И отново за зоомагазините !
Публикувано: 04 April 2009 - 04:56 PM
Ами....тц...не....още по-зле!
Тръгнах с моя Тоби-Среден шпиц.Хем на разхотка, хем на разузнаване.
Какво да видя...продават се кучета за порода Х,като нямат дори и една черта на породата-а на всичкото отгоре на цени....страшни...
Видях 6 шар-пейчета едното....оф толкова жал ми стана....питам човека(ненормалника) за колко ги продава?Отговор:..250 лева ама гледам ти имаш шпиц ако искаш за приятел може и на двеста да паднем нема проблем?!?
Забелязах едничкото очичките му загорели целите насълзени с засъхнали гурелчета едвам отворени..ако можеха да се нарекът отворени...и казвам на човека че му има нещо на оченцата...При което той взе един мокър парцал позабърса ги и ми вика:"Ето готови са няма и следа...то от дето е спал...ама ако него искаш ще ти го дам за 150?!?!?!
УЖАСЕНА ГО ИЗГЛЕДАХ И продължих нататък в разузнаването ми.
На една сергия(буквално) малко по нататъка срещам жена с 4 мопсчета. Естествено решавам пак да поразпитам.Гледам мопсчетата( не разбирам много от породата) ми те ми приличат на 30-40 мах.50 дни питам жената колко са големи....на 3 месеца! Питам я сигурна ли сте те ми изглеждат мънички-на едното като му подадох пръста си то взе да ме ближе. Каква цена...700лева!
ОЩЕ ПО УЖАСЕНА продължих.
Спирам до една кола багажника отворен нахакани вътре 30-40 малки кученца...и отпред 2 прегради пак по толкова.Мисля си "Този сигурно ще е от големи "развъждачи"".Човека ме посреща с усмивка и ми казва :Ауууу какво хубаво кученце мъжко ли е?
отговарям "да" да вземеме да се свържеме при следващото развъждане да ви ПОЛЗВАМЕ ЗА МЪЖ.При което стресирана му наговорих толкова глупости...и го одрязах с тазкъв скандал че половин час никой не се навърташе около "сергийката" му.
След като видях "померани" за 1000 лева,"шпицове" за 500, "нюфаундленд" за 600, реших че не ми издържат нервите и си тръгнах.
Пиша ви тук защото трябва да разкажа на някого който ще ме разбере и ще ми олекне.
Публикувано: 05 April 2009 - 11:27 AM
И не само това...

Публикувано: 12 August 2009 - 01:20 AM
Публикувано: 20 August 2009 - 12:38 PM
От много години адски много искам да имам АСТ(Американски Стафордширски Териер).Просто за мене това са уникални кучета.Толкова красиви,мускулести и мили.Преди 6 месеца с приятеля ми решаваме че ще си търсим но не искаме да е от зоомагазин,а от развъдник е скъпо а не разполагаме с толкова пари за съжаление и затова решихме да търсим по обяви в нета от частно лице.Още същия ден намерихме няколко обяви но само от 1 обява бяха останали бебета.Уговорихме се с хората да идем да видим бебетата и РОДИТЕЛИТЕ.Като стигнахме на място хората бяха изкарали майката на разходка(сина на хората по-точно) и ни казаха че няма как да я видим сега.Бащата на бебетата ни го показаха на...снимка...Казаха ни че майката е опасна за нас ако ни види при бебетата и е по-добре да не я видим.После ни показаха бебетата-мисля че бяха останали около 5-7 кученца от 11.Мъжките бяха вече обещани и останаха само женски но това ни устройваше перфектно.Гледахме ги и всички бяха толкова сладки.Имаше 2 кафяви и другите бяха черни.Приятеля ми си хареса много едно черно а на мене пък ми хареса кафяво и настана малкия спор

Публикувано: 20 August 2009 - 01:25 PM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 20 August 2009 - 04:48 PM
от около седмица чета във вашия форум и намерих наистина доста полезна информация. Не знам дали тук е точното място да пиша, но тъй като темата е за пазенето и развиването на породите не виждам по подходящ раздел.
Имам огромното желание да взема английски кокер шпаньол и за разлика от повечето хора, които просто решават, че втурването до най-близкия зоо магазин и измъкването на кученцето от стъкления аквариум ще им осигури здрав и от съответната порода домашен любимец ми е ясно (особено след като четох около седмица тук), че нещата не стоят така. Преди да прочета информацията тук едни мои познати ме отведоха в една подобна "ферма" (точната дума). Не мога да ви опиша какво беше състоянието на животните и в какви условия се отглеждат ;(( Това НЕ е нормално, дори и за нашите си "български" стандарти, да не говорим за други...Не искам да вземам кученце от такова място, защото дори и да оцелее, не знам на какво мога да се надявам при положение, че всичките големи кучета бяха така наплашени и свити.
След обилно прочитане на стотици обяви за английски кокери, информация за стандарта на породата, за отглеждането на малкото куче, за обучението и възпитанието, храненето, разходките и всички останали грижи имам още по-голямото желание най-после да си взема куче, след като вече не съм 12 год. хлапе (примерно) и аз и родителите ми знаят, че мога да поема тази отговорност.
Не искам куче, което да водя по изложби, но искам просто да бъде здраво и чистопородно (не знам дали това е правилният термин и дали някой няма да се разсърди) след като съм твърдо решена да го взема. Прочетох, че в България има единствено развъдници за американски кокери, но не и за английски. Ако някой може да ми даде полезна информация откъде мога да взема златисто мъжко кокерче (без зоо-та, ферми и други такива фантасмагории) ще съм му много благодарна.
Публикувано: 20 August 2009 - 04:59 PM
Публикувано: 20 August 2009 - 05:03 PM
Публикувано: 20 August 2009 - 05:09 PM

Публикувано: 20 August 2009 - 05:19 PM
Публикувано: 20 August 2009 - 05:26 PM
Много си права, че никой не се занимава сериозно с правилното развъждане на тази порода. Може ти да поставиш началото и да покажеш, че не е толкова страшно да си вземеш куче от чужбина

Публикувано: 22 August 2009 - 09:32 AM
Но като толкова хора са загрижени и казват да не си копуваме кучета от зоомагазини и се притесняват едвали не гледат да ги затворя защо не направат да кажем ''елитните кучета'' по-евтини зада са по доступни и за нормалните хора.
Това е причината зоомагазините да продават толкова много животни като те предлагат едно куче за 700лв. пример а в развъдника е 1200лв.
Публикувано: 22 August 2009 - 10:47 AM
Кученцата в зоо магазините са на такива цени не защото "не са от елитните", а защото хората, от който ги е взел зоо магазинът смятат, че да си развъдчик значи да си закупиш отнякъде 5-6 женски кучета, също толкова мъжки, да ги събереш заедно и след това като на конвейр само слагаш 3-те ваксини и продаваш "породисти кученца". Жестоко е според мен първо към самите животни, второ към собствениците, който мислят, че здравето на кученцето им е гарантирано след като е взето от зоомагазин/борса. Тук не става дума за родословието и за "елита", а за здравето на животните.
Публикувано: 22 August 2009 - 10:51 AM
Но като толкова хора са загрижени и казват да не си копуваме кучета от зоомагазини и се притесняват едвали не гледат да ги затворя защо не направат да кажем ''елитните кучета'' по-евтини зада са по доступни и за нормалните хора.
Това е причината зоомагазините да продават толкова много животни като те предлагат едно куче за 700лв. пример а в развъдника е 1200лв.
Ако продължиш да четеш и други теми,ще осъзнаеш каква е разликата.В зоомагазините кучетата са с абсолютно неясен произход поне 60% от тях са болни от едни от най-опасните кучешки болести и сдин лек стрес,като смяна на обстановката ,хранене,ваксинация или друга мед.манипулация може да провокира масивна инфекция или интоксикация и много често смърт.И както си мислиш че си направил голям удар като си си взел търсената от теб порода със 500 лв по малко и няколко дена след това кученцето ти умре,всички доктори вдигат рамене и казват че въпреки усилията си кученцето не може да бъде спасено,и ко праим. Почваме да четем вече всички теми в Дог.бг,виждаме че са писали много "ужилени" като нас и разбираме каква е истината когато е твърде късно. И тогава отиваме и даваме още 1200 лв вече за куче от развъдник.И какво хем си се набутал със 700 лв, още 200-300 за не ефективно лечение, хем си изживял страшна мъка и каде му е далаверата,прецакан си отвсякаде. Мога и друга версия да ти дам.Купуваш си куче от зоомагазин,няма проблеми,израства здраво и красиво,чак ти пълни окото.Тогава се амбицираш и си казваш тази красота няма как да не я заведа на изложба.Отиваш и се оказва че като нямаш родословие никой не поглвежда на твоето куче на сериозно,колкото и красиво и добре сложено да е то.Пак разочерование.А това да се намалят цените на родословните кучета е абсолютно пагубно и неправилно.Напротив трябва да са още по високи според мен,двойно.Точно за да не може всеки сульо и пульо да си взема куче,щото ей така му скимнало и после след 3-4 месеца да му мине мерака и айде на улицата,на село на синджир или го подаряваме на някой познат който да го върже на синджир и да го пребива с лопатата щот много лаело и не е дал една стотинка за него.Тази разлика от 500 лв е едно нищо за плюсовете които получаваш вземайки куче с родословие.Само си помисли ,храната на едно куче на година е около 1500- 2000 лв.Какво са тези 500?

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 22 August 2009 - 11:51 AM

Публикувано: 22 November 2009 - 03:23 PM

Публикувано: 22 November 2009 - 03:45 PM
ПС. Искрено се надявам някой, от когото зависят тези неща (политик ли какъв ще е) да прочете тази тема и да гласуват закон за забрана!!!Това е моето мнение
Публикувано: 02 December 2009 - 02:29 PM
ПС. Искрено се надявам някой, от когото зависят тези неща (политик ли какъв ще е) да прочете тази тема и да гласуват закон за забрана!!!Това е моето мнение
Знаете ли, с приятеля ми мислим да отваряме магазин за храна за домашни любимци, предимно с храна от висок клас. Обмисляме варианта само по поръчка, т.е. ако някой иска кученце, ние да му го намерим, като ги взимаме само от лицензирани развъдници. Аз си мислех да работим само с развъдници в България, защото така ще видим майката, бащата, а и самото родословие. Мисля че нашите развъдници не са по- лоши от чуждестранните. Вчера обаче погледнах в нета, с ключови думи "кученца от развъдници в Чехия" Имаше много обяви, като всички бяха от едно и също лице и ми направи впечатление, че като характеристика пише "с родословен произход" или нещо такова. На нито едно не пишеше, че е с родословие. Кученцата на моето куче имат т.н. родословен произход, защото той има родословие, но те самите нямат, защото той няма експертни оценки. Така че хората четат такива обяви, чели са за проблемите с родословието, но не правят разликата в термините и без да са видели ни кученца, ни майка, ни баща си поръчват. Това е не по-малък проблем, обявите от частни лица не са по- малко опасни от зоомагазините. Никога не съм си взимала животно от зоомагазин, едното е от развъдник, другото е от Чехия и изобщо не е Чихуахуа, каквото трябваше да бъде, а е смесица м/у породите. Истината е че и той е поръчан от Зоомагазин, точно каквато практика искам да приложа и аз, но очревидно хората нищо не са разбирали. Затова аз ще работя само с Българските развъдници!