Dog.bg Форуми : Нандо - милия пудел смъртник

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нандо - милия пудел смъртник едно момче, което не е било нужно никому

#121 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2010 - 05:05 PM

Цитат(Atma Raj & Tara @ Apr 19 2010, 05:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имаме два котарака и двата кастрирани - преди да се разгонят и как маркират само ... Накрая единия си маркира монитора и такова хубаво черно петно се получи ...
Котараци и котараци ab_041.gif ние сме случили на двама smile.gif

А ми може би защото са двама? Чувал съм че маркирането е "крайна" мярка, с цел обозначаване на територията. Т.е. ако традиционното търкане на бузи в мебели, врати и предмети не е достатъчно да се омирише територията, следва "тежката артилерия". И затова нов обитател може да го отключи. В този смисъл втори котарак сигурно е по-опасен от куче, щото е от същия биологичен вид и се явява пряк конкурент.

Подобна реакция е наблюдвана и при кучета. Мъжки с идеално изградени хигиенни навици изведнъж започва да вдига крак по мебелите в къщи само защото се е появило друго куче (включително само за 2-3 часа на гости). даже в някои стари кучкарски книги се предупреждава да не ходиш на друг кучкар на гости с мъжко куче.
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 06:22 PM

Цитат(gamina @ Apr 19 2010, 05:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(blueocean @ Apr 19 2010, 04:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз моля по-запознатите да се изкажат, но на мен са ми казвали, че започне ли да маркира котарака, и след кастрацията няма да спре.

Спря да маркира още с излизането от упойка. Моят трътъл това. След кастрацията никога не е пишкал извън тоалетната, а какво чудо беше преди това zz_020.gif

Стискам палци разбойника да хареса Нандо и да се заобичат :)

И двете женски котки и котарака ми маркираха.Може би защото живеят с кучета и искат ясно да си ограничат владенията въпреки че с междувидовото разбирателство нямат проблеми.След кастрацията спряха.

#123 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 07:24 PM

Моят котарак не беше кастриран, не маркираше до момента, в който дойде човешкият ми мъж да живее в къщата ab_041.gif Те тогава се почна маркировка - при това съвсем изборно - само върху вещите на мъжО и невръстното ми мъжко детенце.

Ама аз съм скептик, че няма да започне да маркира вашият котак. То и човешките мъже, когато живеят заедно все си маркират: уж случайно си разпръскват нещата из къщата (там, където ние, жените, пищим, че не им е мястото!) - а най ми е интересен номерът с чорапите - как жените така все си имат двойките, а мъжете - не ab_041.gif Но, да кажем - природа си е това...

Аз бих го кастрирала. Че после КАК ТРУДНО се обезмирисва маркираното dry.gif

Искрено желая успех във взаимоотношенията! ae_085.gif Може в началото на котьо да му е по-ядосано, но не се отказвайте, стига да не наранява Нандо.

#124 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2010 - 07:48 PM

Еййй, щом и за изписване се говори вече - значи бързо се оправя сладура af_089.gif .
И явно и на докторите им е влезнал под кожата, щом цялата клиника е омагьосал с чара си! wub.gif wub.gif
И как модно му стоят абокатите - ще кажеш някакви чорапчета специални. Като му се оправи козината - сигурно невероятен красавец ще стане!

Аз не разбирам много от котки, но котето ще маркира ли, ако Нандо се кастрира? Ако съм казала някаква глупост - не ме нападайте ab_041.gif , просто разсъждавам!

#125 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 07:58 PM

Цитат(Мърфи @ Apr 19 2010, 07:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
............
Аз не разбирам много от котки, но котето ще маркира ли, ако Нандо се кастрира? Ако съм казала някаква глупост - не ме нападайте ab_041.gif , просто разсъждавам!

Не мисля, че маркирането зависи от пола, вида и "(не) кастрираността" на натрапника :) Основното е, че се появява нов дзвер на същата територия. Ето JennyB е написала, че и на хора така реагират. Че даже и на чужда територия го правят........ Сега си спомням преди много години, бях млад мъж, но още живеех с родителите си. Имаше някакъв "дълъг уикенд" от 4-5 неработни дни покрай някой празник и майка ми доведе в къщи сиамския котарак Зико, когото тя отглеждаше на работното си място. Просто нямаше кой да го гледа там за тия дни. Този мръсник веднага се ориентира, че аз съм най-голямата заплаха за него в сърцето на майка ми ...... Можеше да отваря врати и през нощта влезе в моята стая и ми препика чехлите и дрехите. eg_033.gif И това при положение, че имах най-добри чувства към него и направих всичко за да се сприятелим. ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 April 2010 - 11:38 PM

С Нандо или без него, мъжкото коте скоро ще започне да маркира, имайки предвид възрастта му.
По книгите пише, че е най-добре да се кастрира преди достигане на полова зрялост, т.е. преди да е започнал да маркира. Ако се кастрира по-късно, ОК, ще спре да маркира. Но ако се изчакат няколко години с кастрацията, маркирането може и да остане, тъй като вече е добре затвърден навик.
Много терзания и проблеми - здравословни и поведенчески, ще спестите на котьо, ако го кастрирате още сега.

А Нандо е толкова сладичък, малък бебчо. Кой ли идиот го беше докарал до това състояние, гръм да го удари. Ако беше уличен, в никакъв случай не би изглеждал толкова зле.
insult, добре, че си се намесила в живота му, rc_036.gif ! Сега, когато се оправя вече детето, нна всички ни поолекна. Много целувки на малкото юначе и от мен.

#127 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 19 April 2010 - 11:46 PM

Кастриране на мъжко коте е най-добре да е след 9-тия месец, а най-добре след годината. При женските е друго. Маркирането не мисля, че ще е свързано с кучето, просто ще му е дошло времето.
Успех на осиновителите и браво за решението!
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2010 - 11:54 PM

Котакът е 5-килограмов, което значи, че със сигурност е на възраст над 9 месеца.

#129 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 20 April 2010 - 12:11 AM

QUOTE (nort2005 @ Apr 19 2010, 11:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Котакът е 5-килограмов, което значи, че със сигурност е на възраст над 9 месеца.

Oще по-добре в такъв случай.
Но принципно е добре да се знае, че за мъжкарите е добре да се изчака половата зрялост. Ако няма проблеми, разбира се.
Ще свикнат, даже ще им е добре да си имат другар, макар и от друг вид.
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 09:20 AM

Цитат(deni_avr @ Apr 20 2010, 12:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(nort2005 @ Apr 19 2010, 11:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Oще по-добре в такъв случай.
Но принципно е добре да се знае, че за мъжкарите е добре да се изчака половата зрялост. Ако няма проблеми, разбира се.
Ще свикнат, даже ще им е добре да си имат другар, макар и от друг вид.

Котакът е на 10 месеца (+-15 дни, щото е прибран от улицата като малко коте).

Има обаче много случаи на некастрирани котараци, които не маркират. Познавам лично един такъв темерут, котарак на моя колежка, на 7-8 години е. Преди няколко години беше направен неуспешен опит да бъде кастриран - резултатът: много кървища от лекаря и стопанката, изкривена игла на спринцовката за упойката и категоричен отказ на лекаря да се занимава повече с този звяр. Каза че е виждал всякакви котки но такъв звяр не е срещал. Та този звяр никога не е маркирал.
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 12:28 PM

Тоя звяр щом никога не е маркирал, значи нещо не е в ред. ab_041.gif Е, то за стопаните му не е лошо.
Няма котарак, който да не маркира, ако не е кастриран. А маркира ли ви веднъж, няма измирисване. Не преувеличавам.
Маркирането и припикаването ОТ ЯД СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА.
Може да ви припикае обувките или нещо друго и без да е разгонен, само защото си отмъщава за нещо.
Маркира, когато е разгонен и миризмата е велика!
Кастрирайте си котака, това е все едно да му изрежете ноктите, нищо няма да му стане! smile.gif

#132 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2010 - 11:33 PM

Как е малкият сладур? Подобрява ли се още!

#133 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2010 - 11:50 PM

Благодаря на mimotova за помощта за Нандо, която е оставила в Син Кръст!!!

Платих 63лв днес за Нандо и... се прибрахме заедно! Докторите казаха, че вече не е нужно да седи на системи и че може да му се маха абоката ако има кой да му дава хапчетата по схема. Аз казах, че има кой и реших, че за такъв благ, умен, добър пес е много по-добре да бъде вкъщи при хора, отколкото да седи в кутия. Ще го следя внимателно и ако има каквито и да е проблеми ще го водя в Син Кръст при дълбоко влюбените в него лекари - Ани и Росен.

netware5 беше с нас, заедно с дъщеря си, много се харесаха, а и Нандо се представи блестящо, не може да му се отрече, че се постара. Въртя опашката като хеликоптер, ходи прекрасно без повод от клетката в манипулационната, после излязохме навън и си свърши чинно всички задачи ab_041.gif

Сметките ни дотук:

ПОЛУЧЕНИ:
50лв от netware5
20лв от Na Nio Priatelia
100лв от Мърфи
15лв от Димитър К.
30лв от Тодор Ц.
200лв от Мърфи
40лв от mimotova
------------------
415лв

Освен това имаме кутия Трансметил, която няма да е необходима - тя е от PURSY и от Tey4e. Да ви я донеса или да я складирам до поискване?

ПОХАРЧЕНИ:
187 + 63 = 250лв

Остават 165лв - те ще послужат за доста продължителната терапия, която го очаква. Къпане с медицински шампоани, мазане с Панавейксал за най-тежките петна по кожата, медицинска храна, Глутамакс и Виалитон, рибено масло. Вече е обезпаразитен вътрешно, ще следя продуктите, за да преценим на какъв интервал да го обезпаразитим пак.

Човечето е много щастливо, направихме му котко-тест, с леко тъповата стопанка... Нандо се представи наистина отлично, Панчо не толкова, а аз съвсем не: Награбих Панчо и го приближих до Нандо като научих важния урок, че Панчо може и да спи върху Градо, но това съвсем не значи, че обича всички пудели на света. Панчо направи опит да убие Нандо с един удар, не успя за щастие, но Нандо се натъжи, макар и да не беше одраскан. Казано накратко - не, Нандо няма никакви проблеми с котки.

С кучета не смея да го пробвам все още, че му е твърде крехко здравето за интереса на тукашната гмеж. 3-те питбулки са крокодили под прикритие, а пуделяшките са известни с бруталните си игри.

Дете-тест също направихме, нямаше никакви проблеми, мисля, че леко се смути, но не дотам, че да не хапне малко риба от ръцете на Андро /3г./. Той попита: -Мамо, защо това куче е болно и трепери? Аз му обясних, че стопаните му не са го хранили и сигурно са го удряли. -Той нали няма да се връща при тях? Казах, че няма. -Той е добро куче, трябва да има добри стопани. И го погали.
Офтопик: Сигурно защото си е мое гарджето, но направо се разтопих от тая гледка. Мъничкия измъчен Нандо, който се страхува, но и се радва на погалването, малкия Андро, който на три години стои и гали съчуствено наранено същество. В децата ни е надеждата за по-добър свят, хора. Човек се научава на състрадание, трябва да ги научим да обичат животните. Каква огромна загуба е за децата, чиито майки ги учат да се страхуват и не им сломяват жестокостта.

Направих една снимка за спомен и за благодарност за лекарите от Син Кръст. Само 6 дни, с помощта на вашите дарения, които позволиха пълно медицинско обслужване лекарите го превърнаха от смъртник, в пълен с живот добряк. Това е някаква магия, радвам се, че се докосвам до нея. Дано Нандо завинаги да остане с този невероятен късмет. Ето го и него, вече със свой собствен нашийник - първия лично негов предмет в новия му живот:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2010 - 11:59 PM

Insult, невероятен разказ - колко сладкодумно разказваш!
Просълзиха ми се очите - отново! Миличкият Нандо! Да се стараеш толкова да угодиш и пак да те споходи лош късмет!
Вярвам, че се е обърнал късмета му завинаги и просто може да бъде безгрижен тийн пудел!
Невероятен е и на тази снимка - чаровника мил!

#135 Потребителят е офлайн   Na Nio priqtelq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 12:02 AM

Мнооого е готин !!!

Както казва Анук-три пъти ура за Нандо!!! af_089.gif

Страхотни сте, нямам думи... ae_085.gif
Благодаря ти, Insult, че ни направи съпричастни с тази история!

#136 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 12:16 AM

Само да добавя, че се разбрахме с insult да взема Нандо в петък вечерта и да направя опит по време на уикенда да го представя на Господаря Феликс. Малко съм притеснен предвид крехкото все още здраве на Нандо, щото Господарят не е за подценяване ... Надявам се да се спогодят ..... Момчето е толкова готин, кротък и възпитан .... Дано се разберат с Феликс, който си пада малко хулиган но с добро сърце ......
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 21 April 2010 - 09:50 AM

rf_011.gif толкова е хубаво..... особено частта с малкия Андро, представих си го как дететнцето го погалва за главата с закрила и желание нищо лошо никога повече да не му се случва!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 10:20 AM

Цитат(insult @ Apr 20 2010, 08:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
-Той е добро куче, трябва да има добри стопани. И го погали.

Не си само ти, аз също се трогнах, сигурно са били мила картинка.

Прекрасно е, че има хора като теб, които учат децата си на доброта и обич към животните! wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 April 2010 - 10:47 AM

Много се радвам за Нандо- на снимката просто е великолепен. Страхотни сте. ug_119.gif rc_036.gif
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#140 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 10:50 AM

insult, rc_036.gif
Чакаме нови снимки и да отвориш рубриката "преди и сега". smile.gif
Много късмет Нандо!!!

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 5