Dog.bg Форуми : Демодекоза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Демодекоза

#81 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 October 2006 - 04:05 PM

ето един агонизиращ демодекс . Кърлежа е застанал по гръб.
Това е гадинката , която тормози кучетата.

Демодексен кърлеж
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#82 Потребителят е офлайн   babylon1977 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 06:02 PM

Ами от изследвания,които му направиха се оказало,че е демодекоза + микроспория.Почнаха лечение със Pandex,но резултат няма вече месец.Други изследвания не са му правили да видят как вървят нещата.Аз от 3 дена го мажа със сяра и свинска мас и да ви кажа поне зачервяването почна да изчезва.Вие във Силистра ли работите?Аз мога да го доведа там,обаче после как ще се лекува незнам постоянно да идваме до там?!Благодаря ви за помоща.

#83 Потребителят е офлайн   babylon1977 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 06:09 PM

Незнам каква форма е демодекозата,бързо се разви месец и нещо,има по цялата глава и малко по тялото.Цялата глава е червена и е леко опадала козината.

#84 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 06:43 PM

Цитат

Ами от изследвания,които му направиха се оказало,че е демодекоза + микроспория.Почнаха лечение със Pandex,но резултат няма вече месец.Други изследвания не са му правили да видят как вървят нещата.Аз от 3 дена го мажа със сяра и свинска мас и да ви кажа поне зачервяването почна да изчезва.Вие във Силистра ли работите?Аз мога да го доведа там,обаче после как ще се лекува незнам постоянно да идваме до там?!Благодаря ви за помоща.

Eлате до Силистра.
Няма да идвате постоянно, ззащото просто няма да е нужно. Ще Ви викна да дойдете отново след около 1 месец.
Вие от къде сте?
О, видях , от Търговище. Не е толкова далеч. Я идвайте за да видим с какво можем да помогнем.
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#85 Потребителят е офлайн   babylon1977 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 09:45 AM

Ще видя как ще стане,тука едни ваксини му бие и от тях ако не видя полза ще дойдем.Благодаря ви.

#86 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 31 October 2006 - 01:48 PM

ваксина срещу демодикоза няма bl)
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#87 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 01:22 AM

babylon1977, моят съвет е да не ослушвате и да се чудите кое ще сработи и как, ами да посетите д-р Хараланов при първа възможност.

Но все пак вие си знаете кое как и кога, просто не мъчете животното, и на него не му е комфортно в тази ситуация, най-вероятно има сърбежи например........
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#88 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 08:23 AM

Специално за "ваксината": вариантите са два, като се замисля от логиката на ветеринаря, пречупена през собственика... или докторът слага айвомек, а стопанинът е пречупил това на "ваксина", или наистина слагат противогъбична ваксина в комплект с останалото лечение - заради микроспорията, която са открили... макар че - след като е слаган Pandex и собственикът го знае, значи не е айвомек...
Гадателство по кристална топка b)
--
Не, babylon1977, действително ваксина за демодекоза няма: непременно питайте доктора КАКВО му слага на кучето и ЗА КАКВО му го слага. Пандекс е българският вариант на айвомека - принципно добра идея за лечение, но моите скромни спомени подсказват, че даже го бяха спрели по едно време въпросния пандекс от производство... докторите да кажат произвежда ли се отново или това са някакви залежали запаси? Преди няколко години впечатленията от пандекса бяха категорично лоши - в смисъл, че не вършеше работа... сега, ако изобщо са го почнали отново, не знам r) ; аз лично при необходимост бих използвала обичайните вносни - оригиналният "Айвомек", "Севамек" или на Байер варианта... забравих как се казваше bl)
Към това в комплект (извинявам се, повтарям по-старите мнения) - Cyflee вътрешно... по-назад в темата се препоръчва и съпътстващо подсилване на имунитета (циклоферон плюс витаминки и всякакви други средства за кожата и козината)... също по-назад в темата се споменават добрите резултати от лечение с Амитраз...
Така че, логично, аз бих питала действително КАКВО точно се прави с догото, освен "ваксини"; къде живее и как се храни това животно... като цяло, начинът на живот и диетата също имат голямо значение както са общия имунитет и тонус на организма, така и за конкретното преборване на демодекозата и съпътстващите гъбки.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#89 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 10:37 AM

най-вероятно са противогъбични ваксини,
Pandex се произвежда, има го навсякъде, аз лично съм много доволен.

Но нещо не ми се иска да дискутираме лечението тук, babylon1977 да се консултира с 2-ри доктор, д-р Хараланов го покани, не виждам какво повече може да се препоръча, и гъбичките и демодекозата не изчезват с магическа пръчка за седмица....

По скоро нека се замисли над причините кучето да хване гъбички и демодекоза - най-веоятно слаба имунна система и липса на това-онова в храната - дори и сега е необходима корекция в храненето на кучето, медикаментите са 1/3, храната - 1/3, условията на отглеждане - 1/3 от факторите за по-нататъшно развитие и лечение на болестта.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#90 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 01 November 2006 - 10:53 AM

Кой ви каза,че ваксина срещу демодекоза няма?Разбира се ,че има,но не е регистрирана в България.

#91 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 November 2006 - 11:43 AM

Цитат

Pandex се произвежда, има го навсякъде, аз лично съм много доволен.

Не е показан за употреба при кучета.Поне на опаковката ,която съм виждала преди време.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#92 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 12:25 PM

просто не е лицензилран за употреба при кучета, а не че не е показан. Има разлика.
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 01:54 PM

Въднъж преборихме експериментално генерализирана форма с медикамент, в чието упътване упорито се говореше за бизони....
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 01 November 2006 - 02:31 PM

Цитат

Кой ви каза,че ваксина срещу демодекоза няма?Разбира се ,че има,но не е регистрирана в България.

как се казва и кой я призвежда?
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#95 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 02:32 PM

най-вероятно е същото като Пандекса (Ивермектин), но на някоя чужда фирма.
User's Signature

#96 Потребителят е офлайн   babylon1977 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 02:58 PM

Здравейте,докато ме няма доста неща са се написали.Значи кученцето има демодекоза + микроспория и ваксините са BIOTAN за микроспорията,но понеже четох някъде по форумите,че по света отричали ваксините и те не лекували микроспорията ,исках да попитам вие какво мислите за това.Същото нещо е със цифли,по руските ветеринарни форуми категорично отричат цифли при демодекоза.Значи аз съм си патила от кожни болести още преди 15 години кучето ми умря от така и не разбраха точно каква кожна болест беше.На никого не пожелавам такова чудо и се надявам това кученце да не стигне до там.

#97 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 03:45 PM

демодекозата е комплексно заболяване и има няколоко неща с които лекуващи трябва да се съобрази. Може да се случи така, че кучето да показва отрицателни проби след лечение, но клиничните признаци да продължават. Не се подхожда едностранно към тази болест - атака само слещу причинителя.
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   mad_presley Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 02:23 PM

Здравейте отново!
Две страници по-назад описах проблемът с моето куче, та сега накратко.
Началото на август, след проба се оказа, че кучето ми има демодекоза, бълхи и някакви гъби причинени от бълхите (не помня точното наименование).Не си бях виждал кучето от близо 5 години и явно доста са го занемарили.
Както и да е, започнахме лечение с Поливак и Айвомек.Забеляза се някакво подобрение, но след спирането на инжекциите и опит за лечение с Цифли, проблемът пак се прояви.От тогава, кучето е на инжекции Айвомек и някакъв кортико стероид.При последното ми посещение при докторът (който ми е личен приятел), ми каза, че така или иначе кучето щяло да си остане до края на живота си на инжекции и ние просто се опитваме да разредим манипулациите (до сега манипулации се извършваха всяка седмица), но опитаме ли се да разредим на две седмици кучето се влошава (сърбежи, зачервявания по гърдите и вече съвсем оредяла козина).

Молбата ми е, да ми дадете насока, къде да отида, към кого да се обърна, какво да направя, за да се отървем от тази гадост.
Парите са без значение, ако има някакво доказано лекарство, което го няма в БГ ще направя всичко възможно да ми го доставят от чужбина.
Ако познавате вет, който се е справил с тази болест по по-различен начин от описаният от мен ми дайте координати (за Варна става въпрос)

Вече четвърти+ месец се мъчим, но ефект няма.Кучето започна да заприличва на овехтял килим, подкосъма почти опада и козината му прозира, да не говорим за мъчителния сърбеж.

#99 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2006 - 11:41 PM

Проверете го за хиперадренокортицизъм или естроген зависима дерматоза. Понякога най-стандартни кожни проблеми не се поддават на лечение ако има някакво подлежащо заболяване.
Не ми е известно да има гъби предизвикани от бълхи. Едва ли кучето трябва да е до края на живота си на инжекции. Просто някъде се пропуква диагностиката.
По принцип характерна миризма има мазната себорея /мирише на гранясало, както може да се сетите/ - тя обаче не е заболяване, а следствие от такова. Важна част от лечението е диетата за регулиране на кожната обмяна и поставяне все пак на коректна диагноза.

#100 Потребителят е офлайн   mad_presley Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 December 2006 - 07:05 PM

Благодаря за съвета, но нещо не схващам, за какво е тази проверка за хиперадренокортицизъм или естроген зависима дерматоза?!С какво адреналина влияе на дермата?За естрогена, пропуснах да кажа, че кучето е мъжко, а това до колкото знам е женския хормон.Може и аз да греша, не съм медицинско лице, а и не знам при кучетата как са хормоните r)

Определено и аз вече започвам да се съмнявам в диагнозата, въпреки че бяха категорични при първия преглед.При втория преглед (2 месеца след първия) не откриха демодекоза.

Вече просто се чудя кой път да хвана.Ако може да ме насочите към ваши колеги, клиники или въобще място, където може да се изследва обстойно кучето и да се назначи лечение ще съм много благодарен.
От Варна съм, но мога да отида и до друг град за диагностициране.За лечение едва ли ще мога да пътувам до други градове, защото времето ми е леко ограничено.

Благодаря предварително!

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема