Dog.bg Форуми : Очи на четири лапи

Към съдържанието

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Очи на четири лапи Кучета - водачи

#101 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 April 2010 - 01:44 PM

Още едно неиздържано логически мнение.

Но поне е емоционално сдържано, с малко изключение. Има напредък.

Пийс!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#102 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 April 2010 - 01:55 PM

Цитат(wind @ Apr 13 2010, 01:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Още едно неиздържано логически мнение.

Но поне е емоционално сдържано, с малко изключение. Има напредък.

Пийс!

Ау, дойде човека с етикетчета))))))) пийс, разбира се, не помня да сме воювали:-)))
Радвам се че се изяснихме относно неприятната ми личност, щом това ви умиротвори:-)))

И отново по темата: това, което написа Шифтер е доста сериозен проблем. Доколкото разбрах, все пак нещата зависят и от администрацията. Разказаха ми от училището за нов стопанин, който работи в болница. Няма нищо по-лесно да забраниш достъпа на кучето до болницата, нали се сещате. Но му позволиха, цяло чудо, което няма как да не ме радва - добрите хора са повече от лошите, нали ви казвам:-))

Жалко е че навсякъде управляващите не разсъждават по начина, по който мисли човека, позволил на водача да влиза в болницата.

User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#103 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 04:01 PM

Кучето, което ходи в болница се казва Дарма, а човекът й Ценко. Та когато Ценко получи куче-водач естествено се притесняваше как ще го приемат на работата му. Управителят на болница, в която работи не само много се е зарадвал на Дарма, но и помолил Ценко да посещава веднъж в месеца децата от педиатрията ab_041.gif !
Това се казва ЧОВЕК! ab_041.gif
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#104 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 April 2010 - 05:47 PM

Цитат(Ma-ti @ Apr 13 2010, 04:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучето, което ходи в болница се казва Дарма, а човекът й Ценко. Та когато Ценко получи куче-водач естествено се притесняваше как ще го приемат на работата му. Управителят на болница, в която работи не само много се е зарадвал на Дарма, но и помолил Ценко да посещава веднъж в месеца децата от педиатрията ab_041.gif !
Това се казва ЧОВЕК! ab_041.gif

ДА! За тях говорих))))))))))))) наистина това е Човек.
А би могъл и да забрани.
Да са живи и здрави, ако има как да снимат Дарма в педиатрията и да качат някъде снимките ще е страхотно:-)))
Това ще допренесе страшно много за преобщение на кучета-водачи в обществото ни.
User's Signature

#105 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 09:33 PM

Wind, тази игра никой от нас няма да я играе с теб. Съжалявам.
Има два варианта за сътворяването на горния ти пост и изказване от рода на "Да вземе бездомно. Защото това е друг проблем на заспалото ни общество" или, с други думи, да потриеш радостно ръце като видиш, че някой човек с увреждане и бездруго страда от несправедливо отношение към него и веднага да се пробваш да пробуташ не на място фанатизираната си теза.
Вариант 1: Изказването е направено нарочно и с цел да подбуди ответно рязко мнение, примерно "Ти нормален/на ли си? С акъла си ли си?" и т.н., след което да последва силно удовлетворяваща подбудителя трол размяна на офтопични наострени мнения, с което въпросният трол да докаже за пореден път поне пред себе си колко е велик и колко долни са опонентите му.
Вариант 2: Изказването е направено съвсем искрено, в който случай репликата е детинска и недообмислена, а на евентуално последвал по-остър отговор реакцията би била също толкова искрена обида и допълнително убеждение у подбудителя на породилата се така дискусия, че опонентите му са неразбиращи идиоти.
И в двата случая тази игра няма кой да я играе...
Защото: фактът, че незрящата жена, за която става дума, се е отказала да вземе куче-водач, защото не може пълноценно да го използва, няма нищо общо със свободата на избора й дали и какво точно куче-компаньон да си вземе и никой - хеле пък в този форум, където тя дори не пише! - няма право да й казва, подсказва, насочва, натиква в ръцете и прочие домно, бездомно, породно, непородно и т.н. куче. Това ама наистина няма общо с работния инструмент "куче-водач" и с темата в тази тема въобще.

#106 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 02:40 PM

Едно филмче за Фондацията:

Филче
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#107 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 09:00 PM

Цитат(Ma-ti @ Apr 15 2010, 02:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Едно филмче за Фондацията:

Филче

Страхотно!
Не знам как ще прозвучи, но на мен мечтата ми е да работя един ден като инструктор там... smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 April 2010 - 10:39 PM

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#109 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 17 April 2010 - 10:48 PM

Страхотно!
Разрева ме това клипче, много е хубаво.

#110 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 April 2010 - 11:42 PM

bushkata, благодаря ти. Много добре ми подейства. Винаги ми е харесвал подхода да търсиш какво може да направи човека/кучето/ и т.н. вместо да се концентрираш върху това какво не може да бъде или да прави. Така стават най-хубавите неща в живота. smile.gif
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#111 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 09:45 PM

В поредица от 9 предавания в "Такъв е животът - За Хората" по БТВ, всяка Събота от 16 часа дават за Училището, приемните семейства и процеса на обучение на кучето-водач. На сайта на БТВ има в архива вече миналите предавания:
http://www.btv.bg/sh..._Za_horata.html

Приятно гледане!
User's Signature

ВИПАССАНА

#112 Потребителят е офлайн   Markizza_Silv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2010 - 09:11 AM

Показване на мнениетоMa-ti, в 25 April 2010 - 07:50 PM, написа:

В поредица от 9 предавания в "Такъв е животът - За Хората" по БТВ, всяка Събота от 16 часа дават за Училището, приемните семейства и процеса на обучение на кучето-водач. На сайта на БТВ има в архива вече миналите предавания:
http://www.btv.bg/sh..._Za_horata.html

Приятно гледане!

ГЛЕДАХ ПОРЕДИЦАТА-СТРАХОТНО Е!!!МНОГО МИ ДОПАДНА МОМИЧЕТО ОТ СОФИЯ ПОЛИ С КУЧЕТО ЖИЛЕТ-ПОЗДРАВИ И ВЪЗХИЩЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ ХОРА,КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА!!! :ae_085:

#113 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2010 - 02:27 PM

Искам да изкажа възхищението си от това куче и човек да работят така заедно, на Фондацията, че прави толкова много за незрящите.

Искам и да споделя, че вече на няколко пъти засичам в метрото различни хора с кучета водачи и винаги много им се радвам (отстрани рзбира се). Надявам се все повече институции да осъзнаят значението на кучето-водач и да спрат да спират хората с такива.

И нещо друго - покрай подписката за инкриминация на жестокостта се засякох с жена, която гледа вече възрастен водач. Разказа ми, че кучето било първият водач, внесен от Израел. Но след като остаряло, незрящият го заточил на балкона си, дори вода не му давал. След многократни опити да бъде взето кучето, накрая той го изхвърлил на кофата немощен и умиращ. Жената и сина й го спасили и когато аз го видях, беше едно щастливо и прекрасно куче. Жената ми каза, че незрящия бил отишъл отново до Израел, да иска да му се даде друго куче и бил казал, че предишното е умряло. Не знам дали историята е истина. Но ме накара да се замисля.
Въпросът ми - има ли начин Фондацията да проверява кучетата и условията, в които биват отглеждани? Това уредено ли е с договор или законово като цяло? И има ли начин подобни истории като горната да бъдат проверявани и ако има злоупотреба - виновните да бъдат наказани? Наистина се надявам, че дори историята да е истина, сега има начини подобни неща да не се случват и хора, които така злоупотребяват с лоялността на кучетата, да бъдат наказвани.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2010 - 07:19 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 30 April 2010 - 02:32 PM, написа:

Искам да изкажа възхищението си от това куче и човек да работят така заедно, на Фондацията, че прави толкова много за незрящите.

Искам и да споделя, че вече на няколко пъти засичам в метрото различни хора с кучета водачи и винаги много им се радвам (отстрани рзбира се). Надявам се все повече институции да осъзнаят значението на кучето-водач и да спрат да спират хората с такива.

И нещо друго - покрай подписката за инкриминация на жестокостта се засякох с жена, която гледа вече възрастен водач. Разказа ми, че кучето било първият водач, внесен от Израел. Но след като остаряло, незрящият го заточил на балкона си, дори вода не му давал. След многократни опити да бъде взето кучето, накрая той го изхвърлил на кофата немощен и умиращ. Жената и сина й го спасили и когато аз го видях, беше едно щастливо и прекрасно куче. Жената ми каза, че незрящия бил отишъл отново до Израел, да иска да му се даде друго куче и бил казал, че предишното е умряло. Не знам дали историята е истина. Но ме накара да се замисля.
Въпросът ми - има ли начин Фондацията да проверява кучетата и условията, в които биват отглеждани? Това уредено ли е с договор или законово като цяло? И има ли начин подобни истории като горната да бъдат проверявани и ако има злоупотреба - виновните да бъдат наказани? Наистина се надявам, че дори историята да е истина, сега има начини подобни неща да не се случват и хора, които така злоупотребяват с лоялността на кучетата, да бъдат наказвани.

Говориш за Танго, черен лабрадор.
Когато на площадката по време на тренировката сме чули за тази история "Изхвърлен от израелеца водач" аз писах това в руския си блог и се отзоваха израелските ми приятели. Казаха че тук има един Иосиф, който е бил в България и кандидатства за второ куче водач. Естествено, втурнахме се с още една жена от приемно семейство (кучето й в последствие отпадна от програмата поради дисплазия) да го търсим този Танго и новата стопанка. Намерихме я съвсем на късмет - другото момиче съвсем случайно срещна в центъра другото приемно семейство което случайно познаваше спасителката, та така разплетохме чорапа. Когато писах че Танго е при други хора, израелските ми приятели са били шокирани: по думите на Иосиф кучето му било МЪРТВО, та за това кандидатствал за друго.
А е знаел, знаел човека че кучето е в новото семейство, дори на новите стопани им е казал че го е купил за много пари и е държал вет-паспорта в себе си...
намерихме и други свидетели на това че Танго вече бил губен веднъж и е бил върнат. При което стопанина не показа никаква радост от завръщането на кучето.

Сега кучето е щастливо, доизживявайки старините си при добри хора.

не знам как фондация проверява новите стопани. поне при мен, като при приемно семейство никой не е идвал от както кучето бе при мен.
User's Signature

#115 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2010 - 04:56 PM

Това с Танго е пореднят човешки позор.

В България и в частност Фондация "Очи на Четири лапи" това е уредено, като кучето остава собственост на Фондацията. Слепият човек и приемните семейства никога не стават собственици на кучето. Инструкторът предал кучето на сляп човек извършва постоянен мониторинг, накой път със знанието на слепия човек - за да провери как работят, някой път без слепият човек да знае. При установяване на немарливо отношение или злоупотреба с кучето, то веднага се прибира в Училището. Разбира се преди да се даде куче на някого той преминава през серия интервюта, живее 2 седмици в Училището и на базата на това се преценява и отношението му към кучето. Въпреки това, естествено, отидели си вкъщи той може да се държи по различен начин с кучето, а инструкторът не може постоянно да го следи :). Затова призовавам всички, които срещат по улиците кучета-водачи и техните хора и забележат нередно поведение да се обадят в Училището.
User's Signature

ВИПАССАНА

#116 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2010 - 06:33 PM

Господари на ефира: "Пускат ли незрящи с куче-водач в магазина?"

http://www.btv.bg/sh...podari-na-efira
User's Signature

ВИПАССАНА

#117 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 12:41 PM

Два филма за кучета-водачи:
Quill - http://www.imdb.com/title/tt0400761/
Love Leads The Way - http://www.imdb.com/title/tt0087642/

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА

#118 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 July 2010 - 11:09 PM

отвратителна случка :eg_033: от тук http://dnes.dir.bg/n...70353?nt=4#cmts
понякога се чудя дали имаме изобщо шанс да заживеем в нормално общество...

целият текст:

Изхвърлиха незрящ мъж и кучето му от тролейбус
21:00 / 21 юли 2010 / Общество
Кондуктор и шофьор брутално изхвърлиха сляп мъж и кучето му водач от тролей в Плевен.

Инцидентът стана само седмица, след като кметът на града Найден Зеленогорски подари обучения лабрадор на слепия мъж Венцислав Иванов, съобщи Агенция Стандарт Нюз.
За кучето общината е платила 12 000 лева.

В тролей №4 в кв. "Сторгозия" кондукторът видял кучето Жара, което е със специална каишка и емблема на БЧК. Веднага сигнализирал на шофьора, който спрял тролейбуса. Двамата не обърнали никакво внимание на обясненията на Венцислав Иванов, че по закон той и кучето имат право на достъп до всякакви превозни средства и обществени сгради. Не помогнали протестите и на възмутените пътници.

Лабрадорът водач е на 2 г. и е обучаван във фондация "Очи на четири лапи" в София. Незрящият мъж бил избран от неправителствената организация, защото било установено сходство в характерите между него и животното.

Венцислав Иванов сподели, че свалянето му от тролея не е единствен случай на такова брутално отношение към него. Забележки му били правени дори на влизане в кметството.

За разлика от домашните любимци, Жара разбира, че е "на работа", когато е с твърд повод. Тогава тя не си позволява да играе с други кучета, а околните не трябва да я галят и разсейват.

#119 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 07:54 AM

Гадост. Виждала съм Жара...
Моята възпитаничка Енджи сега е при масажистка, която пътува от Толстой за Дървеница, работи в старчески дом и сменя няколко вида транспорт... Може да й се случи и на нея с черното Ангелче.
Боже, пази ги идвете.

На тези двамата как им даде сърце да изхвърлят сляп човек.
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 08:14 AM

Повдига ми се... :zz_020: Възможно ли е да има такива бездушни двукраки (ако оставим настрана законовото право на човека да ползва транспорт)... Не сме народ, а мърша
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема