Dog.bg Форуми : Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2" работна среща Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2010 - 12:01 AM

Във фейсбуук се говори за протест в София на 10-ти Април на пилоните?

#82 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 March 2010 - 01:17 AM

http://www.monitor.b...ticle?id=238342
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 01:36 AM

Цитат(d-r Bobadova @ Mar 31 2010, 01:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>

wellcome to Bulgaria ud_009.gif Ако доскоро наричахме "милата ни Родина " Абсурдистан,сега явно е станала Извратенистан.
Случващото се е просто нелепо и ужасявощо. Отношението към животните е поредното огледало на злобният и побъркан българин.

#84 Потребителят е офлайн   Skinraven Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 02:29 AM

Не успях да дойда на срещата днес, късно разбрах за нея, но на следващата ще дойда. В тази връзка искам да попитам какво ще се прави на 10 април. Моля някой да ми пообясни. :)

#85 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 08:59 AM

Цитат(Skinraven @ Mar 31 2010, 02:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не успях да дойда на срещата днес, късно разбрах за нея, но на следващата ще дойда. В тази връзка искам да попитам какво ще се прави на 10 април. Моля някой да ми пообясни. :)

Добро утро!
Д-ре, разрева ме с тази снмка рано сутринта ... нямам думи ...

Кажете моля какво ще има на 10 април? За да организирам народа отсега

#86 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 09:00 AM

Вчерашната среща беше организирана от създателите на групата във Facebook http://www.facebook....105973149434180
Много добре обсъдихме нещата. Те започват с подписка, подобна на нашата миналогодишна, с искане за инкриминация на особената жестокост към животните по смисъла на ЗЗЖ и ефективен контрол по изпълнението на ЗЗЖ на хартиен носител. Имат идея за организиране на протест на 10.04. В момента, в който имат решение точно какво и как ще се прави, всичко ще бъде публикувано в информацията и на стената на групата.
Ние от Град за отговорни хора, които вече правихме подобни неща, ще добавим копие от нашата подписка с над 30 хил. подписа, която постигна само половината от целта си, а другата половина си е актуална. Ще се включим също в новата подписка и в протеста и ще осигуряваме всякаква подкрепа. Паралелно за да стане кампанията по-разнообразна и интересна за медиите, ще планираме и наши действия. Има разнообразни идеи, които обсъждаме с пиар специалисти. Трябва ни малко време за планирането, най-голямата трудност е, че току-що са гласувани промени в НК и в момента нямаме представа какво технологично време ще изисква внасянето, разглеждането и гласуването на обещаната от Борисов и Найденов следваща промяна. Т.е, още не знаем за какъв срок от време да предвидим кампанията и кога да е нейният разгар. Проучваме въпроса, също така силно се надяваме, че протестите могат реално да ускорят процедурите! Следете групата, темата тук и сайта city4people.eu и ще получавате всичката нужна информация.

ПП Новината за обещанието на Найденов и Борисов е публикувана днес в
Монитор и Телеграф

#87 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 09:24 AM

Благодаря, Мил!

#88 Потребителят е офлайн   Skinraven Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 09:50 AM

И аз благодаря.

#89 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 March 2010 - 10:12 AM

В Бургас срещнахме подкрепата на журналистите.Надявам се да успеем да координираме действията си и заедно да постигнем нещо.Обсъждаме нещата тук:

http://www.facebook....amp;topic=13852

http://www.facebook....3...29&topic=20

User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   NastyGirl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:14 AM

hopie,хубаво е,че сте се събрали макар и малко хора wb_052.gif Но защо подписи само в събота,трябва повече дни......! Много искам да се включа към организацията,но ми предстой оперция,за всеки случай ще ти дам телефон на лични .....Искам да знам и датата на протеста/ако се организира/.Иначе добре сте замислили нещата.....И случая в зоопарка трябва да се проучи,аз също знам за едни кучета в Циментовия завод как ги убиват .....грозна картина! Дано най после има закони,ще ги гоня тия до дупка!

User's Signature

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!

#91 Потребителят е офлайн   NastyGirl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:31 AM

http://loran.blog.bg...a-za-rak.520663

да отговорим на тази подобаващо!
User's Signature

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!

#92 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:33 AM

Хей, Плевен, много сте активни бреее! Браво, хора, само така!

Аз пък да напиша призив към хората от Благоевград (от името на чери, която вчера беше много подтисната, че са се събрали все съшата 'групичка на Шаро' от 4-5 човека - същите хора,които се познават и се грижат за градските кучета).

Скъпи благоевградчани!

Не се срамувайте да се присъедините към подписка или протест в града ви! Ако имате поне малко отношение към въпроса за насилието над животни, то знайте, че именно Благоевград е един от онези градове, които отчаяно се нуждаят от защитници. Защото в този иначе прекрасно устроен град стават следните неща:

- има забранен и затворен от властите изолатор, в който обаче се прибират кучета, оставят се да умрат бавно от гладна и жадна смърт, потънали в собствените си фекалии и трупове на другарите им. Външни посетители в изолатора не се допускат - под предтекст, че не функционира. Такава жестокост е равна на насилието, което бе извършено над Мима. Но кучетата там са незнайни.

- нов изолатор засега няма да се строи, въпреки че съществува проект, място и желание за такъв. Това означава, че настоящата практика задоволява властите в Благоевград

- проблемът с бездомните кучета се решава като се разпръсква отрова, труповете биват бързо събирани и изхвърляни натъпкани в чували на сметището.

- отстрелът на кучета е най-обичайното явление, което може да се наблюдава

Аз смятам, че в Благоевград обществото е хуманно и не би трябвало да търпи това. Просто излезте и покажете, че знаете за тези 'практики', покажете ги и на останалите хора.

#93 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 31 March 2010 - 11:43 AM

Браво,JennyB.Не разбирам защо когато се опитаме да защитим животните,веднага крякат че трябвало първо хората да защитим?! Хората могат и сами да се защитят! Ние/хората/ можем да говорим,можем да пишем,можем да взимаме позиция,но животните не могат.Те имат само нас! А и най-вярният приятел на човека,не е човека,а кучето!

#94 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:50 AM

Цитат(NastyGirl @ Mar 31 2010, 11:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
http://loran.blog.bg...a-za-rak.520663

да отговорим на тази подобаващо!

Подобни мнения винаги ще има, не си съсредоточавайте усилията да спорите с подобни хора, насочете се към своето занятие, целта е да имаме победа, а не отново да развиваме полемики в нета. Игнорирайте подобни коментари. В блога има много добре отговорили хора. И - нека сме преди всичко възпитани md_064.gif

#95 Потребителят е офлайн   Skinraven Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:57 AM

Искам да попитам дали бъдещите протести за нашата кауза ще бъдат охранявани от полиция. Мисълта ми е, че не всички са съгласни с нас и, както се видя, има и доста отрицателни мнения, които лесно биха се превърнали в насилие.
Извинявам се, ако въпросът ми ви се струва глупав, но не съм запозната с тази област, а пък не искам малката ми сестра да пострада...

#96 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 12:03 PM

По закон,след като общината разреши протест или каквото и да било масово събиране, (дава се и часова зона, в която да се проведе), дава охрана - полиция, както и организаторите също са длъжни да осигурят допълнителна охрана - да посочат конкретните имена на охранителите. Обикновено това са доброволци, които също участват в акцията. Не мисля, че ще има сблъсъци. Обиконовено само на големи политически протести се стига до такива, и то между полицията и протестиращите.

#97 Потребителят е офлайн   sweetfun Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 01:15 PM

Аз съм от София и съответно ще се присъединя тук към протеста когато и да е той. Мисля си, че би била добра идея да направим повече плакати каквито имаше на някои места миналата година "не на насилието" или "това е престъпление". Тогава тези плакати се срещаха основно по ветеринарните кабинети и зоомагазините, само че ми се струва, че не това е целевата група, която е необходимо да се провокира. Сега изключително много хора са изтръпнали от видяната жестокост и това е добър момент да се използва тази емоция и да се налепят такива плакати на всякакви места. Нека стане ясно, че в България макар и трудно има гражданско общество и то е сила. Имаше подобна масова акция по повод медиците в Либия. Нека направим нещо подобно - да ангажираме повече и всякакви хора. Това е предложение, не съм много сигурна дали тук му беше мястото и се извинявам ако не е.

#98 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 01:19 PM

Някой знае ли в Пловдив кога ще е следващият етап от протеста?
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 31 March 2010 - 01:26 PM

Забелязвам че няма акция за гр.Казанлък! Защо така?

#100 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 01:46 PM

Пак да поясня: новата подписка и протестите се организират от администраторката на групата във фейсбук Галина и нейни помощници. Вчера срещата беше, за да се изявят желаещи да помагат. Вероятно няма такъв човек от Казанлък. Ние сме само бекъп, ще бъдем и участници в тези събития, но не преки организатори, и няма как да отговорим на въпроса "Защо".

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни