Dog.bg Форуми : И отново за зоомагазините !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

И отново за зоомагазините ! Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   spi Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2006 - 06:16 PM

Купих си куче от зоомагазин!!! Преди да пристъпя към това прочетох всички препоръки как и от къде да си взема любимец. Знаех за всички недостатъци при зоомагазините. Потърсих първо при развъдници - при изричното ми желание, че не държа на документи за родословие и че си търся домашен любимец, защо ли? Цената беше невероятно висока. Потърсих внос пак изрично дом.любимец, а не шоу класа - цената малко по-ниска, но непосилна за мен. Какво ми оставаше? Да намеря зоомагазин или обява на собственик, които да са коректни и да закупя от тях здраво куче. След една година упорито търсене открих коректен зоомагазин и си закупих кучето което исках. Добре гледано, здраво, ваксинирано със съответния здравен паспорт, а цената достъпна.

#62 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 March 2006 - 06:31 PM

spi, какво е кучето ? Това не ми се струва вярно, честно казано ... за каква порода куче става дума ?

Тук не става дума за цена и за пари, а за принцип. Принципа, че куче не може да се продава в зоомагазин и да се търгува с тях. Те не са стока !

#63 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 March 2006 - 07:42 PM

Не, не става дума само за принцип.
Кучето от зоомагазин било по евтино? Няма как. Добавете към разходите наем за търговска площ, заплата персонал и печалба.
Било добре гледано? В аквариум? Куче? Ще повярвам, ако ми кажете дефиниция за добро гледане и след седмица ми кажете същото.
Междувременно из форума чета, без да се намесвам, че някой си купил кученце на 21 дни.

Все пак трябва да благодарим на spi. Показва ясно, че не сме ясни.
Ще се радвам, ако се появи след месец във възпитание и обучение, а не във ветеренирен кабинет.

#64 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 March 2006 - 08:03 PM

Цитат

Все пак трябва да благодарим на spi. Показва ясно, че не сме ясни.
Ще се радвам, ако се появи след месец във възпитание и обучение, а не във ветеренирен кабинет.

Не само по този въпрос, а и по много други е писано и писано, ясно и подробно. Кой как чете и дали му изнася е друг въпрос!
Колко теми има за възпитанието и пак се появява някой и казва: - Кучето ми се изскубна, хукнах да го гоня, а то не слуша, какво да правя? - това не значи, че не е казано как точно НЕ се прави.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#65 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 06:16 AM

Цитат

Купих си куче от зоомагазин!!! Преди да пристъпя към това прочетох всички препоръки как и от къде да си взема любимец. Знаех за всички недостатъци при зоомагазините. Потърсих първо при развъдници - при изричното ми желание, че не държа на документи за родословие и че си търся домашен любимец, защо ли? Цената беше невероятно висока. Потърсих внос пак изрично дом.любимец, а не шоу класа - цената малко по-ниска, но непосилна за мен. Какво ми оставаше? Да намеря зоомагазин или обява на собственик, които да са коректни и да закупя от тях здраво куче. След една година упорито търсене открих коректен зоомагазин и си закупих кучето което исках. Добре гледано, здраво, ваксинирано със съответния здравен паспорт, а цената достъпна.

spi, какво значи достъпна цена? Знам че темата е дъвкана и предъвквана, но ако нямаш възможност да си позволиш първоначалната сума то как ще отглеждаш кучето за напред? За добри грижи има и сериозни месечни разходи ! Това, че кучето не е шоу клас не означава, че трябва да се отглежда с компромиси от рода на сега няма да слагам пипета външно обезпаразитяване, понеже е скъпа; ще си намеря по - ефтина храна нищо, че тя не става за кучето и т.н Това е егоизъм от твоя страна ти не осигуряваш на кучето грижи, а преживяване.
Икакво значи коректни собственици и коректен зоомагазин? Развъдчиците са некоректни , само защото са вложили повече в развъждането, за да го правят както трябва?!?!? Родословния документ е само справка за произход, не е тази хартийка, която оскъпява кучето. Ако след време(понеже ти ще искаш и да ти ражда или запложда сигурна съм) го срешниш по случайно с негов брат или сестра, купени по същия начин от коректен зоомагазин? Ако стане беля, кой поема отговорността!!! Ако аз лично нямам финансовата възможност да си купя и отглеждам куче както трябва, няма въобще да го взимам. А ако мога да му осигуря само любов и преживяване - ето ти на улицата хиляди нещастни същества . Макар ,че и те имат нужда от свестни грижи.
Станалото, станало, всеки решава сам за себе си, но аз просто не мога да си премълча r)

#66 Потребителят е офлайн   spi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 07:55 PM

Малко ще ми е трудно да отговоря на всички ви, но се помъчих да ви обясня, че въпреки желанието ми да открия развъдник - пак опрях до магазин! Кучето ми е немски мител шпиц.
Към Иглика, това че не мога да си позволя шоу класа не означава че не мога да си гледам кучето и да му осигуря и хубава храна и т.н. и т.н. означава само и единствено, че не държа да бъде с перфектно родословие и нямам желание да го представям на изложби. Амбициите ми опират до един възпитан и здрав дом.любимец, така че си хвърлям усилията при възпитанието му. Дали ще искам поколение и тук грешите, не съм го взела за да търгувам с потомството му.
А колкото до цената на един шпиц с родословие, можете и сами да си я проверите.
Въпросът е как развъдчиците да стигнат до повече хора желаещи кученца! И защо същите развъдници не предлагат кученца на различни цени при условие,че на всеки е ясно как от едно кучило не всички кутрета имат заложби за бъдещи шампиони?
Дали разходите на един магазин са по-високи от р-дите на развъдник и този въпрос е спорен тъй като там оборота се формира от няколко пера, а не само от продажбата на животни и разходите се разхвърлят, за разлика от развъдника.

#67 Потребителят е офлайн   schatzie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 11:03 PM

spi, случайно да нямате зоомагазин та сте толкова запознат/а с формирането на перата?

кое ви кара да мислите, че развъдниците се прехранват с продажбата на животни? или че работят на печалба и калкулират всички разходи + % печалба в цената на едно кученце?

а, и интересно откъде се появяват кучетата в зоомагазините? като купувате куче оттам сигурни ли сте, че не купувате примерно софийско-превъзходен мителшпиц? r)

не сте видели майката на кученцето, не сте видели бащата, не сте видели братята и сестрите, не сте видели условията, в които са раждани и отглеждани... видели сте един сладур в аквариум...

Пожелавам ви да не сме прави и да изкарате късмет!

#68 Потребителят е офлайн   ncuxo Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2006 - 10:25 AM

Хора, простете ми ако бъркам, но все пак ... да си кажа ...
значи нашия Хари е от зоомагазин, не такъв за всякакви животни, а само за кучета /кучкарник - по точно казано "кучкарница"/... Продавачът твърдеше че е на 4 м. и че е ваксиниран /слава богу явно е било така/, без родословие* сме и т.н. Вярно че условията там бяха мизерни и имаше много кученца, вярно че този човек търгува с животните като със стока, вярно че излъга поне три неща за Хари /възраст, ваксина и т.н./ Но не мога да кажа "За Бога, братя не купувайте!"... После какво става с кученцата? ... "Да прекъснем порочния кръг" пак ми е меко казано популистко ... Каквото посееш това ще пожънеш си е казано ... И един глупав въпрос... Значи наясно съм с тезата - "висока цена = сигурност и за продавач и за купувач"
Ами високите цени на еди коя си порода не са ли еквивалент на повече алчни печалбари с мото "ей в тва има мноо далавера"???

Парите не са мерило нито на кучето ви нито на любовта ви към него !!!

И това откъде го вземате, знаете ли нещо за породата, чиста ли е, с какво го храните, как го възпитавате са "подробности", които човек научава стига да иска... НАЙ ВАЖНИЯ ВЪПРОС Е ОБИЧАШ ЛИ КУЧЕТО СИ?

* Преди него /Хари/ сме имали много кучета - три булонки и няколко улични песа, затова може би не ми пука за родословието... Според мен то си е "глупост - човешка" Малко тъпо ми звучи да пазя "чиста породата"! Защо ли, ами породите са си създадени от човека, и започват винаги с "кръвосмешение". За мен няма логика.
Това за породите, родословията си е лично мое "аматьорско" мнение...
Не искам да обиждам, никого на професионална основа.

User's Signature

МНОГО Е БУЕН !!!

#69 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2006 - 11:00 AM

Цитат

НАЙ ВАЖНИЯ ВЪПРОС Е ОБИЧАШ ЛИ КУЧЕТО СИ?

А всъщност обичаш ли кучето си ?

Това е въпроса. Защото ако обичаш кучето си, което има определена порода, то ти харесваш или ти допадат тези определени породни белези - екстериор, темперамент, отношение.

Има самоед, има голдън, има ротвайлер, има йорки - това са отделни породи, а не отделни кучета. Всяко куче, само по себе си е личност и заслужава да бъде обичано. Но има едно голямо НО ... - ЛЮБОВТА КЪМ КУЧЕТО И ПОРОДАТА НЕ СЕ ИЗМЕРВА С ПАРИТЕ, А С ТОВА, КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НЕГО.

Това е ценното, което остава. Без развъдниците, без кучета с родословие няма да има породите, ще изчезне всичко. Хилядолетия наред селекция ще бъде убита с ей така - да продаваме кученца. За пари. Те пак ще бъдат кученца, но няма да бъдат порода. Какво ще виждаш в парка ? Некви кучета, с неизяснен произход, различни цветове, едни злобни, други страхливи ... нищо, то от магазина ще си купим други, нали ?

В тази битка, за чистотата на породите всеки избира на чия страна да бъде. Едни не ги интересува - тях ги вълнува само да имат нещо да гушкат, да имат куче - задоловяване на собственото его, ето, имам куче. Не казвам, че това е лошо - тези хора винаги ще бъдат повече, такава ни е киноложката култура. Ами по евтино е от магазина, ама там е с по малко формалности, а, аз искам куче за парка, не за изложби, ето, там има една като моя - хайде да имаме кученца. И ? В крайна сметка поколенията на тези кученца, родени от кучета без документи завършват или в магазина или на улицата. Колко стопани ще намерите ? За едно или две кучила добре, а после ? А техните деца ? Рано или късно поколенията на Вашето куче, което толкова обичате, ще завършат или в магазина в аквариума или на улицата. Ако това е любов ...

Какви високи цени става дума ? Как ги оценихте кучетата ? На килограм ли ?

Парите не са мерило за любов. Любовта се измерва с отношение към личността на кучето, с отговорността, която ти имаш към него и към неговата порода, към неговите бъдещи поколения. Това е любов и отношение.

#70 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 01:29 PM

Цитат

* Преди него /Хари/ сме имали много кучета - три булонки и няколко улични песа, затова може би не ми пука за родословието... Според мен то си е "глупост - човешка" Малко тъпо ми звучи да пазя "чиста породата"! Защо ли, ами породите са си създадени от човека, и започват винаги с "кръвосмешение". За мен няма логика. 
Това за породите, родословията си е лично мое "аматьорско" мнение...
Не искам да обиждам, никого на професионална основа.

психо

Много съм съгласна с теб. Имала съм и породисто куче имала съм и други. Родословието никога не ме е интересувало. То е като при хората...има страшно много псевдо....дори на моменти имам чувството , че се игнорират хора с кучета без родословие или чиста порода, но аз не съм на 20 за да се засягам от такива неща. Не мога обаче да не се съглася и с dog защото има много истина и в неговите думи, изхождайки от позицията на запазване на една или друга порода която ще ни радва.

dog

"В крайна сметка поколенията на тези кученца, родени от кучета без документи завършват или в магазина или на улицата. Колко стопани ще намерите ? За едно или две кучила добре, а после ? А техните деца ? Рано или късно поколенията на Вашето куче, което толкова обичате, ще завършат или в магазина в аквариума или на улицата. Ако това е любов ...

вярвам не искаш да кажеш да си оставим кучетата които обичаме само защото не са чистопородни....
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#71 Потребителят е офлайн   ncuxo Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2006 - 02:33 PM

Цитат

ЛЮБОВТА КЪМ КУЧЕТО И ПОРОДАТА НЕ СЕ ИЗМЕРВА С ПАРИТЕ, А С ТОВА, КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НЕГО.

Това е ценното, което остава. Без развъдниците, без кучета с родословие няма да има породите, ще изчезне всичко. Хилядолетия наред селекция ще бъде убита с ей така - да продаваме кученца. За пари. Те пак ще бъдат кученца, но няма да бъдат порода. Какво ще виждаш в парка ? Некви кучета, с неизяснен произход, различни цветове, едни злобни, други страхливи ... нищо, то от магазина ще си купим други, нали ?

за много от нещата си прав и съм съгласен...
но въпроса ми пак остава ...
колкото по голяма е цената на една порода, толкова повече алчни и нагли търгаши ще фалшифицират родословия, ще пренасят упоени с кой знае какво кученца в кашони, ще си търсят "кучки" във вестника, зареждат /заплождат/ два пъти годишно кучефабриката и т.н.

и принципно последното ни куче е единствената "покупка" в семейството ни... а кучета имаме откато се помня... майка ми "мръсната кучкарка" според много от съседите... прибира "куцо и сакато" от улицата и познати /и по две наведнъж сме гледали/ и го гледа до последно...
мотива й не е само "от жал" или "горкичкото" - без животно у нас е "мъртвешка тишина"
и така до последния път когато сестрата си беше на в къщи за две седмици и купи Хари /"щото те познавам и до месец ще си донесла следващия помияр"/ преди майка да се е оправила от последната загуба...
сигурно си мислите, егати хората от невежество колко кучета са уморили... може и така да е, не знам.. след тях явно нищо не е останало според вас.. според мен обаче не е така... водейки се по тази логика може би и от мен нищо няма да остане...
но на майка ми и е останал един спомен от сестра ми на 4 години:
" - Мамоооо, скучно ми е...
- Как така ти е скучно?...
- Ами ей така, играе ми се с куче!" l)

Та и аз така - За да не ми е скучно съм с куче! 1super
User's Signature

МНОГО Е БУЕН !!!

#72 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2006 - 03:47 PM

Ни най малко, разбира се ... даже и не си го помислям. И съм сигурен, че никой от останалите не си го е и помислил. Говорим за кучета все пак, нали ? И това кое е най добро за тях ?

Родословието не е документ за качество, а документ за произход на дадено куче. То гарантира, че кучето е именно от тази порода, че майка му, баща му, дедите му са кучета именно от тази порода. Нищо друго. Едно куче с родословие може да няма необходимите качества, за да има възможността да бъде заплождано - не зная защо много мислят, че като е с родословие едно куче, то едва ли не е ...

За да има право да запложда, на едно куче с родословие му се налага да извърви доста дълъг път. За някои породи изложби, за други се налага и да имат работни изпити, тестове за социализация. Целта е да се отделят, отсеят най добрите кучета, както по външен вид, екстериор, така и по характера и темперамента, необходим за породата. Не е лесно, но целта е всяко следващо кучило да е по добро от предишното. Да кажа, че всичко е идеално - не, не е. И там има кучета и кучета, има грешки, понякога чисто човешки, друг път генетиката си прави шега. Но в крайна сметка се създава база данни, които подволяват да се анализират пороците на дадена порода, да се търси начина да се отстранят, да се селестират здрави кучета, без наследствени болести. Това в всички случаи е добре за кучето като цяло, добре е за породата.

Не вярвам, ако сте имали куче с родословие да не сте се интересували от неговите прародители. Не може родословието да не ви интересува - това е лично мое мнение. Родословието е началото на вашето куче. Не може да не сте се интересували кои са родителите, какви са дедите му. Не го вярвам. За разлика от вас аз се интересувам от родословието на моето куче. Чета, търся и намирам информация, която се надявам да ми помогне да разчета и науча повече неща както за кучето, така и за породата. Гордея се с миналото и оценявам труда на хората, живели години преди мен и отглеждали кучета от моята любима порода. Днес част от тях и от техните кучета, от тяхната любов към породата и техните кучета живее в моето куче, то е продължител на тази порода и аз съм сигурен, че ако там горе има кучешки рай, то дедите му сега се радват, че самоед ще го има и че те не са живели напразно. Може би след години един друг човек, като мен, ще чете родословието на неговото куче и там, в някой далечен пояс ще е моято куче. Даже и нас да ни няма тогава, една част от нас ще живее в породата. Както сега в Кевин живеят и Скот, и Сабарка, и Принц Империал, легендата Hurkur Jingles ... ще я има мечтата, наречена самоед, ще я има породата. 1super

Прикачени файлове

#73 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 03:54 PM

Цитат

Не вярвам, ако сте имали куче с родословие да не сте се интересували от неговите прародители. Не може родословието да не ви интересува - това е лично мое мнение. Родословието е началото на вашето куче

разбира се!! имах ирландски сетер закупен от Москва...когато го погребахме сложих там и документите.......

....а тоз моя сега....поне правя опити да издиря родословието на "изпуснатите" мама и тате....просто за да знам аз....защото не ми стига да изета само за едната и за другата порода
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#74 Потребителят е офлайн   puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 11:20 PM

Цитат

Продавам малък лабрадор на 2 месеца със световно родословие По баща световен,по майка-шампион на Сърбия.

Това какво означава bl) Може ли някой да ми обясни какво е това световно родословие?

#75 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 05:55 AM

Означава, че човекът, който продава кучето леко се е чалдисал b) или лови шаранчета.
Иначе, сериозно казано, явно сред предците на бащата има световен шампион, а сред тези на майката - шампион на Сърбия. В кое коляно - не става ясно... и какво е "наследило" туй "световно родословие" от тези прародители също не става ясно... Нещо такова.
Може кучето да е хубаво, а продавачът - идиот... b) , може и кучето да не е хубаво, а продавачът просто да не разбира и да си мисли, че наличието на 1-2 шампиона от 16 до 3-то коляно гарантира супер-класата. А може и просто да лови шаранчета, които ще се вържат на наличието на световен шампион сред предците.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#76 Потребителят е офлайн   puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 11:10 AM

Снощи случайно попаднах на тази обява и се замислих- всеки ще предпочете кученце със световно родословие вместо да си купува куче от някакъв си развъдник чиито кучета са шампиони само на една държава oleeee .

#77 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2006 - 07:04 PM

а аз вчера от любопитство звъннах на една обява за йоркита ...любезния човек отсреща ми отговори ...ние сме развъдник селектираме и пройзвеждаме само шампиони bl) сега тече записването а през месец май ще бъдат родени бъдещите шампиони ....та ако искате цената е ....
Боже Боже.....думи нямам ... a)
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#78 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2006 - 07:59 PM

Цитат

а аз вчера от любопитство звъннах на една обява за йоркита ...любезния човек отсреща ми отговори ...ние сме развъдник селектираме и пройзвеждаме само шампиони bl) сега тече записването а през месец май ще бъдат родени бъдещите шампиони ....та ако искате цената е ....
Боже Боже.....думи нямам ... a)

YORK ANASTASIA, тъжно е това, което пишеш ... тъжно.

#79 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2006 - 09:44 PM

На натуралните сокове пише: 100% натурален сок от портокал, който иска - нека се поинтересува или малко да помисли - е ли възможно 2 л. ИСТИНСКИ сок от портокал да струва 2,50? Това е! Всичко се предлага, всичко се рекламира, всичко се купува - който иска - да мисли!
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#80 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2006 - 09:55 PM

Цитат

Аз също искам едно мнение ако може разбирасе ..мойто коте принципно го купихме от един квартален зоомагазин и се водеше че е ангорка ..и наистина като малка беше доста пухкава но с времето когато растеше козината не се промени към голяма и пухкава ами си остана по малка ..не е касокосместа но не и дълга ..аз преди време имах ангорка и беше същата като малка но някъде към 4-5 месец беше станала топка косми хаха а сегашната ми маца не е така тя си остана с малко козина ...и логично че не е ангорка...

n) n)

от тук
това е котето:

Прикачени файлове

• Прикачен файл  11.jpg (11.02K)
    Брой сваляния: 192

User's Signature

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема