Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#121 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 May 2010 - 02:06 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 01:59 AM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 02 May 2010 - 11:56 PM, написа:

А трябва и да се чувствам виновна, че искам да ми спазват правата някакви майки с деца! Брей, каква лоша съм била....тц,тц,тц.... :md_064:

ГАДИНА СИ :ab_041:

Ма какво говориш ти?!? Аз съм враг № 1 на всички майки с деца! Имам кофти отношение. Направо съм за затвора! Занимавам се с развъждане пък не мога да се контролирам - направо съм "прелестна", хехехеее... Още утре отивам да подсигуря комфорта на няколко майки с деца в парка, ама ще избера от онези "най-отговорните", които пушат на детската площадка и си оставят нявсякъде отпадъците. Ще взема да им обясня как моето куче е най-доброто на света и те така ще ми се зарадват ... мммм, супер, света ще стане много по-добър и розов, а аз няма да очаквам вече помощ от европейския съюз и няма да си търся виновник нито сред хората, нито сред пепелните облаци..... колко хубаво. Чудничко! :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#122 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 03 May 2010 - 02:16 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 01:59 AM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 02 May 2010 - 11:56 PM, написа:

А трябва и да се чувствам виновна, че искам да ми спазват правата някакви майки с деца! Брей, каква лоша съм била....тц,тц,тц.... Качена снимка

ГАДИНА СИ Качена снимка

Хахах, размях те меКачена снимка
Ама дайте да се разберем за кои майки става въпрос.Защото като се напише / майките с деца/ и всички сме под един общ занаменател.Нали повечето сме майки.Само ,че майки-кучкарки, и с нашите камъни по нашата градина. Аз също съм майка,но и кучкарка.Спазвам правилата,съобразявам се с другите,да не преча на никой.
НО, държа и с мен да се съобразяват.

#123 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 03 May 2010 - 02:20 AM

Furia_S, явно не правите разлика между добросъвестни и, НЕ добросъвестни стопани на кучета.И че наличието или не, на деца не играе никаква роля, ако ви пука за всички тях!И че точно тук е главната роля на закона, и държавата за всички онези, на които НЕ им пука, за децата, за майките, и всички НЕ кучолюбители, и заради които страдаме тези, които си гледаме кучетата нормално, и така че да не стресират и уплашат никой, който в последствие ще изтрещи!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#124 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 May 2010 - 02:25 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 02:25 AM, написа:

Furia_S, явно не правите разлика между добросъвестни и, НЕ добросъвестни стопани на кучета.И че наличието или не, на деца не играе никаква роля, ако ви „пука” за всички тях!И че точно тук е главната роля на закона, и държавата за всички онези, на които НЕ им пука, за децата, за майките, и всички НЕ кучолюбители, и заради които страдаме тези, които си гледаме кучетата нормално, и така че да не стресират и уплашат никой, който в последствие ще „изтрещи”!

Правя разлика.
Но пак питам какво общо имам АЗ, правещата разлика с някоя случайна истерясала майка? Погледнете света от към гледната точка на майката, която никога не е имала куче и всяко нещо по-голямо от йорки я стряска. Разбирам вашето желание да оправдаете на всяка цена другарчета си.

Само че благодарение на тези "оправдания" си го патим.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#125 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 02:46 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 12:30 AM, написа:

Но пак питам какво общо имам АЗ, правещата разлика с някоя случайна идтерясала майка? Погледнете света от към гледната точка на майката, която никога не е имала куче и всяко нещо по-голамо от йорки а стряска. Разбирам вашето желание да оправдаете на всяка цена другарчета си.

Ох малеееееее....... гледам го света аз, и от към майката, и от към кучолюбителката, ама вие явно не вдявате, че ако има наложени от ЗАКОНА едни хубави глобички, на една СОЛИДНА сумичка, за всички дето си мислят, че от тяхното малко слонче никой не трябва да се страхува......някак си нещата ще се подредят!
И няма да има нужда никой да си пати!Освен ако няма 3000-4000.....и т.н. излишни, които да плаща всеки път, когато кучето му е на само разходка......е на тогава пак ще патим.....
Айде лека!
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#126 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 May 2010 - 02:55 AM

.........
Мъчих се да махна дублирано мнение и го махнах тук, ще прощавате.
User's Signature

#127 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 02:58 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 02:51 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 12:30 AM, написа:

Но пак питам какво общо имам АЗ, правещата разлика с някоя случайна идтерясала майка? Погледнете света от към гледната точка на майката, която никога не е имала куче и всяко нещо по-голамо от йорки а стряска. Разбирам вашето желание да оправдаете на всяка цена другарчета си.

Ох малеееееее....... гледам го света аз, и от към майката, и от към кучолюбителката, ама вие явно не вдявате, че ако има наложени от ЗАКОНА едни хубави глобички, на една СОЛИДНА сумичка, за всички дето си мислят, че от тяхното „малко слонче” никой не трябва да се страхува......някак си нещата ще се подредят!
И няма да има нужда никой да си пати!Освен ако няма 3000-4000.....и т.н. излишни, които да плаща всеки път, когато кучето му е на само разходка......е на тогава пак ще патим.....
Айде лека!

Вие след тази ваша дуплика-реплика наистина ли вярвате че хората ще ви ви смятат за вменяема? Правите мечешка услуга на дружките си.

...и ние после ще се чудим защо хората мразят кучкари...мда...

ВСЯКА една майка ще се уплаши/отврати от вас само като ви чете. И аз не бих упрекнала нито един родител, който си пази детето.

Обичам кучетата, но не съм длъжна да харесвам хората в чиите ръце попадат те. Имам право.
User's Signature

#128 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 May 2010 - 08:34 AM

Фурия наблюдавам тона ви въ вашите мнения,звучи доста остро и грубо.А точно вие самата призовахте как сте се справяли с тихо и кротко обясняване и даже с усмивка със въпросните майки.Ами някак не ми се връзва.Защо защитавате майките не разбирам.Както има недобросъвестни стопани така има и такива майки.Защо когато кучето ми се изака мен ще ме глобят,а когато майката си хвърли памперса или си изака детето на полянката нея не я глобяват.Аз живея в Англия и там глобата е 500 паунда.Подкрепям Денис ако тук глобата е по висока да кажем 1500-2000 лв повечето хора ще се замислят дали да си пускат песа без каишка.И на мен ми е противно нечие куче без каишка да се заили срещу моето куче което на повод.Не знам какво ще се случи,засилено куче не знам как ще реагира.Представям си ако се засили срещу детето ми.(нямам все още,но да речем как бих се чувствала).Да уплашена.В тази тема става въпрос за заяждане и параноя от страна конкретно в повечето случаи на майки когато в близост или не толкова се преминава с куче около тях.Куче което е на поводд или с намордник(всмисъл и 2те заедно) и пак се правят коментари или заяждане.Парка е за всички,както ние не пречим и не разваляме на никой приятния престой така и аз не желая някой да ми развали разходката с ругатни.Ми не мога да не обърна внимание,защото някак не е честно.Нямам против глобите за без повод,така даже е по добрде.И все още на лавната алея в морската се пускат кучета без каишки,което ме дразни.Може да се минава от там но само на повод.Не съм против майките,а против тези които недобросъвестно си мисля че всичко и навсякъде им е разрешено и едва ли не са привилегировани.Еми не са както аз не съм да си пускам кучето.
С най-добри намерения(макар и с липса на емотикони)
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 09:25 AM

Цитат

Защо защитавате майките не разбирам

Тхахахахахахахаха!
Извинете ме, по-нататък дори не си дадох труда да чета:-))))))))))))))))))))))))))))

Тц-тц-тц...
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 10:37 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 07:30 AM, написа:

Цитат

Тхахахахахахахаха!
Извинете ме, по-нататък дори не си дадох труда да чета:-))))))))))))))))))))))))))))

Тц-тц-тц...

И по-добре, и нея нямаше да разберете!

Агресията и обидите, та дори и писменно идват последни, при абсолютно безсилие и изчерпване на аргументи!
Успокойте се малко, и се опитайте да убеждавате отсрещния, без да го квалифицирате!
Дори и да имате необходимото образование за това, никой не е тук за да му "поставяте" диагноза!
Не за друго, олеквате по този начин!
Спокоен ден!
User's Signature

#131 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 03 May 2010 - 10:41 AM

От утре всички излизаме с табели на врата-Ние не хапим! Ние сме мили и добри!
И не само това! На всяка майка с количка даваме здрасти,изправяме се на глава,клякаме и ставаме.И така,докато не ни забере цирк Вашингтон,с директор милата Furia_S,която ще разказва с усмивка,че ние не хапим.Така де,панаиро да има..Те ще те замяргат с камъни,или ще ти сложат въженце на врата,или още по готино-някой може да ти отреже лапичките,щото мама така е изтрещяла на времето,че и и ти си го хванал,а ти им се усмихвайййй,и им давай лапа.

Хайде стига смешки бе! В кой свят живея,че на всеки втори да се оправдавам и да обеснявам,че има и кучета и кучета?

#132 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 10:48 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 10:42 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 07:30 AM, написа:

Цитат

Тхахахахахахахаха!

Тц-тц-тц...

И по-добре, и нея нямаше да разберете!

Агресията и обидите, та дори и писменно идват последни, при абсолютно безсилие и изчерпване на аргументи!
Успокойте се малко, и се опитайте да убеждавате отсрещния, без да го квалифицирате!
Дори и да имате необходимото образование за това, никой не е тук за да му "поставяте" диагноза!
Не за друго, олеквате по този начин!
Спокоен ден!

Не съм аз тази която поставя диагнози на околните, вижте заглавието на темата.

Защо ние, кучкарите, се противопоставяме на останалото общество? Явно проблема не е в обществото, нали? Близо до нас има едно семейство, бащата пуска от двора НОК-подобно нещо в свободен полет. Кучето е страхливо-агресивно и напада мълчаливо в гръб другите кучета, които са по-малки от него като размер. Знаете ли, налагало се е да конвоирам с моят Риж една уплашена стопанка с дакелче покрай тях.
Защото НОК-подобен пес веднъж е скъсал пуловера на дакела, а стопанина гледаше това и се смееше.
СМЕЕХА СЕ и децата му. Ето относно тази ситуация аз бих попитала на какво учат родители децата си. Тъжно е. И е страшно. И заради един такъв кретен адекватните кучкари го отнасяме после, но не ни е виновно обществото/майките/пенсионерите,които са наплашени благодарение на тях.
... виновни са ей такива родители и стопани, които са 80% сред кучкарите.
Знам, че понякга се уморявате да го отнасяте заради някой друг. Но това не е оправдание да нападаме хората, които не обичат кучета ни.
User's Signature

#133 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 10:51 AM

Показване на мнениетоTи Джей, в 03 May 2010 - 10:46 AM, написа:

От утре всички излизаме с табели на врата-Ние не хапим! Ние сме мили и добри!
И не само това! На всяка майка с количка даваме здрасти,изправяме се на глава,клякаме и ставаме.И така,докато не ни забере цирк Вашингтон,с директор милата Furia_S,която ще разказва с усмивка,че ние не хапим.Така де,панаиро да има..Те ще те замяргат с камъни,или ще ти сложат въженце на врата,или още по готино-някой може да ти отреже лапичките,щото мама така е изтрещяла на времето,че и и ти си го хванал,а ти им се усмихвайййй,и им давай лапа.

Хайде стига смешки бе! В кой свят живея,че на всеки втори да се оправдавам и да обеснявам,че има и кучета и кучета?

В съвремен свят, урбанизиран, отдалечил се достатъчно от природата, където невменяемите кучкари и медиите са създали достатъчно лоша слава на определени породи. няма алтернатива на този свят, за това трябва да се нагаждаме към социума, ако не искаме да ни взимат за луди:-))))
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 03 May 2010 - 10:52 AM

Не знам дали сте забелязали, но когато човек се страхува от кучета, се страхува от КУЧЕТА! Дали е вълкодав или пекинез, няма значение. Човекът го е страх. Майка ми има такава приятелка. Тя се страхува от всякакви животни. Някаква фобия! Но дори и тя, когато излезем на разходка из града не вряка на стопаните от далеч, да си приберат вързаните кучета. И да, тя също е майка!
Страхът насаждан от медиите, че кучетата са убийци и обществен враг номер едно е чиста пропаганда и има за цел да убеди обществото, че трябва прблемът да се реши радикално. Уличните кучета да се избият до крак и да сме вече европейска държава, като останалите. Без излишни главоболия, без излишни средства хвърлени по "помиярите". Готово! Обществото е убедено, че всичко това е излишно, че кучетата са лошите, изтребваме ги с чистата съвест, че правим добро на хората, пък и сме спестили някой лев от ваксини, евтаназиращи инжекции и безмислени кастрации.
Да, ама тази пропаганда си има и странични (д)ефекти. От нея страдаме ние стопаните на кучета. Всички се обръщат срещу нас. Защото освен бездомните животинки има и идиоти с кучета, които умишлено, избивайки комплекси за малоЧленност си вземат животно, за да го направят убиец и да шашкат с него околните. Патят си разбира се беззащитните деца, пенсионери и майки. А аз, която си отглеждам кучетата с любов и ги възпитавам съм обект на злобни коментари и заяждания, защото СЪЩО СЪМ МАЙКА И КУЧКАР. Коя майка, или кой пенсионер ще отиде да се заяжда с едричкия батко, дето си е дресирал ротвайлера да хапе всичко що мърда!?!?! Няма такива! Отнасяме го ние кротко преминаващите. Народопсихология! Тая овца с кучето нищо няма да ми направи, мога да й направя забележка. И скандала е готов. Заради същата тази народопсихология няма да видите никой да излезе и да направи скандал на човека в S-класата с тъмните стъкла, дето е спрял по средата на булеварда в пиков час, да си бъбри с друг себеподобен в черно Бентли. Ама чичката с трабантчето ще отнесе хиляди псувни и бибиткания, нищо че колицата му е починала на пътя и няма кой да го избута до аварийната лента!
Ето за това говорим. Всеки се има за повече от другия. И темата е провокирана точно от такъв случай. Майката си чопли семки и детето й търчи напред-назад, а ти кротко и тихо преминавайки го отнасяш, защото изглеждаш хрисим човек с пухкавото си кученце. Темата е за изтрещелите майки, защото на изтрещелите пенсионери, никой вече не им обръща внимание на мърморенето. Но и това рано или късно писва... и чашата прелива и някой публикува тема и за тях. И е в правото си да недоволства!
А Фурия само ще я попитам, без да се заяждам, дали ако комшийката й от горния етаж си метне боклука през терасата и й изцапа прането, Фурия ще го приеме с усмивка, щото комшийката е казала : Яяяяя, виж съседке какъв готин номер прави боклука ми докато пада! Гледай как оставя следички по другите тераски! Ииии, че весело!

#135 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 10:55 AM

Показване на мнениетоTи Джей, в 03 May 2010 - 08:46 AM, написа:

Ми тъй де. Тези лоши,лоши майки ,от къде да знаят вашето куче от кой вид е? Не всички са с паранолмални способности. Както има и такива и онакива кучета,така има и разни хора? Какъв е проблема? Каквото и да говорите,аз пак да си кажа с най-прости думички- да , детето ми и като цяло децата ни са по-важни и уязвими в тази ситуация. И да, кучетата и аз в това число като собственик ще се съобразявам с децата, а не те с мен. Когато си водя детето на площадката -водя само него. Когато си разхождам кучето- нямам място на там. И кво ми пука на черупката ,кой какво харесвал и какво не? И кой как реагирал? Пу......други грижи нямате ли си?

#136 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 10:57 AM

Камелия, подкрепям мнението ти, но престанете да измествате проблема върху майки/пенсионери и хвърлящи боклука през терасата. Ще отида да говоря с комшийка, ще я помоля и ще се разбера със нея.
Както е направила комшийката ми отдолу, когато Риж сменяже козината и от терасата ми са паднали на долния етаж върху прането на комшийката няколко от неговите косъмчета. А ние имаме голям кожух (фук-фук). Случило се е веднъж, жената се е качила при мен и ми го е казала съвсем нормално. Извиних й се и повече не се е повтаряло подобно нещо. Или по вашата логика тя трябваше да ме заколи, обеси, изгори и да развее пепела ми публично?

Дръжте се нормално с хората и те ще се държат нормално с вас.
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 03 May 2010 - 10:58 AM

Нета ми прави номера, сори за двойния пост!

#138 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 11:01 AM

Furia_S, само не можах да разбера какво предлагате, и как виждате възможност положението да се подобри???

За мене решението е, солидни глоби /нищо че според вас с това ми предложение ще изглеждам невменяема/и то глоби точно за тези, които описвате с кучетата в свободен полет, и забавляващи се на агресията на любимците си.Това с бъркането в джоба дава много добър резултат по цял свят, няма да откриваме топлата вода!
Нали не си мислите че в Америка, където са събрани от кол и въже има ред, защото хората са много съвестни.....???Съвестни са, ама към личните си средства, а глобите наистина си ги бива!

Но въобще не разбрах вие как, и по какъв начин виждате шанс, нещо да се подобри!Дайте нормално предложение "плюнките" ги изчетохме вече!
User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 11:08 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 03 May 2010 - 11:06 AM, написа:

Furia_S, само не можах да разбера какво предлагате, и как виждате възможност положението да се подобри???

За мене решението е, солидни глоби /нищо че според вас с това ми предложение ще изглеждам невменяема/и то глоби точно за тези, които описвате с кучетата в свободен полет, и забавляващи се на агресията на любимците си.Това с бъркането в джоба дава много добър резултат по цял свят, няма да откриваме топлата вода!
Нали не си мислите че в Америка, където са събрани от кол и въже има ред, защото хората са много съвестни.....???Съвестни са, ама към личните си средства, а глобите наистина си ги бива!

Но въобще не разбрах вие как, и по какъв начин виждате шанс, нещо да се подобри!Дайте нормално предложение "плюнките" ги изчетохме вече!

Няма да повярвате но бащата, за който пиша е АМЕРИКАНЕЦ. Живее от много години тук и шпреха перфектен български, а пък как псува - аз трябвада конспектирам след него.
В САЩ до сега щяха да го глобят неведнъж или да му вземат кучето - не им знам законите, но ние със стопанката на дакела трябваше да се обърнем в полицията за да спре да си пуска кучето така... Е... не е спрял, онзи ден го видях кучето, опита се да направи скачка на моят Риж, песа ми го клъвна с намордника и онова ми ти нещо избяга през оживене булевард със скоростта на ракета "Земя-Земя".

Сигурна съм че кучето не е чипирано и регистрирано.
Ето как маската на цивилизацията изчезва като няма изпълнителна власт...
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 May 2010 - 11:08 AM

Моя въпрос е преминавайки скуче на повод и намордник ви се разкрещят що аджеба минавате от там и че кучето ви ще ухапе детето дето се завира отгоре му пък майка му не го гледа и идва и прави скандал вие как реагирате в такава ситуация?След като обясните че няма как да ухапе с намордник,че е добро даваме лапа сядаме,следват заплахи и обиди и викане на полиция.Какк да се усмихна,а?От там ме почват полицаите такси,чипове,регистрации и след като всикчо е наред ами айде по бързо се изнесете щото тука жената.Като това не е на детска плошадка а на алея.Имам право да съм там толкова колкото и майката с детето.А те тактично ми казват хайде дим да ви няма.Сякаш сме виновни за нещо-може би че всичко ни е платено и изрядно пак сме виновни.А майката стои отстрани и съска.За такива майки говорим,а неза всяка нормална женица страхуваща се за детето и.Ако кучето е без повод разбирам,но в такава ситуация.?!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема