Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#281 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 September 2010 - 11:05 AM

Показване на мнениетоRichi_, в 19 September 2010 - 01:15 PM, написа:

На нас пък ни се случи нещо дооста странно.Вчера докато разхождах Ричи и гледам един мъж си говори с друг мъж и до единия стои количка със спящо в нея дете.И докато подминаваме с Ричи мъжът отбранително застана пред количката и ни проследи докато минахме,и то с какъв поглед.А след това пак се върна да говори с мъжа.Не знам кое беше по-странното-как ни изгледа или това,че беше на мястото на една изтрещяла майка.Явно вече трябва да се пазим и от изтрещели бащи :ab_041:

Тук не съм съгласен с теб. Човекът е реагирал като МЪЖ, а не като изтрещяла майка. Както щеше да реагира твоят Ричи, ако го беше оставила да наглежда количката с твоето бебе. И както реагираше покойният ми Бари (пудел), когато го оставях с количката с бебето пред магазина. Ето как изглежда алгоритъма:

1. Има ли потенциална опасност за бебето? Ако няма - продължавам да си лафя с другия мъжки. Това се повтаря в цикъл, докато не настъпи т.2
2. Налице е ПОТЕНЦИАЛНА опасност - куче, водено от момиче (дете), вероятно е да не се справи с контрола му.
3. Преминавам в режим нащрек и готов за защита на бебето. Останалите дейности се прекратяват.
4. Следя ПОТЕНЦИАЛНАТА опасност докато се уверя, че отминава или че всъщност не е опасност. Това се повтаря в цикъл докато не настъпи т.5. Ако опасността ескалира, преминавам към т.6.
5. Опасността премина или не се квалифицира като такава. Преминавам към т.1.
6. Добре че не се е стигнало до т.6, защото мъжът не е изтрещяла майка и нямаше да има истерии и крясъци, а ясно изразена физическа агресия в защита на бебето.

Човекът нито те атакувал вербално, нито е предприел каквито и да е действия. Само си е позволил да бъде нащрек.
User's Signature

Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 09:50 PM

Напоследък забелязвам точно обратното. Доста майки с деца идват и питат дали може децата да го погалят, обясняват им как да не го изплашат... На скоро само една доста истерясала жена ми се разкрещя, че кучето ми ходи пред краката и. Става въпрос за пинподобен, който се рахождаше пуснат на полянката, а тя говореше по телефона и само кръстосваше мястото, вмясто да отиде на алеята... :dry:

#283 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 12:08 PM

Преди няколко дни един баща с много малко бебе дойде на полянката при нас, където бяха поне 10 кучета , които се гонеха, боре ха и тн. Всички кучета бяха погалени, детето си умираше от кеф, минаваха близваха го, после човекът го забърса и всички бяха доволни, детенцето се порадва, нямаше рев и истерии. Бащата съвсем тенденциозно дойде при нас, за даможе детето да пипне кучовците, ЕВАЛА!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#284 Потребителят е офлайн   MoonWillow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 10:16 AM

Аз на скоро просто се ужасих! Седях в един парк и срещу мен една майка с детето си,то беше малко момиченце на не повече от три. Майката го хранеше с пица и една малко бездомно кученце се въртеше около тях. Майката побутна дето си и му каза да иде да ритне кучето за да се махне. Направо като видях как малкото момиченце риташе кученцето и се смееше. Разбирам сигурно не е приятно да си храниш детото и някакво бездомниче да обикаля около вас,но да караш детето си да ходи и да го рита,просто нямам думи. :Х
User's Signature

Качена снимка

#285 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 09:34 AM

Добре,видял(а) си го,нямаш думи....разбирам.А предприе ли нещо ти,или остави нещата така?Смятам,че сме длъжни да реагираме в подобни моменти,за да не си мислят,че това е нормално и да третират бездомните кучета сякаш са вредители и враг номер едно за тяхното дете.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#286 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 02 October 2010 - 09:59 AM

Ами ако кучето се беше защитило, щеше да сръфа детето и айде пак всичко живо срещу тях, ухапали едно дете :dry: , според мен трябвало е да го ухапе та майка му да се научи да внимава, ненормални хора и после кучетата им виновни...... ей такива хора заслужават да бъдат хапани :eg_033:
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#287 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 04:01 PM

Винаги реакцията на баби,майки и прочие роднини на малко дете,което предупреждават,че ще бъде нахапано от кучето ми,а аз ги чувам и с висок тон им подвиквам,че кучето ми не хапе,е една и съща.А именно-сепкат се,че първо съм ги чула,че второ съм отреагирала вербално и трето-че ги опровергавам пред детето.И се хилят гузно,без да се сетят какво да ми отвърнат.То и няма.Освен ако не са ясновидци и моето куче наистина хапе.На ден ми се случва поне два пъти средно и вече не подминавам подобни неоснователни предупреждения,без да ги затапя.Освен това нарочно до местото,където Арес ще си играе свободно пуснат,аз го водя на повод редом.Как тогава знаят,че кучето ми ще ухапе децата им?Въпросът ми е риторичен.
User's Signature

#288 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 02 October 2010 - 04:29 PM

Бее , по принцип хъскитата са си хапливи...

Вчера пък мойто пеки се засили към една майка ( също и аз за да хвана пекито)
и тя като изрева ЧИБАА ааА :ab_041: разви 120дБ ( звукът на излитащ самолет )
Аз побягнах назад( забравих на къде съм тръгнал ) , а пекито след мен :dog: , ужаст !
Командата беше толкова автентична , че ми напомни за тучни зелени поля ,разлюляни от вятърът,
вакли овце ,и пиене на сурово мляко направо от кофата .

За ТКЗС .

#289 Потребителят е офлайн   MoonWillow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 07:05 PM

Цитат

Добре,видял(а) си го,нямаш думи....разбирам.А предприе ли нещо ти,или остави нещата така?Смятам,че сме длъжни да реагираме в подобни моменти,за да не си мислят,че това е нормално и да третират бездомните кучета сякаш са вредители и враг номер едно за тяхното дете.

Разбира се че направих нещо. Отидох при детенцето и му обясних че не трябва така да рита кученцето и че него го боли и т.н. , при което майката ми се развика че не съм била аз човека който трябва да възпитава детето й ,събра си нещата и си тръгна.
User's Signature

Качена снимка

#290 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 08:12 PM

Според мен нетрябва когато си взимаш куче да правиш тест, а когато искаш дете...на такива уроди по-добре да не им се раждат деца! С ръка на сърцето мога да заявя, че гледам кучето си и го възпитавам по-добре от много майки в Б-я децата си, което е жалко и тъжно, но факт и по-скоро аз трябва да съм изтрещяла като видя дете да тича с/у кучето ми, защото то е в пъти по-опасно и невъзпитано, което много ме натъжава и ядосва!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#291 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 10:09 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 02 October 2010 - 04:34 PM, написа:

Бее , по принцип хъскитата са си хапливи...

Абеееееее-и по принцип,и извън него-хъскитата НЕ СА хапливи. Иначе намордникът щеше да е задължителен и за тях.Но пък днес гледах предаване за...бее,колко лесно изскачали на пекитата и подобни късоглави очите.Това определено може да втрещи и майка,и детенце.Изобщо-при тъп твой пост не мога да се сдържа и минавам в хорус.Мисля,че се бяхме разбрали да не празнословиш,и то не ти го казах само аз.Моля мод да ме извини,че отреагирам така сега.
User's Signature

#292 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 10:39 PM

Защо се изнервяте? Защото имате хъски? :ab_041: Моите наблюдения са същите като на Емил. В нашия квартал повечето хъскита са злобни и хапят(хапят-нападат други кучета). Има само едно, което е възпитано и не обръща внимание на кучета, деца и др. Останалите даже ги пускат без повод и скоро( преди 3-4 месеца) се наложи да сритам такова куче, защото нападна моето.. :re_037:

съвсем нормално е хората да се страхуват и да си пазят децата от едри породи.. Не знаят дали са възпитани и дали няма да захапят хлапето.

#293 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 03 October 2010 - 11:22 PM

в моя квартал бившия, имаше едно страхотно хъски, ама невероятно , мисля че се казваше Ричи, толкова бе добричко и кротко ...голям сладур, изобщо не хапеше , ох направо жал ми става като се сетя, та имаше едно семейство , без деца де, имаха си рот или нещо подобно - някаква смесица... бяха питали стопанката на хъскито дали го дава за разплот, а тя отказа - първо защото хъскито и беше кастрирано :ag_106: второ защото онова беше злоба голяма и даже беше друга порода. Та стопаните му явно доста се бяха обидили и няколко седмици по - късно хъскито беше разкъсано от рото подобната .... :azz_020: .....не че има много общо с темата :zz_218: ама да си кажа, че и не само майките са изтрещяли , ами и някои псевдо кучкари
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#294 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2010 - 12:12 AM

Съвсем нормално е жената да се засегне.И нали знаете,че от куче до куче има разлика.Както и от стопанин до стопанин.
(Абе Вална ти и тука ли пишеш?Не съм забелязала.)
Да съм по темата.Преди няколко дена,на сутрешна разходка съм пуснала Чери да потича.Минаваме между блоковете.Чери видя котки и ги подгони.Спря се пред един вход където малко момиченце на около 2,3 годинки гонеше котките като ги риташе.Опита се да ритне Чери,но тя се обърна и скочи напред към момиченцето в опит за самоотбрана(скочи без да напада.Нямаше оголени зъби или нещо такова.).Момиченцето и изпищя и избяга при майка си,която дори не беше забелязала къде е детето и.Този път майката не бе изтрещяла,но е учила детето ужасно неправилно.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#295 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 07:11 AM

О,колко весело.Ритаме куче,за да не хапе нашето.В Пловдив,само да не прозвучи като самохвалство,имаме доста клетки за кучета и не се срещат кучета без повод.Точно,защото отиваме да ги пускаме в споменатите клетки.Пуснати са дребните породи.Що ли?И при среща с такива,фъстъците изпадат в яростно лаене по едрите и на повод кучаци.Дъщеря ми,когато бе на 3 год.,се опита да ритне един такъв дребс,дето бе пуснат и търчеше около нея с лай.Единствената реакция от моята страна бе,да скоча,да и направя забележка и да внимавам повече да не стресира мъника.Беше ми ясно,че на него просто му се играеше и нямаше намерение да напада.Детето бе реагирало спонтанно и веднага коригирах подобен род поведение.
User's Signature

#296 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 07:38 AM

Показване на мнениетоАриел, в 04 October 2010 - 07:16 AM, написа:

О,колко весело.Ритаме куче,за да не хапе нашето.

Какво предлагате? Да нарежа пинчера и да му го сервирам? :mg_062: Може пък да го поканя на кафе и да поговорим, но дали ще ме разбере. :dog: Ако хъски захапе моето куче(3 килограма) надали ще оцелее, пък на оня не му е за пръв път.. Пуска го без повод и знае, че е агресивно към други животни.. Днес животно, утре дете. Е, тук нямаме клетки за кучета и всеки се спасява сам. Вярно е че от куче до куче има разлика, затова не трябва да се засягате, когато кажем, че има и лоши Хъскита. :ab_041: Страха на хората е напълно оправдан. :wb_052:

Katt чат-пат пиша по нещо. :db_046:

#297 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 08:56 AM

Ако хъски захапе....значи досега не е захапвало.Тъй-и хъски е лошо куче,щото ако....Тук вината е изцяло на безотговорния стопанин на хъски.И на всички,които безконтролно си пускат кучетата.Ритникът не е решение.Куче не се рита или удря с ръка и това всеки би трябвало да го знае-дори и да няма домашен любимец.Следващия път се разправяйте със собственика или се въоръжете с нещо подходящо за самоотбрана.Аз бих избрала да скоча генерално в проблема и да говоря със стопанина.Знаете,че има глоби за свободно пуснати кучета,сигнализирайте където трябва,действайте....!Ритникът ще правокира един ден кучето да захапе Вашия крак.
User's Signature

#298 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 09:08 AM

Говорих със стопанина.. Той мълчи, идва хваща си кучето(докато моето виси във вздуха и онова мило хъски се опитва да го захапе) и си заминава.. Вече имам телескопична палка и съм готов за среща с "милото" животно. :rc_036: Хубаво е и майките да си купят от тези палки. Така поне има някакъв шанс да си спасят детето.. :ae_085: И никой не казва, че кучето е виновно. То просто е агресивно и трябва да се държи на повод, но няма кой.. А като нападне не ти е до приказки, а гледаш да спасиш животното-детето до теб. :re_037: от там идва и тази паника у родителите.. Напълно разбираема, защото всички са чули и видели как след като някое куче обезобрази детенце собственика си плаща едни 200 лева и си свирка.

#299 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 October 2010 - 09:47 AM

Всички кучета хапят без значение от породата , ако драскаше щеше да е котка нали така ?Пак бягаме от темата!

Еми чесно да ви кажа , нз не е зле майките да учат децата си да бъдат предпазливи от кучета !
По същия начин учиш детето да бяга от печката или като ползва скарата да я изключва , не всеки път като се забрави скара става пожар , но все пак е добре човек да се предпазва от недорозомения!
Според мен трябва майките да казват , не пипаи куче без да питаш стопанина дали може , защото може да те захапе....след това ,урок 2 не дърпай кучето за опашката може да те захапе .
човек трябва да знае рисковете от всяко нещо за да може да реагира адекватно . Твоето куче може да не хапе ,но може някои помяр да не обича да го пипат и да се обърне и да го гризне.
Някоя майка покрай мен когато каже ,не не пипаи кучето хапе , аз казвам не моето не хапе, но се пази от кучетата защото някое друго може да хапе!

Преди време аз вървя с голдUнката обучавахме се на в крак стоп , айде , и прочие ... Зад нас тича едно побеснало дете искащо да гушне бялото пухче
Аз се VUзползвах от дразнителя за да можеме да си правиме опраJненията анолирайки дразнителите , та ние си вървиме в крак отзад едно фърфалаче хванало кучето за опашката и върви след нас , после спряхме и детето бръкна в оплезената уста на кучето , и от зад се зададе един крещящ дядо, неее тоя изрод ще те изяде и като си дръпна детето по възможно най грубия начин ...е тогава тоu може само да е щаслив че успях да yдържа кучето да не го изяде (злобния дядо разбира се) После казах на човека да не прави никога така защото следващия път ще е фатален за него , и му казах че явно кучето не е хапещо без причина след като внучката my си завря ръката до лакът в устата на кучето
User's Signature

Качена снимка

#300 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 10:18 AM

Офф, проблемите с невъзпитаните деца няма да имат край.. Питаш ли хората с малки породи. Щом кучето е малко може да му налитат и да го мачкат. Даже и възрастни го закачат и на всички казвам, че хапе. :ba_025: После те така учат своите деца, внуци и.... :ab_041: Няма оправия. Не може да тропаш, да ревеш срещу него като магаре и да хващаш без разрешение кучето само защото е малко.

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни