Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си
Публикувано: 03 May 2010 - 04:21 PM
Честно казано, развеселих се и ми капна мед на сърцето след това което прочетох... Че вече се чудих на коя планета ли се намирам.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 03 May 2010 - 04:24 PM
ShiBumi_GirL, в 29 April 2010 - 04:06 PM, написа:

Ей тук вече е нормална държава не само стопанинът щеше да пострада, но и кучето (евтаназия). Защото агресията срещу петмесечно куче говори за сериозни психически проблеми на немската овчарка. Такива кучета не бива да се допускат за отглеждане.
Публикувано: 03 May 2010 - 04:32 PM
Грешката в 99.99% от случаите е в стопанина. Да му се изземе кучето и да се даде на друг, по-адекватен стопанин - да, това го разбирам, но да приспат кучето - не го приемам. Не.

Публикувано: 03 May 2010 - 04:39 PM
Furia_S, в 03 May 2010 - 04:26 PM, написа:
Честно казано, развеселих се и ми капна мед на сърцето след това което прочетох... Че вече се чудих на коя планета ли се намирам.
Мдам на същия! Стана така, че 10 дена се чудих кви имена да им измисля :) и така еднва вечер както си говорих с една приятелка като казах Ози, тя каза ДА! и те туй. Кръстница стана ама чувала с гранулите още го няма ;). Сега като прочете туй нинам ко ши става ;)
Ох отклоних се от темата :).
По темата.
Майките ако падат в истерия като Ви видят с куч. Помогнете им да стигнат стадий откачане. Следващия път ще Ви заобиколят от 200 метра. За тези, които ще кажат, че това не е подхода и детето ще остане с грешно впечатление. Ще кажа, че детето е поробена душа докато не навърши дадени години при някои индивиди 16-18 за други и 30 не стига! ;) Вие с това дете може да имате един контакт от 1 до 2 минутид на ден а останалите 23 часа и 58 минути детето ще контактува с майка си. Грешно не грешно файда за случая няма да има!

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 03 May 2010 - 04:41 PM
Furia_S, в 03 May 2010 - 04:37 PM, написа:
Грешката в 99.99% от случаите е в стопанина. Да му се изземе кучето и да се даде на друг, по-адекватен стопанин - да, това го разбирам, но да приспат кучето - не го приемам. Не.
Не съм специалист по етология на кучетата, но на много места пише, че кучешката агресия има две много мощни "забрани" - малките (а петмесечното е "малко") и женските (когато "агресорът" е мъжки) са ТАБУ. Първата забрана е особено силна и се счита, че нормално куче не може да нападне "малко". Ако има агресия към "малки" това говори за непоправими увреждания в кучешката психика. Независимо от причината за тях, такова куче се счита за безвъзвратно увредено. По белия свят агресияъа срещу "малки" се счита за безусловно доказателство за неовладяема агресия със всички произтичащи от това последствия.
Публикувано: 03 May 2010 - 04:48 PM
netware5, в 03 May 2010 - 04:46 PM, написа:
Furia_S, в 03 May 2010 - 04:37 PM, написа:
Не съм специалист по етология на кучетата, но на много места пише, че кучешката агресия има две много мощни "забрани" - малките (а петмесечното е "малко") и женските (когато "агресорът" е мъжки) са ТАБУ. Първата забрана е особено силна и се счита, че нормално куче не може да нападне "малко". Ако има агресия към "малки" това говори за непоправими увреждания в кучешката психика. Независимо от причината за тях, такова куче се счита за безвъзвратно увредено. По белия свят агресияъа срещу "малки" се счита за безусловно доказателство за неовладяема агресия със всички произтичащи от това последствия.
Не, възрастни кучета нападат понякога невръстни и при това с главата им всичко наред, и с психиката им също. да не говорим за факта че при неправилно възпитание и игнориране на агресивно поведение от бебе ще получим в краен резултат едно невъзпитано куче, което като цяло си е в час с главата/психиката, но е решило че му е позволено да се прави на велико поради неправилен подход на стопанина и неумело възпитание.
паталогии за които говорите вие са редко срещнати. За това с една корекция в ръцете на разумен стопанин подобно куче може да стане абсолютно адаптирано към средата ни. Казвам ви го като човек, който има сериозен куч и съм минала през това кучето ми да насини дъщеря ми по главата. кастрация и корекция, много усилена денонощна работа и ей го на. Сега нямаме проблем.
Против съм да се убива кучето покрай нашия мързел.

Публикувано: 03 May 2010 - 04:48 PM
netware5, в 03 May 2010 - 02:46 PM, написа:
А по темата имаш ли да казваш нещо по-специално?
Публикувано: 03 May 2010 - 05:24 PM
Furia_S, в 03 May 2010 - 01:14 PM, написа:
А ИМЕННО ЗА ТОВА ГОВОРЯ И АЗ ! Че цялото негодувание на нас като кучкари, произлиза от това, че ни съдят точно така. По отделните негативни моменти, които медиите доооооста украсяват и раздухват. А никой не споменава за кучетата, които помагат на хората в болници, на минни полета, при земетресения, в планините и във водата... Мина, някак си, времето, когато идваха дечицата до Барс и му казваха: "Ей,комисар Рекс, лошите ли търсиш?" Или когато питаха приятелката ми, която беше горд собственик на далматинец "И вие ли имате 101 далматинци?" Сега ме питат само колко човека са изяли доберманите ми за закуска.
Там е работата, че и нас на този принцип ни лепят определенията. И колкото и да ми се иска да съм добра и отзивчива, не всеки път мога. А сигурна съм, че и останалите възмутени стопани също трудно преглъщат обидите на момента. И ние, и майките действаме първосигнално в повечето случаи.
Фурия,съгласи се,че така както майките са солидарни една с друга щом стане дума за децата им, така и ние кучкарите сме солидарни едни с други, когато "захапят" кученцата ни. Все пак и те са наши деца. Пък и никой не разбира кучкаря по-добре от друг кучкар. А майките всички ги разбират и подкрепят. От там и неизгодната позиция, в която сме.
И аз искам, когато една майка влезе и прочете форума, да остане с приятни впечатления и емоции, но и ние имаме гордост и да се правим на маймуни, за да ни харесат е меко казано неприемливо. И с това си изказване не искам да те обидя, а да се опитам да ти обясня, защо ми е неприятно. На времето не обичах децата, защото ми бяха много досадни. То кой ли тийнейджър ги обича. Но никога не съм казвала на приятели с малки деца, че не ме кефи да излизаме с децата им, да идват на гости с децата си и т.н. Не е същото ще кажете. Не е, ама е! Мразех децата. Сякаш не съм била и аз дете... Мразех ги и ми бяха гадни със своите сополи и черни нокти. Но не съм си позволила да отпратя детенце, което ме е помолило да му сваля топката от дърво. Искам и към моето куче да се подхожда така - да погледнат го с ненавист, щом не ги кефи, но да не ми казват къде и как да го водя, при положение, че законът вече се е изказал по въпроса. ;)
Публикувано: 03 May 2010 - 10:53 PM
Моля, всеки сам да определи как да реагира в такива случаи.
Основното, важно и суперважно нещо е да се спазват законите и правилата. От там нататък никой не е длъжен нито да е ведър, нито да е усмихнат - или обратното - да е злъчен и безкомпромисен. Никой никого не е длъжен да печели. Всеки човек има права и другите трябва да умеят да уважават това. Все едно да убеждаваш хомосексуалистите, че трябва да се умилкват на тези, които не ги приемат, защото са малцинство или са по някакъв начин недоразбрани. Те не са длъжни да правят това, защото имат достойнство и право да го притежават, както всеки друг човек. Така е и с кучкарите. Освен задължения, те имат и права, и не са длъжни да се умилкват, за да печелят враждебно настроените към тях. Ако някой смята, че може с лъчезарна ведрост да повлияе на антикучкарите, може да го практикува колкото си иска, но без да се опитва да го налага като единствено правилния подход. Живеем в свободна страна и всеки има пълното право да бъде такъв какъвто е, стига да не нарушава законите.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 04 May 2010 - 06:59 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 04 May 2010 - 07:42 AM
Публикувано: 04 May 2010 - 08:13 AM
От скоро му се наложи да живее не с едно, а две кучета под покрива си. Не само се примири, не! Обича ги! Сутрин става и ги търси. Правят му компания на терасата. Дава им храна от неговата вилица. Говори им, както разговаря с внуците си, вмъквайки в изречението "дядо". "Ела, дядо, на терасата...", "Ах, на дядо умниците"...
Та..., хората претърпяват трансформация, когато се докоснат до магията, наречена куче.
Не е правило, но не е и изключение, щом това се случи със закостенял, консервативен 80-годишен човек.
Публикувано: 04 May 2010 - 09:23 AM
Три години дъщеря ми я кандардисва да дойде един уикенд на вилата, но майка и беше категорична "АБСУРД, ИМАТЕ КУЧЕТА".
Преди две седмици най-сетне постигнахме консенсус, с изричната уговорка че кучетата ще седят затворени, далече от нея.Е, ама разбира се, обещах и аз.

После е ясно, моментно втрещяване от страна на детето като видя, че кучетата никак не са затворени, вързани и каквото и да е там.После имаше бавно престрашаване да ги погали, и най-накрая това дете за първи път от 13 години разбра, че кучетата не ядат хора.
А когато показахме снимките след това на майка и...

Надявам се, че сме направили първата крачка, за да я изкараме от списъка на "изтрещелите"...

Публикувано: 04 May 2010 - 10:42 AM
Няма по добро нещо от това ,едно дете да израсне с животни ,да се докосне до тази магия.Ако се и грижи , става и по отговорно.
Публикувано: 04 May 2010 - 10:48 AM
Публикувано: 04 May 2010 - 11:17 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 04 May 2010 - 11:34 AM
ShiBumi_GirL, в 04 May 2010 - 10:53 AM, написа:
Не зависи само от родителите. Ето, аз съм пример за това. Съхраних любовта си и я доразвих от желание във възможност и знания, дори и тях превъзпитах в обич към животинките.
Публикувано: 04 May 2010 - 12:05 PM