От както е създадена темата ми се искаше и аз да си кажа каквото ми е на душата.Сега гледам,че покрай някои нравоучителни изказвания доста сте напреднали - от 2-ра...на 10 страница!Според мен (може и да бъркам) темата е пусната,за да си споделяме опита (за съжаление в голям процент от случаите - отрицателен) с майките с деца и техните безумни реакции и нападки.DessyD абсолютно точно е изразила и моята гледна точка!
DessyD, в 04 May 2010 - 10:01 PM, написа:
не желая никого да убеждавам, обучавам или възпитавам. Плащам си данъците, спазвам законите и изисквам да ми спазват правата, а те включват да мога да отглеждам домашен любимец и след като не безпокоя никого - следва и мен никой да не ме безпокои. Аз считам, че като съвестен гражданин имам права точно толкова, колкото и останалите и след като не нарушавам техните с повението си, те са длъжни да не нарушават моите, ако ще и динозавър да разхождам. Не искам да ме приемат, не искам да ми обичат животните, не искам и да ме разбират, искам само да не ме безпокоят безпричинно или пък защото имат хормонални сривове.
Никога не съм натрапвала любовта и отношението ми към животните на никого,но това не е спирало хората да ми дават акъл и да ми натрапват мнението си!Мога да дам доста примери на майки,грижещи се за скъпоценните си деца доста по-зле отколко аз се грижа за моите питомци!Ама не съм тръгнала да им се нахвърлям,според мен опира до възпитание и интелект....
Оставила съм колито си пред магазина и чувам как вътре едно детенце казва:Мамо,виж лъв!Умряхме от смях всички,а детето толкова се радваше на колито....

Излизам отвън и си тръгваме,тя върви буквално залепена за мен и изведнъж се чува някакъв адски писък.Поглеждам - някакво момиченце се впило в крака на майка си на около 4-5 метра от нас и пищи.Продължих си,от къде да го знам за какво пищи.И майката започва да ми крещи - какво сте го заразкарвали това куче тук?Детето ми има страхова невроза от кучета

!Може би аз трябваше да имам телепатични способности и да знам това?Лично мое мнение е ,че като има такъв проблем тя като майка би трябвало да се постарае да помогне на детето си и с крещене по всяко куче/собственик това няма как да стане!И се започна - ти си ялова,за това развъждаш кучета,ти ако не беше ялова нямаше да се занимаваш с кучета...и така до безкрай!!!Имаше си и съседка с друго дете за подкрепа,така че двете се надвикваха колко ялова съм аз!!!Дали това е така - не знам,все още не съм решила,че искам да ставам майка,най-вече защото гледам на това като изключително отговорно задължение!Тази същата "майка" вече натръшка 3 деца,щото тя явно само това може да прави,ама като я влече....Не стига,че тя ми се нахвърли и ме руга пред съседи и познати (живеем през една улица),прибрах се в къщи разтреперена и бясна,ами и сподели с мутренския си мъж и няма да ви споделям той какво направи.И на най-големия си враг не пожелавам такова унижение!
Моя приятелка - на 35 години е и истерясва като види котка.Тя самата не може да ви обясни защо - просто не можела да ги понася,страх я е.....По този повод мъжа и само това чакаше - познайте какво се случва на всяка бездомна котка,която им се изпречи на пътя!С такава гордост разправя после как се отървава от нещастните създания!!!Аз пяна хванах на устата да обяснявам,да я убеждавам да дойде в къщи и да се пробваме да проведем терапия с моите котки - не,не мога!Тя в къщи не стъпва!Е,сега роди дете,само се чудя дали е успяла и него да го направи коткомразец....
Направо се чудя как издържате - къс повод,намордник,ограничени места за разходки,тормоз,носене на какви ли не документи....И понеже много обичаме да се сравняваме с "по света".В Холандия - по поляни,паркове рядко ще видите куче на повод,всички търчат безгрижно.И деца и кучета.Има много малко места на които е забранено за кучета.Дори има 2 питбула в нашия квартал,които често можете да видите да се разхождат без повод.И никой не истерясва!Повечето хора се радват на животинките,спират се разпитват...Моето коли не обичаше деца (прибрах я от улицата),когато видех ентусиазирани деца да идват към нея просто казвах на родителите,че тя не обича деца и с това се приключваше.Веднъж едно съседско дете легна на улицата пред муцуната и аз изтръпнах - казах на бащата,че може да го охапе (и аз да бях на неговото място и мен ще охапе) ,той му обясни и детето просто се отдръпна.Без шашкане,без упреци защо тогава не е с намордник или тем подобни глупости!
И ако си мислите,че тук всички спазват правилата и са стриктни и за това хората не им се нахвърлят - пълно е с "торти" навсякъде.А тук полянките и всички тревни площи се ползват и за пикник и за полягване в слънчеви дни....