Dog.bg Форуми : Демодекоза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Демодекоза

#101 Потребителят е офлайн   mihaella77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 December 2006 - 08:59 PM

Хмм, изказвам се като абсолютно незапозната, но демодекозата под микроскоп се вижда от "100 км". Виждала съм я само 1 път и никога няма да забравя какви са причинителите. За целта се взима нaтривка от поразените части и се гледа под микроскоп. "Животните", които я причиняват са добре различими.
Приличат на "калмари" , нека док, не ми се смеят... cl)

http://www.cah.com/d...ges/paradm1.jpg

#102 Потребителят е офлайн   shatcy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 01:07 PM

Здравейте на всики от около месец лекувам кученцето си от гъбична инфекция,но без особен резултат.Лекаркатавзима вече седма проба за краста и твърди че не открива такива кърлежи.От вчера започна лечение на краста ,кучето е кокер женски на 4 год.и нямам идиея как и защо се случи това , чеше се почти непрекаснато и много се тормози .Наскоро почина другото ми куче беше на 18г. от бъбречна недостатъчно ужасно сам уплашена да не стане нещо и с Хепи .Моля за съвет и благодаря предварително.

#103 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 19 March 2007 - 02:14 PM

Кожните заболяванея не са само гъбички и краста.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#104 Потребителят е офлайн   shatcy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 03:03 PM

предполагам че е така но на там са ни насочили и за това го споменавам на какво ви прилича на вас лично вече почти няма козина по ушите

#105 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 March 2007 - 03:13 PM

Може да е всичко. Освен микроскопското изследване, може да пуснете посявка да не би да е бактериална инфекция, може също така да е вторично заболяване, въобще има много вероятности. Направете ДКК. Поставете яка на кучето да не може да се почесва. Инжектирайте някой антихистаминен препарат да не го сърби. Между другото при гъбичните заболявания не би трябвало да има сърбеж.
User's Signature

#106 Потребителят е офлайн   shatcy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 03:44 PM

Още първия път правиха микробиологично изследване и казаха гъби ДКК не е правено но кучето няма никакви други симптоми храни се нормално весел е играе. Вазможно ли е да е на нервна почва прави ми впечатление че като сме навън се чеше доста повече. Внеделя ще ходим при вети ще поискам ДКК. Благодаря ви

#107 Потребителят е офлайн   doly Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 May 2007 - 01:43 AM

zdraveite, imam edin vupros za demodekozata: OT MOMENTA V KOITO SE ZAPO4NE MUKATA S OPADANETO NA KOZINATA - ZARAZIAVANETO...ZA KOLKO VREME SE RAZVIVA BOLESTTA? Stava vupros za 10 godi6no kote, koeto ima problem i Mikoza!
c)

#108 Потребителят е офлайн   doly Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 May 2007 - 01:48 AM

mnogo mi e tezko za6toto ot 3 godini vse se borime s mikoza...vsiaka zima! No predi mesets go zavedoh na vet, za6toto tozi put ne mu munava6e.. Otkriha mu demodekoza i zapo4nahme le4enie s Cyflee, inzekcii imunoparazitan, mazane vseki den s siara i maz i hap4eta synulox. Lekuvah go okolo 3 sedmici, no onzi den po4ina!!! :"(...
v 6ok sum! Burzo li se razviva tazi bolest ili ia e imal ot godini??!?

#109 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2007 - 04:45 PM

По принцип демодекозата е много опасна за много млади животинки, както и за по-възрастните от тях. Това съм чувала. Нека лекарите споделят опит. Съжалявам за загубата s)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#110 Потребителят е офлайн   sher Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 May 2007 - 08:04 PM

Здравейте!
Ще ви споделя за моите премеждия с демодекозата.
Такава диагноза ни пставиха след 25 други когато кучето ми беше на 6-7 месеца. И започнахме с противогъби4ни ваксини,като имуностимулатор вземахме петнил и калции+ а антибиотика беше CEVAMEC 1% на CEVA като го приемахме на дози през устата всеки ден по не си спомням вече то4но какав грамаж ама той така или иначе се определя според теглото и така 2 мес. Подобрение ту уж имаше ту пак сащите петна и така омагьосан кръг. Реших че нещо не е както трябва и отидох да се консултирам с друг лекар, който пък ми каза че този цевамек приеман по този начин уврежда черния дроб(този препарат се приемал под формата на инджекции периодично не всеки ден) та този вет ми каза че 6том не се подобрява е по добре да спра да тровя кучето за известно време и да направим изследвания да видим как са му вътрешните органи.И така продължихме да даваме само петнила и калция и след 2-3 седмици петната изчезнаха напълно и тогава вета казе че може и да не е било демодекоза а нещо друго. Ама се оправи кучето ми така и благодарение на това че е младо нямаше поражения на черния дроб.
Та така и от тогава не сме имали кожни проблеми вече 1 година стана, ама можеше кои знае какво да й причиня с тоя цевамек и както ми казваха 4-5 мес. да го давам маико мила.
Ако някои има подобен проблем да пита ветовете за цевамек и да се увери че го прилага правилно защото наистина миже да си навлече беля.
Със здраве!

#111 Потребителят е офлайн   doly Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 May 2007 - 10:59 PM

Hardly, blagodria za su4uvstvieto!..

#112 Потребителят е офлайн   doly Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 May 2007 - 11:03 PM

koteto mi ima6e problem s 4ernia drob...vet-a kaza 4e ne mu raboti dobre, moze bi za tova ne mu predpisa silni hap4eta.Ot tozi forum razbiram 4e te vrediat imenno na nego!
Za suzalenie oba4e iavno kusno sum go zavela na doktor...

#113 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 07:55 AM

,,Реших че нещо не е както трябва и отидох да се консултирам с друг лекар, който пък ми каза че този цевамек приеман по този начин уврежда черния дроб''

Това са изсмукани от пръстите думи. Давал съм подобен препарат на възрастно куче 8 месеца и наскоро започнах нов курс. Ако не беше този як курс на лечение или вече нямаше да е живо, или нямаше да има и един косъм по разранената кожа. Друг е въпросът, дали кучето е било болно от демодикоза. При млади животни е МНОГО вероятно и самооздравяване. Нещата не са толкова прости...........

#114 Потребителят е офлайн   doly Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 09:14 PM

д-р Коджабашев, [span style='color:red'][span style='color:blue']за колко време се развива демодекозата [/span]- въпрос на месец-два или на година? [/span]
Имам предвид от започването на проблема до състояние в което КОТЕТО умира? Съпътстващи болести са микоза и проблеми с черния дроб (установени от ветеринар при преглед), котето беше на 10 години..
Не зная какво точно беше фатално за него..но лечението не помогна.

#115 Потребителят е офлайн   velkova Икона

Публикувано: 08 July 2007 - 03:24 PM

Здравейте.След като случайно намерих този форум реших и аз да се присъединя към вас.Аз си имам една малка красавица-йоркширско териерче.Вече е на 4.5 години.Тук в този форум виждам,че се поставят различни проблеми и се намират добри хора и лекари за да дават отговори.Моето кученце си има провлем и се чеши около ушичките , муцунката и очичките.Водена е на лекар.Правени са и различни иследвания.Казват ми ,че са някакви кърлежи подкожни-демодекоэни.Като чета обаче за демодекозата разбирам,че това са кърлежи но с оголване на кожата с някакви рани на места и по цялото тяло.При нас не е така.Има зачервявяне на кожичката там където се чеши и косъма и се накъсва.Тя по принцип е с козинка до земята и сега като се чеши се е накъсала В момента и бият инжекции -имунопаразитан но пак продължава да се чеши.Ако някой му е страдало кученцето от такъв проблем моля да ме посъветва

#116 Потребителят е офлайн   frenchi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 October 2007 - 01:11 PM

Zdraveite,ot 7-8 meseca frenskoto mi buldoche ima kojni problemi,chesane,rani,opadala kozina,isledvaha ia 10tina puti i nishto ne otkriha do predi 2 sedmici kogato se okaza che ima demodekoza,sega i biat IVOMEC vsiaka sedmica.Kazaha mi che injekciite she se slagat okolo 2 meseseca,kuchenceto mi opredeleno e dosta zle,kozinata i e mnogo rehava,niama nikakuv apetit i e strashno otslabnala.Iskam da popitam koga moga da ochakvam niakakvi podobrenia

#117 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 October 2007 - 06:13 PM

Не очаквай. Демодикозата в твоя случай е вторична.
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   frenchi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 October 2007 - 06:25 PM

Kakvo po tochno oznachava tova?

#119 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 October 2007 - 06:29 PM

Означава, че основното заболяване е съвсем различно, а наличието на демодекси се е появило в последствие. Ако беше основния проблем в тях, щяха да ги открият много по-рано.
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 October 2007 - 11:19 PM

Въпрос към лекарите:
Преди време един човек си купи куче от чужбина /дълго чакано, скъпо и т.н/, което в последствие беше диагностицирано с демодекоза. Лекарят, който е поставял диагнозата му казал, че това бил наследствен демодекс /?!/ и кучето освен, че може да зарази другите му кучета ще предава на поколенията си паразита. Човекът кастрира животното и го направи домашен любимец при хора без други кучета.
Моята питанка е: как е възможно да има наследствено предаван паразит? Дали това не е била една голяма грешка?
User's Signature

Качена снимка

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема