Dog.bg Форуми : Породното развъждане в условия на свръхпопулация

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Породното развъждане в условия на свръхпопулация Отделено от темата 'Очи на четири лапи' Оцени темата: ***** 1 Гласове

#121 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2010 - 11:06 AM

Цитат
Не искам те да страдат, не искам да страда нито едно куче.
- wind, мисля, че точно тук се крие разковничето на проблема. Ние хората страдаме точно защото винаги казваме какво НЕ ИСКАМЕ, вместо да казваме какво ИСКАМЕ. И съответно получаваме това, върху което фокусираме своето НЕИСКАНЕ или ИСКАНЕ.

Аз също като теб не спирам да мисля за този проблем, който ти се опита да формулираш. Но не мисля, че пътя по който това трябва да стане, е начертания от теб.

Цитат(DessyD @ Apr 15 2010, 07:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Хубаво е човек да е предпазлив, но страхът и прекомерната предпазливост не са фактори на развитието. Те водят до застой, но не и до решение в проблемни ситуации, а ситуацията е проблемна. Не можеш да поставяш всички хора под един знаменател. Не всички хора са ненорални и безотговорни.

Във всичките ти изказвания, wind, виждам негативизъм и отчаяние, а това не е добър знак за каквото и да е начинание, в това число и помощта към бездомните животни.

Не мисля, че изобщо тук трябва да се обяснява на wind толкова подробно за кинологията, развъждането и пр. и че той/тя иска изобщо да ги разбере. Както и обратното - просто няма смисъл. Нещата са много по-дълбоки, и те касаят човека и това което той мисли, чувства и действа.

Не може човек да е нещастен, и да иска да прави другите щастливи! Не може той да се чувства зле, а да работи другите да се чувстват добре!

В света като цяло хората се делят на три групи:

Първата действа така: "Искам аз да съм добре, другите да са зле" - това са наглите хора, има много около нас такива.

Втората група хора са: "Искам аз да съм зле, само другите да са добре" - това са най-болните хора на обществото (говоря от здравословна гледна точка) - те са най-многобройните!

Третата група хора са: "Искам аз да съм добре, за да могат другите да са добре" - това са "мъдреците", щастливите хора, за съжаление твърде малко са сред нас.

Ако всички (или по-голямата част) от българите мислят и действат като последната група, проблемите, за които говорим и които виждаме навсякъде, ще изчезнат от живота ни.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#122 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 April 2010 - 11:23 AM

А това как ви се струва?

Според моите възгледи светът е съвършен. Аз приемам, че всичко, което се случва, е съвършено. Че ако едно куче остане без дом, така е трябвало да бъде. Че ако някой му е помогнал или не е успял - така е трябвало да бъде. Че ако в момента има множество бедомни - така трябва да бъде. Че ако има хора, които развъждат породи или породоподобни, или междусъседски - така трябва да бъде.

Както и че ако аз говоря в момента за това - така трябва да бъде.

Затова не се ядосвам на хората, не ги приемам за врагове, не ми идва да крещя и да обиждам.

Единственото, което не мога да превъзмогна, е болката, която усещам винаги, когато видя куче на улицата или вързано на метър синджир - т.е. страдащо куче. Болката, която усещам, само при мисълта за това. Не мога да я превъзмогна, а не искам да ме боли. Но явно така трябва да бъде.

Да, имаме избор, естествено и свободна воля. Но ако избереш да помагаш - така трябва да бъде. Ако избереш да не правиш нищо - така трябва да бъде. Пред теб ще попадне точно онова животинче, на което трябва да му се помогне. Кола ще сгази точно онова животинче/човек, което/който трябва да бъде сгазен. И всеки има свободната воля да прецени какво да направи, но изборът му винаги е най-правилният, какъвто и да е той.

