Dog.bg Форуми : противопаразитната каишка!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

противопаразитната каишка!

#21 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 April 2006 - 12:49 PM

Цитат

Фронтлайнът,няма реплентно/отблъскващо/,към кърлежите и бълхите действие.

Гадовете умират, СЛЕД като се качат на животното. Бълхите се отъркват в отровата, която е покрила косъма и тогава умират, а кърлежите смучейки поемат отровата и умират ПРЕДИ да започне втората фаза на смукането, когато е възможно да заразят кучето?
Добре ли съм разбрала?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#22 Потребителят е офлайн   Tsvetelina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2006 - 01:43 PM

Ами и аз така го разбирам, фронтлайнът не ги отблъсква, убива ги след като се забият, но те може и да решат да не се забият веднага и затова ние винаги след разходка почистваме козината в банята, защото почти винаги има някой кърлеж, който още не се е забил и е решил да ни дойде на гости. Според мен най-добре е фронтлайн и каишка. Срещу бълхи обаче фронтлайнът е ефикасен на 100% - досега никога не сме имали.
User's Signature

Ако много се разфилософствам, спрете ме навреме!

#23 Потребителят е офлайн   Suncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2006 - 12:51 PM

Здравейте! Аз също ползвам Frontline и засега съм доволна. Зная , че действието му е 1 месец, но ако през това време кучето обилно се намокри цялото- нямам предвид къпане, а само вода -спира ли действието на препарата и трябва ли отново да се сложи?

#24 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2006 - 12:34 AM

DUOWIN
Френски продукт, пипета!
Месец кърлежи, 2 за бълхи!
Има съставка, която не позволява качването на паразита върху животното!
И двете ми кучета никога не са обезпаразитявани с друго и НИКОГА до сега не съм имала кърлежи, ОСВЕН когато без да искам закъснях с обезпаразитяването с 2 дена и намерих един кърлеж да лази по крака на Тед! Веднага се накапахме и никакви проблеми!
Препоръчах го на познати в Русе. Те го използват от 2 месеца и също не са намерили паразити!!!
Скоро ходих из БГ на много различни места и все в тревите и отново нямам проблеми!!!
Искам да кажа, че продукта едва ли е ефикасен понеже е даден огранизъм или среда 1super
Препоръчвам го особено горещо поне да го изпробвате!!! ;)

#25 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 08 May 2006 - 08:38 AM

Отново,повтарям Фронтлайн не отблъсква кърлежи и бълхи,а ги убива при засмукването на кръвта.Новият Фронтлайн-Комбо притежава допълнителна съставка за борба срещу яйцата и ларвите на бълхите.

#26 Потребителят е офлайн   Mamalev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2006 - 10:32 AM

Цитат

Отново,повтарям Фронтлайн не отблъсква кърлежи и бълхи,а ги убива при засмукването на кръвта.Новият Фронтлайн-Комбо притежава допълнителна съставка за борба срещу яйцата и ларвите на бълхите.

Combo ще има само за котки за сега.Той и другия си върши добра работа.Всичко е маркетингова политика!Нас кърлежите ни притесняват основно,защото са опасни,а бълхите -досадни!

#27 Потребителят е офлайн   Mamalev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2006 - 10:34 AM

Цитат

[ Искам да кажа, че продукта едва ли е ефикасен понеже е даден огранизъм или среда 1super

Мила,Мила нещо не схванах това изречение???

#28 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2006 - 01:00 AM

Цитат

Мила,Мила нещо не схванах това изречение???

изпуснала съм 2 думи.... l)

Цитат

продукта едва ли е ефикасен понеже е прилаган вурху даден огранизъм

#29 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2006 - 08:06 AM

Цитат

DUOWIN
Френски продукт, пипета!
Месец кърлежи, 2 за бълхи!
Има съставка, която не позволява качването на паразита върху животното!
И двете ми кучета никога не са обезпаразитявани с друго и НИКОГА до сега не съм имала кърлежи, ОСВЕН когато без да искам закъснях с обезпаразитяването с 2 дена и намерих един кърлеж да лази по крака на Тед! Веднага се накапахме и никакви проблеми!
Препоръчах го на познати в Русе. Те го използват от 2 месеца и също не са намерили паразити!!!
Скоро ходих из БГ на много различни места и все в тревите и отново нямам проблеми!!!
Искам да кажа, че продукта едва ли е ефикасен понеже е даден огранизъм или среда  1super
Препоръчвам го особено горещо поне да го изпробвате!!!  ;)

Използвам подобен продукт но се казва Експорт!
Действа по описаният от теб начин!!!

За жалост в Бг го няма!

Искам да попитам от къде закупуваш пипетите които използваш?А каква е цената?

Благодаря ти предварително! r)

#30 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2006 - 10:32 AM

В нашата клиника в Добрич го има. По принцип мисля, че ако помолиш ще ти го доставят, понеже моят познат от Русе направи точно така!
Разпространен е, има и каишки!
Значи... за цената да не те объркам, ама до колкото помня, до към 30 кг се слага една тубичка 10-тина лева, а над 33 беше мисля 2 които струват 18 лева! - Не е евтино, ама пък е ефикасно!
Забелязах, че всеки кучкар ме пита "как се справяш с кърлежите" и си подбират места без трева, което е жалко s)
Аз мисля, че ефекта е понеже препарата е нов, а Фронтлайн е от 6-7 години и кърлежите придобъват имунитет! Този който слагаш и казваш, че го няма в България е същата работа!
Ако не успееш да си намериш, пиши ми, мога да ти изпратя! 1super

#31 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 May 2006 - 10:37 AM

Има и други продукти, които се рекламират като репелентни (отблъскващи). Такъв е и Advantix на Bayer (важна забележка: не става за котки!).
Но от ветеринарен лекар знам, че Фронтлайн има най-широк спектър. По-точно активната му съставка Фипронил. Унищожава най-много видове кърлежи, които, макар и редки, се срещат у нас.
Важното е активното вещество, а не търговското наименование на продукта.
Въпрос на премерен компромис е дали ще използвате продукт с репелентно действие или по-широко спектър.

Няколко непрофесионални обяснения:
Продукти от този тип проникват през кожата и чрез метаболизма на животното се разнасят подкожно по цялото тяло и в кръвта (точно като подкожна инжекция), като образуват депа с отрова в корените на космите. Тези депа излъчват веществото през определения срок на действие, като насищат косъма по цялата му дължина. Не бива да се къпе 48 часа преди и след прилагането, след това няма проблеми. За да проникне веществото през кожата, трябва хубаво да се разтвори козината и да се накапе кожата, а не космите. Може да е само на 1-2 места, затова се казва "Спот-он".
Противопаразитна каишка ще опази дребно куче, но на едрото - да кажем, главата и гърдите ... и толкова.

Не е трудно да се извади кърлеж. Ето един бабешки начин, прочетен в книга отпреди 10-15 години:
Накапва се мястото обилно с олио или се намазва с вазелин/друга мазнина. Това спира притока на въздух на кърлежа и той се отпуска. Изчаква се около 5 минути. С пинсета се хваща тялото му и се върти, без да се дърпа. Върти се спокойно, доста обороти по посока, обратна на часовниковата стрелка. Смукалото му е подобно на тирбушон и по този начин го "развинтваме". Опасността е да не откъснем тялото от главата и тя да остане забита, което може да причини инфекция. Кърлежът се изгаря.
Правила съм го доста пъти със 100% успех, много е лесно.

Преди време имах работа в морски хотел, началото на пролетта, точно предстоеше да пръскат. Имаше майка с кученца, милата, беше така нападната от кръвопийците, направо бяха на гроздове по нея. С малко олио от кухнята и без никакви пинсети за 20 минути извадих поне 20 кърлежа, тя стоеше и сякаш разбираше, че й помагам. Наоколо се беше събрало цялото строително войнство от яки мъжаги, които дотогава си подвикваха "пай се, има кърлежи!" и бягаха от кучето като ужилени.

#32 Потребителят е офлайн   Mamalev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 May 2006 - 11:33 AM

Цитат

Фронтлайн има най-широк спектър. По-точно активната му съставка Фипронил. Унищожава най-много видове кърлежи, които, макар и редки, се срещат у нас.

Накапва се мястото обилно с олио или се намазва с вазелин/друга мазнина. Това спира притока на въздух на кърлежа и той се отпуска. Изчаква се около 5 минути. С

Различните препарати са с различен състав,но не може да се каже че Фронтлайн е с най-широк спектър.Всеки е добър,а кой колко е широкоспектърен може да се определи след продължителното им тестване при теренни условия.

Колкото до намазването на кърлежите с мазнина-това добре,запушват се дихателните им отвори които са по "дупето" и кърлежа агонизирайки умира,но докато агонизира ако е заразен с болести ги предава по-бързо и лесно на животното!

#33 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 May 2006 - 11:43 AM

Както беше казано, фипронил убива кърлежа след първото кръвосмучене. А действието на кърлежа е такова, че не може да зарази веднага, едва след 2-3 смучене. Нали трябва да върне, за да вкара заразата. Обясниха ми го много точно, но не мога да го възпроизведа.
За широкоспектърността на фипронил знам именно от ветеринарен лекар, който е имал възможност да провери действието на различни препарати. Разказаха ми случай с някакъв кърлеж, който уж се срещал само на друг континент, но факт. Само фипронил помогнал. И аз ще се радвам безкрайно, ако има продукт 2 в 1.
Смисълът на намазването с мазнина е кърлежът да отпусне хватката, за да можем лесно да го развинтим, без да остане свредлото вътре, а не да умре от мазнината. Ще се сетиш ли да плюскаш, докато не можеш да дишаш bl) ?

#34 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2006 - 02:35 PM

Цитат

В нашата клиника в Добрич го има. По принцип мисля, че ако помолиш ще ти го доставят, понеже моят познат от Русе направи точно така!
Разпространен е, има и каишки!
Значи... за цената да не те объркам, ама до колкото помня, до към 30 кг се слага една тубичка 10-тина лева, а над 33 беше мисля 2 които струват 18 лева! - Не е евтино, ама пък е ефикасно!
Забелязах, че всеки кучкар ме пита "как се справяш с кърлежите" и си подбират места без трева, което е жалко  s)
Аз мисля, че ефекта е понеже препарата е нов, а Фронтлайн е от 6-7 години и кърлежите придобъват имунитет!  Този който слагаш и казваш, че го няма в България е същата работа!
Ако не успееш да си намериш, пиши ми, мога да ти изпратя! 1super

Благодаря ти много за бързият отговор 1super cheers

Смятам преди да тръгна да се заредя с Експорт за това лято и да му мисля догодина,а като се замисля може да си го набавям и от тук като пътувам!
На мен ми излиза 22 евро за 3 месеца за 1 куче,понеже слагам по две тубички на куче и съм действително много доволна!
За 3 години съм намерила само 2 кърлежа и то в самото начало преди да накапна пипетите.
Действието принципно е 1 месец,но аз забелязвам,че е доста по-дълго особенно за бълхите!
Най-важното за мен е,че кърлежите не се качват на кучето което много лесно би могло да ги пренесе на мен или семейството ми! n)

#35 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 09 May 2006 - 03:33 PM

duowin e френски препарат на фирмата virbac действието му е 4 седмици за кърлежи и 6 - 8 седмици за бълхи
активните съставки са : permetrine и pyriproxyfene - има контактно и репелентно действие , но не е препоръчителен за котки

има го навсякъде където и продуктите на вирбак

#36 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2006 - 08:38 PM

Моите лекари ми казаха, че имал съставка, която отблъсква паразитите от разтояние и така предотвратява изобщо качването им. Аз понеже по 2-3 часа на ден съм в тревите и често си сядам се чудя защо нямам, а може би защото кучетата се въртят около мен!
А наистина е неприятно да ти донесат гадинките вкъщи!

#37 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 08:56 AM

Не е устойчив при мокрене.

#38 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 06:28 PM

Цитат

Накапва се мястото обилно с олио или се намазва с вазелин/друга мазнина. Това спира притока на въздух на кърлежа и той се отпуска. Изчаква се около 5 минути. С пинсета се хваща тялото му и се върти, без да се дърпа. Върти се спокойно, доста обороти по посока, обратна на часовниковата стрелка. Смукалото му е подобно на тирбушон и по този начин го "развинтваме". Опасността е да не откъснем тялото от главата и тя да остане забита, което може да причини инфекция. Кърлежът се изгаря.

d) Съгласна съм. На Голди все още не съм намирала кърлежи, но на предните кучовци не веднъж съм махала по този начин такива гадинки a) . Сега нея я пудря с Тапилан и не съм имала проблеми (Голди вечно търчи по тревата w) ), въпреки че никога не е късно, април е, ще видим юни дали ефектът ще си остане b) . Все пак не мисля, че има 100% защита от тези паразити, но всички кучкари правим каквото можем срещу тях. super best
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#39 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 06:59 PM

Цитат

Не е устойчив при мокрене.

2 дена преди и след накапване.

#40 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 02:35 PM

Toва,се отнася за Фронтлайн,а не за Дуоин и Адвантикс които се измиват.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни