И отново за зоомагазините !
Публикувано: 21 February 2006 - 08:32 PM
Няма място за печалбари от "сделки с живота" и чувствата.Според мен не трябва да се дава възможност на търговци да реализират своя "бизнес програма" чрез ТОЗИ интернет форум. Това би нарушило високото етично ниво на форума, постигнато с години любов и чистосърдечно желание да бъдеш полезен на другите.
Публикувано: 21 February 2006 - 08:47 PM
Цитат
Няма място за печалбари от "сделки с живота" и чувствата.Според мен не трябва да се дава възможност на търговци да реализират своя "бизнес програма" чрез ТОЗИ интернет форум. Това би нарушило високото етично ниво на форума, постигнато с години любов и чистосърдечно желание да бъдеш полезен на другите.
super best Благодаря !
Публикувано: 21 February 2006 - 09:14 PM
Цитат
Другата страна на въпроса е самото куче.
Сто пъти са ми казвали да върна моя болник, или да го подаря, или да го продам. Абе въобще да се отърва от него. И най-вече гениалните предложения бяха от рода на:"Върни го в магазина да ти дадат друго, по хубаво".
Самата мисъл е достатъчно гнусничка - кучето, което купих, може според теб да е прахосване на пари, но това вече е МОЕТО куче. И не смятам да го връщам-давам-заменям за друго, само защото здравето му създава проблеми на бюджета и нервите ми. "Отговорни сме за тези, които опитомяваме".

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 21 February 2006 - 09:24 PM
Но позицията ми остава непромене. Много интересна ситуация като се купува кола се проучва, каква марка, каквъв модел, какъв бил двигателя, незнам какво и т.н. ама като се купува куче, няма значение. Е като няма знчение, да си блъскат главите и да си дават парите. на много филисовстват като им отговориш, Пита ти казваш те после почват да те поучават, щото те знаели и всякакви подобни глупости.
Затова нека си ги купуват :) все пак ако спрът търщашите ще измърт от глад.
Публикувано: 21 February 2006 - 09:28 PM

Публикувано: 21 February 2006 - 09:33 PM
Не е ли по-добре да има пълния "асортимент", заради който човек посещава един сайт за животни, а тук да го "причаква" изненадваща информация?

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 21 February 2006 - 09:50 PM

Публикувано: 21 February 2006 - 10:10 PM
Просто ми се струва, че не всички хора не четат, защото са глупави, самонадеяни и подобни. Много биха чели, ако знаеха, че трябва, ако знаеха откъде, ако знаеха какво и кого... На такива да може да се помогне - ееех!
А тези, които по дифолт отказват да четат - е, безнадеждно е. На такива нито липсата, нито изобилието от информация не може да помогне.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 21 February 2006 - 10:23 PM
По този начин кръга на зоомагазините ще се стесни и после ще се гътне, защото истински развъдчици, които биха продали кучилата си в зоомагазини, са по-нисък процент, отколкото идиоти-ентузиасти, които хабер си нямат как се отглежда кучило и като се пръкне то се чудят къде да го пробутат.

Публикувано: 22 February 2006 - 12:45 AM
Публикувано: 22 February 2006 - 11:31 AM
Съгласен съм абсолютно с Face ! Като отидеш да си купиш нещо, вещ, обръщаш магазини, търсиш информация, интересуваш се ... в същото време избора на порода и куче е някак си ... емоционален. Не мислиш ... казвам го от опит. Виждаш едни черни очи, аха ... да, това е немска овчарка, или голдън, или рот, или друга "порода", омайват те - ето ти документи - паспорт - ветеринарен, в повечето случаи ако се сетиш за думата "родословие", се започват обяснения - ти знаеш ли колко струват кучетата с родословие и се създава впечатление, че "родословието" е скъпо и ненужно. А не е така ... но интереса на търговеца е друг, него го интересуват само парите и нищо друго.
Публикувано: 22 February 2006 - 11:40 AM
А животни винаги ще се продават по зоомагазините. Бил съм и от другата страна, като продавач в зоомагазин, но никога не съм си позволявал да продавам животни, на които не мога да осигуря оптимални условия за временното им пребиваване. Жалко, че за наистина много хора това е начин да изкарват пари, но трябва да имат и малко съвест. Сигурен съм, че в поне няколко от зоомагазините хората работят с любов със животните. Може би добрата идея е да се направи списък на добрите зоомагазини.
В момента се занимавам с развъждането, отглеждането и продажбата на редки декоратвни рибки. И съм съвсем наясно, че голяма част от тях няма да попаднат в ръцете (аквариумите) на съвестни хора, които ще им осигурят нужните условия. Но производството и пласмента им ми дава шанс да пазя чисти линии. Както и възможността да пазя в стопанството си рибки, изчезнали в природата или застрашени такива.
Темата е много интрересна и е наложително де се направи нещо по нея. Видно е вече, че само с писане по форумите и изявления от сорта "Не купувайте от зоомагазините!" няма да стане.
Публикувано: 22 February 2006 - 11:56 AM
Цитат
Не познаваш ли развъдници, които продават чрез зоомагазини?
Откъде-накъде ще се забранява внос на животни без родословие - що за идея е това? Да не би да е задължително всяко куче да има родословие?
Задължително всяко кутре да е здраво, ето това е важното.
Клиентът има всички законови основания да съди зоомагазина за продаване на "некачествена стока", "неотговаряща на описанието си" ако е купил голдън, пък то е излязло молдън, че е и умряло на всичкото отгоре горкото.
Бегай да ги съдиш за това, че са те измамили (или пробутали фалшив документ), и че са ти нанесли морални щети. Хората обаче това не ги интересува, не им се занимава. И тъкмо с приказки по форумите става, не с неадекватни предложения.
Публикувано: 22 February 2006 - 12:28 PM
Няма как да съдиш магазина, защото в повечето случаи магазина не ти дава нищо - нито договор за покупката, нито дори касова бележка. Това е проблема - имахме случай, в който потребителка от форума си взе куче от зоомагазин, то почина след два дни от паровироза. Документи за покупка няма.
Доколкото до форума, ще говорим и няма да спрем ! 1super
Публикувано: 22 February 2006 - 12:58 PM
http://www.dog.bg/in...postcat=2&cat=3
Публикувано: 22 February 2006 - 01:13 PM
То какви обяви има ... не питайте Чистя цени, всичко, което мога. Следя да не подават различни обяви от един и същи ник за няколко породи ... такива неща. Винаги презумцията ми е била, че всяко едно кученце трябва да има шанс. Не мога да се виня, че е родено, то е живо и единствения начин да попадне по бързо при добри стопани е като пусне обява - по добре, отколкото да го оставят в зоомагазина. Бяха предлагани пари за реклама от зоомагазини - отказавали сме и ще продължаваме да го правим. Но ... иска ми се всяко живо същество да има своя шанс. Ако не е тук, то ще е някъде другаде. В София ,а и в Бургас, Сливен, Варна, Русе .... - там обикалят прекупвачи и за много хора Dog e удобния и бърз начин техните кученца да имат шанс, а не да отидат в ръцете на търговците.
Не зная, поне аз така мисля. В същото време от форума и сайта много хора намериха свойте кучета. С родословие, разбраха за какво говорим и взеха правилния избор. В края на краищата може би е въпрос на култура или възпитание, или осъзната отговорност - чисто човешки и с грижа за кучето.
Ще се съгласим с всяко общо мнение от форума.
Публикувано: 22 February 2006 - 01:27 PM