isi_ar4i, в 05 January 2012 - 05:21 PM, написа:
Катя, да са ви живи и здрави внукът, майката, бащата, дядото и всички покрай тях. Защо е само едно бебето? Някакви проблеми ли е имало. За маламутите колко е нормално да раждат? Киара е мнг красива. В действителност колко голяма / висока е? Защото тук изглежда доста едра, поне като Фини?
Искам да питам собствениците на кучета с чипове. Тук само чета някакви статии, че причинявали рак и т.н, а Арчи не е чипиран.....На какво мнение сте?
isi_ar4i,
Често се случва, когато мъжкия и женската са постоянно заедно, да се раждат по-малко кученца в кучилото. Освен това зависи и от самата женска, както и мъжкия и неговата плодовитост... Моето лично мнение в случая е, че причината е в Киара - преди няколко години беше заплодена с Горан - родиха се три бебенца, но и трите за съжаление починаха. После с Акбар няколко пъти не можа да зачене, докато най-после сега успя с едно бебе.
Киара не е едра, напротив - доста дребничка е, но тъй като е с по-различна структура от женските (има голяма глава и грива като при мъжките), а и козината и е по-дълга от нормалното, така че на снимки изглежда голяма. Акбар също не е много висок, но е набит и масивен.
За чиповете не мога да коментирам това, което си прочела, но те са въведени в доста страни и трябва да се съобразяваме със законите, особено ако искаме да пътуват с нас, кучетата не могат да минат граница без да имат микрочип. Моите кучета всички са с чипове, даже тази година когато ги проверявахме, се оказа, че чиповете на Финве и Фрея, сложени преди 7 години, ги няма вече.... т.е. абсорбирали са се... Мисля, че ако са наистина вредни няма да се ползват.
Петя Кръстева, в 06 January 2012 - 09:47 AM, написа:
Петя, какво точно определение за Гандалф, той наистина е гюлле. Даже стопаните му се шегуват, че като яде е много лаком и шумен и по му отива името Гаргамел, а като върви, коремът му пречи и той се търкаля
xael, в 06 January 2012 - 10:13 AM, написа:
Кате, Фреди е уникален!!!! Слабост са ми тоя цвят по принцип и при хъскита и маламути!! Ще си запазя някой ден като си в БГ да го мачкам много много
От къде е?
xael
На мен също ми харесва този рижав цвят у северните кучета, и особено такива с по-дълга и рунтава козина

. Фреди дойде при нас от Русия - развъдника Alveig. Винаги си добре дошла да се запознаеш с него, когато се върнем в България
Ето снимки на Фреди още преди да дойде при нас с неговия приятел Абрам:
И още снимки на малкия Гандалф, по-пораснал и по-дебел