Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 18 July 2010 - 11:53 AM
В призива от последния линк не намирам нищо за Мима, възможно е да е твърде иносказателно за технократския ми мозък. Единият линк е към сръбски блог, а другите - към сайта на организацията на г-жа Линкогел, която наистина е събирала пари за Мима по сметката на своята организация, което не считам за редно.
Вероятно по сметката на германо-българското дружество са постъпили средства за Мима и е необходимо да се отчетат. Но специално разкривани сметки за Мима не намерих.
Съвсем безстрастно обяснявам какво открих за час, без да претендирам, че имам детективски способности и съм обхванала всичко възможно.
Публикувано: 18 July 2010 - 12:06 PM

на предположението кой съм-просто не съм този,за когото ме смятате.Съжалявам,че не намирате сили да спрете злобата и да помислите рационално.Няма смисъл да влизам в полемика с хора,които са си навили нещо на пръста и не могат да приемат чуждо мнение.Надявам се искрено,тази история да завърши благополучно за Мима и за хората,които се грижат за нея.Лично аз имам осиновени 5 бездомни животни,изключително съм впечатлена от коректността и грижите на персонала от немския приют в Русе -това не съм видяла в нито едно друго сдружение или организация на територията на града.Напротив,непрекъснато се натъквам на злобни подмятания и нападки .Подозирам кой и защо прави това,но за разлика от други хора-няма да отвърна със същия тон-просто не ми е в стила.запазвам си правото да имам собствено мнение и дано /ДАЙ БОЖЕ -ЗАЩОТО ЯВНО ОТ ХОРАТА ТРУДНО ЩЕ ДОЙДЕ/ добротата и разумът вземат превес над злобата.
само да добавя-не измествате ли темата като раздухвате излишно все още не уточненото състояние на Мима?Може би енергията ви ще е по-полезна по посока на инкриминиране на жестокостите-май не сте забелязали,че за сега търпим провал-единствени в ЕС?

Публикувано: 18 July 2010 - 12:09 PM
Това е.
На мен ми е интересно какво е излизало в немската преса. Защото на няколко места из интернет четох, че когато Виолета отиде да вземе Мими от Дряново, после навсякъде из немските сайтове пише за Мими и се казва така "Германо-българското дружество изпрати вчера ветеринар на мястото, за да вземе кучето."
Цитат
http://www.haustiers...nde,1,82,2.html
Ако пуснеш този текст в Гугъл ще ти излезе на много немски страници.

Това което аз разбирам от всичко е, че нещата са подходящо изкривени за пред германците.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 18 July 2010 - 12:50 PM
6ubaka, в 18 July 2010 - 12:11 PM, написа:

Лично аз имам осиновени 5 бездомни животни,изключително съм впечатлена от коректността и грижите на персонала от немския приют в Русе -това не съм видяла в нито едно друго сдружение или организация на територията на града.Напротив,непрекъснато се натъквам на злобни подмятания и нападки .Подозирам кой и защо прави това,но за разлика от други хора-няма да отвърна със същия тон-просто не ми е в стила.запазвам си правото да имам собствено мнение и дано /ДАЙ БОЖЕ -ЗАЩОТО ЯВНО ОТ ХОРАТА ТРУДНО ЩЕ ДОЙДЕ/ добротата и разумът вземат превес над злобата.
само да добавя-не измествате ли темата като раздухвате излишно все още не уточненото състояние на Мима?
Ами не знам някой да критикува дейността на приюта на българо-немското дружество в Русе. Или отношението на д-р Маркова към животните.
Колкото до раздухването - какъвто и конфликт да е назрявал между нас, той стана публичен едва след като Димитров публикува наша лична кореспонденция.
Публикувано: 18 July 2010 - 02:36 PM
Slex, в 18 July 2010 - 10:55 AM, написа:
6ubaka, в 18 July 2010 - 12:11 PM, написа:

Лично аз имам осиновени 5 бездомни животни,изключително съм впечатлена от коректността и грижите на персонала от немския приют в Русе -това не съм видяла в нито едно друго сдружение или организация на територията на града.Напротив,непрекъснато се натъквам на злобни подмятания и нападки .Подозирам кой и защо прави това,но за разлика от други хора-няма да отвърна със същия тон-просто не ми е в стила.запазвам си правото да имам собствено мнение и дано /ДАЙ БОЖЕ -ЗАЩОТО ЯВНО ОТ ХОРАТА ТРУДНО ЩЕ ДОЙДЕ/ добротата и разумът вземат превес над злобата.
само да добавя-не измествате ли темата като раздухвате излишно все още не уточненото състояние на Мима?
Ами не знам някой да критикува дейността на приюта на българо-немското дружество в Русе. Или отношението на д-р Маркова към животните.
Колкото до раздухването - какъвто и конфликт да е назрявал между нас, той стана публичен едва след като Димитров публикува наша лична кореспонденция.
Да,просто никой не дава информация за Мими!Смятате ли,че е редно информационното затъмнение наложено от Григор Димитров?
В качеството си на какъв си го позволява?
Какво де юре е неговата връзка с Мими?
Някой ще отговори ли на въпроса?
Но с факти и документи!
П.П.Бисера за последно ви моля учтиво да спрете да се занимавате с въпроса.В противен случай аз ще изложа фактите коя сте и за кого работите тук и по всички форуми
Публикувано: 18 July 2010 - 03:05 PM
Публикувано: 18 July 2010 - 03:29 PM
Не сме ние тези , които създадоха конфликт и ние ние му дадохме публичност. Не измествайте въпроса . Защото тук става въпрос именно за партньорство и доверие.
Партньорите съгласуват действията - в случая тук няма съгласуване , защото Димитров си прави всичко на своя глава.
Партньорите синхронизират действията- за да не стават недуразумения и да не бъде някой злепоставен.
Партньорите си подават взаимна информация. Така прави лоялния партньор- а не подава информация на други лица , които нямат нищо общо с проблемите.
Партньорите дават публичност и прозрачност на действията- по този начин се пресичат предпоставки за всякакви коментари. Още повече , че в случая става въпрос за неправителствени организациии. И за няма каквито и да е съмнения за работата им- трябва да има пълна прозрачност.
Повечето от сега четящите , сте следили темата за Мими от самото начало. Включих се , единствено за да кажа , че ще взема Мими в моя дом.
Не съм търсила помощ, пари , медиен шум.
По отношение на медиен шум- друг беше човека , който каза кучето трябва да се използва за медиен шум, за да се стигне иска промяна НК.
По отношение на сметки- аз не съм искала такива. В по-голямата си част хората от този форум искаха да се даде сметка / виж стр. 17- 29.03- В.Маринов "Отнорете банкова сметка за Мими". В резултат на запитванията Dog.bg отговаря /виж стр.17 : "Ще помоля без банкови сметки и помощи.Ако има каквито й да е такива неща , те са единствено и с одобрението на форум "Без дом." Съобразих се и с това , поради което попитах : "Моля, пояснете изискването за публикуване на банкова сметка на Мима?". Но никой нищо не каза. Взех Мими , а хората настояваха и питаха по чия сметка да се правят дарения. За да нямам нищо общо с пари , открихме такива на името на сдружението и обявихме , че ТОВА СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ЛЕГИТИМНИ СМЕТКИ. /както и Пейпъла открит от Надя Донато /. Това беше направено , за да няма спекулации от отделни хора или организации , и за де бъдат обвинявани природащитниците , че кучето ще използва за събиране на средства.
Надя Допато оправда доверието и изпрати всички пари , които е събрала.
Димитров НЕ не е поемал никакъв ангажимент за разходи свързани с Мими. Той настояваше кучето да бъде дадено за лечение в Германия и пое ангажимент да наблюдава процеса. Прочете изявленията свързани с това : Лечението в Германия ще се извършва ПОД НАДЗОРА на сдружение "Германо-българска помощ за животните, а по време на ПРЕСТОЯ СИ Мими ще живее в дома на г-жа ва Линкогел". Става въпрос за "НАДЗОР" и за "ПРЕСТОЙ". Именно защото съм юрист и адвокат от повече от 30 години , много добре знам смисъла и съдържанието на думите , които съм написала и именно за това го написала точно така!!!
Димитров не е поемал финансов ангажимент , знаеше , че разходите ще бъдат платени от сумите , които са събрани по сметката на нашето сдружение , и не е уведомявал, че и ще немското дружество са събира пари , както и че г-жа Линкогел ще събира пари. Ако беше ми казал- нямаше да откриваме сметка на името на нашето сдружение и нямаше да имаме нищо общо със събиране на средства.
И Димитров и д-р Маркова , знаят как се дава куче за осиновяване. Не с уговорки- а с ИЗРИЧНА ПИСМЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ. Д-р Маркова мног добре знае, че дори и бездомно животно да се занесе в приюта, се подписва декларация- кой го носи и за какво "за лечение", " за кастрация", " "за осиновяване". Аз никога не съм подписвала каквато и да е декларация. Д-р Маркова е човека , която издаде паспорта на мое име, поставила е ваксината и чипа. Нейно задължение е да отрази това в амбулаторния си дневник и да предаде данните в РВМС / всичко това се прави от доктора , а не от собственика на кучето- така е по закон/.
От летището , Мима заминава с моя паспорт, но БЕЗ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪГЛАСИЕ ЗА ОСИНОВЯВАНЕ / което значи , че тя е моя собственост / не обичам този израз, защото не искам нито едно куче да се третира като вещ- по-подходяща е думата "стопанин"/. Ако съм искала кучето да остане в Германия , щях да направя изрична декларация , да си си заверя нотариално подписа и да й направя превод на немски/ .
Така , че никой не може да си позволява да прави каквото й да е без мое знание и без мое изрично писмено съгласие.
Димитров ни уведоми , че парите събрани по сметката на нашето сдружение ще стигнат.За това ние обявихме да не се правят повече дарения за Мими. С благотворителността на хората не бива да се злоупотребява, защото после всички петна се лепват върху нас. Как мислехте , че се почувствах , когато отново виждам призив- правете дарения за лечението на Мима и ги внасяйте директно по сметката на Димитров!? Уведомих веднага Димитров за това. Казах му да направи публично изявление , че няма нищо общо с това за да не се излагаме . Защото така се излагаме всички-веднага ще кажат- природозащитниците- лапачи на пари!!! Той не го направи- Защо!?!?!
За лечението- никой не е очаквал чудеса. Но е глупаво да се твърди , че не може да има никаква прогноза както за времето, така и за разходите. Говоря за ириентировъчен срок и цифри , а не за абсолютна точност. И ако Димитров е поел "надзор" върху лечението , трябваше да ни подава информация за всичко -на мен , а от там вие да знаете какво става. А ако има резултатите от лечението и протезирането не са сполучливи- просто трябваше да каже- "Въпреки усилията , има проблем" и да обясни за какво става въпрос . Не съм казала , че трябва да се прекъсне леченито на кучето.
Очаквам все пак г-н Димитров да каже: колко време ще продължи лечението, колко ще струва лечението за да го платим , и кога Мими ще бъде в България. Изморих се питам за всичко това и да чакам отговор на това.
Защо трябваше да бъде толкова сложно , като можеше да бъде толкова просто? И защо няма един прост отговор: Г-жа Добрева , лечението ще продължи примерно до края на август, а после лично аз ще придружа Мими обратно до България ".
Публикувано: 18 July 2010 - 04:03 PM
Donata, в 08 July 2010 - 06:09 AM, написа:
http://www.facebook....id=264371588402
Какво е нередното в тази профилна снимка ?За снимката на кое дете става дума ,че нещо не мога да разбера?
Публикувано: 18 July 2010 - 04:16 PM
Публикувано: 18 July 2010 - 04:41 PM
Беше пусната от Георги на стената на Надя Донато - това са нейните подаръци, които прати на Мими.
Снимката била от 16-ти.
Естествено ние я нямаме и на нас никой нищо не е пращал.
Естествено Мими е пак без протези... Нищо ново под слънцето.
Абе как никой няма доблестта да каже истината. Покрили са се като мишоци. Толкова ли щеше да е трудно да кажат - "Така и така... Мими има проблем, не може да ходи... протезите са кофти, да не говорим за количката...Искахме да помогнем, затова отворихме сметки в Германия - ето това са постъпленията..."
Примерно! Така постъпват доблестните хора.
А не като някои крадци и мошеници да си трайкат. Всъщност защо "като"....
Ако не беше трагично, щеше да е смешно!

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 18 July 2010 - 04:49 PM
Кристина, в 18 July 2010 - 02:46 PM, написа:
Беше пусната от Георги на стената на Надя Донато - това са нейните подаръци, които прати на Мими.
Снимката била от 16-ти.
Естествено ние я нямаме и на нас никой нищо не е пращал.
Естествено Мими е пак без протези... Нищо ново под слънцето.
Абе как никой няма доблестта да каже истината. Покрили са се като мишоци. Толкова ли щеше да е трудно да кажат - "Така и така... Мими има проблем, не може да ходи... протезите са кофти, да не говорим за количката...Искахме да помогнем, затова отворихме сметки в Германия - ето това са постъпленията..."
Примерно! Така постъпват доблестните хора.
А не като някои крадци и мошеници да си трайкат. Всъщност защо "като"....
Ако не беше трагично, щеше да е смешно!
Да, Ташев призовава да се събират пари за Мими на сметките на Димитров.!
Дали няма някоя комбина,която не знаем:))
Въпросът ми е риторичен
Питах Ташев,защо САМО той има тази снимка,и знаете ли какъв беше тъпия отговор......
"Амче аз откъде да знам,Димитров ми я прати на скаипа в петък"
Публикувано: 18 July 2010 - 04:54 PM

Публикувано: 18 July 2010 - 07:40 PM
Имате право за повечето спорни въпроси свързани с Мими, имате право да получавате редовна информация, г-жа Добрева е стопанката на Мими, проблем е , че не се подава информация, проблем е, че не е направен план за лечението, който да бъде обсъден с вас, да бъде проследяван неговия ход и т.н. - имате право за това и пропуските изглежда, че са от страна на г-н Димитров.
Но не наричайте хора, с които сте работили довчера с обидни думи и не поставяйте под съмнение дейността им заради тези противоречия между вас. Търсете си правата, но по-добре не нарушавайте приемливия тон, защото така, както сте работили заедно доскоро, така, най-вероятно в бъдеще ще работите заедно отново. По-добре не давайте воля на мисли и чувства, за които не сте убедени, че са факт.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 18 July 2010 - 08:36 PM
Публикувано: 18 July 2010 - 09:10 PM
mony6802, в 18 July 2010 - 02:19 PM, написа:

Аз не съм,
Доста странно впрочем, защото всяка снимка на Мими се разпространява светкавично във Фейса .!!!!!!!!!!!!