Dog.bg Форуми : противопаразитната каишка!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

противопаразитната каишка!

#41 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2006 - 02:50 PM

Цитат

Toва,се отнася за Фронтлайн,а не за Дуоин и Адвантикс които се измиват.

Виж сега, аз живея до морето и кучетата ми плуват по 2-3 пъти в седмицата! За да нямаме паразити и да не сме имали, значи препарата е ефикасен! Не мисля, че е уместно да противоречиш на хора, изпитали го, просто ей така - обоснови се, моля!
А за Фронтлайн аз не мога да кажа нищо, освен че 3-те кучета от поляната тука, които се обезпаразитяват с този препарат им вадим след разходка ПОНЕ по 3 гадини!!!

Нищо лично, поздрави cheers

#42 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 11 May 2006 - 05:32 PM

Mислиш ли,че фирмите Вирбак и Баер щяха да пропуснат да изтъкнат това тяхно качество,а не да го премълчават?

#43 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 May 2006 - 02:55 PM

За Duowin: От тук

Цитат

Do not wash or shampoo dogs after treatment.
Should you need to shampoo your dog, it is recommended to renew the application of DUOWIN afterwards in order to maintain the protection against flea and tick infestation.
Dogs which have been repeatedly exposed to heavy rain or which enter water frequently should be retreated.

Не мокрете и не къпете кучетата след приложение.
Ако трябва да изкъпете кучето, се препоръчва да подновите третирането с Duowin след това, за да бъде той ефикасен.
Кучета, които многократно са изложени на дъжд или често влизат във вода, трябва да се третират отново.

За Advantix: От тук

Цитат

Its water resistant so it continues to work after your dog goes swimming or is bathed.

Водоустойчив е - продължава да действа след като кучето плува или се изкъпе.

Frontline е водоустойчив. Не се препоръчва къпане със шампоан по-често от веднъж седмично.
Няма смисъл от спорове, данни за продуктите има на безброй места b)

#44 Потребителят е офлайн   vet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 May 2006 - 12:30 PM

Привет,
Включвам се в дискусията с едно важно уточнение, това твърдение - [проникват през кожата и чрез метаболизма на животното се разнасят подкожно по цялото тяло и в кръвта] не е вярно!"фронтлайн" не преминава през кожата и поради това практически не достига в кръвта. Препарата се натрупва в мастните жлези на кожата и от там заедно с техният секрет се отделя по дължината на космите, но въобще не стига до кръвообращението. Тази особенност на разпределението е важна, за да се разбере механизма на попадане на "Фронтлайн" върху паразита. За да умре кърлежа или бълхата не е необходимо смученето на кръв от животното, а само контакт на паразита с космите. Бълхите "сноват" по тялото на животното и много бързо получават смъртоносна доза , но кърлежите могат да попаднат директно върху предпочитано от тях място за захващане по тялото на кучето и веднага да се "забият". Тогава им трябва време - да се "отъркат" хубаво в заобикалящите ги косми за да умрат!
за повече информация-официалният сайт на продукта-http://www.sambs.bg/merial/frontline/index.htm

#45 Потребителят е офлайн   brave heart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 May 2006 - 01:08 PM

Duowin-a e tolkova ustoichiv na kapane, kolkoto i frontlin-a, ako ne i po-ustoichiv. Publikuvaneto se otnasia samo za spray-formata, tova vaji iza frontline. Duowin Spray v BG ne se vnasia. Pipetite Duowin se nanasiat kato linia na garba na kucheto, i sled 12-24 h kucheto moje da pluva ili dase kape.

#46 Потребителят е офлайн   Mamalev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 May 2006 - 01:14 PM

DUOWIN, Cutaneous spray -там така пише

#47 Потребителят е офлайн   brave heart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 May 2006 - 09:27 AM

Да става въпрос наистина за спрей-а, а не за Duowin Contact, който е Line On, иначе казано пипети за накапване, които са водоустойчиви.

#48 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 May 2006 - 09:31 AM

Ако някой е наясно нека обясни: По какво се различава действието на спрея от това на пипетите? Веществото се натрупва в космените фоликули и в двата случая, ако изобщо правилно съм разбрала, би трябвало да няма разлика? За фронтлайна пише, че и спреят е водоустойчив ...
Иначе пък излиза, че при пипетите се разчита не само на контактно, но и на системно действие.

#49 Потребителят е офлайн   vet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 May 2006 - 11:13 AM

Разликата в действието между спрей и спот-он формата на Фронтлайн е в различния начин на попадане на активната субстанция (фипронил) по тялото на третираното животно. Спрей формата се нанася по цялото тяло в момента на прилагане. Спот-он формата както показва името, след накапване в една или няколко точки по гърба на животното се разпространява по-концентрационния градиент чрез мазнините по повърхността на кожата. По този начин насищането на мастните жлези (действащи като своеобразни резервоари за фипронила) чрез спрей е по-бързо и по-пълно като това е и причината той да се препоръчва от производителя за третиране на животни, които са опаразитени към момента на прилагане, а спот-он да се използва като профилактично средство-поради лесната за употреба форма.
Относно водоустойчивостта на двете форми тя не се определя от формата на продукта-спрей или пипета, а от съставките му. Фипронил (активна съставка на Фронтлайн) като химическо съединение е липофилен, поради което отблъсква водата и е водоустойчив.
Факта, че Duowin не е водоустойчив се определя от съдържанието на Перметрин. Перметрин не е водоустойчив независимо от формата на продукта, в който е вложен - спрей или пипета.
Подобна е и ситуацията с устойчивостта към ултравиолетова светлина. Фронтлайн е устойчив на действието на светлина.
Освен това Фронтлайн е напълно безопасен за кучета, котки и човек . Фронтлайн може да се ползва при бременни и кърмещи животни, както и при новородени . Дуоуин и други препарати съдържащи по старата съставка Перметрин са токсични за котки.
Комбинирането на Фронтлайн с каишка или друг препарат не е проблем, Едновременното използване на други противопаразитни препарати едновременно с Перметрин може да доведе до нежелани реакции.
Много важно е също, че към Перметрин е изградена резистентност у паразитите. По отношение на Фронтлайн и на активната му съставка (фипронил) резистентност няма. Ако такава има Световния печат ще гръмнал за това.
Оше веднъж- в сайта Frontline-combo има отговорите на доста въпроси.

#50 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2006 - 06:55 AM

Темата е интересна и любопитна, но ви моля да се сдържате в рамките на ДИСКУСИЯТА на предимства и недостатъци на различните препарати, а не да се преминава към активна реклама на един или друг от тях.
Благодаря.

User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#51 Потребителят е офлайн   vet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 May 2006 - 08:03 AM

С написаното от мен искам да помогна в дискусията и да отговоря на коментитаните въпроси,работя с тези продукти и познавам характеристиките им.Нищо от написаното не противоречи на истината,ако някой се съмнява-нека приложи Перметрин на котка!Не целя реклама на даден продукт- просто всеки трябва да се запознае с това което ползва а не да се вярва сляпо на приказки.

#52 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2006 - 08:23 AM

vet, предполагам че продаваш Фронт лайн, за това така усилено го рекламираш. Според мен, (потребител на подобни препарати) въпреки рекламата по телевизията и високата цена, този препарат не става за нищо. Туку-що на сутрешната разходка извадих кърлеж, бая понапит (предполагам, че се е лепнал снощи) на куче третирано с Фронт лайн в неделя (преди четири дни). Кърлежа беше зад ухото, на сантиметри от мястото където е мазано кучето....
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   brave heart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 May 2006 - 09:37 AM

Тези неща за фронтлайн и дуоуин ги говорят представителите на Мериал- фирмата която ги внася и продава. Предполагам, че този вет е един от тях. Моите две немски овчарки вече две години са с дуоуин , живеят на двора, ходят на разходки, срещат се с други кучета,включително и бездомни и нямат нито кърлежи нито бълхи! Но Явно рекламата по телевизията не е достатъчна. повечето хора се лъжат само веднъж. Рано или късно истината се разбира. Успех в продажбата и рекламата на фронтлайн. 1super

#54 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2006 - 11:44 AM

Аз пък мисля, че след като има предлагане на повече от един продукт - има и право на избор. Лично аз ползвам Фронтлайн и нямам никакви оплаквания, съответно нямам причина да го сменям. За мен той е добър препарат, за други - друг. Правото на избор.

#55 Потребителят е офлайн   кремена76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2006 - 01:12 PM

Пробвали сме всичко, което можете да си представите, дори съчетание от няколко продукта наведнъж-каишка, пудра, спрей... Никакъв ефект. След една пролетна разходка свалих 47!!! кърлежа от врата до каишката, добре че му е гъста козината, та се бяха забили "само" 12 от тях. Дори да се разходаме с друго куче, на моя се качват, на другото почти не /както при хората-едни ги хапят бълхи и комари, други не толкова/. Ветиринаря и препоръча фронтлайн преди 2,5 години. Оттогава живея спокойно, без да изпитвам ужас как като се приберем ще пощя половин час и ще се страхувам, че няма да забележа някой кърлеж.
Но аз например съм алергична към аспирина, а някои хора с това си лекуват настинката - така е и с препаратите п/в кърлежи, на това куче е супер ефикасен, на другото-не. Затова този спор според мен е безпредметен - пробвате, ако не ви устройва резултата- опитвате друго.

#56 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2006 - 01:17 PM

Цитат

Пробвали сме всичко, което можете да си представите, дори съчетание от няколко продукта наведнъж-каишка, пудра, спрей... Никакъв ефект. След една пролетна разходка свалих 47!!! кърлежа от врата до каишката, добре че му е гъста козината, та се бяха забили "само" 12 от тях. Дори да се разходаме с друго куче, на моя се качват, на другото почти не /както при хората-едни ги хапят бълхи и комари, други не толкова/. Ветиринаря и препоръча фронтлайн преди 2,5 години. Оттогава живея спокойно, без да изпитвам ужас как като се приберем ще пощя половин час и ще се страхувам, че няма да забележа някой кърлеж.
Но аз например съм алергична към аспирина, а някои хора с това си лекуват настинката - така е и с препаратите п/в кърлежи, на това куче е супер ефикасен, на другото-не. Затова този спор според мен е безпредметен - пробвате, ако не ви устройва резултата- опитвате друго.

Напълно съм съгласна, тъкмо се канех да напиша точно същото! Няма какво да се нападаме този препарат е добър, онзи не. Става като в детската градина! Организмите на животните са различни, така че не може да има един модел, по който да вървим всички!

Но смятам, че информация трябва да има и всеки сам трябва да изпробва кое е най-доброто за кучето, котето ...

Също като при хората - години наред аз и сестра ми спяхме в едно легло, глава до глава. Тя непрекъснато имаше въшки, аз нито една! Няма какво да се чудим, природа!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#57 Потребителят е офлайн   Suncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2006 - 09:45 AM

Извинете ме ,че ще питам но не можах да разбера: ползвам Фронтлайн пипета,която е с контактно действие,но искам да комбинирам и с нещо с репелентно действие-предпочитам каишка,защото като се приберем от разходка намирам ходещи по козината му кърлежи и се страхувам да не изръси някой в къщи.Не можах да се ориентирам кои каишки са с такова действие-на Байер май не са.Моля , ако знаете ,или сте ползвали и имате впечатления да ме насочите към нещо!

#58 Потребителят е офлайн   brave heart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 08:55 AM

Има такава каишка,но такъв ефект има само срещу кърлежи, но пък докато кучето я носи няма да хваща абсолютно никакви кърлежи. Това е "Превентик", внася се в България, но трябва да я потърсите по упорито. Успех

#59 Потребителят е офлайн   Suncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2006 - 05:52 AM

Благодаря!Точно такова нещо ми трябва-за кърлежи.Но наистина не можах да я открия в зоомагазините и вет.аптеки.Ще питам дали не могат да я доставят по поръчка.

#60 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2006 - 07:58 AM

Против кърлежи има френски каишки - въпросните Превентик - които са с "ароматно" вещество и каишки на Байер - Килтикс - които са с отделяне на пудра. Байерските каишки се срещат по-често по магазините, френските в последно време май само в Младост 1-А (магазина на Анимо) съм ги виждала.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни