Добри ветеринари- Пловдив
Публикувано: 29 July 2011 - 02:46 PM
Публикувано: 29 July 2011 - 04:05 PM
Публикувано: 29 July 2011 - 04:10 PM
DiDemon_96, в 29 July 2011 - 12:46 PM, написа:
Истината винаги е груба. Това което съм написала е действителността. Във всички форуми за различни породи ще прочетете такива постове като на lady_york и какво от това, хората които са излъгани не свършиха. Всеки ден нови и нови постове с идентично съдържание. Просто човек трябва преди да предприеме нещо, да мисли и да събира информация.
Какво да обича сега г-жата или г-цата и за кого да се грижи?
Докато има хора, които да искат да бъдат мамени, ще има и такива дето с удоволствие и без угризения ще ги мамят.
Разбира се и без хаберни стопани дал Господ.
Публикувано: 02 August 2011 - 01:37 PM
В никакъв случай не оправдавам търговците/джамбази/,като съм им забранил да посещават кабинета ми,въпреки че колегите ми печелят от това,Но мисля,че най-малката вина е на неосведомените наивни купувачи искащи да притежават куче сега,веднага и не са готови да почакат примерно месец за да се родят родословни кучета.Що се отнася до вината...............ами Тя/вината/,както се казва обикновено е комплексна.......тоест-няма конкретна вина,което означава,че няма виновни,от колегите на границата дето пускат без документи кучета в България,до колегите осигуряващи документално продажба на животно ,както и на данъчните,които не се интересуват от нерегламентираните печалби...........и тук кръгът се затваря....мила родна картинка.
Публикувано: 05 August 2011 - 06:34 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 05 August 2011 - 08:16 PM
Ариел, в 05 August 2011 - 04:34 PM, написа:
Всяко правило за да бъде признато за такова си има изключения. Също така все още не се е родил човек, който на 100% да контролира Природата
Публикувано: 08 September 2011 - 07:56 PM
Hera_mp, в 14 July 2011 - 10:10 AM, написа:
Не мога да бъда по съгласна с теб!
Особено д-р Тодоров не е това което беше!Преди повече от 6 години спаси котката ми,беше се запушила,и всички други при които бях не ми дадоха никаква надежда.Той обаче го оперира и го спаси,и от тогава си е ОК,вече е на 11г.
Скоро му напипах едно топчедо гръбнака докато го галех,и се реших след 5 месеца да го заведа на вет.Та отивам аз в клиниката която вече се подвизава под името "Провет" ,преди доктора беше соло,а сега цяла клиника изникнала.Той обаче бил в операционната и някакъв друг го погледна,поопипа,и каза че нямало страшно,там нямало лимфни възли и не можело да е нещо лошо,най-вероятно мастно натрупване,понеже е дебеланко,и в този момент излиза д-р Тодоров,поопипа го и той за 3 секунди и рече :"понеже не се знаело какво е ,най-добре било да е отрежем,за да разберем" и аз шах и мат!Попитах няма ли да му направят изследване,не може така направо да го режат!Еми нямало било смисъл,незнам си кво си...Викам довиждане тогава отивам при друг!Готов веднага да реже!!Баси хората алчни!То просто беше ясно ,че е заради парите... Все едно на мен да ми има такова нещо и направо да дам да ме режат,без да изследват!ХА!
От там отивам при д-р Христова на "Богомил" ,и тя го поопипа и каза че или е липом или стар хематом,и му заби една игла да види какво ще излезе,издърпа само въздух,и 1-2 капчици кръв по края на спринцовката. И започна да ми обяснява ,че ако било нещо злокачествено,щяло да се усещало като назъбване по кожата и грапавина (или нещо подобно,не си спомням точно) ,а това било гладко и нямало страшно,и му сложи малко Кортизон и ако било хематом щяло да се разсее.А аз в паниката си въобще не се сетих да попитам до колко време ще се разсее..Сега чакам да видя ,ще расте ли това чудо няма ли....И дали изобщо диагнозата е верна един Господ знае...
Публикувано: 13 September 2011 - 08:35 PM
liika, в 08 September 2011 - 07:56 PM, написа:
От там отивам при д-р Христова на "Богомил" ,и тя го поопипа и каза че или е липом или стар хематом,и му заби една игла да види какво ще излезе,издърпа само въздух,и 1-2 капчици кръв по края на спринцовката. И започна да ми обяснява ,че ако било нещо злокачествено,щяло да се усещало като назъбване по кожата и грапавина (или нещо подобно,не си спомням точно) ,а това било гладко и нямало страшно,и му сложи малко Кортизон и ако било хематом щяло да се разсее.А аз в паниката си въобще не се сетих да попитам до колко време ще се разсее..Сега чакам да видя ,ще расте ли това чудо няма ли....И дали изобщо диагнозата е верна един Господ знае...
това трябваше да го сложите на едно предметно стъкло и да го пратите за патохистология - примерно при др. Радостин Симеонов. за няколко дни щяхте да имате диагноза.
Публикувано: 23 February 2013 - 09:59 PM
За Д-р Карагьозов...
Ако можех да връщам времето нямаше да стъпя на 100 метра от клиниката му. Ветеринар е и един от старите, добър (както смятах на времето) ако се вярваше на всичко що прочетох преди да го оставя да извърши рутинна по неговите думи операция на счупена предна лапа. Три счупени карпални кости и четвърта с фисура, беше диагнозата (която ми поясни доцента в Стара Загора постфактум) ако помня правилно.
На кратко: Миналата година самоедката ми се метна (за което вината е моя, че не беше вързана) от последния завой на Младежки хълм. Грозна гледка, видимо счупена лапа, много вой.. Между сълзите и нервите Карагьозов беше най-близо. Хубава клиника, апаратура и т.н. Всички бързаха да ни обърнат внимание (в 19:30 нямаха кой знае каква работа), направихме снимка, сложи Карагьозов шина и каза, че може да я оперира най-рано в петък (беше сряда).Хубаво ме посъветваха съседите да отида при Лалев на Ален Мак 31 ама..."човек от акъла си пати", казва баща ми. Рекох си "той я пое, нека той се погрижи, не е завършил вчера".
Оперираха ни, няма контраупойка (или каквото му се казва там) - близо 5 часа нямаше никакъв контрол над крайниците си, носили сме я на ръце защото не можеше да си стои на краката. До пълно възстановяване на координацията сигурно минаха 20. Абсолютно ми се забрани да ѝ давам болкоуспокояващи, (тук бях вече негативно настроена), като ми се обясни, че по-добре за кучето било да го боли за да не ходи. Тук е мястото да поясня, че към момента си бях в къщи, не ходех на работа и животното не оставаше само при никакви обстоятелства. Излишно е да казвам, че вихме и скимтяхме като луди цяла нощ, нито аз, нито брат ми спахме, за малката (тогава на 4 месеца) да не говорим. На другата сутрин отидох в клиниката да питам отново и отново ми се каза да не давам каквото и да било. Също лапата се беше подула тройно и младата госпожица, която ни обърна внимание обясни, че превръзката била много стегната и се била събрала лимфна течност. Смениха превръзката и ни пратиха да си ходим. След цял ден мъки и виене се закарахме при Д-р Лалев, даде ни се болкоуспокоително и втората вечер спахме човешки.
До тук беше лесната част, но тогава още не го знаех. Започнахме ходене по мъките. 22 дни не успях да накарам г-н Карагьозов да направи рентгенова снимка на лапата, нямало нужда ми се отговаряше. В повечето случаи персонала се държеше сякаш им е писнало от всичко или се подсмихваха (дали защото двете снимки струваха 50 лв.). Както и да е... От едната страна на ставата над счупването направихме рана от шината голяма колкото 5 стотинки - никакво внимание, "ще мине" ми се каза.
На 17-тия ден след операцията единия пирон проби през кожата и щръкна отгоре. Отиваме (в този ден за втори път, първия за "контролен преглед") и Карагьозов обяснява, че много ми било буйно кучето, той какво бил виновен, било нормално да излезе, да не се притеснявам. Горе-долу в тоя период почвам да я водя и при Д-р Лалев на прегледи, а при Карагьозов си ходя колкото да го държа отговорен и в течение (не че му пукаше особено).
22 дни след операцията по шева почват да се появяват странни червеникави "джобчета" пълни с течност. В тоя момент вече ми беше писнало до няма и къде. В таксито и в клиниката. Карагьоза го нямаше. Само един млад стажант беше там. Хванах го за ушите (образно казано) и го накарах да направи рентгенови снимки без да питам, да моля и т.н. Още като я видя и той сам си каза, че е криво. Хич не съм се занимавала с тях повече. От там директно си я закарах при Лалев. Оказа се, че конеца бере вътре в шева, който беше така направен, че конец никъде не се вижда. Проби двете джобчета, извадихме една част от конеца (в това число и един възел), маза, чисти пръска, прави магии, не го знам какво прави, каза ако не ме притеснява и се появят още да ги пукна. Цял месец съм сменяла превръзки по 3 пъти на ден и съм гледала как тече от всякъде тоя крак, едно бодване хич не ме събаряше, освен това Кючука-Каршияка с таксита беше почнало да ме удря и по джоба.
Мехлема, който Лалев даде постепенно затвори сълзящата рана на ставата, кожата около пирончето малко по малко спря да червенее и да изглежда болна и се затвори отново. Снимките показаха, че костите са фиксирани на криво и образуваха лека дъга НО вече бяха калцирали и нямаше как да се пипат. На тоя етап кучето все още отказваше да отпуска тежест на този крак.
За махането на пироните отидохме в Стара Загора при Доц. д-р Михаил Паскалев, който не можа да повярва, че Карагьозов е правил операцията (явно се познаваха). Рентгеновата снимка при тях беше същата като предишната и доцента потвърди, че костите са криви. Извадиха пироните там и 30 мин. след операцията си тръгнахме на собствен ход към колата, сънливи но без да се клатим или да ни носят. Д-р Паскалев ни обясни, че можем да изправим костите (ако решим), но за целта трябва да се счупят повторно и да се сложат този път на пластини (или нещо подобно). Препоръча ни да изчакаме известно време, първо за да дадем още време на костите да зараснат (при все че малката беше на 5 месеца и още растеше) и второ за да видим как ще е крачето след като мускулатурата се възстанови. До тоя момент бяхме все още на шина и не стъпвахме на тоя крак.
След като вече бях на ясно какво и как са направили на кучето ми, отидох при Карагьозов да му обясня колко съм отвратена от цялото му отношение, след оперативните му грижи и принципите му на работа изобщо. Въпросният го нямаше. За сметка на това всичките му стажанти бяха така добри да ми обяснят как те (и той) не са виновни, че кучето ми е диво, че тя (кучето) сама си била наранила крака (излезлият пирон и раната от шината), че конците почвали да се резорбират на 45 ден след операцията, не можела съм (и най-вече съм нямала право) да накърнявам репутацията на един невероятно добър лекар като съм тръбяла за случая си, и т.н и т.н., и всичко това с подсмихвания и подигравателни погледи към мен и помежду си. В общи линии се отнесоха все едно "ква си ти, ходи се гръмни".
Малко преди Коледа (за съжаление) ми се наложи да отида до магазина им и случих да попадна на г-н Карагьозов, който явно ме позна и попита "Какво стана с тоя самоед? Аз така и не го видях повече." С 20-тина думи му обясних, че се е стигнало до намеса на други лекари за да му оправят поразиите, че костите не са прави, (в следствие, на което в момента като тича и спира си задира възглавничката, която е над лапата и почти винаги откъсва парченца от нея). Казах му, че вероятно след време ще я оперираме отново за да изправим костите. Карагьозов предложи да я оперира безплатно и каквото е сгрешил, да си го поправи (негови думи), а аз му отвърнах, че не знам дали изобщо искам да му я давам отново. Обещах да му занеса снимките да ги види, но повече не съм стъпвала там.
Следващият месец ще стане година от счупването, още ме е яд да се гледам, че го оставих да я оперира. Сега си ходим при Лалев нищо, че е далече. Обяснява подробно, внимателен е и винаги се старае да помогне. Днес ни оперира. Имахме странна подутина на задния крак която забираше течност. Оказа се некрозирала тъкан. Консултирахме се и с него дали да счупим костите. Каза, че преценката е моя, че той не препоръчва и имаше доблестта да каже, ако решим да чупим, да отидем в Стара Загора.
И още нещо за Лалев...
Още като взех малката, на 3-4 седмица направи цистит. В Еврозоовет до Герджика ни дадоха човешки сироп (някакъв антибиотик бял) да го пием 2 седмици, отделно че прегледа с медикаментите ми струваше 75 лв. Спряхме сиропа и проблема се върна. Тогава за първи път ходихме при д-р Лалев. Даде ни 1 блистер хапченца (5 лв. май бяха) и до там бяхме с проблема.
Голям ферман изписах. Съжалявам.
Ако имаше един такъв ферман да прочета миналата година по това време (и ако се бях вслушала в съветите на хората), сега нямаше да ме е яд.
Мисълта ми в цялото това писане беше, че Карагьозов може и да има голяма клиника, много стажанти и много апаратура, да е добър лекар с много стаж но лакомията му го е превърнала в безхаберник и от там - в некадърник.Моето може да е било единичен случай, но за мен беше повече от достатъчен.
Пазете си животинките, подбирайте си добре лекарите и най-вече слушайте какво казват хората, че да не се мразите после като мен.
(*За всяко едно нещо, което съм написала по-горе имам повече от достатъчно снимки, които могат да го докажат. Не целя на накърнявам нечия репутация или да правя реклама.)

Публикувано: 06 March 2013 - 09:21 AM
Относно цистита-тривиално се лекува навсякъде с Ципрофлоксацин и не е нужно да си вет или хум. лекар, за да ти е ясно.И дваматата лекари препоръчват това лечение.
Последно-само този, който не работи, и не греши!

Публикувано: 27 March 2013 - 02:31 PM
Публикувано: 13 April 2013 - 02:48 PM
Искам да ви препоръчам д-р Коко той веднага разбра какво е на кученцето ми и диагнозата поставена днес е наличие на тумор.
Искрено ви съветвам да внимавате с посещенията си в клиника Новет ! 1-вото което отрекоха при вида на образуванието беше присъствие на тумор и естествено направиха тестове за гъбички...дадоха ми сумати мазила и взеха достатъчно пари. (Д-р Коко каза,че именно тези лекарства са възпалили допълнително образуванието.)
На въпросът ми: не могат ли да кажат по-точно каква е диагнозата Д-р от Новет отговори : имам 1 атлас с над 20 приличащи си забалявания ако искате да ви го дам? Така това не е моя работа аз да разбера какво му е на животинчето не аз съм лекаря.
да не говорим, че преди година умориха 2 от свинчетата ми, биха им какво ли не и накрая...
Защо ли отидох пак при тях да ме пита човек... Поне знам, че такава грешка повече няма да няправя.
Това е което исках да споделя с вас. Надявам се с помоща на д-р Коко операциата на кученцето да мине успешно !

Лек ден на всички !
Публикувано: 14 June 2013 - 11:57 AM
искам да споделя горчивия си опит от клиника ЗАРАВЕТ - ПРОВЕТ в кв. Тракия, гр. Пловдив и конкретно от д-р Тодор Калинов, д-р Янко Тодоров и д-р Васил Желязков - това са ВЕТЕРИНАРИ - УБИЙЦИ!!!!!!!!!!!!!
Ветеринарна клиника ПРОВЕТ
гр. Пловдив жк. Тракия
бул.Борис I №9
Тел: 032 / 68 27 91
Натровиха жестоко кучето ми.....от некадърност. Пиеше лекарства почти 3 месеца (по 11 хапчета на ден!!!), които му съсипаха черния дроб. Заведох го живо и здраво, игриво, с апетит и без никакви симптоми за един профилактичен преглед......от лакомията си да ми вземат парите (бях дала вече 600лева за операция на друго куче, което умря след 1 месец.......мир на праха му..............операцията на същото куче д-р Коко каза, че струва около 140 лева!!! и би трябвало нищо да му няма след това.......)
го изкараха заболяло от болест, която 4-ма ветеринарни лекари абсолютно категорично потвърдиха след това, че кучето ми никога не е било болно от това заболяване!!! Видяха кръвните му картини и ми казаха......ако кучето ти е било болно, кръвните картини трябваше да са в обратен ред!!! Кучето ми беше напълно здраво и разболяно от тях с цел ПЕЧАЛБАРСТВО!!!
Те са лекували здраво куче, за да ми вземат 500лв!!! После ме заплашваха, да не водя кучето си другаде, защото лекарите щяли да ми кажат напълно противното.....но кучето ми било заболяло и само те можели да го излекуват!!! Другите нищо не разбирали, само искали да ни прилапат като клиенти.....
Ако бях си оставила кучето при тях...........кучето ми досега щеше да е умряло - в това лекарите са категорични. То се влошаваше всеки ден......съсипа му се имунната систела, получи тежка анемия.......отвориха се огромни рани. До днес кучето ми е много зле, спряха му всички лекарства....да се изчисти и му се дават само хранителни добавки и витамини. За съжалени, другите лекари казаха, че това е било едно напълно погрешно лечение, което е увредило много органи вътрешни органи и кожата на кучето!!!!
Кучето, на което не съм давала косъм да падне,,,,,в момента е с окапала козина и зверски рани.......цялото е в кръв и всеки ден го къпем в лекарствен шампоан!!!!
ИЗРОДИ!!!! Нямам други думи да ги опиша..........знаят за грешката си, но не искат да си признаят!!!! Скляпаха с очи като им казах, и не само това ами наглостта им край нямаше!!!! Не само, че не си признават грешката, а и продължиха да ме заплашват да го водя пак там и че иначе щяло да умре.....не от тяхната грешка, а от болестта, която изобщо няма!!!!
Искаха да ми вземат още пари........НАГЛИТЕ!!!! Не стига, че за никакви лекарства не са ме питали..........слагаха ми ги на сметката, веднага сядаха на компютъра да пишат и не ги интересуваше изобщо как е кучето ми!!! Обяснявах им как всеки ден е по-зле и по-зле........и никога не е било така,....и че го заведох живо и здраво, а сега е заболяло и отровено......................те НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАХА! Слагаха ми на сметката лекарства на двойна цена и ми казваха да продължава да ги пие..........На въпроса защо кучето ми се разболява толкова тежко, при положение, че му нямаше нищо...................НЕ ЗНАЕХА ЗАЩО!!!!!
Но права е Лидия....като казва..........не са те балъците, които ни взимат парите, а ние сме балъците които им ги даваме!!!!!! После една позната, която срещнах съвсем случайно ми каза...................ама ти не знаеш ли, че така правят........Изкарват ти кучето болно от нещо....ти им вярваш, защото те са лекари....почват да те манипулират.....слагат ти лекарства на сметката, и ти ако подадеш.........те дават така до откат.....докато не се съсипе животното. После се опитват да ти го оправят за още толкова пари......ти се чудиш откъде ти е дошло това състояние........безнадежден си, манипулират те....и така ти взимат парите!!!! Ако не успеят да го спасят.......ти казват без да обясняват причини.......ами то така се случи, Съжаляваме много.....и това е!!!!
Хора, това е схема!!!!
Пазете се!!!!!
Публикувано: 22 June 2013 - 11:23 AM
Marsilisa, в 23 February 2013 - 09:59 PM, написа:
...
Въпреки многословието, тук явно е пропуснат интересният факт, че фрактурата на кучето Ви е причинена от самата Вас!Малък е светът....Грижете се повече за животното си, спрете самата Вие да го наранявате.За цистит и баба знае, че се пие Ципрофлоксацин- антибиотик.И при кучета и при хора.Който не знае....да си плаща за консултации, но да спре да плюе другите, оневинявайки себе си.

Публикувано: 13 September 2013 - 03:44 PM
Минаха повече от три месеца, преди да се престраша да пиша в тази тема. Просто ме беше страх да се похваля, да не би пак да се върне лошото.
Кученцето ми имаше здравословни проблеми от неизвестен характер. Отказваше храна около 3 месеца, като през цялото време си мислихме, че е от топлото, разгонени женски и т.н. Началото на юни направи орхит (подуване на тестисите), болеше го ужасно. Не искаше дори вода да пие, трудно ходеше, не искаше да излиза на разходка. Тогава Джак беше на около 11 месеца. После започна да повръща кървави съсиреци. Отслабваше с часове все повече... Направо си гаснеше пред очите ни...
Сега, когато се връщам назад, искам да благодаря на доктор Шишков от ветеринарната клиника на ул. Ален Мак 31! Той спаси моето Джаки, въпреки трудностите и питанките. Не се отказа нито за миг да търси диагноза и лечение. Благодаря му, че направи кучето ми такова, каквото е сега - жизнерадостно, игриво, лакомо, като прасе и много, много обичано!
Д-р Шишков, останете все така всеотдаен към животните! Малко са ветеринарите като вас! Благодаря!!!

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)