Фотогалерия на АЛЯСКИ МАЛАМУТИ
Публикувано: 06 March 2011 - 09:48 PM
Кучето е купено от Радомир, с майка Кара - черно бял маламут, родена 26Ноември 2007 и баща Люк - сиво бял, роден 30Май2003, в родословието и на двамата родители няма лайка,нито друга порода. Не съм привърженик на кръстоските, зная как повечето смесват хъски с маламут, за да подобрят ръста, килограмите и силата на хъскито, но моето мнение е, че всяка порода е най-добре да си остане чиста. Дори при конете, където кръстоските са до някъде оправдани, от гледна точка на целта , за която се използват, най-вече при конете за високопланинска езда.
Публикувано: 06 March 2011 - 09:58 PM
Да, в Ловеч няма толкова едро куче от породата, дори търпя критики, че не било нормално на тази възраст да тежи толкова кг, според учебниците на ветеринарните лекари височината в холката трябва за една година да е около 50см и тегло около 38. Това било по нормата, но ние го надвишаваме, като се има предвид, че почти всеки ден кучето изминава до 20км бяг.
Публикувано: 06 March 2011 - 10:09 PM
Докато бе малък и можех да го вдигам на ръце, го хващах и се качвах с него на кантара, после го пусках на земята и се качвах сама на канатара, разликата в кг бе Чародей.
Сега това не ми е възможно, тъй като аз тежа - 50кг, затова отивам на зеленчуковата борса в града, където има огромни електронни кантари и моля да ми разрешат да го претегля, става много лесно , бързо и хич не е тежко, добре че порасна
Сега това не ми е възможно, тъй като аз тежа - 50кг, затова отивам на зеленчуковата борса в града, където има огромни електронни кантари и моля да ми разрешат да го претегля, става много лесно , бързо и хич не е тежко, добре че порасна

Публикувано: 06 March 2011 - 10:25 PM
Цитирам по памет това, което ми каза ветеринарният лекар, последният път, когато ходих за Petnil - за лъскава козина, но преди малко прочетох в История на маламута, че при мъжките нормата е 68см/38кг. Височината на Чародей не съм мерила, но килограмите всеки път, преди да го заведа за обезпаразитяване / на всеки три месеца/, или ваксина, или витамини, нали според кг се определя и количеството препарат.
Публикувано: 08 March 2011 - 07:43 AM
Здравей, Алекс!
Голяма красавец си! Радвам се, че още някой е с това, нормално тегло за възрастта си, за първи път гледам куче и вече бях започнала да се притеснявам, че съм прекалила с дажбите. В Екциклопедия на Аляския Маламут пише, че впрегатните кучета - маламутите, колкото повече се товарят с теглене, толкова повече се развиват определени групи мускули, което е нормално, така че по-развитите животни и тези, които изминават повече километри на ден в движение/бяг/, защото обикновената разходка с човешки темп няма този ефект могат да стигнат и до 80кг, което също е нормално , а не извън нормата. Чародей не е ходил още по киноложки изложби, мислих, че трябва да навърши определена възраст - 1.5г.
Поздрави.
Голяма красавец си! Радвам се, че още някой е с това, нормално тегло за възрастта си, за първи път гледам куче и вече бях започнала да се притеснявам, че съм прекалила с дажбите. В Екциклопедия на Аляския Маламут пише, че впрегатните кучета - маламутите, колкото повече се товарят с теглене, толкова повече се развиват определени групи мускули, което е нормално, така че по-развитите животни и тези, които изминават повече километри на ден в движение/бяг/, защото обикновената разходка с човешки темп няма този ефект могат да стигнат и до 80кг, което също е нормално , а не извън нормата. Чародей не е ходил още по киноложки изложби, мислих, че трябва да навърши определена възраст - 1.5г.
Поздрави.
Публикувано: 08 March 2011 - 10:51 AM
Има различни възрастови групи , мисля , че почваха от 9м до 1.5г и след това е втората, която е по-важна като оценки група
общо взето доколкото знам за младшапион са нужни 3 оценки BJC в бг. или JCAC в чужбина , а за шампион 4 САС в рамките на 365 дни
Но лично мое мнение водете си кучетата по изложби за да се пополиазира породата, Като излезат хъскитата има поне 10-тина представитела а маламутите 1-2
за пример на специялката бяха само 3 маламута
общо взето доколкото знам за младшапион са нужни 3 оценки BJC в бг. или JCAC в чужбина , а за шампион 4 САС в рамките на 365 дни
Но лично мое мнение водете си кучетата по изложби за да се пополиазира породата, Като излезат хъскитата има поне 10-тина представитела а маламутите 1-2
за пример на специялката бяха само 3 маламута

Публикувано: 08 March 2011 - 11:19 AM
Да, така е! В началото точно поради това, че породата не е много популярна страшно се дразних , когато го разхождах из града и повечето хора го бъркаха с хъски, възгласите обикновено им бяха:"е, какво огромно хъски", в началото ги подминавах, после започнах да обяснявам, особено ако бяха с дете, че това не е хъски , а маламут и разликата в породите, така се надявам поне децата да могат да разграничават правилно породата. Една от причините да се логна в сайта е, че търся необходимите изисквания като поведение, на които трябва да отговаря кучето за изложба, благодарна съм на всеки, който може да ме насочи към това.
Публикувано: 08 March 2011 - 11:59 AM
http://forum.dog.bg/...80%D1%82%D0%B0/
ето прочети тази и тази тема http://forum.dog.bg/...80%D0%B8%D1%8F/
иначе искат родословие и паспорт с актуално обезпаразитяване при записване на кучето
ето прочети тази и тази тема http://forum.dog.bg/...80%D0%B8%D1%8F/
иначе искат родословие и паспорт с актуално обезпаразитяване при записване на кучето