Съответно в живота си не изпитвам съжаление за нещо, което се е случило по един начин, а аз съм искала да е по друг. Трудно се ядосвам, защото знам, че всичко е наредено по най-съвършения начин. Не изпитвам разочарование от нещо, което не съм успяла да постигна. Не се отчайвам, че няма смисъл да правя нещо, защото знам, че щом го правя, колкото и налудничаво и безумно да изглежда, значи така трябва да бъде. Боли ме за природата, боли ме за хората - но така трябва да бъде. В същото време се радвам на живота, защото знам, че това е най-правилният начин на живот за мен. Просто така трябва да бъде. Защо трябва да бъде така? Това е трудно да се обхване от човек и неговия разум. Примирила съм се, че не мога да разбера защо трябва да бъде така, но го приемам и живея.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#123 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 11:41 AM

Цитат(wind @ Apr 15 2010, 08:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
А това как ви се струва?

Според моите възгледи светът е съвършен. Аз приемам, че всичко, което се случва, е съвършено. Че ако едно куче остане без дом, така е трябвало да бъде. Че ако някой му е помогнал или не е успял - така е трябвало да бъде. Че ако в момента има множество бедомни - така трябва да бъде. Че ако има хора, които развъждат породи или породоподобни, или междусъседски - така трябва да бъде.

Както и че ако аз говоря в момента за това - така трябва да бъде.

Затова не се ядосвам на хората, не ги приемам за врагове, не ми идва да крещя и да обиждам.

Точно така! Така трябва да бъде - в света празно място няма, всичко се случва, за да се поддържа баланса.

Цитат(wind @ Apr 15 2010, 08:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Единственото, което не мога да превъзмогна, е болката, която усещам винаги, когато видя куче на улицата или вързано на метър синджир - т.е. страдащо куче. Болката, която усещам, само при мисълта за това. Не мога да я превъзмогна, а не искам да ме боли. Но явно така трябва да бъде.

Да, имаме избор, естествено и свободна воля. Но ако избереш да помагаш - така трябва да бъде. Ако избереш да не правиш нищо - така трябва да бъде. Пред теб ще попадне точно онова животинче, на което трябва да му се помогне. Кола ще сгази точно онова животинче/човек, което/който трябва да бъде сгазен. И всеки има свободната воля да прецени какво да направи, но изборът му винаги е най-правилният, какъвто и да е той.

Щом изживяваш болка, явно така трябва да бъде. Но пък ние нали имаме съзнание, имаме мисли, което означава, че можем да променяме нещата. Само че не като се фокусираш върху болката (не говоря да не ги забелязваш или да не помагаш) - защото фокусирайки се върху това - то се умножава и пак умножава.... Мисля, че първо трябва да работим със себе си, за себе си, ето така егоизма би влязъл в полезно действие - и оттам нещата около нас също ще се променят.

User's Signature

#124 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 15 April 2010 - 11:46 AM

Цитат(Finwe @ Apr 15 2010, 11:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Щом изживяваш болка, явно така трябва да бъде. Но пък ние нали имаме съзнание, имаме мисли, което означава, че можем да променяме нещата. Само че не като се фокусираш върху болката (не говоря да не ги забелязваш или да не помагаш) - защото фокусирайки се върху това - то се умножава и пак умножава.... Мисля, че първо трябва да работим със себе си, за себе си, ето така егоизма би влязъл в полезно действие - и оттам нещата около нас също ще се променят.

Това и правя.
User's Signature

#125 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 11:52 AM

Цитат(wind @ Apr 15 2010, 08:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Finwe @ Apr 15 2010, 11:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Това и правя.

Редактирах си поста! Не разбрах какво правиш?
User's Signature

#126 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 15 April 2010 - 11:59 AM

Първо се опитвам да съм в хармония със себе си. Другото само се нарежда.
User's Signature

#127 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 12:01 PM

Аз нещо не разбирам -Уинд,ти имаш ли нещо против това,че хората си взимат породни кучета?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#128 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 April 2010 - 12:11 PM

Може ли по темата? Не това което прави/не прави определен потребител, високодуховно извисен, казващ на хората кого да взимат вкъщи и къде да си дава парите вместо по изложбите, а по темата? Може ли? Мерси, моля.

Уинд.
Познавам хора като теб. Вкарват в пъти повече авто-гол във вратите на тезите, които защитават именно защото се изказват неподготвени (аз точно след такива изпълнения, като твоите, трябва да тичам край другите кучкари и да ги уверявам "Моля ви, те хората от другата страна са вменяеми и адекватни, повярвайте ми, познавам такива и те са повече")
Какво общо има твоята болка от гледката на бездомните с кинология? По същата логика аз не трябва да имам собствени деца, а да си осиновя от дома за сираците някое ромче с увреждане. Е, сори, не живея в къща с двор в Бевърли Хилз, нямам прислуга и не съм Анджелина Джоли, разрешавам да ме разпънеш на кръст.

Кинология и чистопородното развъждане не допринася за наплива на бездомни.

Кинология и чистопородното развъждане не допринася за наплива на бездомни

Кинология и чистопородното развъждане не допринася за наплива на бездомни

Четеш ли изобщо това, което вече цяла седмица толкова хора ти го твърдят? Явно грешката не е в техния монитор. Разбирам някое хлапе седми клас така да се инати, но ти защо не се осъзнаеш?
Остави на страни неприятната ми личност, кой кого харесвал/не харесвал, опитай се да помислиш че упреците ти са абсолютно безпочвени, защото ти не знаеш какво представлява кинология и развъдна дейност. Дори не искаш да знаеш. Как така ще съдиш за нещо, от което нямаш представа?

Само не почвай отново с чаршафите дълги цял екран и не намесвай моля ГМО, атомните бомби, децата на Сомалия, трагедия в Хаити и самолетната катострофа с Лех Качински.
Тук е форум за КУЧЕТА. Всички. Различни. Служебни-изложбени-бездомни, за каквито се сетиш: малки-големи и шарени-оранжеви.
Единствени които нямат място тук, са онези които допринасят за наплива на бездомните, а по-точно: зоо-борси, квартални обяви за скачки, търгашите и прекупвачи. Те са много повече и точно те НЕ СА РАЗВЪДНИЦИ.

Като не знаеш какво е развъдник, кинология и колко малко хора се занимават с това у нас, поне не обиждай с глупостите си хора, които те превъзхождат като опит, образование и постижения.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#129 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 12:52 PM

Аз четох, четох и разбирам какво искат да кажат и двете страни, но...връзката не става.

Права е wind до толкова, до колкото наистина в кинологията понякога се опитват да се намърдат и хора, които нямат киноложки възгледи. Тук се къса брънката. Това реално не са кинолози.

В няколко породи можем да видим хора, които не са кинолози. Те не търсят развитие на породата, те нямат за цел да създадат куче, отговарящо на стандарта, на вижданията си за породата. Те купуват женски, едвам дочакват да станат на възраст за разплод и се почва кучило след кучило.

Преди малко и дог заключи тема, в която се търсеше и предлагаше като на пазара родословно куче...че за едно бездомно критерия за подбор на стопаните е повече от "искаш ли го, цената е тънка".

Но wind, това не е кинолг. Никой кинолог не постъпва така. Това е прост развъждач, който търси комерсиални цели. Това, че той работи с родословни животни, никак не го отличава от фермите и междусъседското развъждане. Това са хора без киноложки принципи, които просто си мислят "аз ще ползвам, че родословните са скъпи, но ще си карам на попара и раждане два пъти годишно и далаверата е готова". Е да, но тези хора не се задържат в кинологията... Доста такива биват изгонени, защото пренебрегват основни киноложки принципи, като ТЪРГОВИЯТА с животни, т.е. посредничат за кучета, които не са произведени от тях, с цел печалба. Тези хора не са кинолози. Това е мотсчето между двете страни в този спор.

Повярвай истинските кинолози се интересуват от съдбата на кучетата си, търсят контакти със стопаните, често прибират обратно животните си, ако не се гледат по желания начин и винаги са готови да съдействат за разрешаването на какви ли не проблеми...

Аз от скоро имам досег с кинологията, но за малкото ми време в нея, разбрах, че не искам да развъждам, защото за мен моите кучета не са еталона, има много по-достойни да оставят поколение. Чудят ми се, защо не искам малки от тях. Ами не искам. Има хора, които биха развъждали куцо и сакато, нямат представа, нямат своя визия какво правят и защо го правят. Ето това не са кинолзи, само се опитват да се направят на такива.

Пък и да, има хора, които или биха си взели точно определено куче от определена връзка или няма да имат куче. В тази връзка, прокламирането, че породните животни отнемат дома на бездомните, защото някой си е взел породно, а не безпородно от улицата, не е точно така. Това решение не е обвързано с модата, а както вече каза wind с една егоистична потребност свързана най-вече със страст към нещо точно определено.

И wind пак да го кажа и аз, доста собственици на породисти животни, доста развъдчици дават не малки суми за помощ точно на проблема с бездомните животни и са доста по-активни от масовия собственик на куче...
Насочи тази своя енергия и желание да покажеш твоята гледна точка за хората, които не правят нищо и нямат съзнание. Недей да ги зачеркваш.
Вярвай в хората, търси различни подходи и дори само на един да повлияеш няма да е напразно ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 07:29 PM

И за съжаление доста бързо ми се потвърдиха думите:

Цитат(Samurai-brodnik @ Apr 15 2010, 07:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lilianas @ Apr 15 2010, 02:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се, че се намесвам между вече ОТКЛАСИЛИ собственици на АКИТА, но бихте ли ми казали от колко часът ще е този триумф в Южния парк и къде точно? Съжалявам, но не влизам изключително редовно и онлайн в нета и нямах даже и идея.

af_089.gif Изложбата е от 11.00 на естрадата в Южния парк и е организирана от БРКС. Има записани 6 американски акити. Ще има и ескпертни оценки за признаване на породност от водещи англ. съдии. Заповядайте!!! af_089.gif

Цитат(lilianas @ Apr 15 2010, 04:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...
А каква е връзката откъде съм купила кучето? Сигур изглеждам тъпа, ама не мога точно да вдяна в отговор на моето запитване...
Ще пусна снимки, веднага като се прибера, кучето е просто НЕИЗМЕРИМО. Със всякакви стандарти, на 3 месеца и 20 дни сме 14 кила, но сме дребнички в сравнение с някои други (внесени в същия период) И моето куче все още НЕ Е ПОЛУЧИЛО РОДОСЛОВИЕ, но ме притеснява факта, че тези кучета са внесени отдавна, а няма клуб за осигуряване на техния обмен на опит.

Признаване на породност! Свършиха отличните, доказано породни представители, та някой за да популяризират дейността си, ще доказват породност на кучета без родословия, купени от зоомагазини/борси, за да има как да се въди и се чудим, защо кинологията е неразбрана dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 08:06 PM

ab_041.gif Развесели ме.
И сега,като ми мина напушилия ме смях,почна да ми става тъжно.....Докъде ли ще стигне човека в своята алчност?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#132 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 April 2010 - 10:10 AM

Цитат(kitana @ Apr 15 2010, 08:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ab_041.gif Развесели ме.
И сега,като ми мина напушилия ме смях,почна да ми става тъжно.....Докъде ли ще стигне човека в своята алчност?

Това е още един пример за развъждането в свръхпопулация, в който протестират единствено развъдниците и този форум - факт. На всички останало това е безразлично и им е все едно - природозащитници, кучелюбители - все едно им е ...

За това казвам, че породните кучета ще намаляват, ще се увеличават развъдените по съседски, а съвсем скоро и съседа с куче, неприличащо на породата си, ще има "Шампион", който ще развъжда и точно нишата на породните кучета ще бъде ударена.

Резултата - нови бездомни по улиците, смях в обикновенните кучкари, които ще знаят, че за ПАРИ могат да отидат и да получат РОДОСЛОВИЕ и да ги признаят за ПОРОДА.

А ние ще се мъчим да обесняваме как и какво и защо значело педигрито ...

#133 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 10:35 AM

Как така да се "увеличат развъдените по съседски"?Те и сега са повече,Дог.
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 April 2010 - 10:44 AM

Моето отношение към развъждането с "бели родословия" съм го изразявала многократно в различни теми от този форум, но за да бъдем докрай честни и справедливи в рамките на правилата на FCI също има възможност за признаване на порода. Така, че на практика няма значение коя организация прилага този принцип, важно е да сме наясно за какво се прави. В случая с нашата действителност изключително и само за пари, при това от всички налични организации. Всяка дейност, свързана с обществена структура изисква почтеност. Такава, за съжаление, рядко се наблюдава и то не само при нас.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#135 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 11:03 AM

Цитат(DessyD @ Apr 16 2010, 10:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Моето отношение към развъждането с "бели родословия" съм го изразявала многократно в различни теми от този форум, но за да бъдем докрай честни и справедливи в рамките на правилата на FCI също има възможност за признаване на порода. Така, че на практика няма значение коя организация прилага този принцип, важно е да сме наясно за какво се прави. В случая с нашата действителност изключително и само за пари, при това от всички налични организации. Всяка дейност, свързана с обществена структура изисква почтеност. Такава, за съжаление, рядко се наблюдава и то не само при нас.

+ 1

Винаги съм се учудвал на хората, които дават пари за такива неща. Ами като няма, няма - какво толкова лошо има да имаш куче домашен любимец, което прилича на дадена порода ? Не го развъждаш, като няма родословие и това е, какъв е проблема да го обичаш ? Но ... в условията на свръхпопулация има много кучета, които имат собственици, които искат да ги "въдят". Понеже не могат да направят това в рамките на сериозните киноложки структури, се намират такива, които им събират парите ...

Е, това е положението и в него пак сериозните кинолози са първите, които се борят !

#136 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 16 April 2010 - 12:09 PM

Цитат(dog.bg @ Apr 16 2010, 08:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Това е още един пример за развъждането в свръхпопулация, в който протестират единствено развъдниците и този форум - факт. На всички останало това е безразлично и им е все едно - природозащитници, кучелюбители - все едно им е ...

Добре де, доколкото знам има клубове по породи, има БРФК... Какво пречи всички тези хора да излязат с някаква или някакви ясно заявени позиции и да настояват пред земеделското министерство за:
1. Ефикасен контрол по ЗЗЖ, ЗВМД и наредбите;
2. Категорична забрана за продажба на кучета по зоомагазини, пазари и прочие;
3. Категорична забрана за внос на кучета, освен за целите на съответната киноложка организация;
4. Огромни глоби за нерегламентирано развъждане
и прочие подобни мерки?
Това би било в интерес на всички - едва ли ще има разумен човек, който да е против.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#137 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 12:09 PM

С единствената разлика, че никой не го пропагандира, никой не кани по форумите хора с неродословни, да им признава породността на кучетата и дори има клубове, които отказват да правят експертни оценки на неродословни, защото оценъчните листове после се ползват от някои хитри индивиди за обяснението как техните кучета са отлични породни представители, оценени от велики съдии, но понеже е скъпо да се извади едно родословие (егати сума под 20 лева е много?!) те въдят така...
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 April 2010 - 12:11 PM

Цитат(фех @ Apr 16 2010, 12:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>

С единствената разлика, че никой не го пропагандира, никой не кани по форумите хора с неродословни, да им признава породността на кучетата и дори има клубове, които отказват да правят експертни оценки на неродословни, защото оценъчните листове после се ползват от някои хитри индивиди за обяснението как техните кучета са отлични породни представители, оценени от велики съдии, но понеже е скъпо да се извади едно родословие (егати сума под 20 лева е много?!) те въдят така...

Сериозно?!?! хахахаа.... айде да не започваме друга дълга тема, че ....
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#139 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 12:20 PM

Цитат(DessyD @ Apr 16 2010, 12:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(фех @ Apr 16 2010, 12:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Сериозно?!?! хахахаа.... айде да не започваме друга дълга тема, че ....

Ми сериозно! Говоря за рамките на БРФК и клубовете, до които имам достъп...
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 12:46 PM

Цитат(gabipap @ Apr 16 2010, 12:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dog.bg @ Apr 16 2010, 08:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Добре де, доколкото знам има клубове по породи, има БРФК... Какво пречи всички тези хора да излязат с някаква или някакви ясно заявени позиции и да настояват пред земеделското министерство за:
1. Ефикасен контрол по ЗЗЖ, ЗВМД и наредбите;
2. Категорична забрана за продажба на кучета по зоомагазини, пазари и прочие;
3. Категорична забрана за внос на кучета, освен за целите на съответната киноложка организация;
4. Огромни глоби за нерегламентирано развъждане
и прочие подобни мерки?
Това би било в интерес на всички - едва ли ще има разумен човек, който да е против.

ab_041.gif

Протестират хората от край време .. и какво от това ? Явно не си наясно какво лоби имат "вносителите" и "зооборсите" ... факт.

Същата тази държава регистрира и измислените "киноложки" организации, които събират пари от хората - днес са в УЦИ, утре в ИКУ - факт, сменят се хартийките и лозунгите и пак наново - докато има хора, които да им дават пари, ще си сменят "вярата" - бяха в ФСИ, после в UCI, сега са в руската СКОР - не е важно къде са, важно е да има хора, дето да им дават пари за участия на "изложби" и спонсори на изложбите. Педигритата на кучета са приравнени на издаващи ги, "възстановяват" родословия - всичко за пари се прави, не мисли, че е за друго - как на едно куче може да се "възстанови" родословието по ксерокс, не е ясно, но ... срещу пари може. ab_041.gif

Факт - кучето е превърнато в стока и понеже то, кучето, няма пари, се играе с тънката струна на любовта на собственика да има най хубавото и породно куче, нищо че кучето му няма педигри и никога не е имало. Същия този собственик след това "развъжда" своето куче и получава документи не от ФСИ, където му се води стандарта на породата и нейния регистър, а от ... някакво обединение, което няма нищо общо с ФСИ. Ти си умен човек и усещаш тънката разлика - хората не знаят, важно е някой да им даде документ. Ползват се същиге абвеатури като тези на ФСИ, която прави изложби от 100 години - CAC, CACIB. Ползват се стандартите на породите, които са собственост на киноложките организации на страните членки на FCI. Целта е това да стане като конкурсите с миските - всякакви конкурси за всякакви награди, щом има спонсори и хора, които да дават пари за участие.

Резултата е ще масов погром върху кинологията и изградените и структури в момента. Масов. Принизяване на родословието като нещо, което може да се издаде за пари, въобще - кинология за пари.

А когато кинтологията е силна, истинската кинология е слаба.

Резултата - като всичко при кучетата, няма да е веднага. Но в далечна перспектива - масово въдене, неплащане на такса от 1 000 лева, преливащи обяви за продажби на всякакви кученца от родители "шампиони", масово спадане на цените на породните кучета, от което ще последва и увеличаване на броя на бездомните - никой не цени нещо, което може да си купи ... евтино и го има на всяка крачка.

Аз лично бих се радвал и приветствал всяка инициатиза за живот с куче, било то и домашен любимец - изложба за най красиво куче примерно, най послушно и каквото се сетите, стига тя да не е насочена КЪМ РАЗВЪДЕН ПРОЦЕС.
Трябва да се агитира за нормалния и отговорен живот с куче, но да не се стимулира развъждане на кучета без родословия.

В случая става точно обратното.

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема