Dog.bg Форуми : И отново за зоомагазините !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

И отново за зоомагазините ! Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:dog"s

Публикувано: 28 February 2009 - 12:52 AM

ПО повод фалшивите родословия: За това ние с кучетата с родословия не публикуваме никъде пълните имена и прадеди в разни документации,за де не ги имитират търговците. Например: в една заявка за изложбен каталог ще срещнете Алла Пугочова от Москва другаде: А. Пугоч Мо или а.Пуг.Москва и ,когатд се "зароди " фалшификата -Ние знаем кога и е роден!
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#122 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2009 - 02:17 PM

Някой замислял ли се е какво става с "изтърсаците" от кучилата в повечето известни развъдници?Според мен или се евтанизират или отиват именно в зоомагазините.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#123 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 01 March 2009 - 02:42 PM

Показване на мнениетоno_brain, в Jan 22 2009, 06:11 PM, написа:

веднъж отивам до един зоомагазин за кученца да вида какви породи има /тогава исках от там да си купувам/ и гледам един мини шпиц,хъски и още една порода в аквариум нямаше 1 метър на дължина и целия с фекалии  :huh: а на по долния рафт мисля че бяха мопс и 2 френски булдога пак така в акрариум. незнам защо ги тормозят така животинките  :'( сигурно и не ги извеждат на разходка по цял ден в тоя аквариум.

СЛУЧАЙНО ПОМНИШ ЛИ КАК ИЗГЛЕЖДАха френските булдочета??да разнищя окончателно моя случай,предполагам ,че магазина е ''бандог'' то друг с такова описание няма в Пловдив......РАЗХОДКА ЛИ????КАКВО Е ТОВА????
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   posi1234567890 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2009 - 11:05 AM

Показване на мнениетоalexy, в Mar 1 2009, 12:17 PM, написа:

Някой замислял ли се е какво става с "изтърсаците" от кучилата в повечето известни развъдници?Според мен или се евтанизират или отиват именно в зоомагазините.

Аз поне знам ,че се пристиват ако са от развъдник.
User's Signature

Аз мога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#125 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2009 - 03:44 PM

Наскоро, в друг форум, едни хора бяха писали, че са си взели куче от зоомагазин с родословие. По суфикса/перфикса в името - беше от един голям и известен развъдник! Това измама ли е, или развъдчиците са паднали до това ниво??? :blink:
User's Signature

#126 Потребителят е офлайн   mirannda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Книги,музика,кучета,деца,филми,цветя,татуировки,история,компютри,PDA,дрехи и дискотеки.

Публикувано: 14 March 2009 - 11:34 AM

Иска ми се да напиша нещо,което може да помогне на някого,в избора му за животинка.
Преди две години имах френски булдог,без родословие,но познавах и двамата родители на кученцето.Стори ми се че това е достатъчно.Когато на Ерма й се схванаха задните крачета и обиколихме всички клиники и лечебници се оказа,че имала притискане на един от прешлените,което може би е наследствено.Така и не успях да се свържа с продавача,за да го попитам какви изследвания са правени на двойката(майката и бащата)-телефона му отдавна беше сменен,както и адреса.Оказа се че въпросния човек е прост поредния търгаш.
След две години рев при всяка среща с френчи,се реших отново да взема куче.Уж отново гледах,мислих,проучвах и попаднах на много свястна жена,която каза че имало развъдник на френчита в В.Търново.Намерих зоомагазина,в които продаваха кученцата и се реших да взема едно.Останахме с уговорката,че по-натам ще видим и родителите,както и изследванията,които са им правени преди заплождането.Е,това така и не стана.Жената от магазина,не си вдига телефона,а когато я търся в магазина все я няма.Оказа се че Брика има огромен кожен проблем,който по всяка вероятност е наследствен.
Ако не бях изглупяла толкова,че да се доверявам за втори път на хора от зоомагазини,сега нямаше да страда бедното животинче и да го лекуваме насляпо.Заставам твърдо зад идеята,че ако се купува животинче-каквото и да е,е хубаво то да има документи(какво ти хубаво-направо си е задължително).Едно родословие НЕ е глезотия,а начин да помогнеш на животното когато има нужда,да удостовериш към коя порода наистина спада,да запазиш и развиеш породата,която обичаш и цениш.Не е нуждо да спестяваш пари при закупуването на животното,защото когато то се окаже болно или има друг проблем(поведенчески,например) парите които ще пръснеш след това са много повече.
Лошото е че много хора(включително и аз) се подвеждаме по ниските цени.Осъзнавам грешката си и сега се моля кученцето ми да се оправи.
User's Signature

Няма нищо по-важно от засмените детски очи и четириног верен другар!

#127 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2009 - 02:27 PM

Показване на мнениетоelia123, в Mar 1 2009, 01:42 PM, написа:

Показване на мнениетоno_brain, в Jan 22 2009, 06:11 PM, написа:

веднъж отивам до един зоомагазин за кученца да вида какви породи има /тогава исках от там да си купувам/ и гледам един мини шпиц,хъски и още една порода в аквариум нямаше 1 метър на дължина и целия с фекалии :huh: а на по долния рафт мисля че бяха мопс и 2 френски булдога пак така в акрариум. незнам защо ги тормозят така животинките :'( сигурно и не ги извеждат на разходка по цял ден в тоя аквариум.

СЛУЧАЙНО ПОМНИШ ЛИ КАК ИЗГЛЕЖДАха френските булдочета??да разнищя окончателно моя случай,предполагам ,че магазина е ''бандог'' то друг с такова описание няма в Пловдив......РАЗХОДКА ЛИ????КАКВО Е ТОВА????

незнам как се казва зоомагазина съжелявам. намира се близо до съединение. пада се точно на ъгъла на две улици. близо до едно училище е.

#128 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 March 2009 - 11:54 AM

Някъде в Люлин, малък зоомагазин, който не е обозначен по никакъв начин като такъв. Вътре два аквариума. В единия дакелче, на година, кожа и кости, но достатъчно порастнало, за да тероризира 2 месечният кокер, с когото дели аквариума. Кокерчето седи постоянно в стрес в ъгъла, за да не бъде бито постоянно от вече много порастналото дакелче.
В другия аквариум мопс. С краста и двустранна дисплазия. Една жена го купува, води на лекар. Подава жалба срещу магазина, като прилага медицинско за състоянието на кучето. Ще ви кажа какво ще се получи, ако видя жената отново, понеже рядко я срещам.
Ако повече хора правеха така (след като вече така или иначе е факт, че са сбъркали и са купили болно животно от магазин) а не да си затварят очите и да дават луди пари за покупка и лечение, без да си потърсят правата - нещата можеха и да са по-различни.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#129 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2009 - 01:39 PM

Показване на мнениетоalexy, в Mar 1 2009, 12:17 PM, написа:

Малко са развъдниците, които все още практикуват culling по такъв варварски начин. Според мен, а и всеки нормален човек предполагам, е абсолютно недопустимо да се убиват здрави, но неотговарящи на стандарта животинки. Нали затова има кученца пет и шоу клас? В онова филмче на BBC говореха за риджбеците без ридж, които се евтанизират :(

#130 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 01:55 PM

Наистина не е нормално да се постъпва така варварски с животинките. И на тях може да се намерят добри и любящи стопани, които да им се радват. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: Евтаназията е най-глупавото и първобитно решение, ако въобще може да се говори в този смисъл за решение!!!
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   mirannda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Книги,музика,кучета,деца,филми,цветя,татуировки,история,компютри,PDA,дрехи и дискотеки.

Публикувано: 22 March 2009 - 02:46 PM

Само да споделя случай с моя приятелка закупила кученце от зоомагазин(няма да напиша името му,че да не стане реклама или нещо друго)-магазина се намира на доста централно място в София и е прехвален.
Та...харесва си наша Меги куче порода мини шпиц,гледано в аквариум с други две бебенца.Пита за родословие-ще го пратят до 1 седмица,пита за здравна книжка-имало,но ще трябва да я потърсят.Пита за ваксини-всички били на лице(но без документ,как да е сигурна).Тамън се отказала и погледнала за последно към витрината(фатална грешка) и се разревала-харесаното куче я гледало с акива огромни очи,пълни с мъка,че не издържала.Взела го,още след час кучето почнало да пишка кръв и да повръща.Веднага е заведено на ветеринар,взели му кръв,кожна проба и направили контрастна снимка.Докато излязат резултатите кученцето снатало още по-зле.Обездвижило задните крачета и хигиенните нужди станали неконтролируеми.Меги ми каза,че било като фонтан,горкото.Успели да овладеят положението,но долкото разбрах кученцето е с няколко диагнози-възпаление на бял дроб,притискане на прешлен и краста.
Приятелката ми веднага подала жалба срещу магазина(добре че си взела касова бележка,друг е въпроса какво пише на нея) и сега чака да й кажат какво да прави.Свързала се е с адвокат,евентуално да съди магазина и да се опита да привлече внимание върху този проблем.Иначе кученцето е вече 10 дни в клиника,където се грижат ветеринари и един човешки лекар.
Лошото е че много малко хора лекуват болно-закупените животинки,повечето ги ефтаназират.А това е направо ужасно.
User's Signature

Няма нищо по-важно от засмените детски очи и четириног верен другар!

#132 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 01:38 PM

за този магазин дето писах се казва Бан дог.

#133 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 April 2009 - 02:46 PM

Познати се връщали от работа преди време и спрели в краен столичен квартал да си купят храна за в къщи от супермаркет. До него имало зоомагазин. Влезнали да разгледат, видели в аквариум едно мопсче, което по описанието на жената така я погледнало, с такива очи ... че заплатите и на двамата остали в зоомагазина и си тръгнали с мопсчето.

Когато се прибрали у дома, установили че кученцето е много зле. Питах ги - добре де, не видяхте ли в магазина - ами тя така ме гледаше, че исках да си тръгна с нея и не мислех за нищо друго ... както и да е, оказва се паровироза, кученцето е било на системи, едва са го спасили. Лекарите им казали - един ден още и нищо нямаше да можем да направим ...

Слава богу, бебочката е добре вече.

Кученцето е било обявено за - внос от Словакия, "чиста порода", няма никакви документи, освен ветпаспорт - без име на кученцето в него или снимка, който явно е фалшив - според него кученцето трябва да е на 5 месеца с всички ваксини.

Не са дадени нито договор, нито документи за внос през границата, нито касова бележка - нищо.

#134 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 April 2009 - 03:55 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в Apr 1 2009, 03:46 PM, написа:

Не са дадени нито договор, нито документи за внос през границата, нито касова бележка - нищо.

Трябваше да попитат за тези неща. Добре, че се оправи кученцето.
Но резултата е същият - ония са получили парите си.

#135 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 April 2009 - 11:19 PM

според мен са постъпили чисто човешки и хуманно.Вярно е ,че не бива да стимулираме такава търговия,но вече родените животинки имат право на спасение.
Дано да се оправи и заживее щастлив живот малкото разбойниче
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 02 April 2009 - 12:30 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в Apr 1 2009, 03:46 PM, написа:

Айде сега пък!!! Що са им на хората тия хартийки? Подробности!

Аз скоро видях една кокона, носеща гордо-гордо една бяла пухкава топка. Не приличаща на никаква порода, но толкова гордо ми заяви, че го е взела от зоомагазин, на мен, простата, току що паднала от Марс. Някак снобарско беше. Сякаш си е взела дрешка от елитния бутик, ама не е разбрала, че и на Женския пазар не биха продавали такъв артикул.
Ехххх, неведуми са пътищата Господни!
Амин!
Сещам се за приказката със зелника. Докато има зелник, ще има и будали!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#137 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 09:30 AM

Показване на мнениетоjujolinka, в Apr 2 2009, 12:19 AM, написа:

според мен са постъпили чисто човешки и хуманно.Вярно е ,че не бива да стимулираме такава търговия,но вече родените животинки имат право на спасение.
Дано да се оправи и заживее щастлив живот малкото разбойниче

Ами точно това е целта на зооборсите. Като има пазар и като има кой да им купува кучетата, те ще продължават да "въдят". Някой беше написал нещо адски правилно, че за благото на многото, трябва да се "жертват" останалите. Може да звучи много нечовешко, но друг начин не виждам как ще се спре търговията на кучета/и котки/. :ca_003:
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 April 2009 - 10:48 AM

е да де ,така е ,ама пък душички са...
Не ги е срам.То е порочен кръг това ,няма спасение ...
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2009 - 06:25 AM

Показване на мнениетоazzzy, в Mar 22 2009, 12:39 PM, написа:

В онова филмче на BBC говореха за риджбеците без ридж, които се евтанизират :(

Точно затова ме издразни филмчето на BBC. Показаха половин изречение, като любезно спестиха останалата част.
Това е извадка от официалното становище на британския клуб:
--
Въпреки, че бяха помолени, в предаването предпочетоха да не цитират цялостно клаузата, отнасяща се до кучецата без ридж, а именно:
Всяко кученце с некоректен ридж трябва да бъде описано като такова и да не бъде продавано с цел да бъде изложбено или развъждано. Това трябва да е отразено в цената. Кученцата без ридж трябва да бъдат евтаназирани; ако развъдчикът намира това за морално невъзможно, кученцето трябва да бъде задомено, без родословно свидетелство, на минимална цена, с разбирането, че трябва да се кастрира. Регистрационните документи за всички кученца, споменати в този параграф, трябва да бъдат съответно обозначени.
Никога не е било задължително да се приспиват кученца без ридж.
--
На практика тази част от стандарта е консервативен остатък, който след филма ще бъде премахнат. В стандарта на FCI, предоставен от KUSA, такава фраза не съществува. Не се евтаназират риджбеци без ридж!

#140 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 03:24 PM

mil_, може ли да обясниш какво знчи ридж? :zz_187:
User's Signature

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7