Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#241 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 May 2010 - 07:45 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 May 2010 - 04:21 PM, написа:

По-лошото е да не попаднеш на радители които смятат това за нормално :tb_195:

Слава Богу за сега при нас няма как да се получи, но в бъдеще.....
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#242 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2010 - 10:58 PM

И за да потвърдя колко все още е актуално заглавието на тази тема,че ви кажа че...се събира подписка за премахване на кучешката поляна в Кичука,намираща се в парк
"Кронщат".Доводите са различни-най-често спрягания е,че клетката се е превърнала в развъдник на бълхи и кърлежи.Че кучетата се облекчават по голяма нужда в тревата извън клетката и после не им се почиства,че отиват да пият наравно с хората от чешмичката..В клетката често идваше един дядка с голъдн и всеки път се правеше,че не забелязва тортите,които сееше повереника му.След моя забележка,той категорично отказа да почисти с аргумента,че го е....гнус.И му казах повече да не влиза-бяхме бая кучкари и говорех от името на всички,той вдигна невротичен скандал,че никога не го е правил и няма да го прави,но в крайна сметка повече не допускахме кучето му да се облекчава в ограждението.И той си го пускаше да търчи в парка,докато си свърши работата там,сред играещите деца.Майките ни поглеждаха с недвусмислено изражение "как сме си пуснали кучето да прави подобни неща,докато си седим вътре" и все обясняваме,че не е от нашите.Но иди обяснявай,че нямаш сестра.Арес вече на два пъти се пробва да закуси с проходили котенца,които се роят в храстите на парка и минават под мрежата,мислейки го за майка им.Обикалят и бездомни кучета-те са задължителна част от пейзажа.Но не-точно ние,кучкарите сме причина да донасяме в парка бълхи,да цапаме и прочие-всичко,което може да бъде измислено като повод да се надигне недоволство и да се събират подписи.Дори до медиите се е стигнало,макар,че лично аз не съм чела или чула.Отделно,докато сме вътре,ни отнасят буквално комарите и се замислям,няма ли и за тях да ни обвинят.Или ставаме свидетели на бой на баби,замерващи с камъни и пръчки момченца,които си играят като се пръскат на чешмата с вода и това пак не им се нрави до степен,че да влизат във физическа саморазправа с тях.Няма спасение или угода.На този фон направо се изумих как една майка с момченце ми каза да пие кучето ми преди детето и от чешмата,защото в тази жега е жадно и че тя не се притеснява от зарази или мръсотии по чешмата-нали все пак ние ползваме само струята на течащата вода,а тя си е чиста.Очаквам с нетърпение проверките на съответните институции да констатират нашата невинност.Все сме заплашвани с полиция,не,с милиция-нали те си живеят още в мракобесието на тоталитаризма.Дори една бабка в изстъпление ме обвини че съм "мръсна червена комунистка" и аз я поздравих за прозорливостта и.Очаквам официално констатиране на липса на нередности и основание за премахване на клетката.Засега минават само за да проверяват от общината за регистрация на кучетата-нали ги интересува дали сме си платили съвестно.Наскоро ме спряха за подобна проверка и като им подадох паспорта,ми казаха,че искат не него,а дали съм "пуснала в касичката" на Общината единствено.Гротеската се допълва с факта,че искат от Общината да се закрие нещо,което още не е довършено и официално открито,поради(ама разбира се) липсата на допълнителни средства.Не че ги е еня имаме ли "акт 15" или не.за да влизаме вътре.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#243 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 11 August 2010 - 10:40 PM

Имам дете на 2 години и 4 месеца. Отдавна не бях разхождала кучето в детската компания на малката, с идеята да спестя на Вивиан мачкането, гнявенето, скубането и дърпането от страна на чуждите хлапета. Не мога да разбера, тия " мами- кучемразки", защо като видят Вивиан, започват да бутат хлапетата си към нея, за да я пипнели. Вероятно им е прекалено " пухкава" и " беличка" и някак, не им се вижда опасна.И малките се скупчват върху нея и завалява порой от ръчички върху горкото ми момиче! И аз навивам повод все по- късо и по- късо, докато на края я залепвам за ръката си, в опитите ми да я отърва от тях. Ама тя си е голямо и силно куче. Та днес едно момиченце на възрастта на моето, реши, че може да я скубе. Не видях точно какво стана, защото винаги следя с очи моята дъщеря, но детето падна на земят- вероятно Виви го събори- това го прави редовно и с моето дете, но няма как... онова ревна с цяло гърло, но майката нямаше очи да се скара с мен. Принципно не ми е мястото в градинката, но в нашият квартал няма все още, обозначено за кучета място. По- късно разбрах, че като сме се прибрали, тя е украсила историята и сега версията е, че Виви е нападнала детето и :ab_041: На което, обаче другите 5-6-7 мами, които бяха там и видяха, се хилят и ми казват да не обръщам внимание.
Често на въпросът: " Хапе ли? " отговарям утвърдително, за да спестя на Вивиан мачкането и скубането, но тогава получавам втори въпрос: " А защо не го водите с намордник? " И тук вече започвам да заеквам... :ud_009:

#244 Потребителят е офлайн   Richi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Ku4eta

Публикувано: 29 August 2010 - 02:29 PM

По-добре е да казват,че не хапе,но не давате да го галят(в крайна сметка кучето си е ваше,какво може да ви кажат).Просто смятам,че това с хапещата Вивиан е глупаво,тъй като събирате антипатия и към вас и към кучето.
А иначе има и такива,който обичат кучетата и има такива,който не обичат кучетата.На морето имаше едно 1-годишно дете с баща си,което просто удуши Ричи от прегръдки,но пък има и случаи,когато преминавам с Ричи по улицата,а децата с майките просто полудяват,страх ли е ,чудо ли е.Но и да недоволстваме смисъл няма.България е една наплашена държава.Спокойно да излезеш на улицата не можеш.По всяка медия плашат с убийства,кражби,хапания и тем подобни.Пък и не бива да съдим майките,който ги е страх-може да е свързано със случка от детството или нещо такова.Но да викат полиция при нищо правещото куче,да не си гледат децата,да се карат и да обвиняват е просто нечестно пък това е моето мнение.
User's Signature

Едно куче е по-добър приятел от когото и да е човек

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2010 - 11:43 PM

Не само майките изтрещяват.Три нови случея за 2 дена.Минаваме малката пред един блок където седнали кварталните баби-клюкарки.Минаваме на около метър от пейката им.Чери чино до кракът ми.Едната баба мята с чантата да ни прогони и си мъмри нещо под носа
На разходка с мама.Чери и се играе и се закача с мама.Скача по краката и и мама се смее.Минава един мъж;Ще ги наритам аз тея помияри мръсни.Говореше за нашето куче понеже наоколо нямаше кучета и го каза точно когато мина покрей нас.
И днес когато бяхме на село.Отново седнали бабите на вечерна седянка.Минаваме с братовчедка ми и си говорим а Чери души тревите.Едната баба започва да мята бастуна си до душештата тревата Чери и да мъмри:Да ги наудрам аз тея мастии.Аз ядосано:Защо?Тя отгоаваря с въпрос:За ко тий туй кучи?Аз:За да имам за кого да се грижа и кого да обичам.Проблем? Бабето:И със него ли спиш? Аз:Да при мен спи. Бабата цъкаща:Лелелелелелеле....
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 August 2010 - 11:01 AM

Не знам, то май вече е изтрещял целия народ. :cd_045:
Преди два дни, по време на разходка си вървим в една тиха уличка, дето жив човек няма по нея. От един магазин излиза семейство с две деца. Едното детенце съвсем мъничко, може би на около 2 годинки. Отскубва се от майка си, сяда на земята и се обърна с лице към нас, да гледа кучето. Тогава майката с някакъв яд го вдигна от земята и като взе да говори на висок глас : "Това е лошо куче и хапе" Останах потресена. :ud_009: А в същото време Блекича е на къс повод и плътно до крака ми, като прилепало, в интерес на истината дори не обърна внимание на майката и детето. Освен това бяхме и на поне 15-20м разстояние от тях. Нямам никаква идея, какво провокира истерията на тази жена, че дори повтори няколко пъти силно колко било зло кучето и хапело лошо. Мислех да не реагирам, че не ми се влизаше в спорове с истерична майка, но не се стърпях и ѝ казах, че няма никакво право да обижда кучето ми, при положение, че нито сме ги доближили, нито куч е показал нездрав интерес към тях, още по-малко не познава животното, за да прави такива изводи. Казах ѝ също, че не е хубаво така да лъже децата и да им всява ужас още от ранна детска възраст. И подминахме.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#247 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 03:16 PM

:ba_025:
Много хубава тема , особенно заглавието !
Обикновенно не обръщам внимание на този израз "Това е лошо куче и хапе" , но понякога някои прекаляват.
Миналата година , когато жена ми беше в 8мия месец бременна и заедно разхождахме Людмилка/ нашата 8 годишна самоедка / срещнахме наша съседка и се заговорихме и по едно време тя вика ".....и сега кво ще правите без Людмила ...." :ud_009: направо се втрещих , казах че няма да я махна щото е член на нашето семейство! Пък тя нагло се засмя и вика ".....да бе да ще си говорим пак !" :ae_085:

#248 Потребителят е офлайн   deesi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 04:49 PM

Здравейте! Заглавието на темата ме хареса и се зачетох в мненията. Аз също съм майка и не съм от кучемразките / дори вече писах в друга тема, че обмисляме да си вземем куче /, съгласете се обаче, че не всички собственици на кучета са отговорни и добросъвестни.
Докато обикалях с количката из парковете се нагледах действително на доста стресиращи една майка неща. От скоро в нашия парк има заграждения за кучета и кошчета за почистване след кучето. Не мисля обаче, че липсата им трябваше да бъде проблем за собственика да почисти след кучето си и съгласете се, че е ужасно детето да намира в пясъчника кучешки изпражнения.
Аз вдигнах скандал на една баба, която разхождаше кучето си и реши да поседи на пейката до люлките и пясъчника, съответно кучето до нея, детето се проближава, аз съм плътно зад него и контролирам колко да се проближи, а тя с ужасен тон заявява на детето да се маха, защото пречело на кучето-е да, ама кучето беше на детската площадка, като преди това малко отстрани се беше облекчило :eg_033:
Сина ми вече е на почти 6 години, но се страхува от големи, непознати кучета. Веднъж, когато беше малък го водя на ясла, върви си детето за ръка по алеята и по едно време към нас тича един питбул-изтръпнах, собственика го настига и ми обяснява как кучето не хапело-добре де, ама детето няма как да знае хапе или не. Всеки ден вижда как тези кучета висят по клоните на едно дърво, ръмжат и уж си играят-какво да мисли?!?
Всички, които пишете тук сте достатъчно интелигентни да питате, да се интересувате и т.н., но нека не забравяме, че има и други, които не са-именно тези собственици са причина за зачестилите проблеми.

#249 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 09:06 AM

Показване на мнениетоdeesi, в 02 September 2010 - 04:54 PM, написа:

Сина ми вече е на почти 6 години, но се страхува от големи, непознати кучета. Веднъж, когато беше малък го водя на ясла, върви си детето за ръка по алеята и по едно време към нас тича един питбул-изтръпнах, собственика го настига и ми обяснява как кучето не хапело-добре де, ама детето няма как да знае хапе или не. Всеки ден вижда как тези кучета висят по клоните на едно дърво, ръмжат и уж си играят-какво да мисли?!?

Детето Ви на тази възраст (2 год.) не мисли.Вие сте тази,която ще го възпита как да РЕАГИРА в подобна ситуация.Както го възпитавате как да пресича улици,нали?!Определено опасността да бъде сгазено едно дете поради заиграване или нещо друго е в десетки пъти по-голяма,отколкото да бъде нападнато от куче.Особено ако родителят му покаже как се постъпва в случай,че се зададе свободно куче към него.Темата тук конкретно засяга отношението на хората към кучета,вързани на къс повод и преминаващи през парк,тротоар и подобни,в близост до майки,баби и прочие кучемразци.Не адмирирам свободно пуснатите кучета в населено място,дразня се,когато кучето ми е в клетката за игра,а недобросъвестни кучкари в близост извън клетката пускат кучетата си да тичат около играещи деца,майки с колички и мърморещи перманентно баби за високо кръвно,парламент и глобалното затопляне.Но направо се вбесявам,когато го сочат с пръст и вменяват на подрастващите,че ако не слушат,ще ги пуснат кучето ми да ги изяде.Те тогава си отварям устата със забележката: "така ли ще възпитавате синът си(момченце в случая)-да се страхува един ден като мъж от кучета,понеже в детството си ще помни,че е било заплашвано с ухапване?"..Мълчат,хилят се гузно и се изнизват,понеже знаят,че не това е начина,но не им стига акъл и подход за възпитание на деца.
User's Signature

#250 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2010 - 12:43 AM

Минава майка с момченце в количка,сигурно на около година и половина.Майката:Виж бау-бау,мамо.Ако не слушаш ще те дам да те ухапе.
:dh_188: :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 08:46 AM

.....и всеки път,чуя ли подобен ултиматум,заковавам на място и директно питам автора на този абсурд първо-той откъде знае моето куче дали хапе и второ-защо лъже едно подрастващо и го възпитава да бъде страхливец.
User's Signature

#252 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 10:03 PM

Преди 1-2 седмици майка минава с две дечица (едното в количка, а другото мъничко до нея) покрай едно улично куче! Аз като собственик, веднага разбрах, че е добричко, но все пак жената я беше страх! Тогава с моя "звяр" минах м/у нея и кучето и го погалих и и казах да мине, че няма проблем! Жената мина и ми благодари, никаква омраза към мен или кучето ми, даже обратното най-накрая може би някой " кучкар" бе изглеждаше лош в нейните очи и се надявам малко по малко, да се опитаме да променим мнението на хората, а това не става с лошо! Ние сме нашите любимци, ние ги представяме пред обществото и колкото по-зле го правим , толкова по-лошо за нас и сладурите ни :) Бабите са загубена кауза, но майките още имат шанс! Въпреки че онзи ден на Пиротска, в центъра на София, точно с/у едно кафе майка беше съблякла детето и да пишка на самата улица, а кафето беше на 2 крачки, аз немога да разбера как може да има такива мърли, децата им да акат по площадките и да го покриват (ако имаме късмет) със салфетка, а кучетата да им пречат, аз разлика не виждам! Днес с едни дечица написахме табло, с което молим стопаните да си събират ... от тревата, за да може ние и децата да можем да ходим там , без да си ги носим вкъщи, затова и тук ВИ обръщам внимание: Събирайте и от тревата, защото все пак заедно с кучетата и ние ходим там ( а днес моя сладур се повъргаля първо в едно ако , после и в развалена храна и разходката свърши много бързо) :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 10:22 PM

Ама и майките имат право. Много кучешки л...а бе.. :mg_062: Много повече от бебешките са. Варненци не знам какви наблюдения имат, но аз съм ужасен. Досега не съм видял някой да вдигне акото, а ако аз посегна всички гледат втрещени(тоя кво прави бе?! откачалник). Има една жена с немски дог(може и да не е немски, но 100% е Дог) та нейното куче всеки божи ден ака на площадката(паркчето) над 'лятно кино тракия"(до параклиса който се строи в момента). Онова куче ака колкото една крава и е наторило цялата градинка..Има си пейки, има спирка има майки с деца, но от говната на това куче няма къде да стъпиш. Веднъж и направих забележка а тя започна да върти ръка и да свири(диагнозата е ясна :ab_041: :af_089: ).

#254 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2010 - 10:46 PM

E, аз пък да напиша нещо позитивно - не всички майки, слава Богу, са "изтрещяли". Днес се срещнах с една такава, която реагира светкавично и адекватно.
Разхождахме се с Линда в Борисовата градина, по "кучешката алея" и докато мигна - едно около две годишно детенце се отскубна от майка си и се спусна към нея с весел писък и явно желание да я сграбчи за муцунката. :ud_009:
Честно - изправиха ми се косите, всичко стана за секунди! Абсолютно бях наясно какво ще последва - Линда няма да го ухапе, разбира се, няма даже да му позволи да я пипне, зашото ще отскочи назад, но ще го излае, и то яко! Детето, разбира се, ще се разреве, майката ще ми устрои лют скандал... и отиде ни хубавата разходка. :dh_188:
За щастие жената реагира моментално - хвана детето в момента, в който протягаше ръце към кучето, а Линда се готвеше за отскок и отваряше уста за "джаф"-арията си. :ab_041:
Последваха поучения, от които се умилих - "Не така, миличко - не виждаш ли, че плашиш кученцето? А кученцата не трябва да се плашат - те са добрички, гледай го и му се радвай! Кажи му "Здравей, кученце!", виж колко е хубаво. А сега кажи "Довиждане" и да отидем при татко".

Отдъхнах си, а Линда наградих с бисквитка, че не включи арията си увертюрно.
:af_089:

#255 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 10:50 PM

Ама те викат против кучешките , нали :)
Еми явно и те и ние сме простаци и няма как нищо да се промени! А ето го и другия вариант: Има една жена, която сутрин срещам с един мини пинчер точно на детската плоадна и понеже явно си се заблуждава, че неговите са толкова мали, че не се виждат даже е решила, че няма нужда да се навежда! Хахах еми и тези са опасни, поне да дога ще ги видиш, а тези са скрита заплаха :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#256 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 10:52 PM

Показване на мнениетоrimela, в 12 September 2010 - 09:51 PM, написа:

E, аз пък да напиша нещо позитивно - не всички майки, слава Богу, са "изтрещяли". Днес се срещнах с една такава, която реагира светкавично и адекватно.
Разхождахме се с Линда в Борисовата градина, по "кучешката алея" и докато мигна - едно около две годишно детенце се отскубна от майка си и се спусна към нея с весел писък и явно желание да я сграбчи за муцунката. :ud_009:
Честно - изправиха ми се косите, всичко стана за секунди! Абсолютно бях наясно какво ще последва - Линда няма да го ухапе, разбира се, няма даже да му позволи да я пипне, зашото ще отскочи назад, но ще го излае, и то яко! Детето, разбира се, ще се разреве, майката ще ми устрои лют скандал... и отиде ни хубавата разходка. :dh_188:
За щастие жената реагира моментално - хвана детето в момента, в който протягаше ръце към кучето, а Линда се готвеше за отскок и отваряше уста за "джаф"-арията си. :ab_041:
Последваха поучения, от които се умилих - "Не така, миличко - не виждаш ли, че плашиш кученцето? А кученцата не трябва да се плашат - те са добрички, гледай го и му се радвай! Кажи му "Здравей, кученце!", виж колко е хубаво. А сега кажи "Довиждане" и да отидем при татко".

Отдъхнах си, а Линда наградих с бисквитка, че не включи арията си увертюрно.
:af_089:

:rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 11:08 PM

Дам, всички са опасни и всички трябва да събират, но никой не събира акота. :re_037: А майките имат страх и от изродите, които си пускат кучетата без повод.. :zz_020: и техните "контролирани" и огромни кучета лапат детски главички.. Това да не го забравяме, защото на една майка-баща, който никога не е гледал куче(не е и длъжен) иди му обяснявай, че твоето не прави така. :ab_041:

#258 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 11:29 PM

Признавам, че прочетох темата до средата, но искам да коментирам спора, който беше започнал.
Аз не съм майка и не съм кучкар, от кои знае колко време. Гадното в моя случеи е, че всички медйи говорят как ротвайлерите едва ли не ядат хора за закуска и за обят... Имам ротвайлер макар и още малък съм сигорна, че и до моята глава ще стигнат тея проблем с " Истрещелите" майка, баби. дядовци и така натак. Искам да кажа само, че аз също ще съм майка някои ден и много добре разбирам тези жени ... Да Furia_S е права, че те не са длъжни да знаят коя порода е опасна и коя не. Те не са медиуми и някои от тях са наплашени. Ясно е и мен ме е хапало куче, знам какво е ... Ние сме длъжни да си водим кучетата с наморник (ако в закона фигурира породата ни ), когато е сред хора да е на къс подов, да е възпитано и социалнизирано кучето ни и да можем да го контролираме. Както се случва кучкар да си изтърве кучето (аз съм виждала един такъв който си изтърва НОК и той едва не се нахвърли на моя куч (макар и НОК да беше малък ) докато моя кучо го гледаше най-безразлично) така и се случва майка да изпусне от поглед детето си за секунда и то да се лепне за някой ходешта плюшена играчка (като чау-чау, самоед или така нататак) пък дори и да не е толкова плюшена. В момента когато майката види това тя се стряска и няма как да не викне това е като инстинкт първата и реакция и ако можем трябва да обясним, че кучето е с наморник както е по закон, заради такива случеи като този и да не лигави детето. Ако те вече не разбере просто се извиняваме и отминаваме.
Но също така се налага и всяка майка да знае колко е важно не само ние да и уважаваме правата, а и тя до уважава нашите. И когато едно куче си свърши работата някъде и ни си съберем отпадаците за да нео ги налапа детето и и тя трябва когато изхожда детето си някъде да си събере отпадаците за да не ги налапа кучето ни. Ние сме длъжни да се съобразяваме с тях и те с нас ... Когато майка е хванала телефона и цигарката а детето и бяга нагоре надолу без котрол. Трябва и на нея да и се направи забележка, защото ако аз си пусна рота така да бяга и да пуша и да приказвам по тела, 100 000 човека ще викнат насреща ми, че на куче неможе да се има вяра, да но и на малко дете също, защото те не могат да се пазят сами....
Та май много дълго стана, но спора ви беше безмислен... За да има разбирателство в обществото трябва да е като в любовта всеки уважава правата на другия, а по някога се правят и компромиси ....
PS: Дано да съм написала нещо умно от цялата работа... Това е погледа върху нещата на едно 15 годишно лапе, което има куче от 3 4 месеца ... Приятна вечер и всичко най-добро !!!!

Сега се сетих да ви разкажа един случеи... Аз, приятеля ми и куч се разминаваме на улицата с 3 майки с колички(децата бяха на около годинка и трите ). Всяка от майките каза на детето си " Виж мамо бау-бау, виж какво е хубаво... Самоче не се пипа ако какичката на даде.. " Това ме изненада много приятно и се радвам на такива майки, които учат децата си не на страх, а на увъжение към личното пространство на нашите любимци !!!!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 01:37 PM

Имаш рот.На колко е сега?Бебе,нали?Изчакай и пак ще си говорим след 6 месеца как майките ще гледат да преминат на паралелния тротоар,когато се зададе към тях тази страховита маса.Всъщност тук,в Пловдив,хъски се движат все още без намордник.Но знам,че за рота това е задължително.И още нещо-тази порода(ротвайлер) се разхожда от лица,навършили 16 години.Пак според общинските разпоредби.Успех в гледането и...четенето във форума ни!
User's Signature

#260 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2010 - 04:43 PM

Да рота още е малък (както и сам(а) си видял(а) ). Не си правя илюзии, че ще си позволявам да го извеждам сама. Тези кучета са силни и съм сигорна, че колкото и добре да обучено ако му дойде на акъла да тръгне на някъде, аз със мойте "пилешки" мусколи няма да мога да го удържа. За наморника след месец два ще му земем да свиква с него. Макар, че в нашия град не минават проверки, аз искам да спазвам закона(може и странно да звучи незнам, но е така) ...
А отностно майките съм сугорна, че така ще стане, но да се надяваме, че ще се разберем някак. А ако не нека си викат ще се наложи да се търпи . Ясно ми е, че ротвайлерите а достатачно големи и респектиращи кучета . За това съм мислила още преди да го вземем ..
Поздрави и приятен ден (тоя път мисля да не се разливам толкова хаХа ) !!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема