Публикувано: 03 May 2010 - 10:52 AM
Не знам дали сте забелязали, но когато човек се страхува от кучета, се страхува от КУЧЕТА! Дали е вълкодав или пекинез, няма значение. Човекът го е страх. Майка ми има такава приятелка. Тя се страхува от всякакви животни. Някаква фобия! Но дори и тя, когато излезем на разходка из града не вряка на стопаните от далеч, да си приберат вързаните кучета. И да, тя също е майка!
Страхът насаждан от медиите, че кучетата са убийци и обществен враг номер едно е чиста пропаганда и има за цел да убеди обществото, че трябва прблемът да се реши радикално. Уличните кучета да се избият до крак и да сме вече европейска държава, като останалите. Без излишни главоболия, без излишни средства хвърлени по "помиярите". Готово! Обществото е убедено, че всичко това е излишно, че кучетата са лошите, изтребваме ги с чистата съвест, че правим добро на хората, пък и сме спестили някой лев от ваксини, евтаназиращи инжекции и безмислени кастрации.
Да, ама тази пропаганда си има и странични (д)ефекти. От нея страдаме ние стопаните на кучета. Всички се обръщат срещу нас. Защото освен бездомните животинки има и идиоти с кучета, които умишлено, избивайки комплекси за малоЧленност си вземат животно, за да го направят убиец и да шашкат с него околните. Патят си разбира се беззащитните деца, пенсионери и майки. А аз, която си отглеждам кучетата с любов и ги възпитавам съм обект на злобни коментари и заяждания, защото СЪЩО СЪМ МАЙКА И КУЧКАР. Коя майка, или кой пенсионер ще отиде да се заяжда с едричкия батко, дето си е дресирал ротвайлера да хапе всичко що мърда!?!?! Няма такива! Отнасяме го ние кротко преминаващите. Народопсихология! Тая овца с кучето нищо няма да ми направи, мога да й направя забележка. И скандала е готов. Заради същата тази народопсихология няма да видите никой да излезе и да направи скандал на човека в S-класата с тъмните стъкла, дето е спрял по средата на булеварда в пиков час, да си бъбри с друг себеподобен в черно Бентли. Ама чичката с трабантчето ще отнесе хиляди псувни и бибиткания, нищо че колицата му е починала на пътя и няма кой да го избута до аварийната лента!
Ето за това говорим. Всеки се има за повече от другия. И темата е провокирана точно от такъв случай. Майката си чопли семки и детето й търчи напред-назад, а ти кротко и тихо преминавайки го отнасяш, защото изглеждаш хрисим човек с пухкавото си кученце. Темата е за изтрещелите майки, защото на изтрещелите пенсионери, никой вече не им обръща внимание на мърморенето. Но и това рано или късно писва... и чашата прелива и някой публикува тема и за тях. И е в правото си да недоволства!
А Фурия само ще я попитам, без да се заяждам, дали ако комшийката й от горния етаж си метне боклука през терасата и й изцапа прането, Фурия ще го приеме с усмивка, щото комшийката е казала : Яяяяя, виж съседке какъв готин номер прави боклука ми докато пада! Гледай как оставя следички по другите тераски! Ииии, че весело!