Търси се двор за котка
Публикувано: 09 October 2010 - 03:45 PM
Публикувано: 15 November 2010 - 11:20 AM
Прекрасната маца даже от време на време и мърка, което мен ме потресе, защото не мислех че е способна на нещо различно от хъскане като гъска
Истината е, че мацичка определено има голям напредък, но все още не е готова за физически контакт с мен. Тръгва да се доближава, но усещам че продължава да има някаква бариера вътре в нея. Не я насилвам, когато тя реши че е готова - тогава. За мен е важно, че го няма онзи ужас в очите и вече изглежда като доволно коте

Истината е, че мацичка определено има голям напредък, но все още не е готова за физически контакт с мен. Тръгва да се доближава, но усещам че продължава да има някаква бариера вътре в нея. Не я насилвам, когато тя реши че е готова - тогава. За мен е важно, че го няма онзи ужас в очите и вече изглежда като доволно коте

Публикувано: 15 November 2010 - 12:15 PM
Яна, поздравявам ви за търпението
! Много много ме радват хора като вас
. Напълно сигурна съм, че търпението ви ще бъде възнаградено! Няма коте, което да не се "пречупи" и позволи физически контакт, когато му се даде време и обич.

Публикувано: 10 January 2011 - 04:12 PM
о! ооо! ООО! ЙЕС!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 January 2011 - 04:26 PM
Абстрахирайте се от дебилния глас "мацоооо", "мацииии"
ама не ни се случва всеки ден да сме толкова добри и мъркащи.
Иначе на клипчето се вижда как е като Боб Марли около врата, но пуста котешка проклетия не дава да я среша и ходи с едни расти, които с нокти отскубва. Изобщо чистенето е сложна работа с този косъм - езичето й здраво се заплита. Сигурна съм, че ако даде да я разреша и на нея ще й е по-добре, но при всеки опит - замахваме с мека лапа, фръцваме се и опитите се преустановяват.

Иначе на клипчето се вижда как е като Боб Марли около врата, но пуста котешка проклетия не дава да я среша и ходи с едни расти, които с нокти отскубва. Изобщо чистенето е сложна работа с този косъм - езичето й здраво се заплита. Сигурна съм, че ако даде да я разреша и на нея ще й е по-добре, но при всеки опит - замахваме с мека лапа, фръцваме се и опитите се преустановяват.
Публикувано: 07 February 2011 - 11:14 AM
Ще ви се стори много тъпо - но от суеверие
. Всеки път когато я похваля и обяснявам на ляво, на дясно, колко сме напреднали в общуването тя с котешката си интуция сякаш усеща и прави магарии. След последната ми ода колко е добра и прекрасна - ми се изака на леглото!
Иначе Бюти все още не желае да бъде галена, но което си е си е - всяка, абсолютно всяка вечер ме чака да си легна и спи при мен плътно докато не се събудя, идва на дивана и лежи до мен, посрещата ме като се прибера с търкане и мъркане. Иска ми се някой ден да даде да я погаля и да ви се похваля!

Иначе Бюти все още не желае да бъде галена, но което си е си е - всяка, абсолютно всяка вечер ме чака да си легна и спи при мен плътно докато не се събудя, идва на дивана и лежи до мен, посрещата ме като се прибера с търкане и мъркане. Иска ми се някой ден да даде да я погаля и да ви се похваля!
Публикувано: 07 February 2011 - 12:48 PM
Яна, ще стане и това, ще видиш. Сиси беше по същия начин. От няколко месеца сама се промени не знам как. Дори и съфорумките, които ми помагат от време на време с грижи когато отсъствам, са забелязали промяната в нея. Просто при някои котки им трябва наистина МНОГО време, за да се отпуснат и да те приемат и съответно позволят ласки. Това, което обаче аз запомних от онази котешка психоложка е въпреки огромното ни желание, да уважаваме техните знаци и да спираме когато те ни предупредят. Това аз НЕ направих със Сиси
Мачках я когато ми падне насила и си отнасях драскотините буквално навсякъде по тялото ми. Е, смисъл нямаше, така че бъди спокойна за твоята красавица и когато се почувстваш достатъчно сигурна, аз ще бъда най-щастлива от всички да ви видя в онзи другия раздел.

Публикувано: 07 February 2011 - 05:51 PM
То не съм се разбързала - Бютичка има цялото време, което й е необходимо. Колкото и тривиално да звучи общуването с нея ми даде така да се каже "важен житейски урок", а именно колко важно нещо е търпението. Знаейки от къде тръгнахме - това че първите сигурно два месеца беше като призрак, който не виждам до това да ми се отърква в глезените и да спи при мен е напълно достатъчно да бъда щастлива
Дени, не се и съмнявам от отношението ти към нея - все пак ако не беше ти кой знае къде щеше да е сега Бюти!
То малко като награди Оскар ще се получи, но искам още веднъж да ти благодаря за съветите и отзивчивостта, която проявяваш всеки път когато ти досаждам с обяснения за мацичка, въпреки че знам колко грижи си имаш на главата!

Дени, не се и съмнявам от отношението ти към нея - все пак ако не беше ти кой знае къде щеше да е сега Бюти!