това преди 2-3 часа
Фотогалерия на АЛЯСКИ МАЛАМУТИ
Публикувано: 16 February 2012 - 07:44 PM
isi_ar4i, в 15 February 2012 - 08:51 PM, написа:
как е мъника? Слуша ли?
Фрей е мнг красив на фона на планината :)
Ох, къде да беше поспалив - той просто мигна като правех снимката, иначе е "луд - умора няма"... слуша с едното ухо, много е инат, но ще се коригираме, защото аз съм по-голям инат.
ves, в 16 February 2012 - 07:18 AM, написа:
Страхотни снимки. Фреди е порастнал много
4-тия член мързелува у дома, а ние скитаме насам-натам и се мъчим да теглим шейни. Тука е с малката си шефка

Публикувано: 17 February 2012 - 09:04 AM
ultima, в 16 February 2012 - 11:56 PM, написа:
Кучето с вълчата окраска е маламут и се казва Индис - момиче на почти 5 години. Тя се отличава от другите маламути, защото не е шоу екземпляр - идва от развъдник за работни, а не изложбени кучета. В този развъдник поддържат една стара и рядка линия Тотеум (ако сте чели историята - това са наследници на линията Коцебу). Отличават с добър характер, изключително добра работна етика, и могат да се спогаждат помежду си дори и от един и същи пол. Индис беше на 3 години, когато я впрегнах за пръв път в шейна, без да е била преди това тренирана, и веднага започна да работи, сякаш цял живот е правила това. Докато другите ми кучета Фрей и Финве - когато ги впрегнах - легнаха по гръб и категорично отказаха да теглят...
Това са снимки на Индис и нейни роднини

Публикувано: 17 February 2012 - 10:11 AM

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 17 February 2012 - 02:55 PM
ultima, в 17 February 2012 - 08:11 AM, написа:
Благодаря за интереса и милите думи относно Индис. Тя наистина и много специално куче. Отличава се не само по вид, но и по поведение от останалите ми маламути - например при нея са засилени много ловните инстинкти, трябва да се види как дебне птици и кози примерно - все едно се прокрадва вълк. И е много бърза и умела в тези неща. Не е толкова глезена като останалите маламути, има много стабилна психика - бих казала, че е малко непукист, не се вълнува както останалите когато видят хора или други кучета...
Много точно си определила това плавно оцветяване - то се нарича "агути" (или вълче-сиво)
Аз също предполагам, че нейните предци са изглеждали точно както и съвременните им наследници (виждала съм снимки на някои от прародителите), но ако се върнем още във времето назад - например по време на Златната треска част от кучетата на Леонард Сепала - са изглеждали много подобно - преди да започне да отглежда сибирски хъскита, Сепала е имал маламути и хибриди с маламут (например бащата на известния Того е маламут), но тъй като те са били по-бавни, за да печелят надбягванията за скорост, Сепала ги заменя с по-бързоходните хъскита
Eто на тази снимка е впряга на Сепала - най-отпред вляво е бащата на Того (маламут) в средата е Того, а отзад е сибирско хъски:
И маламут с окрасна черно-агути:
Това мнение е редактирано от Finwe: 17 February 2012 - 03:13 PM

Публикувано: 20 February 2012 - 01:44 PM
Finwe, в 17 February 2012 - 09:04 AM, написа:
ultima, в 16 February 2012 - 11:56 PM, написа:
Кучето с вълчата окраска е маламут и се казва Индис - момиче на почти 5 години. Тя се отличава от другите маламути, защото не е шоу екземпляр - идва от развъдник за работни, а не изложбени кучета. В този развъдник поддържат една стара и рядка линия Тотеум (ако сте чели историята - това са наследници на линията Коцебу). Отличават с добър характер, изключително добра работна етика, и могат да се спогаждат помежду си дори и от един и същи пол. Индис беше на 3 години, когато я впрегнах за пръв път в шейна, без да е била преди това тренирана, и веднага започна да работи, сякаш цял живот е правила това. Докато другите ми кучета Фрей и Финве - когато ги впрегнах - легнаха по гръб и категорично отказаха да теглят...
Това са снимки на Индис и нейни роднини
Изумително красива е Индис, аз съм заклет фен точно на този род маламути, истински първични и много близки по изглед на вълците. Благодаря на Finwe и ultima/хубав ник!/ за постовете, от които научих полезна и интересна за мен информация.Поздрави!

Вход

Горе
Цитиране +