Dog.bg Форуми : Фотогалерия на АЛЯСКИ МАЛАМУТИ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (86 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Фотогалерия на АЛЯСКИ МАЛАМУТИ

#181 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2010 - 01:18 PM

Да са живи и здрави всички маламути!Значи разликата във възрастта не е голяма.Ари на 21.12 става на 1год.Наистина размерите им са плашещи.Хората се плашат от него.Скоро бяхме на лекар в Син кръст,защото имахме кожна инфекция и една лекарка попита,дали нямаме проблем със задницата,защото бил огромен за възрастта си и можел да окуцее.А тя всъщност го вижда за първи път,не знае нищо за самата порода,още по-малко за неговата възраст.Премерихме го с лекув.д-рка и по таблица си отговаряше.Мечо как се храни сега,нормално ли?Защото Ари не иска да яде,когато трябва и каквото трябва,прави ми на пук,заобикаля купата с храна и я бута с муцуна,а иначе нагъва хлебни пържоли(сух хляб).Той краде от другото куче и се крие.Не си спомням преди колко време,бяхме при мама и баба беше сложила да суши хляб за кокошките-2хлябя и половина и Ари ги хапна.Учуди ме,че беше оставил 2 филиики!
Колкото до другото кученце,може би сте постъпили правилно!Дали щеше да оцелее,защото от по-горе прочетеното,разбрах,че нашите кучета са идентични по характер?В деня,в който бяхме на лекар имаше и едно мъниче-улично,освен другите кучета и Ари като го видя,започна да ме дърпа,ама толкова силно,че няма удържане и се дърпа и скача и скимти.Три кикимори стоят и ни гледат цирка,а аз се опитвам да изгоня малкото,но то не иска да си ходи.Хващам го с другата ръка и го подхвърлям леко,то се връща и така 20мин.Накрая не издържах и си казах :да става каквото ще,а Ари отиде при кутрето,облиза го и го лапна,а след това го изплю,изстръпнах :ud_009:Никаква реакция от друга страна.За това мисля,че за сега е по-добре без компания.

#182 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 02:00 PM

Мечо започна да потъмнява преди около 2 месеца.Преди това беше почти чисто бял.Сигурно и Арес скоро ще започне да се променя.Освен,че Горан е баща и на двамата,майките им са сестри,но от различни бащи,т.е-обща баба.Ама,че смешно звучи-като в сапунка.А между другото,Горан и Финве са нещо като братовчеди,така,че имат роднинска връзка с Арес.Мечо през лятото яде доста по-малко,но не му се отразява на килограмите.Арес колко е?Напоследък не иска гранули.Поглежда ги и после гледа тъжно.Купуваме му разни фенери,воденички и ги варим с ориз и зеленчуци.Но слагаме и гранули вътре,за да сме сигурни,че яде що годе полезни неща.Но всъщност най-много обича хляб,домати,краставици,варени картофи,но някак не ми се струва нормално да е само на вегетарианско меню!

#183 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 10:10 AM

Здравеите!Арес е вече към 45кг.Последно го мерихме,когато бяхме на лекар.Прави ми впечатление,че яде,когато е хладно на вън или късно вечер,към 11-12часа започва да тропа с купата.На Мечо давате ли му калции?А всъщност до кога трябва да се дава?Някои доктори казват,че се дава,когато се храни и с гранули+още нещо,но аз мисля,че е излишно.
Опитвах се да свържа телефона си с компютъра за да кача снимки,но без успех.Ще пробваме по друг начин,надявам се да стане!

#184 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 11:02 AM

На Мечо отдавна не му даваме калций.Доколкото знам,щом са хубави гранулите,не е необходимо.Но не съм 100% сигурна.

#185 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 September 2010 - 03:18 PM

Показване на мнениетоvilekula, в 02 September 2010 - 08:32 PM, написа:

dimy, когато сте на излет Алекс ходи ли пуснат свободно? Ако да - как се държи, слуша ли - особено ако има други кучета и пр. дразнители?

ми пуснат е , тича насам натам но се прибира , обикаля по другите лагери докато не го изгонят и след това не досажда там , но кадет му дадат ядене е там през час , Тича и по другите кучета но се връща.
User's Signature

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 07:28 PM

Здравейте,
Ето и обещаните снимки на Арес. На тези снимки Ари е на почти 7 месеца. Тук е за риба на река Вит :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#187 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 07:39 PM

Ето и други снимки от риболова на Ари :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#188 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 08:03 PM

Здравейте отново!

На тези снимки Ари е вече на 8 месеца. Можем да се похвалим, че от 1 месец пишкаме с вдигнато краче и нито веднъж не е паднал или залитнал.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#189 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 08:48 PM

Мечо, Арес - СТРАХОТНИ СТЕ ! :ae_085:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#190 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 September 2010 - 09:52 PM

Арес много послушен на реката , брат му редовно плува пред въдиците на рибарите и само размерите му го спасяват , да не изяде пердах от някой не познат рибар :af_089: . Иначе от наща комплания си го знаят че е добродушко и го респектират да не плува пред въдиците им и да им яде захранките :ea_103: :tb_195: :ab_041: . Но той пък бързо бяга при непознатите да им досажда :dog: .
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 10:08 PM

Голям сладур е станал Арес!Продължават да си приличат много с Мечо,дори на някои снимки бих ги объркала кой кой е.Изглежда ми същия глезанчо.Докато Алекс има по-строг и сериозен вид,маже би защото е черно-бял.Но,явно видът лъже,щом обикаля така по лагерите.

#192 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 04:16 PM

Привет!Не си мислете,че е много послушен,напротив!Тези снимки съм ги правила в очакване да застане мирен,иначе и той е диване!Постоянно влиза във водата или по-скоро не излиза от нея,гони рибата и яде захранката-царевица.Редовно обръща кутииките с червейчета,а има ли някакви животни на близо,иска да играе с тях и ги лае,въртейки опашуна.Последният път бяха кози!Сега вече заглеждаме и коне.Какво ли мисли кучешкото мозъче?

Когато за първи път видях Мечо,опулих едни очи и си казах:Това не е възможно,те са близнаци,те са еднакви!!!Тогава незнаех,че Горан има и друго такова дете!Красиви са,всички маламути са красиви!Сега каквото и куче да погледна,не мога да му се зарадвам истински.За мен маламута е най-красивата порода куче!

#193 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 09:19 PM

Мечо има една приятелка кобила.Като се откопчи,ходи да я търси.Но не я лае,само маха с опашка и и се радва.Тя също се навежда към него и се душат приятелски.Понякога близо до нас връзват да пасе един кон,но Мечо не проявява никакъв интерес към него.За зимата ще трябва да му ремонтираме къщата.Когато стана на около 6 месеца,къщичката започна да му умалява и му поръчахме при дърводелец много голяма,с изолация,тегола,с отвор от едната страна,а не по средата,за да му е по-закътано.Скоро започна да роси,и го заведох да си влезне вътре,защото цяло лято не е влизал.Обаче,той си пъхна само главата,извади я,и ме погледна все едно ме пита,,как да вляза?,,Раменете му не можаха да влезнат,камо ли цялото тяло.Много беше сладък.И сега ще разширяваме вратата.Ако още порасне-не знам!

#194 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 05:26 PM

Ах този голям Мечо!!!Представям си огромното плюшено куче-мече в каква ситуация е било :ab_041: !Ще порасне още,сигурна съм,но незнам каква колиба ще му трябва,може би нещо огромно.Все пак трябва да му е удобно!Ари също има колиба,но хич не я харесва!Мисля,че няма да я ползва през зимата.Винаги търси хладно място,дори и в най-студеният ден,който беше скоро,той влезе във водата.Ходихме на разходка на езерото,близо до нас.Според мен всяко куче си избира мястото,където да стои.Нашите са 2.През деня е под една маса а вечер пред вратата!Другото куче,което имаме(не лично ние),си стои в колибата,без значение дали е пуснато или вързано.Когато изкарахме Ари да живее на вън,той постоянно беше около колибата на Рекс и ние сметнахме,че е в
реме и за неговата колиба,но..........!

Хубаво е ,че Мечо има такова приятелство и то с кобила!Не знам ако пусна Ари да отиде при кон,какво ще се случи?Същото се отнася и за козите,овците и кравите,защото ние тук си имаме(Казичане,близо до София).

#195 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 08:43 AM

Да са ви живи и здрави красавците !
А относно живитните незнам дали маламутите са агресивни към животони !
Имам хъски, което към хората е много дружелюбно, но каква беше изненадета ми когато нападна гергьовското агне на съседите - докато я настигна Норта вече беше прегризала гърлото му като вълк.....един ден преди гергьовден.....Добре, че минах само с плащане на агнето..... :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#196 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 02:54 PM

Показване на мнениетоAres09, в 07 September 2010 - 04:31 PM, написа:

Ах този голям Мечо!!!Представям си огромното плюшено куче-мече в каква ситуация е било :ab_041: !Ще порасне още,сигурна съм,но незнам каква колиба ще му трябва,може би нещо огромно.Все пак трябва да му е удобно!Ари също има колиба,но хич не я харесва!Мисля,че няма да я ползва през зимата.Винаги търси хладно място,дори и в най-студеният ден,който беше скоро,той влезе във водата.Ходихме на разходка на езерото,близо до нас.Според мен всяко куче си избира мястото,където да стои.Нашите са 2.През деня е под една маса а вечер пред вратата!Другото куче,което имаме(не лично ние),си стои в колибата,без значение дали е пуснато или вързано.Когато изкарахме Ари да живее на вън,той постоянно беше около колибата на Рекс и ние сметнахме,че е в
реме и за неговата колиба,но..........!

Хубаво е ,че Мечо има такова приятелство и то с кобила!Не знам ако пусна Ари да отиде при кон,какво ще се случи?Същото се отнася и за козите,овците и кравите,защото ние тук си имаме(Казичане,близо до София).

Принципно обичат да гонят (ловуват) други животни.Особенно дребните.г-нТерзиев от гр.Троян (човекът от когото закупихме Кафира) ни каза,че не веднъж,при бягство от страна на кучетата (бяха 3 на брой) по късно се появявали бабички чакащи парички за козички и прочие.Друг познат с маламут ми каза същото...Предполагам,че всичко е въпрос на средата в която отрасва.Поздрави и дано нямате проблеми :rc_036:

#197 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 September 2010 - 12:14 PM

Някой може ли да ми обесни защо като поотрасват малките кученца и като станат на 3-4-5 месеца са с толкова големи уши и толкова грозни.Дали това е просто от кучето или всички са така
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 12:17 PM

Показване на мнениетоstefoto, в 10 September 2010 - 11:19 AM, написа:

Някой може ли да ми обесни защо като поотрасват малките кученца и като станат на 3-4-5 месеца са с толкова големи уши и толкова грозни.Дали това е просто от кучето или всички са така

Ами според мен си е съвсем нормално явление при всяко куче. Не можем да очакваме, че при такова бързо развитие на едно живо същество всичко ще расте едновременно :) Просто ушите порастват преди тялото :ab_041: така да се каже изпреварват го :) На мен лично не ми се струват грозни, просто са малко несъразмерни :) което после си се нормализира.
User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 01:58 PM

Показване на мнениетоstefoto, в 10 September 2010 - 11:19 AM, написа:

Интересна ми е реакцията ти когато видиш в какво се превръщат муцуните им в един период от време... :ab_041: :ab_041: Цялото им тяло в различни части от периода на израстване са несъразмерни.

#200 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 07:26 PM

Здравейте!За каква порода куче става въпрос?Предполагам,че за маламут!Единственото,което забелязах при моето куче е,че към 6-ят месец,главата му беше малко по-малка в сравнение с тялото и му беше по-дълга муцката,но сега вече е о.к!Живот и здраве,след 10-ина дни правим 9 мес.Всичко е възможно по време на растеж!Аз също знам,че са несъразмерни и изглеждат смешни,но явно при всички е различно!

• (86 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни