Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#161 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 May 2010 - 04:21 PM

Ози да не е кръстен на дядо ти Озбърн?(гледа го с подозрение) Че като те знам къв чешит си, няма да се изненадам. Прояде ли маймуняка? Браво на момчета, само така!

Честно казано, развеселих се и ми капна мед на сърцето след това което прочетох... Че вече се чудих на коя планета ли се намирам.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#162 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 04:24 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 29 April 2010 - 04:06 PM, написа:

Ха това е интересно,а на наша комшийка и нахапаха 5 месечния голдън,някъв идиот с немска овчарка момичето даже легнало върху кучето за да го предпази ,а оня седял с ръцете в джобовете,а на виковете на момичето да си прибере кучето оня отвърнал колкото повече викате тя толкова повече се озверява.Момичето отиде да подаде жалба от там и отказали и казали че нямала снимков материал.В такъв мометн да си оставиш кучето и да извадиш апарата да снимаш ли какво? :eg_033:

Ей тук вече е нормална държава не само стопанинът щеше да пострада, но и кучето (евтаназия). Защото агресията срещу петмесечно куче говори за сериозни психически проблеми на немската овчарка. Такива кучета не бива да се допускат за отглеждане.
User's Signature

Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 May 2010 - 04:32 PM

Аз пък съм против евтаназия в подобен случай, ще ме прощавате.
Грешката в 99.99% от случаите е в стопанина. Да му се изземе кучето и да се даде на друг, по-адекватен стопанин - да, това го разбирам, но да приспат кучето - не го приемам. Не.
User's Signature

#164 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 04:38 PM

netware5 много филми гледа ;)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 May 2010 - 04:39 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 04:26 PM, написа:

Ози да не е кръстен на дядо ти Озбърн?(гледа го с подозрение) Че като те знам къв чешит си, няма да се изненадам. Прояде ли маймуняка? Браво на момчета, само така!

Честно казано, развеселих се и ми капна мед на сърцето след това което прочетох... Че вече се чудих на коя планета ли се намирам.

Мдам на същия! Стана така, че 10 дена се чудих кви имена да им измисля :) и така еднва вечер както си говорих с една приятелка като казах Ози, тя каза ДА! и те туй. Кръстница стана ама чувала с гранулите още го няма ;). Сега като прочете туй нинам ко ши става ;)
Ох отклоних се от темата :).

По темата.

Майките ако падат в истерия като Ви видят с куч. Помогнете им да стигнат стадий откачане. Следващия път ще Ви заобиколят от 200 метра. За тези, които ще кажат, че това не е подхода и детето ще остане с грешно впечатление. Ще кажа, че детето е поробена душа докато не навърши дадени години при някои индивиди 16-18 за други и 30 не стига! ;) Вие с това дете може да имате един контакт от 1 до 2 минутид на ден а останалите 23 часа и 58 минути детето ще контактува с майка си. Грешно не грешно файда за случая няма да има!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#166 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 04:41 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 04:37 PM, написа:

Грешката в 99.99% от случаите е в стопанина. Да му се изземе кучето и да се даде на друг, по-адекватен стопанин - да, това го разбирам, но да приспат кучето - не го приемам. Не.

Не съм специалист по етология на кучетата, но на много места пише, че кучешката агресия има две много мощни "забрани" - малките (а петмесечното е "малко") и женските (когато "агресорът" е мъжки) са ТАБУ. Първата забрана е особено силна и се счита, че нормално куче не може да нападне "малко". Ако има агресия към "малки" това говори за непоправими увреждания в кучешката психика. Независимо от причината за тях, такова куче се счита за безвъзвратно увредено. По белия свят агресияъа срещу "малки" се счита за безусловно доказателство за неовладяема агресия със всички произтичащи от това последствия.
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 04:48 PM

Показване на мнениетоnetware5, в 03 May 2010 - 04:46 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 04:37 PM, написа:

Не съм специалист по етология на кучетата, но на много места пише, че кучешката агресия има две много мощни "забрани" - малките (а петмесечното е "малко") и женските (когато "агресорът" е мъжки) са ТАБУ. Първата забрана е особено силна и се счита, че нормално куче не може да нападне "малко". Ако има агресия към "малки" това говори за непоправими увреждания в кучешката психика. Независимо от причината за тях, такова куче се счита за безвъзвратно увредено. По белия свят агресияъа срещу "малки" се счита за безусловно доказателство за неовладяема агресия със всички произтичащи от това последствия.

Не, възрастни кучета нападат понякога невръстни и при това с главата им всичко наред, и с психиката им също. да не говорим за факта че при неправилно възпитание и игнориране на агресивно поведение от бебе ще получим в краен резултат едно невъзпитано куче, което като цяло си е в час с главата/психиката, но е решило че му е позволено да се прави на велико поради неправилен подход на стопанина и неумело възпитание.

паталогии за които говорите вие са редко срещнати. За това с една корекция в ръцете на разумен стопанин подобно куче може да стане абсолютно адаптирано към средата ни. Казвам ви го като човек, който има сериозен куч и съм минала през това кучето ми да насини дъщеря ми по главата. кастрация и корекция, много усилена денонощна работа и ей го на. Сега нямаме проблем.
Против съм да се убива кучето покрай нашия мързел.
User's Signature

#168 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 03 May 2010 - 04:48 PM

Показване на мнениетоnetware5, в 03 May 2010 - 02:46 PM, написа:

А по темата имаш ли да казваш нещо по-специално?

#169 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 04:52 PM

Показване на мнениетоCamellia, в 03 May 2010 - 04:53 PM, написа:

А по темата имаш ли да казваш нещо по-специално?

Не нямам. С "майките" оправия няма :)
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 03 May 2010 - 05:24 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 May 2010 - 01:14 PM, написа:

... точно негативните моменти се набиват на очите най-силно, за съжаление. Само че по отделни негативни моменти не бива да съдим за всичките хора накуп. И не бива от един вид цехова солидарност да се подкрепяме, обединявайки се срещу определени хора.

А ИМЕННО ЗА ТОВА ГОВОРЯ И АЗ ! Че цялото негодувание на нас като кучкари, произлиза от това, че ни съдят точно така. По отделните негативни моменти, които медиите доооооста украсяват и раздухват. А никой не споменава за кучетата, които помагат на хората в болници, на минни полета, при земетресения, в планините и във водата... Мина, някак си, времето, когато идваха дечицата до Барс и му казваха: "Ей,комисар Рекс, лошите ли търсиш?" Или когато питаха приятелката ми, която беше горд собственик на далматинец "И вие ли имате 101 далматинци?" Сега ме питат само колко човека са изяли доберманите ми за закуска.
Там е работата, че и нас на този принцип ни лепят определенията. И колкото и да ми се иска да съм добра и отзивчива, не всеки път мога. А сигурна съм, че и останалите възмутени стопани също трудно преглъщат обидите на момента. И ние, и майките действаме първосигнално в повечето случаи.
Фурия,съгласи се,че така както майките са солидарни една с друга щом стане дума за децата им, така и ние кучкарите сме солидарни едни с други, когато "захапят" кученцата ни. Все пак и те са наши деца. Пък и никой не разбира кучкаря по-добре от друг кучкар. А майките всички ги разбират и подкрепят. От там и неизгодната позиция, в която сме.
И аз искам, когато една майка влезе и прочете форума, да остане с приятни впечатления и емоции, но и ние имаме гордост и да се правим на маймуни, за да ни харесат е меко казано неприемливо. И с това си изказване не искам да те обидя, а да се опитам да ти обясня, защо ми е неприятно. На времето не обичах децата, защото ми бяха много досадни. То кой ли тийнейджър ги обича. Но никога не съм казвала на приятели с малки деца, че не ме кефи да излизаме с децата им, да идват на гости с децата си и т.н. Не е същото ще кажете. Не е, ама е! Мразех децата. Сякаш не съм била и аз дете... Мразех ги и ми бяха гадни със своите сополи и черни нокти. Но не съм си позволила да отпратя детенце, което ме е помолило да му сваля топката от дърво. Искам и към моето куче да се подхожда така - да погледнат го с ненавист, щом не ги кефи, но да не ми казват къде и как да го водя, при положение, че законът вече се е изказал по въпроса. ;)

#171 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 10:53 PM

Тази тема наистина малко се изроди. В един момент вече не става въпрос дали трябва да се спазват определени правила и норми, а става въпрос за това кой е най-добрият подход да бъдат озаптени, убедени, спечелени, или неутрализирани изтрещелите майки. Т.е.,признава се, че има таиква неадекватни реакции от страна на майките и се коментриа какъв е най-добрият подход към тях.
Моля, всеки сам да определи как да реагира в такива случаи.
Основното, важно и суперважно нещо е да се спазват законите и правилата. От там нататък никой не е длъжен нито да е ведър, нито да е усмихнат - или обратното - да е злъчен и безкомпромисен. Никой никого не е длъжен да печели. Всеки човек има права и другите трябва да умеят да уважават това. Все едно да убеждаваш хомосексуалистите, че трябва да се умилкват на тези, които не ги приемат, защото са малцинство или са по някакъв начин недоразбрани. Те не са длъжни да правят това, защото имат достойнство и право да го притежават, както всеки друг човек. Така е и с кучкарите. Освен задължения, те имат и права, и не са длъжни да се умилкват, за да печелят враждебно настроените към тях. Ако някой смята, че може с лъчезарна ведрост да повлияе на антикучкарите, може да го практикува колкото си иска, но без да се опитва да го налага като единствено правилния подход. Живеем в свободна страна и всеки има пълното право да бъде такъв какъвто е, стига да не нарушава законите.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#172 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 06:59 AM

Не казвам,че всички майки са настроени нападателно при вида на моето куче.Това ,че е хъски,е нож с две остриета за оформяне на тяхното отношение към него,в зависимост дали последно са гледали "Белия Зъб" или "Вълк"(велик филм с Джак Никълсън).Преди 4 дена се опитах да напиша как има майки,които с часове киснат на оградата на кучешкия терен,понеже хлапенцата искат да гледат кучетата ни и ако могат,да ги докоснат през мрежата с ръчичките си.Написах си поста,дори прикачих и нагледна снимка,пратих го и...ядец.Ще се отклоня малко да спомена,че понякога нямам време тук да пиша едно и също и да хвърлям боб кога то ще се качи и кога проблемът с този форум няма да го запилее нанякъде.Е,сега ще се опитам оптимистично пак да го напиша,като предварително ще си го запазя,докато не се уверя,че е отишъл където му е мястото.Пример-полюсен на наплашени от кучета възрастни:Малко русо ангелче реве на мама,че иска вътре,при големите и интересни за него кучета .Мама трепери при тази мисъл и го убеждава(как ли,като е само на 2.5 год.),че вътре не е за него и така си висят пред оградата.Излизаме вече три кучета,аз и Тиги през вратата и спираме пред фъстъка,кйто протяга ръчички към тях.И казваме на майката,че вече детето,ако прецени тя,може да дойде и да ги погали,понеже са кротки.Майката ни се довери,макар и явно нея я беше страх,пусна детето сред вързаните ни на повод питомци,те стояха като истукани,а малката направо се гмурна сред тях с грейнало след сълзите си лице.След две минути самата майка плахо ни попита може ли да снима с телефона си тази гледка и се получи като за реклама на Педигри с деца.Сещате се-огромни кучета и губещи се в тях деца.Това е показателен пример,че детето научи майка си да не се страхува от кучета.Защото както кучкарите трябва да се вслушват в кучетата и да ги разбират,така и майките трябва така да възпитават и отглеждат децата си,а не да налагат своите си постулати,които понякога изиграват лоша услуга за оформянето на характера и личността.Мдам,медалът си има две страни и само при наличиние на добра воля може да се постигне разбирателство.Ако обаче човек е изпушил-не съм психотерапевт и не владея професионалните методи да променя настройката му към заобикалящия свят.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#173 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 07:42 AM

Ариел, ето ,че надежда винаги има!! Виждаш сама- има и хора и ......хм...хора. Не може всички да сме еднакви. Моята свекърва също изпитва панически страх, при това ,че кучето ми е дребна порода ,но аз се съобразявам с нея и не и го натрапвам. Като сме заедно гледам така лекичко както е на повод да го доближа до нея и нещата рано или късно ,ще се получат. Тя от дете е наплашена и се е опитала да го предаде на двамата си сина. На единият е успяла, но другият (мъжът ми) обожава кучетата и там е чукнала на камък. Ето и това е доказателство ,че хората имаме разум и въпреки страховете на родителите си ние си караме по наш си път. Да се надяваме и да правим усилия идното поколение (сегашните деца ) да обичат животните. Нека просто бъдем по-търпеливи и да вярваме в доброто.

#174 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2010 - 08:13 AM

По повод на предишното изказване...Като дете /през миналия век/, през цялото ми осъзнато детство, се молех на баща ми за куче. С твърдо, македонско "НьЕ", бях лишена от щастието да имам домашен любимец /може би с право, защото сега знам кой се грижи за куче, когато сме в детска възраст/. Винаги съм слушала, че мрази животни, че в къщата му такъв представител на фауната НИКОГА няма да присъства.
От скоро му се наложи да живее не с едно, а две кучета под покрива си. Не само се примири, не! Обича ги! Сутрин става и ги търси. Правят му компания на терасата. Дава им храна от неговата вилица. Говори им, както разговаря с внуците си, вмъквайки в изречението "дядо". "Ела, дядо, на терасата...", "Ах, на дядо умниците"...
Та..., хората претърпяват трансформация, когато се докоснат до магията, наречена куче.
Не е правило, но не е и изключение, щом това се случи със закостенял, консервативен 80-годишен човек.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#175 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 04 May 2010 - 09:23 AM

Голямата ми дъщеря има приятелка, която като малка е плашена от куче, и изпитва огромна паника от всичко на четири крака, е донякъде и леко подклаждана от майка и.
Три години дъщеря ми я кандардисва да дойде един уикенд на вилата, но майка и беше категорична "АБСУРД, ИМАТЕ КУЧЕТА".
Преди две седмици най-сетне постигнахме консенсус, с изричната уговорка че кучетата ще седят затворени, далече от нея.Е, ама разбира се, обещах и аз. :ab_041:
После е ясно, моментно втрещяване от страна на детето като видя, че кучетата никак не са затворени, вързани и каквото и да е там.После имаше бавно престрашаване да ги погали, и най-накрая това дете за първи път от 13 години разбра, че кучетата не ядат хора.
А когато показахме снимките след това на майка и... :ud_009: :ud_009: :ab_041:
Надявам се, че сме направили първата крачка, за да я изкараме от списъка на "изтрещелите"...
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#176 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 04 May 2010 - 10:42 AM

Според мен винаги има шанс, човек който го е страх от куче и да кажем е хапан от такова, ако попадне на възпитано да си промени отношението.Стига да има кой да му покаже ,че не всички кучета са еднакви ,както и хора.Има обаче и майки,нали за тях си говорим, които не се страхуват за себе си ,а за детето.А за мен най ненормални са тези които не се страхуват и пускат детето си на всяко куче без да подбират, от глупост и неразбиране.И после ако стане проблем, няма по изтрещели от тях.
Няма по добро нещо от това ,едно дете да израсне с животни ,да се докосне до тази магия.Ако се и грижи , става и по отговорно.

#177 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 May 2010 - 10:48 AM

Напълно се съгласявамс горния пост.Три пъти ме е хапало куче(не говорим за инциденти вкъщи с моите разкървили ръка или нещо докато играем) еми не ме е страх от кучета и не ги мразя.Но това е защото от бебе сме имали и имаме кучета.Предполагам че ако родителите ми не бяха такива и не бяха ме възпитавали така сигурно щеще да ме е страх или да ги мразя и да се гнуся от тях.Всичко зависи от възпитанието на детето,а ако страха или омразата на родителите се пренесе върху детето резултата е ясен.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 11:17 AM

Пък аз съм била ограничавана като малка да пипам бездомните котки и кучета,да не говорим,че получавах строги наказания за непослушанието си.Напук в 7 клас донесох коте,спасено след побой и захвърлено като боклук в контейнера,което майка ми,мразеща животни,си приватизира на спалнята и 3 дена я молих да ми го върне,че е мое.Ама тя вика-"това ми е бебето-вие вече сте пораснали и не мога да ви гушкам".Пробвах се да си отворя устата после и за куче,ама ударих на камък и се зарекох първата ми работа ,когато заживея без родителите си,е да взема куче.Баща ми само ме научи ако видя куче,да изчакам то само да дойде при мен,ако желае,да му дам леко ръката си да ме подуши и опознае по този начин и после да преценя мога ли да го погаля или то няма да прояви желание за това.На никаква любов към животните не съм възпитавана,ама на-луда съм по тях.Имам приятелка с фобия към животни и ме помоли някой ден да го види,аз да го държа изкъсо и тя да се опита да го погали,за да може леко полеко да се отърси от фобията си,понеже знае,че е неоснователна.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#179 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2010 - 11:34 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 04 May 2010 - 10:53 AM, написа:

Напълно се съгласявамс горния пост.Три пъти ме е хапало куче(не говорим за инциденти вкъщи с моите разкървили ръка или нещо докато играем) еми не ме е страх от кучета и не ги мразя.Но това е защото от бебе сме имали и имаме кучета.Предполагам че ако родителите ми не бяха такива и не бяха ме възпитавали така сигурно щеще да ме е страх или да ги мразя и да се гнуся от тях.Всичко зависи от възпитанието на детето,а ако страха или омразата на родителите се пренесе върху детето резултата е ясен.

Не зависи само от родителите. Ето, аз съм пример за това. Съхраних любовта си и я доразвих от желание във възможност и знания, дори и тях превъзпитах в обич към животинките.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#180 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 May 2010 - 12:05 PM

да не се хващаме за думата ,но в общи линии е така :)
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема