Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#201 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 05 May 2010 - 12:54 AM

Показване на мнениетоIA---, в 04 May 2010 - 10:41 PM, написа:

Имай милост,деКачена снимка Минава полунощ.Вместо да се приспивам,събуждам квартала от смяхКачена снимка Качена снимка Качена снимка .

Ами аз първия път чак му завидях, викам си т`ва сигурно аз не мога да различа моите от една-две пресечки разстояние, ама на човека талант!

Лошото, е че не са „изтрещяли” само майките.Вчера един познат с два далматина ми разправяше как едно дете дошло да си играе с кучетата му, и всичко вървяло мирно и тихо докато баба му не го видяла к`ви ги върши милото дете.Вдигнала вой до небесата, грабнала детето, прибрала го, и свалила дядото да се саморазправя :ud_009:

Явно имаме и генетична обремененост от комунизма, когато всеки комшия можеше да почука, и да влети в домът ви още преди да си попитал „кой е”, за да иска я брашно, я яйца...целият вход си живеехме като едно голямо семейство.И ще мине доста време докато обществото осъзнае, че не може да ти „врещи” за всяко нещо, което индиректно не му пречи, но ей така просто защото той не го обича !
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#202 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 May 2010 - 02:14 AM

От както е създадена темата ми се искаше и аз да си кажа каквото ми е на душата.Сега гледам,че покрай някои нравоучителни изказвания доста сте напреднали - от 2-ра...на 10 страница!Според мен (може и да бъркам) темата е пусната,за да си споделяме опита (за съжаление в голям процент от случаите - отрицателен) с майките с деца и техните безумни реакции и нападки.DessyD абсолютно точно е изразила и моята гледна точка!

Показване на мнениетоDessyD, в 04 May 2010 - 10:01 PM, написа:

не желая никого да убеждавам, обучавам или възпитавам. Плащам си данъците, спазвам законите и изисквам да ми спазват правата, а те включват да мога да отглеждам домашен любимец и след като не безпокоя никого - следва и мен никой да не ме безпокои. Аз считам, че като съвестен гражданин имам права точно толкова, колкото и останалите и след като не нарушавам техните с повението си, те са длъжни да не нарушават моите, ако ще и динозавър да разхождам. Не искам да ме приемат, не искам да ми обичат животните, не искам и да ме разбират, искам само да не ме безпокоят безпричинно или пък защото имат хормонални сривове.

Никога не съм натрапвала любовта и отношението ми към животните на никого,но това не е спирало хората да ми дават акъл и да ми натрапват мнението си!Мога да дам доста примери на майки,грижещи се за скъпоценните си деца доста по-зле отколко аз се грижа за моите питомци!Ама не съм тръгнала да им се нахвърлям,според мен опира до възпитание и интелект....
Оставила съм колито си пред магазина и чувам как вътре едно детенце казва:Мамо,виж лъв!Умряхме от смях всички,а детето толкова се радваше на колито.... :ab_041: Излизам отвън и си тръгваме,тя върви буквално залепена за мен и изведнъж се чува някакъв адски писък.Поглеждам - някакво момиченце се впило в крака на майка си на около 4-5 метра от нас и пищи.Продължих си,от къде да го знам за какво пищи.И майката започва да ми крещи - какво сте го заразкарвали това куче тук?Детето ми има страхова невроза от кучета :ud_009: !Може би аз трябваше да имам телепатични способности и да знам това?Лично мое мнение е ,че като има такъв проблем тя като майка би трябвало да се постарае да помогне на детето си и с крещене по всяко куче/собственик това няма как да стане!И се започна - ти си ялова,за това развъждаш кучета,ти ако не беше ялова нямаше да се занимаваш с кучета...и така до безкрай!!!Имаше си и съседка с друго дете за подкрепа,така че двете се надвикваха колко ялова съм аз!!!Дали това е така - не знам,все още не съм решила,че искам да ставам майка,най-вече защото гледам на това като изключително отговорно задължение!Тази същата "майка" вече натръшка 3 деца,щото тя явно само това може да прави,ама като я влече....Не стига,че тя ми се нахвърли и ме руга пред съседи и познати (живеем през една улица),прибрах се в къщи разтреперена и бясна,ами и сподели с мутренския си мъж и няма да ви споделям той какво направи.И на най-големия си враг не пожелавам такова унижение!
Моя приятелка - на 35 години е и истерясва като види котка.Тя самата не може да ви обясни защо - просто не можела да ги понася,страх я е.....По този повод мъжа и само това чакаше - познайте какво се случва на всяка бездомна котка,която им се изпречи на пътя!С такава гордост разправя после как се отървава от нещастните създания!!!Аз пяна хванах на устата да обяснявам,да я убеждавам да дойде в къщи и да се пробваме да проведем терапия с моите котки - не,не мога!Тя в къщи не стъпва!Е,сега роди дете,само се чудя дали е успяла и него да го направи коткомразец....
Направо се чудя как издържате - къс повод,намордник,ограничени места за разходки,тормоз,носене на какви ли не документи....И понеже много обичаме да се сравняваме с "по света".В Холандия - по поляни,паркове рядко ще видите куче на повод,всички търчат безгрижно.И деца и кучета.Има много малко места на които е забранено за кучета.Дори има 2 питбула в нашия квартал,които често можете да видите да се разхождат без повод.И никой не истерясва!Повечето хора се радват на животинките,спират се разпитват...Моето коли не обичаше деца (прибрах я от улицата),когато видех ентусиазирани деца да идват към нея просто казвах на родителите,че тя не обича деца и с това се приключваше.Веднъж едно съседско дете легна на улицата пред муцуната и аз изтръпнах - казах на бащата,че може да го охапе (и аз да бях на неговото място и мен ще охапе) ,той му обясни и детето просто се отдръпна.Без шашкане,без упреци защо тогава не е с намордник или тем подобни глупости!
И ако си мислите,че тук всички спазват правилата и са стриктни и за това хората не им се нахвърлят - пълно е с "торти" навсякъде.А тук полянките и всички тревни площи се ползват и за пикник и за полягване в слънчеви дни....
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#203 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 May 2010 - 08:05 AM

Показване на мнениетоdenicc, в 04 May 2010 - 09:06 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 May 2010 - 05:52 PM, написа:

....и не са ни виновни майките.

Абе някак си на нас навремето не ни се отразяваше толкова пагубно бременноста и майчинството.Сега хормоналната буря ги тресе доста по-мощно май.

Тхахаха, има нещо вярно, това е защото имахме си по един куч да ни успокоява. Кеф ти е да си поплачеш от хормоните - ей го кучето, плюс покрай грижите за кучето явно не ни е оставало време да се зъбим на хората:-)))
Айде, на всички приятен ден и само положителни емоции:-)))
Мен сега много повече ме притеснява като пътувам моите как ще се справят - покрай всичките тези проверки и наплашени майки да не им създават проблеми на тях, че ми е неспокойна душата. Преди нямах такива страхове, ама сега...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#204 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 08:37 AM

По повод майките и техните страхове. Следният случай:
Разхождам си аз моята златна душица и минавам по съседна улица, зад оградата на двора малко детенце си играе, виждани и започва да протяга ръчички към нас. В това време се появава майката, заприказвахме се. Детето продължаваше да си протяга ръчичките в стремежа си да пипне кучето. В това време попитах майката дали да позволя на детето да пипне кучето, но отговора беше категоричен "Не, него го е страх от кучета!" Мисля, че тук няма нужда от коментар - Кой го е страх и Кой всява страх в детето.

#205 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 05 May 2010 - 10:32 AM

denicc, според мен ,не ни е проблема в остатъка на комунистическо мислене.А в криво разбраната демокрация, превърната в свободия.Или най вече в анархия.И всеки се мисли за велик и не му пука от нищо.Яко трябва да се бръкне в джоба на българина, че да му дойде ума в главата.Той от нищо друго не разбира.

#206 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 11:06 AM

Показване на мнениетоIA---, в 05 May 2010 - 08:37 AM, написа:

[url="http://forum.dog.bg/index.php?showuser=7053"]Яко трябва да се бръкне в джоба на българина, че да му дойде ума в главата.Той от нищо друго не разбира.

Ами то това дава добър резултат по целия нормален свят :smile:
Писах го вече, не че хората по света се раждат по-съвестни и отговорни, системата ги прави такива.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#207 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 12:52 PM

Аз обаче се замислих ,че спазвам правилата, не защото ще ми лепнат някаква глоба.Не ми пука за това .А защото така трябва.

#208 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 01:53 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 04 May 2010 - 09:01 PM, написа:

...Плащам си данъците, спазвам законите и изисквам да ми спазват правата, а те включват да мога да отглеждам домашен любимец и след като не безпокоя никого - следва и мен никой да не ме безпокои...
...
5. Комшийчетата ми знаят, че кучетата ми са супер, ама аз съм много кофти гадина и не ми се навират.
...

Съвсем точно изказана моята гледна точка!
Държа се любезно, но твърдо и рязко, за да не безпокоят мен и кучето ми всякакви навлеци.
Вървя си по малкото незабранените места, с куче на повод, с ксерокопирани документи в джоба, никого не закачам и не пожелавам на никого да закачи мен или кучето.
Сядайки за първи път в кафене или заведение винаги питам персонала дали ще ги притеснявам с кучето. Обикновено ме приемат спокойно, дори се радват на животното. Само не разбирам защо трябва да търпя поведението на клиентите. Едните демонстативно се отдръпват, а другите ни наобикалят с възможно най-много деца. След тежък ден аз просто искам на спокойствие да изпия кафето или бирата си. :tb_195: Защо трябва да търпя това?
Минавам през зелена площ. Не парк! На близка пейка баба гушнала в полите си дете. Бабата държи здраво детето и пиши! Детето се дърпа и бори и пищи! Бървя бавно. Кучето около мен. Хубав ден. А онези пищят?! Когато се изравнихме с пейката, загледах се в тях и запитах защо пищят. Бабата отговори: "Мен ме е страх от кучето, а детето иска да отиде при кучето." Жената нямаше намерение да се кара с мен. Просто каза истината. Аз пък вдигнах рамене: "Не мога да ви помогна." И отминах.
:dog:

#209 Потребителят е офлайн   sweetbox Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 01:05 AM

Много скоро се регистрирах във форума.Та случката е,че се прибирам от разходка с кучето,което тежи 25 кг и макар,че не е агресивно,го държа на къс повод,наморник не му е нужен,защото няма нужда.Стигам пред блока и виждам съседка с 5 или 6-годишния и син,при което дърпам кучето настрани все пак,макар,че не напада малки деца и питам жената дали малкия я е страх.Тя ми отговоря,че нея я е страх,а не детето и.С известна доза страх погали Рекс,естествено дозата страх беше от моя страна.Странно ми е за майките с деца,има табела позволено за кучета,а се бутат при кучетата

#210 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 May 2010 - 01:27 AM

Гледам новите ужаси на извращения над животни и си мисля, че ако бях на мястото, на която и да е "изтрещяла" майка, не бих се притеснявала за детето си от срещата, с който и да е ЧОВЕК с куче на повод!
По-скоро бих имала притеснение, детето ми да не срещне "човек" способен да причини подобно нещо!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#211 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 May 2010 - 08:12 AM

Мъка,мъка :dh_188: :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 09:01 AM

Прясна случка от днес сутринта.Тренираме с кучето на кучешката полянка и по едно време пристигат десетина лелки и ми казват да сме се махнели от поляната щото те всяка сутрин там си правели гимнастиката. :ud_009: На което аз спокойно обяснявам,че това е единствената полянка където е разрешено да си пуснеш кучето без каишка да потича.И жената се обръща към другите и с подигравателен тон ''ха видяхте ли сега какво стана поляната е за кучетата не за хората'' :eg_033: Започнаха обяснения че никъде не пише че е закучета........и правилно никъде няма табела :tb_195: Въпреки всичко аз не пожелах да се преместя само слязох малко по надолу по поляната след като лелките се разпръснаха заеха половината полянка.И накрая агресивнит пинчер на едната лелка(която и друг път сме виждали да го води винаги без повод)нападна моята немска овчарка да я хапе и то не на шега.Моята съответно отвърна,но по скоро за да я сплаши,на кучето нищо му нямаше,хванах си аз кучето.Тя се стресна жената попитах я има ли му нещо на кучето,извиних се макар че не моето куче беше виновно.А тя ми вика ,а тя е боец ходи и се бие ама вашето и дойде голямо :ud_009: :zz_020: .Направо щях да падна.Такива хора си плачат за глоба.А аз кучето ми овързано на къс повод,с намордник.Продължавам да се възмущавам кучето и отиде свърши си ''работата'' и тя му вика браво.Питам я ама няма ли да му изчистите,все пак и други хора(собственици) и кучета играят там,а тя ами нямам с какво.Казвам ето Ви торбичка(винаги имам 4-5 в джоба),а тя ''а сега и ще му чистя'':eg_033: След втора атака от страна на пинчера се принудих да си вържа кучето на повод и да ходя да бягам с нея по алеите,че да каталяса щото свободно да тича по поляната нямаше как да стане.
Така че изтрещели са не само майките ми май целия народ :tb_195: Тъй де оплаках Ви се олекна ми :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 10:11 AM

То затова е форумът-всеки да споделя,да си изплаче дори мъката или да се похвали за нещо.Смятам,че сме обединени от любовта към животните и напълно ще те разберем-поне повечето тук.Замислих се-ако си сигур(ен)на,че тази полянка е определена за кучета,обади се в екологията на общината да я обозначат.Няма да повярваш-там също са хора,не могат да огреят навсякъде,някои неща дори не ги знаят,че да ги направят и ако им го кажеш с културен тон,ще направят каквото е в правомощията им.Поне при нас е така,а аз все още имам вяра в хората.Наскоро приятелят ми отиде при тях да им каже,че не се коси тревата в терена за кучета,който е в парка,а той пък е окосен.И що за дискриминация е това?!.Веднага се вдигнаха телефони и след два часа бе окосено,а приятелят ми дори излезе от кабинета им с кесийки за кучетата,за да ги занесе и остави на терена.Извинявам се,че не писах по темата си-ха ха!Ето и самите кесийки-малко,но от сърце!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#214 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 May 2010 - 10:49 AM

E, да! Ама това е Пловдив, все пак. Тук имаме малко по-дълги традиции в "кучелюбителството" от други места ! :md_064:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#215 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 May 2010 - 11:44 AM

Човек да ви завиди чакКачена снимка .И полянки, и оградени терени.Да вземем да се приместим при васКачена снимка

#216 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 01:00 PM

Да наскоро говорих с полицаите наистина е това полянката,даже кръжат едва ли не около нея и следят дали някой е без каишка.А по повод ''ачкането'' ето 2 снимки които ми направиха впечатление и бяха на всеки 100 метра(почти) във Великобритания.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 02:23 PM

Ох, заградени градинки, окосени... В моя квартал кучешка полянка се води една гора, което е свърталище на наркомани. Как да отидеш там спокойно? Пък и това да не е - там има сума ти строителни отпадъци...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 07 May 2010 - 04:43 PM

Извинявам се за спама,но много ви моля,махнете тази снимка на залятото с киселина куче! Направо ми става ужасно,тъпо,мъчно и зловещо.Ние знаем най-добре, какво правят хората на животинките,но просто нямам сила вече да отварям тази страница.

#219 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 06:42 PM

Къде видяхте снимка на залято с киселина куче?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#220 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 07 May 2010 - 08:25 PM

Може да е моя грешка,но на такова деяния ми заприлича.Каквото и да е,просто е страшно и ужасно.Все едно ми бъркат в рана.
Качена снимка

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема