Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2" работна среща
Публикувано: 31 March 2010 - 01:17 AM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 31 March 2010 - 01:36 AM
wellcome to Bulgaria

Случващото се е просто нелепо и ужасявощо. Отношението към животните е поредното огледало на злобният и побъркан българин.
Публикувано: 31 March 2010 - 08:59 AM
Добро утро!
Д-ре, разрева ме с тази снмка рано сутринта ... нямам думи ...
Кажете моля какво ще има на 10 април? За да организирам народа отсега
Публикувано: 31 March 2010 - 09:00 AM
Много добре обсъдихме нещата. Те започват с подписка, подобна на нашата миналогодишна, с искане за инкриминация на особената жестокост към животните по смисъла на ЗЗЖ и ефективен контрол по изпълнението на ЗЗЖ на хартиен носител. Имат идея за организиране на протест на 10.04. В момента, в който имат решение точно какво и как ще се прави, всичко ще бъде публикувано в информацията и на стената на групата.
Ние от Град за отговорни хора, които вече правихме подобни неща, ще добавим копие от нашата подписка с над 30 хил. подписа, която постигна само половината от целта си, а другата половина си е актуална. Ще се включим също в новата подписка и в протеста и ще осигуряваме всякаква подкрепа. Паралелно за да стане кампанията по-разнообразна и интересна за медиите, ще планираме и наши действия. Има разнообразни идеи, които обсъждаме с пиар специалисти. Трябва ни малко време за планирането, най-голямата трудност е, че току-що са гласувани промени в НК и в момента нямаме представа какво технологично време ще изисква внасянето, разглеждането и гласуването на обещаната от Борисов и Найденов следваща промяна. Т.е, още не знаем за какъв срок от време да предвидим кампанията и кога да е нейният разгар. Проучваме въпроса, също така силно се надяваме, че протестите могат реално да ускорят процедурите! Следете групата, темата тук и сайта city4people.eu и ще получавате всичката нужна информация.
ПП Новината за обещанието на Найденов и Борисов е публикувана днес в
Монитор и Телеграф
Публикувано: 31 March 2010 - 10:12 AM
http://www.facebook....amp;topic=13852
http://www.facebook....3...29&topic=20
Публикувано: 31 March 2010 - 11:14 AM

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!
Публикувано: 31 March 2010 - 11:31 AM

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!
Публикувано: 31 March 2010 - 11:33 AM
Аз пък да напиша призив към хората от Благоевград (от името на чери, която вчера беше много подтисната, че са се събрали все съшата 'групичка на Шаро' от 4-5 човека - същите хора,които се познават и се грижат за градските кучета).
Скъпи благоевградчани!
Не се срамувайте да се присъедините към подписка или протест в града ви! Ако имате поне малко отношение към въпроса за насилието над животни, то знайте, че именно Благоевград е един от онези градове, които отчаяно се нуждаят от защитници. Защото в този иначе прекрасно устроен град стават следните неща:
- има забранен и затворен от властите изолатор, в който обаче се прибират кучета, оставят се да умрат бавно от гладна и жадна смърт, потънали в собствените си фекалии и трупове на другарите им. Външни посетители в изолатора не се допускат - под предтекст, че не функционира. Такава жестокост е равна на насилието, което бе извършено над Мима. Но кучетата там са незнайни.
- нов изолатор засега няма да се строи, въпреки че съществува проект, място и желание за такъв. Това означава, че настоящата практика задоволява властите в Благоевград
- проблемът с бездомните кучета се решава като се разпръсква отрова, труповете биват бързо събирани и изхвърляни натъпкани в чували на сметището.
- отстрелът на кучета е най-обичайното явление, което може да се наблюдава
Аз смятам, че в Благоевград обществото е хуманно и не би трябвало да търпи това. Просто излезте и покажете, че знаете за тези 'практики', покажете ги и на останалите хора.
Публикувано: 31 March 2010 - 11:43 AM
Публикувано: 31 March 2010 - 11:50 AM
Подобни мнения винаги ще има, не си съсредоточавайте усилията да спорите с подобни хора, насочете се към своето занятие, целта е да имаме победа, а не отново да развиваме полемики в нета. Игнорирайте подобни коментари. В блога има много добре отговорили хора. И - нека сме преди всичко възпитани

Публикувано: 31 March 2010 - 11:57 AM
Извинявам се, ако въпросът ми ви се струва глупав, но не съм запозната с тази област, а пък не искам малката ми сестра да пострада...
Публикувано: 31 March 2010 - 12:03 PM
Публикувано: 31 March 2010 - 01:15 PM
Публикувано: 31 March 2010 - 01:46 PM