Демодекоза
Публикувано: 29 February 2008 - 04:04 PM
Публикувано: 29 February 2008 - 05:21 PM

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 29 February 2008 - 05:29 PM
Публикувано: 28 March 2008 - 10:17 PM
Публикувано: 28 March 2008 - 10:31 PM
Цитат
Как и се искаше да разбра какво си писал, можеше да има и нещо интересно, особено за това лекарство, ако има такова. Уви - трудна работа явно е грамотното писане, а четенето - мъка :rolleyes:
(Отделно се чудя нямаш ли си акаунт да пишеш от него, та си правиш втори? Ма това си е работа на модовете.)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 April 2008 - 10:23 PM
На моят мил бул Гард му сложиха тази диагноза днес. Но като чета за какво точно става въпрос не съм 100 % убедена в това. При нас рани по тялото няма, просо се скубе много и кожата му е много розова, вземаха му проба от кожата, аз лично видях под микроскоп нещо, но не е същото като това на снимките (поне поред мен ;)) ).Изписаха ни: Tactic - 0.5 ml/100 вода на два пъти (в неделя половината тяло, в понеделник др.половина, след това сряда-четвъртък) и в петък Ivotan 0.8 мл. Ако някой може да помогне с нещо моля да ми пише ще съм мн благодарна!
:angry:Ще се борим!
Публикувано: 11 April 2008 - 10:30 PM
Цитат
На моят мил бул Гард му сложиха тази диагноза днес. Но като чета за какво точно става въпрос не съм 100 % убедена в това. При нас рани по тялото няма, просо се скубе много и кожата му е много розова, вземаха му проба от кожата, аз лично видях под микроскоп нещо, но не е същото като това на снимките (поне поред мен ;)) ).Изписаха ни: Tactic - 0.5 ml/100 вода на два пъти (в неделя половината тяло, в понеделник др.половина, след това сряда-четвъртък) и в петък Ivotan 0.8 мл. Ако някой може да помогне с нещо моля да ми пише ще съм мн благодарна!
:angry:Ще се борим!
Ако имаш съмнения - просто иди да му направят още една проба другаде. Ако се потвърди - спазвай лечението.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 10 May 2008 - 06:41 PM
Искам да попитам, ако неговата демодикоза е ограничена, а ние прилагаме този вид лечение има ли някакъв проблем. И другото когато ми дадоха тези мазила не ми казаха, че трябва да използвам ръкавици, а по-напред прочетох, че при използване на амитраз трябва да се слагат.
Публикувано: 10 May 2008 - 06:46 PM
Инжекцията би трбвало да е Ивермектин (Айвомек)?

Публикувано: 10 May 2008 - 06:51 PM
Цитат

Публикувано: 08 July 2008 - 05:37 PM
Снощи ни посети лекар, прегледа я, взе и проба, показа ни кърлежа на микроскопа и ни предписа една торба лекарства.
За точните лекарства ще пиша доплнително, защото ще ги донесе довечера.
Каза, че са два антибиотика, кремче за мазане, имуностимулатор и портивобактериален сапун.
Изчетох цялата тема и разбирам, че ни чака дълга борба.
За сега има едно оголено място над муцунката, дано само с това да си остане... :(
Публикувано: 09 July 2008 - 03:34 AM
ivomec (ivermectin) 50 ml - постепенно увеличаваща се доза от 0.1 мл до 0.6 мл на шестия ден.
cephalexin tabl 250 mg - 2x2 tab, ще го пие поне месец поне на първо време
gel fuciderm , мазане веднъж на ден
seboluх antiseptique shampoo, миене на засегнатия участък веднъж на ден
omega-3 fatty acid liquid, веднъж на ден
кисело мляко по една малка купичка на ден за да се поддържа флората на стомаха
Може ли някой да коментира назначените лекарства? Не знам имената в България същите ли са, ние сме в Торонто. Продават ли се тези лекарства в София?
Публикувано: 09 July 2008 - 09:27 AM
Добре би било да увеличите дозата на Айверемектина...
Външното третиране с Амитразов препарат (Тактик напр.) е задължително. Може да добавите и каишка на Вирбак (Превентик), съдържаща Амитраз, за да поддържа "огъня"....
Яка офанзива по всички направления и крепостта ще падне !!!
П.П.: Аз лично бих ви спестил Сефалексина. По-добре лекуващия да се убеди, че не дебнат и гъбички от засада...!!! Понякога чакат и то доста търпеливо, за да атакуват много коварно в гръб, естествено в най-неподходящия момент (една беда не идва сама...обикновено) !
(Темата понася военизиране ) :angry: http://www.houseclub.co.nr/

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 09 July 2008 - 03:49 PM
Цитат
(Темата понася военизиране ) :angry: http://www.houseclub.co.nr/
Благодаря за отговора!
Бихте ли пояснили какво означава това за гъбичките? Че могат да се активизират от антибиотика ли?
За съжаление тук без рецепта мога да си купя само цитопласт, това е за човешки и за кучешки лекрства. За това питам си и мислех да поръчам да ми пратят от София ...
Публикувано: 10 July 2008 - 02:59 PM
Иначе така както сте я подкарали, прибавете поне и антимикотик, естествено широкоспектърен, че да "покриете" всички възможни варианти....!!!! :rolleyes:

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 11 July 2008 - 10:24 PM
Също така за за оралната употреба на айермектин (това само съм го чувал).

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 12 July 2008 - 08:55 AM
Вътрешното приложение на айвермектини не е препоръчително. За да има някакъв мин. ефект (Демодекс), дозата трябва да е много висока, а тогава вече е токсичен !
Затова : Дектомакс, мускулно- ОК !

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 12 July 2008 - 09:12 AM
Освен лекуващия ни лекар, който предписа това лечение, още един лекар се застъпи за този начин на лечение.