване на Мими в Германия е само теоретично, но дори тя да беше взела такова решение, тя би имала правото да го направи по своя преценкап и ако вземе такова решение би се очаквало да представи основанията си пред нас. Но това е нейно право. Това, което сме направили ние, е да подкрепим с дарения нейната отговорност. Точно затова пак от нея очакваме сега да направи необходимото за да бъде върната Мими удома.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 17 July 2010 - 11:45 PM
Нормално е когато е отидеш на лекар да да попиташ две неща- колко ще продължи лечението и колко ще струва.
Може да не се каже с точност- до дни или до евро, но може поне ориентировъчно.
Ние питахме многократно за това , защото и вие тук ни питате , а ние се чудим какво да отговорим.
Въпросите ни бяха прости- колко ще продължи лечението , колко ще струва и кога Мими ще се върне. В края на май само ни беше казано , че "парите ще стигнат".От около месец- никакъв отговор повече. Няколко снимки , без какъвто и да е коментар.
И през изминалата седмица- шокиращи факти- Мими сложена на сайта в "осиновени" и призив са събиране на пари.
Не сме искали да се дава публичност на това, именно за да не навреди на цялата кауза. Но никой няма право да спекулира с това .
Публикувано: 18 July 2010 - 12:11 AM
Хорааа тука ми зяпнаха направо и не можaха да проумеят ,какво им разказвам...Идеята е ,че цялата ситуация според мен е супер преекспонирана ,и някои има интерес от това драматизиране на ситуацията.....Тук няма да ви обеснявам,за да съм сигурна,на какво ги подложих хората

Еми елементарно...Отговор:(Гледаха ме тъпо около 2 минути ,преди да ми отговорят

Идеята е ,че ,ако си повериш кучето на някоя ветеринарна клиника или човек,с които евентуално ще се договорите,че ще полага някакви грижи за нещо си....не му дава правото да си присвои правата на това нещо си...
С две думи....
Или тук има нещо нередно,което е останало скрито за нас,обикновенните посетители(не членувам,не познавам и не симпатизирам на никоя организация,от всичките така натрапчиво рекламирани тук,под една или друга форма...нямам ,нито познати,нито приятели....абе аз съм от невидимите и тези,които го раздават ,както сърце покаже)...или знам ли вече...Направо не е истина,от нещо нормално и случващо се,какво е способен да изтвори човешкия ум.....
Лека нощ на Мима пак, и дано Големия шеф отгоре и помогне,че ако чака на всички вас доброжелатели.....Егати каръка ще се окаже....

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 18 July 2010 - 12:43 AM
Не говоря немски, но разглеждайки страницата, оставам с впечатление, че това е страница "Нашите подопечни" или "Кучета, за които се грижим" или нещо подобно. Някои от кучетата са осиновени, други - не. За Мима не виждам да пише някъде, че е осиновена.
Публикувано: 18 July 2010 - 01:00 AM
mil_, в 17 July 2010 - 10:48 PM, написа:
И аз не виждам да пише, че е осиновена. По дати е дадено какво и е правено и ако правилно съм запомнила, края на юни са и взимали нови гипсови отпечатъци за протезите. На другите животни, които са осиновени си го пише недвусмислено и има снимки от новите им домове, както и писма от осиновителите.
Публикувано: 18 July 2010 - 07:36 AM
може би крият МИМА ,защото протезите са неуспешни и ги е страх хората да не си искат парите,но поне да върнат МИМА жива и здрава ,защото от последните снимки ми се вижда уплашена и пак се случва с нея нещо,което не разбира
разумно е Виолета та отиде да я види и да я вземе с придружители ,ако трябва да се саберат пари за път и престой до тази Германий,не е на другия край на света
не рзбирам защо досега никой от тук не е заминал да види МИМА ?!
Публикувано: 18 July 2010 - 08:32 AM
Публикувано: 18 July 2010 - 09:50 AM
Vermittlungen seit 2003 oзначава Осиновявания от 2003 г. Учила съм немски 11 години и мога да си преведа елементарните неща.
Най-отгоре са последно осиновените.
Вървят в някакъв хронологичен ред, а аз тъй като разглеждам този сайт знам и кога кое куче е осиновено. По моите изчисления Мима е сложена преди около месец и нещо, защото е след едно кученце, което замина за Германия долу-горе преди толкова време.
Както и да е, тия подробности също нямат особено значение.
Аз също очаквам Вили да каже какво ще се прави от тук нататък, защото отсрещната страна не дава никакви признаци на каквато и да е заинтересованост.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 18 July 2010 - 10:36 AM
Публикувано: 18 July 2010 - 10:48 AM
Под Vermittlung се разбира връзката между 2 крайни състояния:
1. В интернет мрежа, ще е рутера между отделни мрежи
2. В търговските среди, ще е прекупвача между производителя и продавача
3. В този случай е попечител, но не и собственик.
Публикувано: 18 July 2010 - 11:03 AM
6ubaka, в 18 July 2010 - 08:41 AM, написа:
Бисера,не ставате за адвокат!Гледайте си по добре репортажите в ББТ.
Ако лекуващия лекар не подава информация за детето ми/респективно кучето/,нали ви е ясно какво ще направя.
А лично с вас се разбрахме,че ще се срещнем в съда!
Публикувано: 18 July 2010 - 11:13 AM
Стискам палци всичко да се нареди, според желанията на главните участници!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 18 July 2010 - 11:16 AM
Публикувано: 18 July 2010 - 11:20 AM
Публикувано: 18 July 2010 - 11:39 AM
2
3
4
Малко разяснение.
Надявам се Георги Ташев да потвърди, че след като обявихме, че не са нужни повече дарения за Мима, Димитров му е казал, че трябват още пари и затова той е подканял хората да пращат директно на Димитров / това той го беше написал някъде, нека който желае да го попита/
Първият линк - това е сайта на г-жа Линкогел. Тя е събирала пари по нейната сметка на дружеството "Handicap Pfoten". Отдолу има банковата сметка.
След като ние обявихме нашата банкова сметка, Димитров пусна призив на немския сайт/последния линк/, като там фигурира на първо място неговата сметка.
Никой не е знаел, че в Германия текат подобни призиви за търсене на спонсори.
http://www.db-tierhilfe.de /index.php - отдясно на менюто отивате на "Patenschaften/Vermittlungen" излизат 3 подменюта - отивате на второто "Zuhause gefunden" - това означава "Намерили дом" там ще видите и Мима , горното "Paten gefunden" означава "Намерили спонсори", последнoто "Nachrufe" е за починали животни.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза