Демодекоза
Публикувано: 25 February 2008 - 05:59 PM
[/quote]
Много интересен въпрос. Седя и си мисля как ще инфилтрирам приготвената хематологична смес около лезиите, особено ако са много и са големи. Плюс това антибиотика вкаран без значение къде парентерално идеално достига до гадовете. Автохемотерапията се ползва предимно при грануломатозни капсулирани процеси с цел да има високи нива на антибиотик, имуноглобулини и вещества, повлияващи оздравителния процес именно на тези места.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 25 February 2008 - 10:05 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 February 2008 - 09:54 AM
Моля за мнение и консултация ветеринарите тук.
Откри се демодекоза на кучето ми и от началото на януари, вече 2 месеца е на инжекции Ivomec и нищо друго. До момента засегната беше само главата, но снощи забелязах по тялото доста зачервени овални петна, някой по-големи от грахово зърно. Явно са болезнени, защото кучето не ми дава да докосвам тези места. Въпросът ми е - след 2 месеца Ivomec /по 1 инжекция седмично/, нормално ли е болестта да се разраства ? В какви срокове от началото на лечението обикновено се наблюдава спиране на демодекс и обратен процес към оздравяване ? Притеснена съм, моля за мнения.
Публикувано: 26 February 2008 - 10:43 AM

Публикувано: 26 February 2008 - 12:04 PM
Още нещо: някой да знае нещо за автохемотерапията?
[/quote]
Много интересен въпрос. Седя и си мисля как ще инфилтрирам приготвената хематологична смес около лезиите, особено ако са много и са големи. Плюс това антибиотика вкаран без значение къде парентерално идеално достига до гадовете. Автохемотерапията се ползва предимно при грануломатозни капсулирани процеси с цел да има високи нива на антибиотик, имуноглобулини и вещества, повлияващи оздравителния процес именно на тези места.
[/quote] четох горе ,че е ок ,ако не е в имоносупресивни дози ..чета също по-горе още мнения за автохемотерапията и се чудя - с моя прост немедицински мозък си мислех, че- целта на автохемотрапията е имуномедиаторна най-вече - и може ли още разяснения , по принцип де, за това ,моля?
И друго - добър ефект съм имала при използването на общи имуностимулатори - Риботан, Левамзол и пр.А и струва и се обобщения от сорта на 3тата инжекция с еди кое си - ми не е правилно мисля .Едно улично куче ,на което съм поела лечение - 2 годишно , яко и силно животно - само демодекс и то доказан сто пъти лабораторно - там айвомеци , майтабан, амитрази ,витамини, добавки ,хепато и реналопротектори , лечебна диетична храна ,обезапразитяване на средата , имуностимулатори десетки ..оправя се супер за месец - два- три и ..рецидивира- особно изразено в преходните сезони - пролет и есен.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 26 February 2008 - 12:16 PM
Цитат
:blink:Левамизол не е имуностимулатор а противопаразитно средство
Риботан - да, и аз съм го ползвала и има добър ефект мисля.
Публикувано: 26 February 2008 - 12:42 PM
Цитат
Моля за мнение и консултация ветеринарите тук.
Откри се демодекоза на кучето ми и от началото на януари, вече 2 месеца е на инжекции Ivomec и нищо друго. До момента засегната беше само главата, но снощи забелязах по тялото доста зачервени овални петна, някой по-големи от грахово зърно. Явно са болезнени, защото кучето не ми дава да докосвам тези места. Въпросът ми е - след 2 месеца Ivomec /по 1 инжекция седмично/, нормално ли е болестта да се разраства ? В какви срокове от началото на лечението обикновено се наблюдава спиране на демодекс и обратен процес към оздравяване ? Притеснена съм, моля за мнения.
Направете изследвания да не би да е намесена и гъбична инфекция впоследствие. Често се случва смесеното протичане...

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 26 February 2008 - 12:44 PM
Цитат
Хм, странно но явно е възможно да е едновременно противохелминтно средство и имуномодулатор.
Е, научих нещо ново. Мерси.
Публикувано: 26 February 2008 - 04:13 PM
Относно другите ти въпроси, извини ме но днес не ми е ден и ми е малко трудно да ги разбера. Задай ми ги в ясен вид и ще се помъча да ти отговоря колкото мога по-точно.

Публикувано: 28 February 2008 - 11:21 AM
Попитах дали някой не може най-общо да обясни принципа на автохемотерапията (не съм сигурна ,че е правилен термин ,но някой така го спомена).Един мой вет много го прилага при кожните и ми е обяснявал ,но ми се искаше и тук най-общо да разясни някой ..Инфо ,док, не друго.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 29 February 2008 - 09:49 AM
Имам въпрос: Правилно ли е на куче с установена демодекоза, по време на заболяването и лечението (т.е. в същия период) да се слага и ваксина против гъбички ? Ако не - защо, ако - да, пак моля да обясните защо ? Благодаря предварително !
Публикувано: 29 February 2008 - 10:44 AM
Айвермектина все пак е антибиотик.
Ако се докаже смесена инфекция - противогъбичното през устата.

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 29 February 2008 - 11:59 AM
Публикувано: 29 February 2008 - 12:21 PM
Ако е само гъби, слагайте си ваксините и това е. Имайте търпение !
П.П. И да не хукнете по други доктори..! Точно сте в момента, когато повечето стопани силно се разколебават и сменят лекуващия....и тогава става попарата голяма...!!! Стойте си там където сте !

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 29 February 2008 - 12:27 PM
Публикувано: 29 February 2008 - 03:18 PM
да допълня - как да не съм разколебана като явно поставянето на ваксина против гъбички е била неуместна /както и Вие самия написахте/ в период в който кучето има демодекоза. Известно ми е, че след първата ваксина против гъбички се появяват същите такива. Значи най-вероятно тази ваксинация е провокирала гъби. От друга страна комбинацията демодекс + гъби явно е по-лош вариант, отколкото само демодекс.
Отново поставям въпрос уважаеми ветеринарни лекари - какво е редно да се прави оттук нататък след като вече "попарата" е налице ?
Публикувано: 29 February 2008 - 03:53 PM
Ще се оправите!

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница