Турски кангал
Публикувано: 09 March 2008 - 09:05 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 09:09 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 09:09 PM

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 09 March 2008 - 09:11 PM
Цитат
Кучето, дето го държи момчето със синьото яке не е кангал. Освен това то има и някаква аномалия в предните крайници. По всяка вероятност е третирано с препарати за израстване (нещо от типа на анаболите) и има деформация на костите. В главата прилича много повече на малакли мастиф.
Публикувано: 09 March 2008 - 09:13 PM

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 09 March 2008 - 09:14 PM
Цитат
Цитат
Кучето, дето го държи момчето със синьото яке не е кангал. Освен това то има и някаква аномалия в предните крайници. По всяка вероятност е третирано с препарати за израстване (нещо от типа на анаболите) и има деформация на костите. В главата прилича много повече на малакли мастиф.
Това от снимката ли съдиш?

Публикувано: 09 March 2008 - 09:17 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 09:18 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Това от снимката ли съдиш?
Нищо не съдя. Просто казвам. Повечето от нацвъканите тук кучета не са кангали. Започвате да си изграждате много, ама много грешна представа за породата, по-точно за истинския кангал.
Публикувано: 09 March 2008 - 09:21 PM

Публикувано: 09 March 2008 - 09:26 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 09:35 PM
Цитат
Естестевно, че по снимка не се коментира, но има неща които просто се виждат. Ако в крайниците се заблуждавам, има други белези, които са очевадни. Човек просто трябва да ги познава. Аз нямам претенции да съм голям познавач, но като гледам и чета какво се помества тук, мога само отново да повторя - не си изграждайте грешна представа за породата. Тя е страхотна, но 90% от това, което се показва тук е доста по-различно.
А какво разбират съдите и модераторите - освен да кажа "здраве да е".
На ремзито веднаж му писах, че много не разбирам, но имам добри учители. Не ми се пише, защото ме бамват постоянно. И току виж сега се появи някои от "шефовете" и ме клъцне отново. Но нищо, вие си пишете. Само че тия дето четат, да отсяват зърното от плявата.
Публикувано: 09 March 2008 - 10:02 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 10:08 PM
Цитат
ами то си има и стандарт и типовете се знаят. а стандарта и на български го има.
Ето ти една типична глава на кангал. взел съм я от архива на г-н Атанасов. Дано не се разсърди.

Публикувано: 09 March 2008 - 10:11 PM