Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#101 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 May 2010 - 12:29 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 12:22 AM, написа:

И вие трябва да станете реалисти, и да прогледнете, че абсурда на тази ситуаця е разрешим единственно от закона, и държавата!!!

Да ви тресна аз една глоба от 4000-5000 хил. лева /та и по-вече/ , че кучето ви е без повод и намордник, па а пак разхождайте го така, и обяснявайте на всички стреснати и изтрещяли, че то е много добричко!

Както каза Camellia, не може шепа хора да са въоръжени с всички необходими документи и предпазни средства, и да притичват като партизани, за да не се сблъскат с поредната изтрещяла майка, а дивия селянин да си е пуснал кучето на само разходка, перейки се къв дзвер е, и за това да отнасяме негативи всички собственици на кучета!!!

Ти сега с кого говореше?

Мина през майките, нацъка фотоси на кучета та почна и със законите. Кучето ми е регистрирано, чипирано, кастрирано.
И кои сме тези местериозни "Вие" към които се обръщаш? Къде съм нарушила закона, за коя държав ми говориш? Какво общо има това със дадена ситуацията?

Деца. Вижте се от страни. Грозни сте.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#102 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 May 2010 - 12:30 AM

Furia_S, нека преди да "обърнем и другата си буза" да уточним един детайл. Всички ние, и майки, и кучкари сме граждани на тази държава. Всички ние се явяваме данъкоплатци и сме длъжни да спазваме законите и подзаконовите нормативни актове. Незнанието на последните не оневинява никого при нарушение или престъпление. След като обществото ми е гарантирало правото да отглеждам домашен любимец, значи всички останали СА ДЛЪЖНИ да се съобразят с това ми право при положение, че съм съвестен гражданин на това общество. Аз също не съм длъжна да знам нищо за съседа ми, но съм длъжна да се съобразявам с неговите права. Той не е длъжен да знае нищо за кучето ми, но е длъжен да се съобразява с моите права, а част от тези права представлява и правото на отглеждане на домашен любимец. НЯМА ПРЕВИЛИГИРОВАНА КАТЕГОРИЯ ГРАЖДАНИ ПЪК БИЛИ ТЕ И МАЙКИ С ДЕЦА! Всички сме длъжни да се съобразяваме с останалите членове на обществото и техните гарантирани права. Не може да ми вменяват отговорност на трето лице, което не спазва закона и по някакъв начин нарушава комфорта на останалите, пък бил той и кучкар.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#103 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 May 2010 - 12:41 AM

Деси,
поне ти си вменяема, ако не се разбера с теб значи ще се отчая.
Не, не са длъжни.
Не са длъжни да се съобразяват с това ми ти твое право. По твоя логка съм длъжна да им търпя катуна на ромите до нас, че и лайна от конете им да чистя за да съм толерантна? Ае няма нужда.

Нашите любимци и поведението им си е НАША ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ. И никой друг освен нас не е длъжен въобще да има бегла представа относно това колко е хубаво да си имаш куче.
User's Signature

#104 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 12:55 AM

Точно защото нашите любимци са наша лична отговорност, децата са личната отговорност на техните родители. За това говорим - за отговорностите. Няма нужда едните да бъдат превилигировани само защото ходят на два крака.Аз не съм длъжна да познавам ничие дете, точно както и някой да познава моето куче (и не говорим дали е хубаво, лошо, добро или агресивно). Длъжни сме само да се съобразяваме с правата си, с нищо друго, особено когато спазваме отговорностите си. На това се крепи демократичното общество - на спазването на правата.
И не, сравнението с ромите не е адекватно, защото катуна им изобщо не се съобразява със закона и затова не трябва нито да им чистиш лайната, нито да ги търпиш.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#105 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 03 May 2010 - 12:56 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 May 2010 - 10:46 PM, написа:

Нашите любимци и поведението им си е НАША ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ. И никой друг освен нас не е длъжен въобще да има бегла представа относно това колко е хубаво да си имаш куче.
А, добро утро!
И моите са чипирани, ваксинирани и обезпаразитени, вътрешно, външно и с платен данък!
Но дори когато ги разхождам из горите, ги водя на повод, защото не знам на кой изтрещял ще налетя!И точно защото са си моя лична отговорност, не мисля че трябва да нося такава и за тези, които не им дреме дали ще изплашат някой или не!
Никъде лично на ВАС не съм ви казала, че сте нарушили закона, но заради точно такива носим вина всички кучкари!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#106 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 01:04 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 03 May 2010 - 01:00 AM, написа:

Точно защото нашите любимци са наша лична отговорност, децата са личната отговорност на техните родители. За това говорим - за отговорностите. Няма нужда едните да бъдат превилигировани само защото ходят на два крака.Аз не съм длъжна да познавам ничие дете, точно както и някой да познава моето куче (и не говорим дали е хубаво, лошо, добро или агресивно). Длъжни сме само да се съобразяваме с правата си, с нищо друго, особено когато спазваме отговорностите си.
И не, сравнението с ромите не е адекватно, защото катуна им изобщо не се съобразява със закона и затова не трябва нито да им чистиш лайната, нито да ги търпиш.

Но ти самата знаеш че ние нямаме висока киноложка култура. Кой очакваш да ги образова тези майки? БРФК? Не ставай жалка.

Кучетата ни живеят в обществото, и сме длъжни да ги възпитаме така че майките да не се шашкат от нас.
Че сме станали егати и сектата: кучкарите много скоро ще сме изгои, дето ги гледат с подозрение, като ромите. И самите ние си го причиняваме.
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:09 AM

Ами в една друга тема застъпвах точно такава идея, че в едно такова общество, което е толкова негативно настроено към кучето изобщо, БРФК можеше да реагира мноооогооо по-адекватно и да получи необходимия й авторитет на организация с по-значими цели от 100 САСІВ-а годишно. Дали ти се ще или не, но киноложките организации повишават културата на населението, не държвата. Аз и ти да се скъсаме да показваме любимците си и да показваме колко добронамерени сме или съвестни граждани сме, няма да направим нищо - нито за отношението към кучетата, нито за адекватното поведение на журналистите.

А майките, пък, са длъжни да си възпитават децата така, че да не тормозят никого, в това число и кучета.
п.п. - конкретно от тази БРФК не очаквам нищо, да сме наясно по тази част от въпроса.
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:14 AM

Furia_S, в 02 May 2010 - 11:09 PM, написа:

Кучетата ни живеят в обществото, и сме длъжни да ги възпитаме така че майките да не се шашкат от нас.
Че сме станали егати и сектата: кучкарите много скоро ще сме изгои, дето ги гледат с подозрение, като ромите. И самите ние си го причиняваме.

Ммммм даааааааа, и точно тука идва закона, който минах след „нацъканите” фотоси.....
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#109 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 01:20 AM

(отегчено) Деси, ае стига с това очакване за помощ от БРФК, Европейския Съюз, Дядо Господ и шепа ангели наоколо. Айде стига сте плюли и търсили виновни от младите майки през облака от вулканичната пепел та до Чернобил.

Престанете да се противопоставяте на майките, драги ми кучкари. Уж уважавате живота във всяка една негова форма, а не го уважавате в най-съкровеното му нещо.

Детето.

А, да, забравих, кучето ви е по-важно от чуждото дете.
User's Signature

#110 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:26 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 01:25 AM, написа:

(отегчено) Деси, ае стига с това очакване за помощ от БРФК, Европейския Съюз, Дядо Господ и шепа ангели наоколо. Айде стига сте плюли и търсили виновни от младите майки през облака от вулканичната пепел та до Чернобил.

Престанете да се противопоставяте на майките, драги ми кучкари. Уж уважавате живота във всяка една негова форма, а не го уважавате в най-съкровеното му нещо.

Детето.

Ааа, да, и аз бях забравила за този ти начин на реагиране когато нямаш какво да отговориш "Ае стига де, нема нужда, стига очаквайте и т.н. "
ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО КАКВО СЪМ НАПИСАЛА И ТОГАВА МИ КАЗВАЙ КАКВО СЪМ ПИСАЛА И КАКВО ОЧАКВАМ. НЕ ОЧАКВАМ НИЩО ОТ НИКОГО. ИЗИСКВАМ САМО СПАЗВАНЕ НА МОИТЕ ГАРАНТИРАНИ МИ ОТ ЗАКОНА ПРАВА, ТОЧНО КАКТО АЗ СПАЗВАМ ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ, В ТОВА ЧИСЛО И НА МАЙКИТЕ. Аеее, няма нужда повече от твоите анализи на моите приоритети!
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:32 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 May 2010 - 11:25 PM, написа:

Детето.

Абе две деца имам, до сега не са ги хапали кучета, не са се разхождали посред нощ, та и те самите не са хапали кучета!
И НИКОГА КУЧЕТАТА МИ НЯМА ДА СА ПО-ВАЖНИ ОТ ДЕЦАТА МИ, КАКТО ОТ МОИТЕ ТАКА И ОТ НА ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ КАКВОТО И ДА Е !

И гарантирам ви кучетата МИ никога няма да ухапят, или нападнат дете, или който и да е хомо сапиенс....ако и той е добронамерен де, все пак!
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 01:36 AM

Деси, как развъждаш кучета щом не можеш да се контролираш?
Прелестна си))))))))))))

Момичета, вижте се отстрани.

Стига с тези майки, обърнете повече внимание на кучетата си.
User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:38 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 01:41 AM, написа:

Прелестна си))))))))))))

Как пък реши, че не мога да се контролирам!?! Написах ти с главни букви две изречения, защото очевидно не можеш да четеш или не искаш да четеш обикновените. Знам, че това се тълкува като крещене, но предполагах, че ще се сетиш защо го правя. Виж се и ти отстрани преди да даваш такива съвети.

п.п. - Не се притеснявай за моите занимания в развъждането. Тях има кой да ги оцени и това не си ти.
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 01:41 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 01:37 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 May 2010 - 11:25 PM, написа:

Детето.

Абе две деца имам, до сега не са ги хапали кучета, не са се разхождали посред нощ, та и те самите не са хапали кучета!
И НИКОГА КУЧЕТАТА МИ НЯМА ДА СА ПО-ВАЖНИ ОТ ДЕЦАТА МИ, КАКТО ОТ МОИТЕ ТАКА И ОТ НА ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ КАКВОТО И ДА Е !

И гарантирам ви кучетата МИ никога няма да ухапят, или нападнат дете, или който и да е хомо сапиенс....ако и той е добронамерен де, все пак!

Да, аз ви вярвам. Защото съм кучкарка. Аз мога да разпозная кучето ви дали се втурва към мен с желанието за игра или за да лапне зрънчо от ръката на дъщеря ми.

АЗ, като кучкарка, я правя тази разлика.
ДРУГИТЕ хора в обществото ни не са длъжни изобщо да знаят за кучета.
User's Signature

#115 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:41 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 May 2010 - 11:41 PM, написа:

Прелестна си))))))))))))

Ох, много затъпя темата !
Гледам се отстрани, гледам се, и децата ми и кучетата ми и , и....дай боже всеки му кучетата му да минат толкова обучение, поне колкото моите :flagbg:
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:48 AM

Ами да , ще се обучават! Нали за нас кучетата били по-важни от децата!Пък аз съм очаквала помощ от Европейския съюз и от не знам къде още. А, да и постоянно плюя и някой ми е виновен.
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:50 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 02 May 2010 - 11:53 PM, написа:

Ами да , ще се обучават! Нали за нас кучетата били по-важни от децата!Пък аз съм очаквала помощ от Европейския съюз и от не знам къде още. А, да и постоянно плюя и някой ми е виновен.

АХА :ab_041:
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:51 AM

А трябва и да се чувствам виновна, че искам да ми спазват правата някакви майки с деца! Брей, каква лоша съм била....тц,тц,тц.... :md_064:
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:54 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 02 May 2010 - 11:56 PM, написа:

А трябва и да се чувствам виновна, че искам да ми спазват правата някакви майки с деца! Брей, каква лоша съм била....тц,тц,тц.... :md_064:

ГАДИНА СИ :ab_041:
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 02:05 AM

И с това отношение смятате да убедите обществото ни че кучкарите сме адекватни?

Сладурки:-))))))
User's Signature

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема